97 СОУ "Братя Миладинови" в ж.к. Люлин

• 38 263
  • 92
  •   1
Отговори
# 45
Дааа... Ако бях дала уше на подобни "мъдрости", вероятно и аз щях да преспя пред някое "елитно" училище 3 дни и 3 нощи... Simple Smile Но мои познати преспаха пред 96-о, записаха детето си там, а на 18.09. то се оказа в съседния на детето ми клас - след впечатленията си до 15.09. бяха изтеглили документите на 16.09. и прехвърлили малкия в 97-о... 17.09. беше неучебен ден, та затова от 18-и Wink
Между другото, не съм чувала за клас без поне 1-2 проблемни деца, а доколкото знам, не е открит ефективен начин те да бъдат предварително селектирани, за да се създаде специална проблемна паралелка. Макар много да би ми се искало това да бе възможно. Не знам на колко учителки, обаче, би им се искало да имат подоебн клас Simple Smile Може би да се наемат морски пехотинци за такива класове? Wink
Колкото до ромчетата в 97-о, това отдавна са градски легенди, тръгнали преди 25-30 години, когато за известно време имаше нещо вярно.

# 46
....Колкото до ромчетата в 97-о, това отдавна са градски легенди, тръгнали преди 25-30 години, когато за известно време имаше нещо вярно.

Преди около 25 години аз започнах училище там.
Не си спомням да е имало паралелка, с преобладаващо небългарско население.
Само като база за сравнение - тогава последната паралелка беше "И".
Да, правилно прочетохте - паралелките бяха 8, а не 3 като сега, и бяхме по около 30 деца.
В момента дори не мога да си спомня да е имало много деца от други етнически групи.
Със сигурност е имало тук там по някое, но чак пък преобладаващо....
Категорично НЕ Е вярно!
  Naughty

# 47
Със 100%-ова сигурност НИКОГА не е било преобладаващо. Не знам някога да е имало такова училище извън гетата. Аз самата не съм учила в Люлин, но мога да допусна, че ЛЕГЕНДАТА е тръгнала от наличието на няколко изобщо или няколко в повече в сравнение със съседните училища.

# 48
Здравейте!За първи път съм в този подфорум и прочетах  само последните 2-3страници,но имам "опит"с 97у-ще и ще ви го споделя.Дъщеря ми учеше там от предучилищна до 5клас.Първата и учителка г-жаКонстантинова(предуч.)беше невероятна,мила, добра и запали интереса им за учение.В първи и втори клас - г-жа Вълкова(слава Богу вече пенсионерка)беше с поизхабени от дълго учиталстване нерви,много взискателна и првърженичка на по-твърда "ръка" и за малко не уби желанито да ходят на у-ще.А в трети и четвърти клас г-жа Георгиева-най-добрата учителка,която дъщеря ми е имала.Стаята им беше винаги украсена,ходеха на екскурзии,театър,оперета...и най-важното бяха подготвени отлично.Все още е там тази госпожа,горещо ви я препоръчвам!И в пети клас-пълен срив.Незаинтересувана класна,мръсни и разбити кабинети,учители пишещи шестици на база"знам,че можеш",и пълно безсилие,да се справят с голямата агресия не само между децата,а и към самите учители.И...преместих я в 96у-ще.И дъщеря ми и аз сме много доволни,нивото там е десетократно по-голямо.Повярвайте ми!

Последна редакция: пт, 26 мар 2010, 02:23 от lenali

# 49
....И в пети клас-пълен срив.Незаинтересувана класна,мръсни и разбити кабинети,учители пишещи шестици на база"знам,че можеш",и пълно безсилие,да се справят с голямата агресия не само между децата,а и към самите учители.....

Ами, просто няма как да се съглася с теб.
Точно на последната родителска среща класната им каза:
"Те са 5-ти клас, нямат нужда от пресилени оценки, които да успокояват вас, родителите, а в действителност децата да не знаят за толкова!"

Колкото до агресията - моля те, не ми казвай, че има такова училище без насилие и без агресия, защото няма да ти повярвам.
Просто такова училище няма.
Дори и в Америка, която толкова често се дава за пример, децата все по- често избухват, а за съжаление някои направо се стрелят, което е ужасно.  Confused
И никой не е в състояние да се справи с това.
Та, според мен в доста от случаите родителите са по- виновни от децата, защото те са тези, които трябва да възпитават.
Все пак учителите не са звероукротители.

# 50
Джуличка, благодаря ти за последните 2 изречения!!! Още от яслено време съм се убедила в едно: няма начин учителите да с есправят с децата, след като няма оправия с родителите Sad
Какво уважение има едно дете към учителките си, ако чува майка си да ги нарича в най-добрия случай "лелки", а още и: простачки, тъпанарки, идиотки... Все определения широко разпространени и в този форум - предимно от най-взискателните, от най-недоволните... Sad
Как се приучава едно дете на уважение към реда и околните, ако маминка му звъни по мобилния по време на час???

# 51
Да,Джуличка аз ще се съглася с теб,защото и аз това имах в предвид,не ни трябват пресилени оценки в който и да е клас.Не съм съгласна да пишат шестици на дъщеря ми,понеже била отличничка,а тя да използва положението и да не учи,като за отличничка.Не ми пука за шестиците,а искам тя да знае и да е грамотна!Да и агресията е навсякъде,на места в по-голяма или по-малка степен,и ние родителите сме отговорни за децата си такива каквито са,но чак пък зверове...Просто в някои у-ща държат повече на дисциплината,имат правила-ако не се спазват-наказания включително трудово-възпитателни.Само един пример,за да на ви отегчавам:дето ми попадна в буен клас в 96то.Преместиха ги в стаята срещу директорският кабинет и учат на отворена врата,за да ги чува директорката слушат или не,ако не-наказане за целият клас.Важното е воля да има,А на УИЛМА не знам как да отговоря,защото леко заядлив ми се струва нейният отговор на моя пост,но със сигурност не съм такъв тип майка,какъвто е описала.Дъщеря ми е ученолюбива и любознателна/за щастие/ и не ми се налага да съм "взискателна" и "недоволна" и държа на по-строго възпитание.Май не сме толкова гостоприемни за колкото се имаме.Да с три публикации съм,но по добре с приветствие отколкото неприязън нищо,че съм с по-различно мнение за въпросното училище. Peace  

Последна редакция: сб, 27 мар 2010, 05:54 от lenali

# 52
.......Да с три публикации съм,но по добре с приветствие отколкото неприязън нищо,че съм с по-различно мнение за въпросното училище. Peace  

Няма значение с колко публикации си.
Тук си обсъждаме и всеки има правото да е съгласен или не с другия.
Аз поне не виждам лошо в това.
Аз мисля по един начин, ти по друг.
Аз съм доволна, ти не.
Напълно нормално, защото хората сме различни и разбиранията ни също.
Но има и още как отвратителни истории, които са си направо жестоки, но няма да ги пиша тук.

Както и да е, важното е децата да са добре и да са доволни там, където са, за да сме спокойни и ние.
А за мен 97 СОУ е именно такова училище, в което мога да се доверя и на учителите, и на директорите, и въобще - отговаря на изискванията ми за едно средно училище.
Успех на всички!
 Peace

# 53
lenali,
съжалявам, че си възприела написаното от мен като отговор на своя пост. Беше като продълежние и в контекста (а не като отговор) на това, което писа Джуличка преди мен.
Жалко и че всеки се опитва да "отговори" на всеки и за всичко. Като под "отговор" задължително се рабира нещо, дето на всяка цена да "контра"... Дори в много теми хора, които съм подкрепила, бързат да ме контрират. Готовността за "по 5 нож" не води до нищо конструктивно... Жалко, наистина!

# 54
97-о е много хубаво ще,,учителите са страшно актуални малко строги,но много добри когато е забавно!!! Уча в момента там и просто немога да го опиша ! За руския :руския не е толкова труден лесен е когато си учиш уроците и когато може някой да ти помогне ! Г-жа Юнчова преподава много добре руски не съм се оплаквала простно Това у-ще е страшно! имаме 5 компютърни зали абе просто немога да го опиша   Rolling Eyes Rolling Eyes Wink Joy просто е много добро  Wink

# 55
Незнам от какво точно сте доволни от 96 соу.Аз имам ученик в 1 клас във въпросното училище и съм безкрайно недоволна.Дисциплината там е под всякаква критика.Не вярвайте на големите обещания на директорките че не се толерира лошото поведение.НАПРОТИВ.Ако баща ти е арабин или има повечко пари можеш да си правиш каквото поискаш.А след това са виновни всички останали, и никой от учителите не е видял нито чул за какво става въпрос.Единствено от учителката по английски мис Кирова съм с много добри впечатления, и като преподавател и като човек.
Правя проучване на няколко училища в района за да сменим толкова прехваленото 96 СОУ.

# 56
  • София
Натали, за 96-то съм на същото мнение като теб, ние също ще се махаме.
Темата обаче е за 97-мо, него хвалят, не 96-то Simple Smile

# 57
Чак за хвалби... Ще пропускам Simple Smile Хайде, ще търсим заедно!

# 58
Искам да попитам дали някой ходи в момента на плуване в 97 СОУ с организиран транспорт. Ако може да сподели доволен ли е от треньорите по плуване, от транспорта от училището и колко пари струва всичко с транспорта.

# 59
Моят син учеше във 97 до седми клас.Мнението ми е че училището е добро.В първи клас бяхме при г-жа Ушигелова невероятна учителка, класът беше с най-висок успех от другите класове,децата ходеха на олимпиади по математика и се представяха отлично.От пети до седми клас бяхме при друга класна,но класът продължи все така да е сред най-добрите по успех.Децата кандидатстваха миналата година и почти всички бяха приети още с първото класиране в желаните от тях у-ща.

Общи условия

Активация на акаунт