Отговори
# 135
Добро утро момичета и от мене, май наистина всички ни е обхванало кофти настроението...но се замислям  за предложението на моето мамче ,а тя ми казва да си сложа снимки на сладки бебета покрай леглото и като се събудя и видиш сладките бебешки снимки и ще почна деня с усмивка,и почвам да се замислям че е права май..... а за фолиевата киселина аз съм я почнала още от като почнахме с опитите за бебчо. Спорен ден момичета и дано успеем дружно да изгоним лошите помисли  Hug

# 136
Здравейте  Hug

Аз за сега удържам фронта, весела и щастлива съм, не съм изпадала в черни настроения. Дано овладейте чувстава си и не ви минават повече черни мисли!

Стрелче, и аз имам по-голяма дъщеричка, която се казва Гергана.  Heart Eyes

Бия, аз пия фолиева от края на по- миналата година (когато спряхме да се пазим и си пожелахме бебче), но не съвсем редовно, защото често забравям. Сега съм си взела 2 опаковки - едната си държа в офиса, другата в чантата.

boj777, добре дошла и лека бременост.

Катето, и аз имам голям апетит, с първата бременост пак бях така, но не качих много килограми - около 13. Надявам се и сега да е така.

# 137
Добро утро и от мен!
ФК пия от 2-3 дни преди закъснението, защото не ми се пиеше кафе и се усъмних какво става...
Интересно обаче лекаря ми каза освен Дуфастона и ФК да не приемам нищо друго до 4-ч месец. Питах за витамини- не било нужно.  Rolling Eyes
Кажете ми нещо по повод тесните дрехи- пречи ли или...? Дънките ми стягат леко, но все пак ми стягат, а и ходя с дебел клин отдолу, който допълнително дава обем и не знам дали да не си потърся нещо по-широко. Същевременно не искам да будя подозрения на работа все още, не искам да се предавам и признавам, че качвам кила, болна тема ми е.
Преди година и нещо свалих 18 кг. и си ги поддържах, сега не знам какво ще става- до момента съм качила около 2 кг., а си извадих една табличка от нета, която изчислява според началните кг. в коя седмица колко трябва да съм качила и от сега съм с половин кило над нормата- 55.500 кг.

# 138
Джини, аз по принцип не мога да нося тесни дрехи, не са ми удобни и не се чувствам добре. Но ако теб не те притесняват, защо да не си ги носиш. Може би само в корема би било добре да не те стягат.

# 139
Преди година и нещо свалих 18 кг. и си ги поддържах, сега не знам какво ще става- до момента съм качила около 2 кг., а си извадих една табличка от нета, която изчислява според началните кг. в коя седмица колко трябва да съм качила и от сега съм с половин кило над нормата- 55.500 кг.

Ако табличката е на български - моля те, хвърли я насам. Embarassed

# 140
  • София
На мен вече почти всички дрехи са ми тесни, дънките особено, понеже все бяха по мен. Confused...
Принудих се и се купих един чифт за бременни. По нищо друго освен по ластика отгоре не личи, че са такива и са страшно удобни, не ми стягат никъде, направо се родих.
За килата, вече съм качила 3  Shocked

# 141
Момичета, днес е Бабинден, Празник на акушер-гинеколозите  Grinning, затова който ходи на преглед - да честити на лекаря си. Wink
Що се отнася до Бабинден - аз честитя празника на бабите по старому, на 21-ви.

Последна редакция: чт, 08 яну 2009, 10:15 от strelche®

# 142
И в нашия край се празнува на 21-ви.

# 143
  • София
Добро Утро!Дано днес денят е по-хубав от снощи вечерта!Ужасно лошо ми беше,спах с легенчето CryНе съм повръщала,но за първи път ми беше толкова зле,даже бъдещия татко ме гледаше тъжно,чудеше се какво да направи или купи ,за да ми мине.Вие какво правите като ви е лошо,вода с лимон?Друг лек?

# 144
strelche® , руски сайт беше, но си копнах табличката в ексел и не запазих сайта. До сега търсих, намерих нещо подобно, а и ми изкарва същите показатели- http://odetta.ru/calculate/for/ Никъде не видях за близнаци обаче, няма опция за уточняване броя на бебетата.
Ще поровя още и ако го намеря, ще дам линк.  Peace

# 145
Добро утро, момичета,
за ФК- пия я 1 месец преди да почнем да работим по въпроса, като преди това съм я пила пак3 месеца и после почивка.
Продължавам да я пищ всеки ден, като от вчера си взех витаминки Матерна и там пише, че Фк е 400 мг, което е достатъчно така че сега пия само тях. Аз все още си ходя със старите дънки, нямам апетит почти никакъв, гаденето попремина, тази сутрин само имах позив и веднага повърнах без да ми се гади изобщо. Сега съм окей. Смуча ментови бонбонки, че от тях се чувствам много добре.
Вчера вечерта забелязах малка подутинка на корема ниско долу, пимислих си ,че е просто подут, но и тази сутрин си я имаше(а почти нищо не съм яла), таа затова си мисля, че започва да ми личи. Аз така си и знаех де, че ще започне от рано да ми се проличава, добре че е зима още. А за кг-не съм качила нищо, освен още в началото 1кг, но него го метнах веднага на циците, така че дори съм отслабнала сега.Надявам се да не качвам много през бременността. А за имената- аз съм си решила понеже терминът е на 15.08, тогавае Света Богородица, а свекървата е Мария, та мисля на нея ако е момиче да е Марина. Ако е момче на свекъра, че много ми харесва Димитър, а и всички Димитровци дето познавам са много свестни хора, абе имам си симпатия към това име.
А какво става със Софийската срещичка?

Последна редакция: чт, 08 яну 2009, 09:34 от angel1

# 146
  • Някъде Там
Добро утро и от мен Simple Smile
giuli на мен даже ми се гади от лимоните с вода още повече Sad не мога да се оправя с гаденето Sad преди да ям ми е гадно, после пак. не съм намерила за сега нещо от което да ми мине Sad ако някой знае нека сподели  Hug
А колкото до витамините и аз пия Центрум Матерна, но чух че не били добри. А и ми казаха, че до 4тия месец не е хубаво да се пият, че ще е голямо бебето. Но на всеки различно, лекарката ми каза 20 дена ги пия, 10 почивка.
Но мисля да ги сменя, ако знаете някои хубави витамини моля кажете ми Simple Smile

# 147
Някой да има проблеми със силно нощно изпотяване? То вярно че спя с кофража и доста се навличам, но такова нещо не ми се беше случвало. Последните 2 нощи са ад, нямам температура, а се мятам и не мога да спя.
Отделно от 27-ми декември не съм спала спокойно, все се будя, все някакви терзания имам, не ме кефи ситуацията хич.

# 148
  • София
Здравейте,момичета! За ФК аз я пия от септември. Като ви чета за кг направо започвам да се плаша.Аз май съм най-зле. До момента съм качила вече близо 10кг,ама аз съм си склонна към напълняване.Ама здраве да е ,да няма проблеми с бебо,пък за килограмите ще го мисля после.Относно дрехите-логично нищо от преди не ми става и вече си пазарувам от магазини за бременни  Laughing
За софийска среща и аз съм за,казвайте кога и къде.
Приятен и спокоен ден на всички!

# 149
Добро утро и от мен! Hug
Да ви кажа май масово всички сме с разни черни мисли и въпреки, че вчера видях ембриончето докато не го гушна в ръцете си няма да се успокоя впредвид преживяното преди половин година.
На мен за гаденето ми помагат солети, препечен хляб и бисквити, не са от-любимите ми храни, но поне от тях не ми се гади.
За витамините аз пия Пренатал на Jamieson, на растителна основа са и ми бяха останали отпреди та си ги пия заедно с фолиевата киселина,  а нея не съм я спирала от около година. Преди пиех на Фолацид, а сега съм си взела на Неофолик.
За цигарите да споделя с момичетата, които пушат, че най-вредно е да се пуши до 12 седмица когато е органогенезата на ембриона и се формират всички органи, ръчички, крачета, очички и т.н. Ако бебето не може да ви бъде достатъчна мотивация да спрете да пушите не знам какво би било.
Имам няколко книги, ако някой желае мога да ги пратя или да ми кажете къде могат да се качват за да ги кача.

Общи условия

Активация на акаунт