Отговори
# 180
Ходя при д-р Попова и съм адски доволна. Много добър лекар е и е много миличка, добре обяснява всичко.

# 181
  • София
Е най-после се справих с линийката! Laughing

# 182
кажете ми и аз как да си сложа линийка тук

# 183
Захира, да твърдиш, че кофеина води до спонтанен аборт е крайно несериозно... Както и твърдението, че щом ти се гади плода се развива  ooooh!
Тия случаи, за които говориш става въпрос за някакви промишлени количества кафе(че и кола... и в нея кофеина не е малко). В тоя ред на мисли много полезни неща в промишлени количества стават ужасно вредни.
На някои жени не им се гади, не им се вие свят през нито един етап от бременността, не усещат никакви неразположения, това не значи, че бебета им не се развиват! Никой симптом не е задължителен или показателен!

Ако си спестяваме някои от непроверените неща както и такива, които звучат най-малкото странно май ще ни е по-леко  Peace

Галка, честита линийка!

Невнев харесай си линийка и кликни върху нея - ще се отвори сайта за линийки и там си пишеш или термин или датата на последната менструация и ще ти излезе код, който да впишеш в подписа си  Peace

# 184
При нас сърчицето се видя в 7+2г.с., но видеозона го отчете като 7+1г.с. и докторката каза че не е проблем един ден да не се притеснявам  Simple Smile
А колкото до кафето вече не пия, и не защото било вредно, просто много ми се гади от него  Laughing

# 185
Буболече цитирай един  мой пост в който твърдя, че щом ти се гади плода се развива. Напротив, точно обратното съм споменала пред момичетата, че нито един от симптомите не е задължителен и всяка бременност е различна. Къде съм писала, че гаденето е признак, че плода се развива? Моля да не ми се приписват чужди думи.
Думите ми за кафето и кофеинът в частност са вследствие на доста изчетена информация по въпроса. Ето първите намерени статии в интернет относно приема на кафе:
Кофеинът

Кофеинът е стимулант в храни и напитки като кока кола, кафе, чай, шоколад, какао, както и в някои медикаменти. Ако се консумира в големи количества, може да породи раздразнителност, нервност, безсъние у бременната, а детето може да се роди с по-малко от нормалното телесно тегло. Кофеинът освен всичко е и диуретик, водещ до обезводняване на организма, а водата е много ценна по време на бременността.
Повечето научни статии предупреждават за вредата на кофеина върху плода. Преди да разберете повече за него, добре е да ограничите консумацията му.
Кофеинът е съставка и на много лекарства, така че преди да приемате каквито и да било, прочетете внимателно листовките им и се консултирайте с вашия лекуващ лекар.

Кофеинът е забранен по време на бременност
Ние тук не се интересуваме особено дали кафето сутрин разсънва или изобщо не действа. Пием си го с малко мляко и много настроение, за да се радваме на работния си ден.

Американско проучване твърди обаче, че прекомерната консумация на тонизиращата напитка по време на бременност повишава риска от спонтанен аборт.

Ако приемате повече от 200 милиграма дневно кофеин (около 2 чаши кафе) и очаквате дете, рискът да го загубите е двойно по-голям.

Изследването включва 1063 жени, които били наблюдавани през цялата си бременност. Те били разделени на групи според дневния си прием на кофеин.

Бъдещите майки, които пиели повече от 2 чаши кафе всеки ден, били по-склонни да направят спонтанен аборт.

Лекарите съветват бременните да намалят и дори да спрат консумацията на кафе през първите три-четири месеца от бременността си.

Ако вие ще ставате майки и не можете без сутрешния си кафеен ритуал, то изберете безкофеиново кафе или опитайте да го замените с какао.

И не забравяйте, че кофеин има и в някои газирани напитки, както и в чая – не се наливайте с тях.

# 186
тук в сайта има ли и ако да къде (blush)?

# 187
тук в сайта има ли и ако да къде (blush)?

Избери си линийка и ми напиши дата на ПМЦ  и ще ти я направя. Simple Smile

# 188
# 189
  • Някъде Там
И аз спрях кафето по простата причина че ми се гади Sad
Искам да питам понеже лекарката ми каза да не ям неизпечено месо и консерви, та се чудя зимнината също ли спада към тези консерви. Че напоследък само филия с лютеница ме спасява и се чудя  newsm78 зимнината към консервите ли спада и вредна ли е, че аз ям доста Simple Smile

# 190
  • София
Благодаря,Буболече!

# 191
rumi_alex, Честно да ти кажа незнам дали е вредна, но и аз умирам за лютенице и кисели краставички Laughing Дори сега ми се прияде като го спомена  Embarassed

# 192
rumi аз си мисля че лютеницата е добра храна....но по логиката на твойта лекарка аз си мисля че трябва да ядем само прясна храна идеята поне според мен е че има много консерванти в консервите.....

# 193
Grinning аз пък съм на айрян.........голям кеф ми е

# 194
Може би е имала впредвид да не ядеш купени такива, защото са пълни с разни консерванти, стабилизатори, оцветители и какви ли не химии, но в домашните няма такива неща. Всъщност ето една статия с храни, които трябва да се избягват:

http://www.mamaibebe.com/?id=96

Общи условия

Активация на акаунт