Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 7

• 76 327
  • 621
  •   1
Отговори
# 195
Браво Дороти! Благодаря за линка! И на мен ми подейства много оптимистично. Всички знаем за известни хора - дислексици, но като пуснах търсачка за успели аутисти нищо не намерих  Sad Или аз се провалям в търсенето или няма такива Cry  Някой ако има такава информация моля да сподели  Praynig Аз си спомням, че четох някъде , че Бил Гейтс е аутист и 7% от служителите му също са високофункциониращи аутисти.

# 196
Наде,гледай какъв списък съм ти намерила.Аз ще започна да търся по имена видео материали. Hug

http://www.child-autism-parent-cafe.com/famous-people-with-autism.html

# 197
Страхотно veselcheto! Имам предложение, да съберем и направим един списък на български и да го сложим в началото на следващата тема .

# 198
Състав на витамините КИДИ
Л-Лизин Хидрохлорид 300,00 мг
Калций 130 мг
Тиамин Хидрохлорид Вит В1 3,00 мг
Рибофлавин натриев фосфат  Вит.В2  3,5мг
Вит В6         6мг
Вит Д37,50 мкгр
Вит Е 15 мг
вит ПП 20 мг
Д Пантенол 10 мг
Аргинин хидрохлорид 150 мг
Таурин 150 мг

# 199
Извинете ,че не можах да изчета темата ! Ще го направя тези дни. Имам нужда да получа вашата помощ!Имам съмнения ,че синът ми е аутист ! Моля,  някой да ми каже къде в София мога да отида за консултация и преглед ! Благодаря ви !

# 200
Краси67, в Детската психиатрична клиника "Св. Никола" към Александровска болница може да направите консултация, също така и в Центъра за работа с лица от аутистичния спектър на Стамболийски 168. На първото място се записвате, имате срещи с различни специалисти и поставят диагноза, на второто място, доколкото знам правят 5 срещи с детето и вас за да могат да направят психологическо обследване на детето за възможностите и дефицитите му.
Колко е голямо детенцето ви?
Честит Рожден Ден на Алекс и Марти, с много голямо закъснение, но да пожелая на сладурите да напредват всекидневно за радост на хората, които ги обичат Hug
Честит Рожден ден и на Кирчо! Първо пожелавам здраве, защото има ли го всичко станало се подрежда. Волф, аз съм голям оптимист за Кирчо, заради това, че има вас с мама Кали в живота си, за това че е будно и умно момче и вярвам, че ще има възможности за да се реализира.
Аз имам една идея от около година и докато я реализирам ще минат още поне 3-4 години. Но живот и здраве да е, ако е рекъл Бог мислим да направим малко ателие от един трудотерапевт, един професионалист и 3-4 специални деца. Така порасналите вече деца ще имат своето кътче за през деня, занимания, заплата, надзор. А защо не когато напредват да започват да работят с професионалисти и да освобождават място за друго дете да се обучава. Икеа мисля, че наемат аутисти в дърводелските си цехове. Щом дечицата от Могилино можеха да изкарват свои пари нанизвайки дръжките на хартиени торбички, аз вярвам че всяко дете би се справило с различни задачи според възможностите си.
Деси и семейството й надявам се са добре, преди повече от 2 седмици се чух с Елена, която прави звукостимулацията и на Арти и питах специално за тях, каза че са добре.
Веселче, Дороти, благодаря ви, насърчаващите истории са винаги добре дошли  bouquet

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 21:14 от paraplanercheto

# 201
     Краси 67, на консултация и преглед може да отидете в Детско-юношеската клиника "Св. Никола" към Александровска болница. Дано всичко при вас е добре и да се отхвърлят съмненията ти.
 http://www.alexandrovska-hospital.org/show_page.php?menu_id=6&am … p;menu_order_id=1    

# 202
Въртя на Адаптация на Цар Симеон 13 и пращам мейли, обаче нъц.
Какво има на Ал. Стамболийски 168? В смисъл ще се съгласят ли да видят 20годишния Кирил?
Или да ми кажат къде има дневни центрове или домове.
Аз познавам един 23 годишен младеж, който е работил в шивашки цех, но после се е преместил в родния си град, не можал да си намери работа и се лекуваше от депресия.

# 203
http://center-autism.hit.bg/ Не ми се вярва да ти откажат, говори с тях, винаги са били много отзивчиви. Мисля, че ще е добре да обследват Кирчо, много ми харесват обследванията, които пишат, дават насоки, позитивни са, въпреки че отбелязват и дефицитите на детето, а още повече и работят с няколко големи момчета.

# 204
Благодаря, Парапланерчето!  bouquet

# 205
Пратиха ми един линк - за съжаление е на английски, но се надявам да е полезен - а пък може и някой да се навие да попреведе това онова.
Ето го:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7940149.stm

# 206
  • София и там където не се пуши
Пратиха ми един линк - за съжаление е на английски, но се надявам да е полезен - а пък може и някой да се навие да попреведе това онова.
Ето го:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7940149.stm

Баро камера (така ли се наричаше) в помощ на деца с аутизъм.

Учените наблюдаване значително подобряване на състоянието на аутистите след 40 часа лечение с барокамера  - после обясняват наблюденията на учените.

Случвало се вече родители да купуват собствени барокамери които имали излишни 14-17000 $

Аз доколкото знам провеждат такова лечение в ДЦП клиниката на Чавдаров  newsm78 .

# 207
Ами то в Разград сме трима долу горе на 20, 19 и 18г, с транспорта към 7000 долара на семейство.
По колко време седи едно дете вътре?

# 208
  • София и там където не се пуши
Вълчо пише, че след 40 часа има рузултат, обаче не разбирам непрекъснато ли  newsm78 . И друго - според мен от Европа може и да е по-евтино, щом си се замислил. От Щатите и ток и какво ли не не са съвместими с Европейския станадарт.

# 209
  • в моя свят
На моето дете са правени сеанси в Барокамера по други причини,но принципа е един и същ.Сеансите се правят всеки ден като минимумът е 10 пъти.Вътре се стой общо около час като това време включва и декомпресията.На децата се слагат специални скафандри,а възрастните дишат през кислородни маски.Доколкото знам след 15-20 сеанса има почивка и се започва 2-ри курс,а след това 3-ти и  повече ако се налага.Преди 5г. бях с детето на консултация при д-р Чавдаров и той ни препоръча Барокамера за поведенческите проблеми.Ние правихме преди 1г.6м. поради проблеми със слуха и мислихме да повторим въпреки,че не получихме резултат,но ЗК е спряла пътеката за деца на болницата,където правихме процедурите.В нашия град има частен оксигенен център,където цената е 40лв. на сеанс.Живот и здраве мислим да продължим не само заради слуховия проблем,а и според мен детето беше видимо по спокойно дълго след това.Освен това хипербарната оксигенация има силно антимикробно действие и стимулира активноста на имунната система.По принцип детето ми не боледува често,но всяка смяна на сезоните прекарва лека вирусна настинка,а след сеансите в Барокамерата цяла година не се разболя.Освен това активира метаболизма,има невероятен ефект върху кожата,използва се и в козметологията,но най-вече за широк кръг заболявания-диабет,изгаряния,дископатии,фрактури на костите,артрит,неврит,анемия,сърдечно-съдови заболявания и др. Това което знам е,че успоредно се прилага и медикаментозно лечение.

Общи условия

Активация на акаунт