Газта е спряна ?

• 37 051
  • 1 058
  •   1
Отговори
# 930
За съжаление се оказах права. Mразя да познавам .Газ няма да имаме чак до края на годината.
http://news.ibox.bg/news/id_537681766
Според мен трябва да се отвори единия блок на АЕЦ
След това трябва да се анулира догова с Газпром.Да се осъдят Украйна и Русия за нанесени щети.Р.Овчаров трябва да влезе в затвора.Заради неговия скапан договор .Хората в нашата мила родина България умират от студ.Икономиката ни се срина и вече е 0%.

# 931
  • София
Ааа, сега разбрах къде ми е грешката! Да, Путин не е бил в Газпром, а Медведев.
Дължа ти извинение, Нероли. Ама и ти, защо не го написа направо кой къде е бил, че да не става цал чаршаф размяна на реплики?

# 932
Ако това стопля душите ви, карайте се. Но го правете на ЛС... ;/

# 933
Ааа, сега разбрах къде ми е грешката! Да, Путин не е бил в Газпром, а Медведев.
Дължа ти извинение, Нероли. Ама и ти, защо не го написа направо кой къде е бил, че да не става цал чаршаф размяна на реплики?

Не, Andariel, и Путин, и Медведев са свързани с Газпром!? И в това няма нищо шокиращо или нередно! Не си открила никакъв компромат. Ако беше погледнала по-нагоре в линка, който си дала,  щеше и сама да разбереш защо!

Руското правителство е собственик на контролния пакет акции на Газпром. Както впрочем повечето такива компании навсякъде по света. Естествено, че членове на руското правителство ще председателстват съвета на директорите на Газпром. И Путин и Медведев, по времето, когато са били председатели или заместници на администрациите на правителството или президентството, е повече от нормално да участват и ръководят този Съвет. Да не навлизаме в обяснения какво представляват тези съвети, но е доста различно от работили в Газпром...

Гост30,, четейки ти предложенията, взех да си харесвам днешните управниците Rolling Eyes
Как можеш въобще да помислиш, че 400 МВ мощност от ІV блок ще компенсира газта!?
Викам да поизчакаме първо някои от големите държави да си анулират договорите с Газпром, пък тогава и ние, а?
И какво общо има договорът на Овчаров с това, че Русия и Украйна не могат да се разберат!?

Въобще, един мъдър човек беше казал "Аз знам, че нищо не знам" мисля, че е добре поне отвреме-навреме да си го припомняме.

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 15:41 от птица

# 934
  • София
разбира се, че няма никакъв компромат. Да, Газпром е държавна и правителството много активно участва във вземането на решенията. Просто бях останала с впечатлението, че Путин е бил на някакъв пост в Газпром. Поне изрично не е упоменато за него да е заемал пост там.

Така или иначе нещата са достатъчно тясно свързани. Не искам повече да ги коментирам. Във всеки случай не вярвам на твърдението, че спорът е чисто търговски.

# 935
при такива суми и при намесените 3-ти страни от цяла Европа, няма как да е само търговски.

еди

разбира се, че няма никакъв компромат. Да, Газпром е държавна и правителството много активно участва във вземането на решенията. Просто бях останала с впечатлението, че Путин е бил на някакъв пост в Газпром. Поне изрично не е упоменато за него да е заемал пост там.

Така или иначе нещата са достатъчно тясно свързани. Не искам повече да ги коментирам. Във всеки случай не вярвам на твърдението, че спорът е чисто търговски.

# 936
  • София
Първо четох, че Украйна не пускала газта от Русия............преди малко чета, че Украйна отрича и не знае за такова нещо......... #Crazy Rolling Eyes

Все едно играем на пиян морков, ние сме по средата и само се въртим наляво и надясно, за да хванем газта........... Shocked

# 937
За съжаление се оказах права. Mразя да познавам .Газ няма да имаме чак до края на годината.

И къде в статията пише , че няма да имаме газ до края на годината ?

# 938

И къде в статията пише , че няма да имаме газ до края на годината ?

да, къде?
айде стига всяване на паника

# 939
  • София
Сега по радиото в новините чух, че газ няма. Проблемът е, че Русия и Украйна не са допуснали всички наблюдатели на съответните места (май станции или пултове) и не са се споразумели за количествата. Станишев и словенецът ще ходят в Москва.

# 940
Някой разбира ли вече нещо?

# 941
  • Belgium
Последно проблемът бил технически:

http://news.ibox.bg/news/id_714264345

# 942
какво да разберем?
още снощи като дадоха Медведев да говори ми стана ясно, че няма да има газ. обърнахте ли внимание какво каза? ние утре пускаме газта, ако няма проблеми по трасето и тръбите, ако Украйна са ги поддържали според изискванията, ще имате газ. с тази уговорка " ако няма други пречки" веднага разбрах, че пречки всъщност ще има. 

# 943
Сега по радиото в новините чух, че газ няма. Проблемът е, че Русия и Украйна не са допуснали всички наблюдатели на съответните места (май станции или пултове) и не са се споразумели за количествата. Станишев и словенецът ще ходят в Москва.

Водят спор за техническия газ, който да запълни тръбите. Украина настоява да бъде предоставен от Русия. Русия не дава. Четох 2 версии защо не дава. В първата се говори, че УЖ по договор техническия газ трябвало да бъде предоставен от транзитната страна, а във втората, че това било световна практика. Не разбрах има ли го, няма ли го този пункт в договора, но никъде не видях цитиране на съответната клауза.

# 944
На мен пък ми се струва, че и Русия и Украйна просто се бъзикат с нас ....

И сега чета това:
"Според британския „Файнейшъл Таймс” пък ЕС трябва да използва кризата и да разшири възможностите за доставки на газ, както и да поощри пестенето на енергия в общността. Проблемът е, че годината е предизборна за Украйна и нито президентът, нито премиерът искат да сложат подписите си под договор, според който страната ще плаша по-скъпо за руския газ, съобщава руският „РБК дейли”. Според медията даже и да бъде парафиран документът Украйна пак ще спре да плаща доставките на суровина, тъй като няма пари." /от онлайн Новинар/

Общи условия

Активация на акаунт