Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога не трябва да посещавате солариум?
Какви са ползите от използването на солариум?
Какви са рисковете от използването на солариуми?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога не трябва да посещавате солариум?
Не трябва да посещавате солариум по време на употреба на противозачатъчни лекарства и антибиотици, по време на мезотерапия, пилинг или подмладяващи инжекции, след всякакви кожни процедури с дълбоко въздействие, при възпалена кожа, по време на бременност или кърмене , със заболявания на щитовидната жлеза, мастопатия, диабет и хипертония; ако има наследствена предразположеност към онкологични заболявания в семейството ви; с пигментни петна и бенки; със суха, снежнобяла кожа, склонна към изгаряния и при най-щадящ режим.
-
Какви са ползите от използването на солариум?
Ефективното използване на солариума има не само ползи, но и потенциални рискове. Въпреки това, когато се използва разумно, той може да предложи няколко предимства. Тези предимства включват подобряване на настроението и облекчаване на стреса, лечение на различни кожни проблеми като екзема и акне, насърчаване на производството на витамин D, подпомагане усвояването на калций и фосфор и повишаване устойчивостта към инфекции и настинки. Важно е обаче да се отбележи, че прекомерната или неправилна употреба може да доведе до отрицателни последици за здравето.
-
Какви са рисковете от използването на солариуми?
Прекомерната употреба на солариум може да доведе до структурни промени в кожата, като например удебеляване на повърхностния слой, загуба на влага, еластичност и здравина. Преди да започнете процедури, трябва да се консултирате с лекар-специалист в тази област за персонализирана програма за използване на изкуствено слънце.
-
Какви са мненията на хората за използването на солариуми?
-
Какво е мнението за използването на слънцезащитни кремове с SPF преди използване на солариум?

и аз ходя по принцип на солариум ,но примерно някои предпочитат да слагат 5 пласта тъмен фон дю тен ,всеки си решевам сам,аз знам че солариума е вреден много но и слънцето е вреден
И без това имам лунички а когато ходя ми излизат и пигментни петна .... 
;