Занимавки, моделиране и апликации за малки и големи 2

• 351 895
  • 1 209
  •   1
Отговори
# 1 065
  • Добрич
vоrfax, благодаря за кутиите. Определено са много оригинални.

# 1 066
  • София
Чудни неща сте измайсторили Simple Smile Ние правим животни от хартия, но от книжка с готови шаблони. За заниманията по английски правя зарчета от разни кутии с форма на кубче и облепвам с картинки.
Пак за английския съм направила ламинирани малки картинки, залепени за сламки.
Засега това са ми идеите Blush

# 1 067
  • Варна
Идеите ти са чудесни!

Правили сме си телефон с кофички от кис.мляко и конец. Майсторим с бяла глина разни неща и после ги оцветява. Най-голямата занимавка беше да си правим топчета от глината за гердан и после докато се оцвети и наниже всичкото това отнема доооста време Wink. Иначе се измързелявам и ползвам списанието "Бърборино" и "Мечо Пух" за идеи. В първото има и много интересни неща за изрязване и сглобяване, във второто ползваме идеите "измайстори си сам". Кефи се като си прави сам нещата и после се занимава няколко дни с тях.

# 1 068
Много хубави играчки си направила!
И ние правим в къщи доста неща - с тези кукли пада голяма игра напр.
Ето и част от кукленската къща

# 1 069
И аз се опитвам да правя разни нещица с дечицата. Не винаги ми се получават и често моля мъжът ми като по-сръчен. Обикновенно от мен са идеите,а от него помощ в реализацията.
жалко, че не съм снимала нещата ни. Влакчето ни е готово, само чака да намерим достатъчно коркови тапи, за да му сложим колелца.

# 1 070
Много интересни неща правите. Чак малко ви завидях... Само да порастнат и моите малко и аз ще се развихря.

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 15:46 от salzichkata

# 1 071
 Темата е много хубава. Харесвам разни правени играчки, смятам че развиват фантазията на децата. Като малка сама си майсторях, но преди това си спомням, че майка ми беше дала един шкаф от секцията за мой. Големичък с два рафта и две вратички, та в него беше моята кукленска къща. Там съм правила и мебели за куклите и лампиони от хартия и пердета съм тропосвала и т.н. Това като че ли помня най-добре. Играчки купени не помня толкова.
Ще следя темата за идеи.

# 1 072
Поздравления за темата  bouquet

Сигурно сте видяли и тази http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=379106.0

Преди няколко години бях сложила снимки на нашия град от кутийки, но не мога сега да го открия. Прави се от всякакви останали картонени кутийки - от лекарства например, които се обръщат наопаки:), за да са бели и се залепят отново и се изрисуват като къщи. След това се залепят на кадастрон, на който се рисуват пътища и градинки. Ние след това доукрасихме с играчки от шоколадови яйца за дървета и човечета и коли естествено Laughing

# 1 073
Ена, Ивиче, възхитена съм!  bouquet
Влакчето от кибритени кутийки ми хареса много, а за замъците и къщите за кукли нямам думи!

След показаните красоти, скромен запис с едни хартиени плодчета, ябълкова жаба и букет от есенни листа.

Ще следя темата.

# 1 074
  • София
Преди няколко години бях сложила снимки на нашия град от кутийки, но не мога сега да го открия. Прави се от всякакви останали картонени кутийки - от лекарства например, които се обръщат наопаки:), за да са бели и се залепят отново и се изрисуват като къщи. След това се залепят на кадастрон, на който се рисуват пътища и градинки. Ние след това доукрасихме с играчки от шоколадови яйца за дървета и човечета и коли естествено Laughing
Аз още си пазя снимките, макар градчето отдавна да замина в коша. Някои правени неща се оказаха учудващо здрави и все още се играе с тях. Този училищен автобус например, който също е от празна кутия, а гумите са от капачки. Люлката и къщичката от сламки също удържат фронта, въпреки опитите на дребното да ги разглоби  Laughing Тази гъсеница също е любима играчка и сме събрали още доста материал за подобни на нея твари.
 Последния проект е хранилка за птици от празна кутия от сок (по идея от списанието NG Kids), но все още не сме я направили, защото имахме недостиг на материали (дървени клечки от сладолед) и сега работим над набавянето им  Mr. Green

# 1 075
Страхотна тема, не зная защо съм спала и чак сега я виждам.  Embarassed
Вероники, сейфнах си албумчето ти и го разглеждам в захлас.   Crazy Направо се чудя кое да подхвана.  Laughing Градът е страхотен, но си е  голям проект, като приключа с коледният календар го подхващам. Днес май ще опитам рицарските дуспехи, че още сме на тази вълна.
Поздравлния.   bouquet

# 1 076
Момичета, чудесни сте. Следя ви с огромен интерес..

# 1 077
http://picasaweb.google.com/ademavg
Тези албуми са чудесно попадение за творящи майки и дечица.
Пожелавам много занимавки и на вас през уикенда. Wink

# 1 078
  • Добрич
=^._.^=, благодаря за линка!   bouquet Идеите са чудесни!

Последна редакция: сб, 13 ное 2010, 19:07 от Вела

# 1 079

Общи условия

Активация на акаунт