Отговори
# 30
  • при любимите ми хора
Запис във новата тема!мама Барба:  bouquet
АЗ пак да вляза със мърморене и притеснение...акото на Магдалена ме притеснява..днес е със слуз и имаше бледо розови жилки в него...как ги видях.. Confused
Яко съм ошашкана,но мисля да изчакам и другото акане,дано е днес и тогава да се обаждам да Гп-то...а дотогава може и да откача,защото в нета само грозни неща намирам.. Cry

За цикъла:още го нямам...не че ми липсва,ама него сега немога го мился..

Оплаках ви се,олекна ми малко..

# 31
Мацки (поне от София), какво ще правим без парно и топла вода?! Как ще си гледаме децата на минус 17 (толкова дават за уикенда)?

Алис, благодаря, че попита. Здравословни са, но не ми се обяснява, а не мога да ги преборя лесно едно защото кърменето изключва почти всякакво лечение, и второ - аз изпитвам панически ужас от доктори и болници, който при раждането закономерно се засили Simple Smile та и не налитам. Абе, мани - на това отгоре на 1 януари се скарах с родителите ми, защото аз верно като имам проблеми, мълча като пленен партизанин, пък те искали да ми честитят хората и пуснаха общонационално издирване, като не си вдигнах нито един от двата телефона, а накрая ги навиках.

Фийл, както винаги отлично предложение! И нашата яко се плюнчи, но на мен ми се струва малко раничко... засега не познавам нито едно дете със зъб преди 6-ия месец!
Дано поне в Добрич не ви застигне енергийната криза!

# 32
  • София
Мама Барба, мерси за темичката!
Алис, ще питам док ама и вашето мнение ми е важно  Wink
Сев,благодаря ти, мила! Аз давам милумил 1, педката ни го даде, защото се препоръчва за бебета родени с ниско тегло и злояди като моята калпазанка. Рая го харесва и започна да си ака всеки ден даже и по 2 пъти, а преди нямахме тази радост и трябваше да давам Дуфалак, сега така се ос..а, че днес два пъти я преобличам основно, омазана до ушите  ooooh! Пробвай да сминеш млякото, но се консултирай с педиатъра на Мишето.
Филче, ти си нашта поетеса! Супер заглавие!  Hug
Ние сме с Хъгис, същите, които Алис описва, но нещо май не сме случили на партида, следващия път ще си взема Либеро, малко са по - груби, но иначе нямат грешка  Peace иначе кърпичките на Хъгис са супер!
Гале, не се шашкай, мила, наблюдавай Маги, дано няма нищо тревожно и ни дръж в течение! 
С тая криза съм се ошашкала яко, какво ще ги правиме тези бебета без парно  ooooh! Гледам цял ден новините и се чудя ли чудя! дано се оправят нещата, че иначе не ми се мисли
Параход, дано скоро всичко е наред с теб!  Hug

# 33
Момичета помагайте ако и друга е попадала в подобна ситуация. Мисля, че Инчето беше питала за подобни премеждия с НОИ #Cussing out
Забелязвам аз, че всеки път има разминаване с това, което обявяват на страницата и това което реално получавам, но днес вече яхнах метлата, не стига че от октомври нищо не бяха ми превели ами сега и по-малко получавам #Cussing out
Значи с кода от НОИ влизам на страницата и там в графата осигурителен доход пише 627.40 за месеците 11 и 12. Обяснете ми ако можете защо аз получавам 933.39 за двата месеца? Наистина не мога да си го обясня newsm78 Не е ли това сумата, която трябва да получа, която е обявена на страницата newsm78
Съжалявам, че така влетях с отрицателни емоции #Cussing out
ssissi нали тук проверяваш https://benefits.nssi.bg/EGN/ не би трябвало да има разминаване, на мен до сега всички преводи ми съвпадат с графа "изплатено обезщетение"  newsm78

# 34
Мацки (поне от София), какво ще правим без парно и топла вода?! Как ще си гледаме децата на минус 17 (толкова дават за уикенда)?

Защо така? Аз какво изпускам?

# 35
  • София

Мими, пусни си новините

# 36

"Газпром" ни спря доставките на газ. И аз вече се чудя как ще се отопляваме, ако ни спрат парното. То и сега в по-студените дни трудно качваме над 20-21 градуса, пък ако стане -17 не знам как ще е.

Аз пък докато се информирах какво АМ има на пазара попаднах на едно дето ми се вижда доста скъпичко http://papagal.net/index.php?main_page=product_info&products_id=1418
Дали защото е с прибиотици?

# 37
  • Пловдив
ssissi аз си проверявам преводите на тези два линка:

https://benefits.nssi.bg/EGN/
https://benefits.nssi.bg/detailedegn/ReportBolnForEGN1_br.asp

Виж от първия линк на колко са ти изчислили среднодневното обезщетение и по работните дни в съответния месец, толкова трябва да ти преведат.
И при мен има някакво разминаване между изплатеното и дохода, от който ми е изчислено обезщетението, в смисъл че 90% от дохода не дава изплатеното.

# 38
  • София
Уууу, цял ден ви чета и се старая да ви отговарям. Почвам подред:
Пуки, страшен е мечока!
Таня, добре дошла сред нас. Ама гледай да ни навестяваш по-често!
Мам 79, ама ти от кога ще го пращаш горкото дете на ясла че от сега сте записани?
Аз се чудех днес защо сме криви като никога, а като гледам всички сте така. Мислех ч е е защото първо я събудих сутринта да я оправя, че закъснявахме за прегледа а тя спеше като пън, после беше заспала в количката и я събудих за да я прегледат. Реших, че ми го връща сега. Само врещи нервно и се кара, не спи.
Инче, дай адрес на тоя магаин да пращам мъжа ми за Хъджис.
Патенце, на мен още не ми е дошло, а сме само на кърма. Знам че до 6месеца ако не ти дойде не е никакъв проблем.
Гале, стига си се притеснявала за кг. Ние за 3 седмици сме качили 420гр и сме общо 5,070кг., 56см. Ми финно ми е гаджето. Докторката е доволна как се развиваме, повече не искам и да знам. За нишките в акото, наблюдавай го и ако се повтори звъни на педито.
Сев, аз ползвах Инфакол по едно време, вятър и облаци. На нас само Еспумизана ни действаше. И няма да плачеш с бебето, че още повече го разстройваш. Честито ви столче! Нашия също ни е подарък и се чудех колко укрепнали трябва да са че да седят децата в стол. И да, нормално е да се запичат от АМ, но не е препоръчително. И ако детето вече не е само на кърма си трябва и вода вече. Късното захранване важи и за АМ.
Софко, аз имам един такъв памучен гащеризон от Премаман с прихлупващи се ръкави. Викам хората колко добре са го измислили вместо тия ръкавички дето само се изхлузват. Ама другите фирми що не правят такива моделчета, незнам.
Тони, напълно те разбирам с тия големи тераси. И ние преди година що проекти на строители видяхме и масово предлагат 100кв.м. апартамент, от който 20кв са тераси, а стаите малки. Иначе искат терасата да я плащаш на цената на жилищната площ. Аз много харесвам големи тераси, ех какво барбекю става там, ама като не можем да си позволим и голям апартамент и големи тераси.....
Трикси, няма да се мъчиш заради спрялата кърма. Колкото толкова! Направила си всичко най-добро за детето си. И ние имаме стафилококи ама в окото, пък сигурно и в носа има. Вече сме резистентни към Тобрекс и сме с други антибиотични капки. Дано ги изтрепем че и нашия Пентаксим за сега се отлага.
Сиси, признай си че заради бабата и дядото си по два пъти на ден на разходка в това време Wink
Денимче, я питай колко излиза така 1 снимка с домашния принтер!
Пуки, да не би както при мен НОИ да твърдят че не си се осигурявала за майчинство? Абсолютни идиоти! Само незнам нашата счетоводителка какво се е разбрала с тях.
Деним, днес питах педито дали мога да пия клеевата тинктура след като кърмя. Може! Мъжът ми се оправи за 2 дни с хомеопатия а аз малко не вярвах. Сега и аз ще пия профилактично да не ме лепне грипа.
Ани, аз нещо не го вярвам това да спрат парното. Като го спрат тогава ще го мислим. Тия по новините обикновено много преувеличават. Веднъж майка ми се обажда притеснена и пита какъв е тоя потоп в София, а пред блока плочките сухи. Какво да ви кажа!
Ние днес порихме преспите с количката. егати ужаса. Тия идиоти поне по-големите улици и тротоарите да бяха почистили. Ама и аз съм патка, чак на връщане от поликлиниката се сетих да застопоря предните колела да не се въртят. Не беше толкова студено ама като не става за количка... Та резултатът от прегледа е пораснали сме с 420гр за 3 седмици и 3см на височина. Ще отложим Пентаксима докато не излекуваме окото. Вече ще ни викат един път месечно. Абе чували ли сте за стафилококцинум? Педито каза че може да го пробваме след като мине инфекцията за очистване.
Моята Мишка най-после се изака и заспа. Алелуя!

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 19:38 от mylili

# 39
Параходче, сгомоляса се и върху нас - днес не е произвеждан добрички хляб (даже сега дават по новините), детската на Денис е без парно, в Кукления театър - също няма газоподаване... Нямам друго инфо, ама това с детската най ме бърка, че сега се отопляват с калорифер, ама докога...

# 40

Аз пък докато се информирах какво АМ има на пазара попаднах на едно дето ми се вижда доста скъпичко http://papagal.net/index.php?main_page=product_info&products_id=1418
Дали защото е с прибиотици?

Вземи си ХИП и то е с пробиотици и на нас ни подейства супер. Още на втория ден откакто минах на него Миро започна да ака и сега ака всеки ден, че и по 2 пъти. Преди това акаше на 4-5 дена с клизма.

# 41
helenka ние минахме през всички проблеми с кожата - зачервяване,всякакви обриви,изпръхване и разбира се яко лющене - та като най качествена и хипоалергична козметика педито ми препоръча A-DERMA крем и шампоан. Те имат цялата гама от продукти всякакви гелове и лосиони (но пък са скъпички направо се оцъклих в аптеката просто не се бях подготвила) иначе са много качествени newsm10
След вчерашния сложен поход с количката днес излизахме с кенгуруто малкия си умря от кеф не спря да се кокори да върти глава беше много сладък Grinning

# 42
Марианка, с новините може и така да е, но ние от 4 следобед сме на духалка.. парното е хладко на макс, а досега бе горещо на 2.5 - 3 степен.

Хеленка, забравих да пиша на теб - понеже имам предположение, че дъщеря ми е като мен със суперчувствителна и реактивна кожа, не ползвам НИКАКВА козметика. Единствено измиващото блокче на Себамед за наакано дупе и шампоана за новородено на Мустела, и то го взех като ни излязоха крусти, дотогава миех и косата със Себамеда веднъж седмично. Не я мажа с нищо и кожата й е прекрасна.
Най-много да намажа моите ръце, като й правя масаж, ама често забравям.

# 43
Фийл, заглавието е супер. Аз ще кандидатствам за първо зъбче.

За отоплението, направо е супер гадно това, ние имаме и печка и духалка, ама с парно е друго, тия хора не мислят изобщо.

Сев, е това мляко ако е скъпо дет си го видяла, какво да кажа за нашето. Ние сме на Аптамил и струва 27 лв., а в една аптека струва 37, пратих им проверка естествено и бидеха глобени, мизерници.

# 44
  • при любимите ми хора

Сев, е това мляко ако е скъпо дет си го видяла, какво да кажа за нашето. Ние сме на Аптамил и струва 27 лв., а в една аптека струва 37, пратих им проверка естествено и бидеха глобени, мизерници.

Ina.gg,каква е тази разлика 10лв....егати и хората.... #Cussing out

За портокола  аз давам Аптамил/дали е като вашия?/ и струва 8 кинта,което по курса на лирата сега...си е с още 10 по-ефтино...майчице.. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт