Газта е спряна ?

• 37 048
  • 1 058
  •   1
Отговори
# 945
Ксения явно си голям русофоб ...
В хартата за транзит е посочено , че "техническия газ " се набавя от Транзитиращия и е логично , защото после ако се прекрати договора този газ остава в тръбите на транзитиращия отново. Невиждам какво се правят на луди.

# 946
На мен пък ми се струва, че и Русия и Украйна просто се бъзикат с нас ....

Много вярно ти се струва. Как вика мъжа ми, "мозги парят". #2gunfire

# 947
В хартата за транзит е посочено , че "техническия газ " се набавя от Транзитиращия и е логично , защото после ако се прекрати договора този газ остава в тръбите на транзитиращия отново. Невиждам какво се правят на луди.

Аз съм българка и съм на защита на българските интереси преди всичко. Дели си на русофоби и русофили някой друг!

Няма договори в които да съществува понятието "технически газ". Това не е оговорено никъде. Русия настоява че това си е техен проблем, т.к. по договор са длъжни да си подсигурят трансфера. Украйна казва, че няма техническа възможност, т.к. вече и без това е изразходила повече от допустимото от собствените си резерви за транзита.

# 948
Мога ли да декларирам, че след цялата тази дандания съм отявлен Украйнофоб? Оттук нататък само ще им гледам сеира докъде ще я докарат.

# 949

Аз съм българка и съм на защита на българските интереси преди всичко. Дели си на русофоби и русофили някой друг!

Няма договори в които да съществува понятието "технически газ". Това не е оговорено никъде. Русия настоява че това си е техен проблем, т.к. по договор са длъжни да си подсигурят трансфера. Украйна казва, че няма техническа възможност, т.к. вече и без това е изразходила повече от допустимото от собствените си резерви за транзита.

Да бъда по-точна. Украйна настоява, че по договор, Русия трябва да плаща разходите по трансфера, а техническия газ в случая е необходим разход.

# 950
  • България-Швейцария
Всичко това започва да ми прилича на едно голямо мерене на пи*ки пред международна публика и на чужд гръб, и децата в детската градина се държат по-адекватно Close

# 951

Да бъда по-точна. Украйна настоява, че по договор, Русия трябва да плаща разходите по трансфера, а техническия газ в случая е необходим разход.

Не си права. Има си такова понятие. Договорено е. Украйна си го плаща.
Ето какво казва самата Тимошенко:
"Украйна потвърждава своето намерение да използва руски технически газ за транзита по своя територия и ще се разплати за него след подписването на газовите споразумения, заяви Юлия Тимошенко, цитирана от Интерфакс.
”Ние и занапред ще използваме руски технически газ. Можем да се разплатим за него когато бъдат подписани договорите и започнем да получаваме плащания за транзита”, посочи днес Тимошенко пред журналисти."

Колкото и да върти и суче госпожата е повече от ясно, че транзитът си е за тяхна сметка! И че хич не им харесва и не им се ще.

И "оговорено" дори не е русизъм, а направо си е на руски Simple Smile

Монда, ние сеира ще им гледаме, лошото е, че през сълзи Simple Smile

# 952
Още вчера се разбраха за "техническия газ", че е задължение на Украйна .
Какъв реално е днес проблема ?
Наш Серьоженка заминавал утре за Москва и какво ще прави там?
Освен ,че ще избяга от протестите в БГ?
Тез Украинци са малоумни как може да подписват нещо после да им хрумва ,че не им изгодно..
Ксения само да си посмяла пак да ги защитаваш. Close

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 18:51 от Iliana_

# 953

Не си права. Има си такова понятие. Договорено е. Украйна си го плаща.
Ето какво казва самата Тимошенко:
"Украйна потвърждава своето намерение да използва руски технически газ за транзита по своя територия и ще се разплати за него след подписването на газовите споразумения, заяви Юлия Тимошенко, цитирана от Интерфакс.
”Ние и занапред ще използваме руски технически газ. Можем да се разплатим за него когато бъдат подписани договорите и започнем да получаваме плащания за транзита”, посочи днес Тимошенко пред журналисти."

Колкото и да върти и суче госпожата е повече от ясно, че транзитът си е за тяхна сметка! И че хич не им харесва и не им се ще.

И "оговорено" дори не е русизъм, а направо си е на руски Simple Smile

Монда, ние сеира ще им гледаме, лошото е, че през сълзи Simple Smile

Няма такова понятие. В нито един договор не се споменава за технически газ. Според митнически представител, на практика т. нар. технически газ си е чиста контрабанда- преминаващ газ без да се облага с данък. Той просто се е подразбирал. До момента в който поради спирането на газта, неговото количество принудително трябва да нарасне многократно. Тогава става конфликт за нещо което практически не е споменавано юридически никъде.

Вице-премиерът на Украйна казва- "транзитная ставка покрывает все расходы, включая расходы на топливный газ, «какой бы она (транзитная ставка) ни была». И с това въпросът за Украйна кой трябва да поеме транзитния газ приключва. Той е част от заплащането за транзита. Ако за момента за транзита се плаща в газ, то техническия газ е някаква приспадната част от този който Русия ще плати за услугата.
Това е имала предвид Тимошенко.

# 954
Кметът на Будапеща е забранил от вчера движението за половината леки автомобили в столицата заради повишеното ниво на замърсяване след масовото използване на мазут от големите индустриални производители, лишени от газ.
Леките коли с четни номера ще могат да се движат на нечетните дати, а колите с регистрационни номера, завършващи на четна цифра - на четна дата.

Явно нямат кой знай какви запаси от газ щом и те са преминали на мазут.

Защо подписаха вчера Украинците ,защо ?????

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 19:07 от Iliana_

# 955
Според мен и Русия и Украйна се бъзикат.
От една страна Украйна не стига, че краде газ ами иска като едно време да е безплатно - ДА ама НЕ.
Пък Русия в позицията си на по - силна и в случая за нас Монополист е естествено да иска да дърпа конците и да покаже на света и в частност на Барак Обама преди да е влязъл в белия дом за какво става въпрос.
За жалост Украйна ще понесе последиците от тази бъзикня, защото ако Европейските страни потърпевши от газовата криза решат да си търсят правата, а според мен и трябва Украйна ще плаща дълго и ще се  се наложи съвсем да се съобрази с Русия, която видиш ли в тоз момент ще се превърне отново в Добрия Голям Брат.

# 956
А щетите от 64 страници спам- кой ще ги плаща, кой?

# 957

Да, ако някой ми хвърля обвинения в русофобия, много се лъже. Путин действа против интересите не само на Европа и Украйна, но и на Русия. Целта му е да скара Украйна с Европа поради желанието и за Нато и ЕС, и в това си желание не вижда нищо.

Русия търпи милиарди дол. загуба всеки ден поради непродаден газ, но това не е нищо в сравнение с бъдещите загуби. Мога да предположа юридически иск за обещетения от не една страна и като дългосрочна перспектива, изводът за Европа е очевиден- не трябва да се купува руски газ. Украйна винаги ще си остане на същото място и варианти на  този конфликт можем да си представим още много. На практика, Русия разрушава създадения още по времето на Съветския съюз имидж на надежден продавач на газ.

# 958
за руснаците не са важни загубите , важно е врага да бъде унищожен ...

# 959
Според мен и Русия и Украйна се бъзикат.
От една страна Украйна не стига, че краде газ ами иска като едно време да е безплатно - ДА ама НЕ.
Пък Русия в позицията си на по - силна и в случая за нас Монополист е естествено да иска да дърпа конците и да покаже на света и в частност на Барак Обама преди да е влязъл в белия дом за какво става въпрос.
За жалост Украйна ще понесе последиците от тази бъзикня, защото ако Европейските страни потърпевши от газовата криза решат да си търсят правата, а според мен и трябва Украйна ще плаща дълго и ще се  се наложи съвсем да се съобрази с Русия, която видиш ли в тоз момент ще се превърне отново в Добрия Голям Брат.

Отдавна на всички стана ясно, че никакви кражби не е имало, само ти си заспала.
И после, Украйна не е част от договора за покупко-продажба на газ и изобщо не носи отговорност в случая. Да си мислиш, че ще плаща нещо и на някой е много наивно.

Общи условия

Активация на акаунт