Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 7

• 76 276
  • 621
  •   1
Отговори
# 300
има и фирми в европа представителни за комуникаторите,ще се иска и превод на софтуера на бг ,

# 301
здравейте мами,това исках да чуя от вас ,нека нашите управници да направят нещо за децата ни ,да се обединим и да направим нещо ,ние от варна не сме малко и ще ни подкрепят и агенция вижън,карин дом .да помислим заедно и да поискаме това което се полага за децата + допълнителни средства за терапия защо всичко ние да плащаме.
Напълно подкрепям Peace
А за комуникаторите съм чувала само хубави неща. Трябва да се проучат възможностите и за превод на софтуера, наистина.

# 302
Момичета,може да се пита директно производителя и дистрибуторите за  бг софтуер.Това е най-лесният начин според мен.Говоря за комуникаторите.Има много различни видове и е важно специалист да уточни какъв точно вид отговаря на развитието и потребностите на детето.За да не стане, че му предлагаме нещо,което то може да е надрасло в развитието си.Чета,че е много вдъхновяващо за самият родител ,когато чуе за пръв път слухово,че детето "произнася" (изисква) нещо от него.
Да, за съжаление обществото преценява човека по начина му на комуникация( не е моя мисъл-на езиков патолог е)
Тук можете да видите едни от по-старите,но доста често употребявани комуникатори(закачват се на колана ):
https://www.ocps.net/cs/ese/support/at/Documents/Mighty%20Mo/Mic … t%20New%20ver.pdf
Аз исках да намеря повече информация за АВА и "Терапия на пода".Попаднах на този руски сайт.Има много добри и полезни преводи и конкретни примери и упражнения.Изисква продължително четене,но е интересно.И е точно за Аутизъм в долната част на спектъра.
http://www.treatmentofautism.org/training.html
Вижте :РМО(развитие на междуличностните отношения)Когато имате време може и да коментираме. Hug

# 303
Здравейте мили момичета!
Нахълтвам при вас с въпрос.
Бихте ли ми препоръчали клиника или лекар заедно с координати за установяване и диагностициране на аутизъм Признавам, нямам времето да изчета всички линкове на първа страница. На моя позната детенцето е на 2 години и има съмнения за аутизъм. Посъветвайте ме, моля ви. Praynig

# 304
доня КОПРИВА,

За да не се размотава и губи време приятелката ти, най- добре е да запише час за консултация направо в клиниката "Св. Никола" към Алексадровска болница, тел: 923 03 75 (681); 857 856.
Ще направят минимум няколкодневно обследване специалистите и психиатрите там и ще поставят диагноза с конкретни препоръки.

# 305
  • Реъкйавик
здравеите, обивам се за малко само да ви пусна един линк на които се натъкнах, мозе и да е полезен Wink
http://www.autismability.com/

# 306
mili mami tarsy dobar logoped az sam maika na dve mom4eta bliznazi autisti.az sam ot sofiy moly pomognete mi 6te vi bada blagodarna

# 307
Христос воскресе из мертвих!
Роси, софиянки спят до късно, като станат, ще ти отговорят.
Виж тая тема, можеш да попиташ и там http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=332933.165

# 308
  • София и там където не се пуши
rosi3434 аз съм ползувала логопед към логопедична детска градина. Пиши все пак колко са голями. По-знаещите мами ще се включат след празниците предполагам. Пиши на кирилица (кликваш на малкото синьо квадратче на вкяка страница излиза - до изход).

Последна редакция: нд, 19 апр 2009, 09:11 от (х) Dorothy

# 309
moite de4iza sa na sededem godini

# 310
Здравейте,мами!Имам запитване към вас . На моя позната детенцето е с некадърно джипи и със съмнения за аутизъм ,Какво трябва да направят и към кого да се обърнат?Трябва ли да се влиза в болница?Бяха ходили при някакви лекари и имизписали ампули които от 7 години не се внасят .Как да помогна?

# 311
  • София и там където не се пуши
eli_jijo на първа страница има много за четене. Не се влиза в болница, но правят обследванията приходящо в София.  За Варна не зная.

# 312
На моя позната детенцето е с некадърно джипи и със съмнения за аутизъм ,Какво трябва да направят и към кого да се обърнат?Трябва ли да се влиза в болница?
Щом са със съмнения за аутизъм трябва да заведат детето на обследване в Детско-юношеската психиатрична клиника "Св. Никола"  02/9230375, 02/9230681 - това са телефоните, на които трябва да се обадят предварително и да кажат какъв е проблема. Оттам насетне те ще им кажат какво да правят по-нататък. По принцип първо се отива на предварителен разговор, на който детския психиатър се запознава първоначално с детето и се уточняват подробностите по-нататък /как ще се процедира/. От джипито колкото и некадърно да е, се изисква да изготви само едно направление за хоспитализация /Талон №7/, но това ще трябва за обследването не за първия разговор  Peace

# 313
  • София
Здравейте,мами!Имам запитване към вас . На моя позната детенцето е с некадърно джипи и със съмнения за аутизъм ,Какво трябва да направят и към кого да се обърнат?Трябва ли да се влиза в болница?Бяха ходили при някакви лекари и имизписали ампули които от 7 години не се внасят .Как да помогна?

Не рабрах защо джипито е некадърно?Защото се съмнява за аутизъм, или защото досега не е обърнало внимание на аутистични симптоми?
Аутизма е доживотно нелечимо заболяване според официалната медицина.Постъпване в болница, или операция или инжекция не могат да го излекуват.Ние родителите всячески се опитваме да опровергаем това твърдение, като търсим алтернативи - вярвайки си, че по този начин ще излекуваме децата си.Всъщност най често правим следното - "Абе `къв аутизъм бе, нищо му няма на детето, просто докторите са сбъркани да му поставят тая кофти диагноза".
Обикновенно след даден период от време се убеждаваме, че докторите не са сбъркани, а в 99% от случаите наистина става дума за аутизъм  Confused, но сме загубили доста ценно време през което сме имали възможност да подпомогнем детето.Обследване в клиниката, към която ви е насочила pepi_r ще отхвърли или потвърди тези съмнения.Най лошото, което може да направите е да постъпите като повечето от нас.Да обвините лекарите в некадърност, и да очаквате с течение на времето проблемите да отшумят от само себе си.Дори и да не е аутизъм - вероятно има такива симптоми, а това е проблем - и то сериозен.
Както казах лечение няма, има опити за подпомагане на детето с помощта основно на психолози и логопеди.

В тази връзка да ви кажа нещо.Миналата седмица Мишо мина на профилактичен преглед при джипито.Тя е страхотен педиатър, но е написала в картона на Мишо "детето няма логопедичен проблем"  Rolling Eyes защото тя е само педиатър - чува го да говори с нея, но тънкостите в проблема му се напипват не с 5 мин. разговор с педиатър, а от тесен специалист - логопед или психолог.

Последна редакция: вт, 21 апр 2009, 08:48 от Катина

# 314
Ще отговоря на всички.Имам син ,роден на 5 септември 2004 и дъщеря родена на 1май 2000 год с диабет от 2002 год,когато беше в кома 1 седмица и нямах време да се съмнявам в диагнозата и кадърността на лекуващите в случая лекари/терапия-Варна/.Лежахме месец и половина и след излизане джипито каза ,че незнаела за диабет при деца -дотогава бях търпелива.Връзката между моето дете/малкото/и детето на моята позната е че имат 2 месеца разлика.Но като страничен наблюдател правя разлика между едното дете и другото .Теодор/така се казва детето на познатите/проявява признаци на аутизъм поне от преди 2-3 години -няма концентрация,не се заиграва,ако държи нещо дребно в ръчичка може да го държи с часове,но не играе с него ,не реагира когато го викаш по име,когато го изведат навън е много активен,но не целенасочен-бяга,и то много бързо.И което ми направи доста силно впечатление е че не говори "мам" и "дайя" това са единствените неща които казва.А през октомври ще стане на 5 години.Затова казвам че джипито е некадърно. Не съм запозната с това заболяване но чета и гледам филми-надявам се да греша за детето,наистина,

Общи условия

Активация на акаунт