Отговори
# 165
Ами разбира се, 6 г. с е рано. А пък да не говорим че от първия до последния ден от 6-тата седмица има 7 дни разлика.

Лали, и на теб исках да ти пиша - с най-добро чувство. Потърси още едно мнение, освен това на твоята лекарка. Не може да се сменя термин с две седмици, заради това, което показва ехографа. Представи си, че бебчето не се развива, а тя сменя термин. Моля се всичко с теб да е наред  Praynig

# 166
Стрелче, фолиевата не се натрупва, излишъка се изхвърля с урината. Така че спокойно.

Е, точно заради това докато сме бременни не е съвсем необходимо да "предозираме" фолиевата си често и за дълго (съгласна съм, че се изхвърля и дума като "предозиране" не е съвсем уместна за нея). Сега покрай развитието на бебето бъбреците се натоварват доста... Но си мисля, че може да почака докато отидеш на лекар и питаш него от кое по колко да пиеш Peace
Ох не знам защо,но имам някакво много гадно предчувствие почти от самото начало,направо ми се плаче.

Дано да бъркаш ... но с миседа миналата година имах такива усещания. Не усетих никакво майчинско чувство, дори не исках да спра цигарите, дори и на лекаря ми казах, че не вярвам, че ще излезе нещо от това, и се оказах права.
Е мерси сега това нещо няма да ми излезе от главата.Може би се чувствам така защото с дъщеря ми не съм чела по интернет толкова много неща като сега и толкова объркваща информация.Вече не знам какво да мисля.

Аз пък ще ти препоръчам (както и на всички останали) между всичко изчетено във форума да прочетете и една книжка "Подсъзнанието може всичко" на Джон Кехоу. Багнето беше ни препоръчала в "Искам бебе" още да гледаме и филма "Тайната".. е нищо не ме настрои по-положително и не ми вдъхна повече увереност от тия 2 неща и мисля до няколко дни да си искам книгата от брат ми и да я захващам пак  Peace

За фолиевата киселина - пиех я от март-април някъде, но точно месеца, в които се получи бях зарязала всичко и фолиеви и БТ и тестове за овулация и всичко. Започнах я няколко дни след предполагаемата овулация.

За дрехите и коремите... ми и аз май имам коремче вече, макар че винаги съм го имала. Една вечер викам на майка ми "абе уж почнах да ходя до тоаелтна нормално... 'що корема си ми седи такъв голям и твърд?", а тя милата - "Е, твърд, де твърд ти какъв искаш да ти е?  Laughing"  Наложи си да сменя дънките, че ми поостаряха (не са ми отеснели още съвсем) и реших да не купувам сега обикновенни, че то вече няма за къде... отидох в един магазин за бременни и направо гащеризон си харесах и си го взех!  Blush

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 9 нови отговора.   Shocked

# 167
Здравейте и от мен момичета. Искам да се похваля, че вчера видяхме тупкащото сърчице на мойто бебче. Термина ми е на 5.08.2008г.
Здравей!Поздравления за сърчицето. Hug
И все пак по мойте изчисление си някъде към 10г.с нали? Thinking
Оффф ужас само смятам,отивам да изпия едно 3в1 да се успокоя. Mr. Green
Между другото ми е много лошо днес,гади ми се адски. Sick

# 168
И на мен днес ми е доста зле.  Tired Не смея да пия кафета обаче, не трябва ли да се избягват?
Чудя се може ли безкофеиново или е прекалена химия? Как мислите?

# 169
По едно-две кафета на ден може.

# 170
Здравейте и от мен Simple Smile
Биа, за сърдечната дейност в 6 седмица - моята лекарка като видя колко съм разочарована, че няма нищо ново при последния ми преглед (даже разбрах, че съм "по-малко" бременна  Rolling Eyes ) за мое успокоение с големи усилия успя да открие нещо едва едва движещо се  Flutter Разбирам, че при други дори не се е видяло нищо - вероятно не трябва да е проблем.

Спорен ден на всички и се усмихвайте повече   newsm03

# 171
Аз кафето го спрях. Не е безвредно и в някои случаи кофеинът може да доведе до спонтанен аборт. Аз самата не се чувствам добре от него, но иначе си мисля, че 1 разредено кафе дневно не би навредило.

# 172
Здравейте, банда Hug! Виждам, че отборът нараства с всеки ден и това е много радостно!Добре дошли на новите момичета и честито за сърчицата!

Относно гаденето, деган не ми подейства много добре, но с хомеопатичните капки и свещички се родих.Гадене пак има и не мога да се храня съвсем нормално, но не съм повръщала от както ги пия.Че последните две седмици беше ад-повръщах и водата дори.
Относно фолиевата киселина много лекари препоръчват прием на 4 мг, а не 0,4.Аз пия по 10 т. метафолиева дневно.Има един генетичен дефект, който е много разпространен и пречи на усвояването на ФК.За съжаление, ако не ти се е налагало по друг повод да правиш генетични изследвания, няма как да знаеш дали си носител или не.

# 173
Добро утро моми4ета, аз  се излюпих, гледам 4е ви вълнува въпроса за сър4ицето, още в 6г.с може да се види, но зависи от видеозона, както и от това дали ще е коремен или от долу. Сещате се, 4е на пове4ето места апаратурите са двупотопни, така, 4е споко... Аз ще ходя др. седмица в 7г.с и ще видим, 4етох в една книга, 4е в 6г.с мъника е колкото семка голям, а в 7г.с е колкото гроздово зърно- 1.3см
Кафенцето си пия по едно на ден, заради кръвното, веднъж пробвах да не пия и цял ден ме боля глава  Hug

# 174
Аз кафето го спрях. Не е безвредно и в някои случаи кофеинът може да доведе до спонтанен аборт. Аз самата не се чувствам добре от него, но иначе си мисля, че 1 разредено кафе дневно не би навредило.

Да, има такава опасност, но ако се пият повече от 8 кафета на дена. Всички проучвания, които са правени през последните години по целия свят напълно отхвърлят като опасно приемането на едно-две кафета на ден.

# 175

Да, има такава опасност, но ако се пият повече от 8 кафета на дена. Всички проучвания, които са правени през последните години по целия свят напълно отхвърлят като опасно приемането на едно-две кафета на ден.
И аз така знам,пък и аз пия 3в1 и си го разтварям в мляко вместо във вода,така,че въобще не може дума да става за аборти и такива неща.

# 176
Биа, още не сме го чули. Най-вероятно в събота ще мога да отсъствам от работа и ще ходя на първи преглед тогава, надявам се направо да чуем сърдечна дейност. В събота ще бъда в 7-ма г.с.

Аз пия кафе, защото иначе не мога да издържам - по 2 на ден. Второто понякога със сметана или мляко.

# 177
Аз кафе изобщо  не пия, просто не обичам, горчи ми, така че нямам такъв проблем. А за сърчицето на мен ми го видяха да тупка на 1я ден от 7ма седмица, но с вагинален. Моята доки само с такъв ме гледа, апаратът и е много хубав, все пак е в Токуда, така че не се притеснявайте да ходите на вагинални, не са страшни.
Ходих на преглед точно преди нова година и бях много щастлива. Grinning
Стискам палци и на вас.
А, момичета доколкто знам, сърчицето започва да се чува чак към 4я месец, преди това се вижда само тупкаща топчица, но е адски вълнуващо.

# 178
angel1 при коя лекарка ходиш в Токуда? Иначе наистина - на този етап сърчицето само се вижда като пулсираща точица на екрана. Чуването ще стане далеч по-нататък.

# 179
Добър ден и от мен.И мен това ме вълнува нашия ден за тоновете е на 14.01 нямам търпение и от това което чета ми става ясно да не се надявам много на това да се чуе или види нещо защото там техниката не е от най новата за съжаление....

Общи условия

Активация на акаунт