Сняг навън вали, АПРИЛката на топло си стои

• 15 686
  • 287
  •   1
Отговори
# 135
Жабче, аз заради цената Embarassed на външен вид е в стила на Хаук-а, който си харесала, а цената много по-ниска.
Kambichka, летен кош е открит кош за лятото и за по-голямо бебе да може да стои седнало и после като му се доспи да легне докрай облегалката.
За шофирането-аз от 10 години не съм слизала от колата, имах малко прекъсване около 10 дни преди да родя и 10 дни след като родих и това е Simple Smile

# 136
Здравейте мами Hug

Диди, sunny_777,милички дано всичко при вас мине леко и безпроблемно и скоро да се радвате на хубави новини Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Hug Hug Hug

Мара Подробната,Честит Рожден Ден бъди здрава,силна,обичана и щастлива със здраво и хубаво бебче newsm07  Gift  bigdance2  party023

Момичета мойта бебка ме рита,но не чак толкова силно и не постоянно.По скоро сякаш прави някакви преобръщания и леки подскоци,а най-добре я усещам когато съм легнала.Ту ниско долу,ту по-високичко,но в повечето случаи е нисичко към пикочния мехур.Като ви чета как ви ритат бебчета викам моята принцеска или е по нежна или е по мързеливичка.Дано не е нещо притеснително,успокоявам се с това,че все пак си я усещам и е активна.Всъщност някой знае ли колко активно трябва да е бебчето в определени месеци?Четох някъде ама къде беше newsm78,че е добре в по-горните месеци да се следи за активността на бебето,като се легне на лявата страна и за около 30 сек да се усетят движения на плода така поне 3 пъти на ден.

Малко ми е разстроено сега Sad та няма да пиша повече утре когато съм по-добре ще ви помрънкам малко.
Хубава вечер милички  bouquet

# 137
  • Някъде там...
very nice, наистина е по-евтина, благодаря за предложението, не се изчервявай.  Mr. Green Иначе прилича малко на Круизъра, а него го знам от племенницата. Наистина е много маневрен, а и здрава количка се оказа.  Hug

Силви, аз си мисля, че характер проявяват малчовците още в корема. Моите отсега са толкова различни - дясната е същински бяс, повечето движения са резки и силни, мята се като риба на сухо, чак ме боли понякога. Тя и е по-активната от двете, постоянно шава и ми прави бабуни по корема, таткото ни досега само нея е усещал. Другата е по-мързеливичка, с по-леки и плавни движения, силни ритници от нейна страна има рядко, по-скоро леки подскоци и намествания. Така са си още от самото начало, още на първите прегледи дясната си беше по-буйна, даже докторът отбелязва всеки път каква е дивачка. Та предполагам е нормално това, което усещаш.

# 138
Момичета, влизам само да ви кажа нещо!
Сестра ми е бременна!!!Ще ставам леля!!!Сега е 8-9 седмица и всичко е наред! newsm44 newsm44 newsm44
Преди празниците нейната лекарка беше казала, че бебето не се развива и най-вероятно няма надежда, но все пак да отиде пак на 9.01.09, въпреки че била почти 100% сигурна, кака беше изпаднала направо в ужасна депресия и зет ми също, дълго време бяха много разстроени, защото се опитваха да си имат второ бебе от 2 години...
Обаче ето че е сбъркала....ходиха в болница Вита, не при въпросната лекарка и там докторът още като му казала симптомите й казал, че всичко е наред, че това са симптоми на жив плод.... newsm44
И така.... на 15.08 й е термина.....
Страшно съм щастлива, много, много съм щастлива, и сега са оставили племенницата ми на мама, а те са на вечеря, да отпразнуват.....
Не издържах да не ви разкажа, после ще ви чета какво сте писали днес цял ден! Hug

# 139
Принцеске,много се радвам,че ще ставаш леля  Hug .Пак де Simple Smile
Мара подробната ,честит празник!   bouquet
Жабче,като се родят има ли начин да разбереш коя е била дясностоящата?Много ще и е интересно да и разправяш като порасне  Crazy
Айла,от близначките коя беше по-буйна в корема?Ваня?Или е подивяла като се е родила  Mr. Green (да не се обидиш,ей! )

# 140
Здравейте мамчета, днес от работа не мога да се добера до компютъра, камо ли да отворя форума. #Cussing out

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАРА ПОДРОБНАТА. ЖЕЛАЯ ТИ МНОГО, МНОГО ЩАСТИЕ И ЗДРАВЕ И НАЙ-ВЕЧЕ СТРАХОТЕН ПОДАРЪК ПРЕЗ ПРОЛЕТТАbouquet

Яника честита годишнина, желая още много такива изпълнени със щастие, любов и разбирателство.   bouquet

Диди и аз стискам палци за баща ти. Дано всичко мине успешно.

При мен нищо ново. Напоследък съм много изнервена, дразня се от най-малки неща, но като се замисля има основание, но ги преживявам по-дълбоко нещата.

Честито и на леля Рая   bouquet

# 141
princessa raia,видя ли мила нали ти казах,и аз че правят грешки докитата и бързат да дават веднага гаранции Crossing ArmsНо както и да е важното е че всичко е наред дай Боже лятото да се радвате на хубави бебета и двете Hug Hug Hug  bouquet

Цитат
Velvet_s   Жабче,като се родят има ли начин да разбереш коя е била дясностоящата?Много ще и е интересно да и разправяш като порасне
.Понеже съм учила за а и съм гледала,ще си позволя да отговоря вместо Жабчето,ако няма против.
Да именно още от смата поява си личи коя е по активна,по бойна,ако се карат или играят коя е тази която е по настъпателна и тази която е по кротка и отстъпчива.

А мн често се случва бременната още в най-ранния момент от бременността ако е имала две яйцекл т..е близнаци,но единят се развива по-бързо и активно от др и взима всички жизнени функций др загива още преди да се е установило.И когато дойде на бял свят мн често тези деца и хора са леворъки.Мисля че беше така гледах го по Нешенъл Джеографик една вечер преди година,мисля беше Човешкото тяло/наука за бебета близнаци/абе нещо такова.Мн е интересно ако в нета има серий някъде може да се гледат ако се изтеглят.

Хайде лека аз отивам да лягам smile3507 на всички хубава вечер и мн ритничета от слдките мъничета Heart Eyes

П.С.Жабче явно е така мила,важното е че си шава мамина което ме успокоява и радва.Тя и моята бебка все си обича отдясно да си стои и да се дупи. Heart EyesПо рядко е в ляво. Hug  bouquet

# 142
Хайде и аз малко да се разпиша в темата.

Засега единствените проблеми с бременността са счетоводно- законови, което от една гледна точка е супер. От друга- би трябвало да гледам колички и креватчета, а не членове и алинеи.

Счетоводителките на холдинга ми твърдят, че ще ми гледат дохода само 6 месеца назад, но трябва да проверя пак как точно тълкуват закона. По принцип съм малко скептична към счетоводни тълкувания, както и към пломба на зъб, правена от гинеколог. Законът е недвусмислен, сега да видим протестите ще дадат ли някакъв ефект.

Ритането на бебето е забавно- още повече, че реагира на натиск и ръчкане и се активизира. Опитва се да ми се завре под ребрата.

# 143
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте  Hug
Честита годишнина на Яника  Heart Eyes и Рожден Ден на Мара подробната  Heart Eyes  bouquet макар и  на патерица
Ние с бебка сме добре тези дни много рита понякога чак ме наболява , таткото се кефи че от сега ме е почнала да ме действа  Wink.Още не смея да стана от леглото и да се поотпусна да не се повтори всичко ......май така ще е до края .
На всички който не са добре и имат притеснения им стискам палци всичко да е наред с тях и бебчетата
Колкото до болницата - реших да раждам в Св. София и сега чакам препоръки за избор на акушерка ( вери найс може да го впишеш ако не ти е проблем  Heart Eyes)
За сега лек ден на всички изпълнен с повече положителни емоций  Peace

# 144
Опитва се да ми се завре под ребрата.

Joy hahaha Да, точно това не ми е много приятно, даже в повечето случаи доста болезнено, че се чудя понякога как да застана или да се извъртя, за да го измъкна оттам.  newsm78

Снощи сънувах, че имам момиченце и съм я кръстила Десислава, а това име по причини не ми е по сърце. И съм в някакъв стрес, та нали д-рите казаха момче, а и как ще я нарека така. И това дете беше на вече 3-4 г. и като започна да ми отговаря и да ме действа, направо не е истина. Събудих се с разтуптяно сърце. В действителност ще е точно обратното-надявам се!!!!
Лек ден и от мен.

# 145
  • София
как сте мили мами? Heart Eyes
Надявам се добре,а тези които имат проблеми бързо да се подобряват.
на всички рожденници и празнуващи честито и много здраве и щастие желая  bouquet
На дидка -стискам палци всичко да е ок и после да бъде наред дълги години.
Вери найс-впиши ме моля те в списъка-Д-р Чалманов;болница Шейново АГ.За типа на раждане още не е много ясно затова после ще пиша допълнитеелно. Embarassed Rolling Eyes
Пиша ти във темата,защото съм сигурначе вече ти се е задръстила пощата на ЛС Laughing
Е хайде ще се поогледам още малко из форума и бачкането ме чака.
Лека работа на работещите мами днеска и почивка на неработещите newsm51

# 146
Добро утро, поспаланки!
Страхотно слънце грее във Варна вече втори ден. Дано да е така и утре. Само дето около блока снегът и ледът не се топят, поради което не смея да мръдна никъде вече 6-ти ден.  Sad  На всичкото отгоре днес е работен ден, а аз така се надявах милото да ме изведе някъде. Утре ми е надеждата.
И аз като някои мами напоследък не усещам толкова често и настоятелно малката. Дали не се дължи на това, че е пораснала и няма много къде да се мята? Във вторник съм на ЖК, но при друга лекарка, тъй като моята е в отпуск. Ще видя малката ЖЗ чак на 23. Дано всичко е наред до тогава.   Praynig
Приятен и слънчев ден на всички.  Hug

# 147
  • Някъде там...
Добро утро!
Ужасен студ. Ходя като някое гардже настръхнала из къщи, а уж трябваше вече парното да е по-силно. За капак се събудих с херпес на устата.  Confused Не знам има ли връзка с повишените ми левкоцити от понеделник или е от студа вкъщи или от напрежението тази седмица... ама ме притеснява. Поне мъжът ми ме зарадва, че ще успее да дойде днес следобед и ще е при мен и утре. Ще донесе и радиатор, ура!

А за реда на излизане - ако е нормално раждане, дясната (по-буйната) би тръгнала първа, така ми казват лекарите, нея я водят първи близнак и била някак по-ниско от другата, а и от самото начало върви съвсем малко по-голяма от другата. А при секцио (по-вероятния начин на раждане при мен) зависи лекарят коя ще извади първа, но предполагам мога да го питам, защото някак аз вече си ги свързвам с определени имена.  Embarassed Смешното е, че на трансфера (това е поставянето на ембрионите в матката при ин витрото) д-р Стаменов ми каза, че приличали на мене и двете, та да видим дали ще е познал.  Mr. Green Тогава бяха само купчинка от по 8 клетки на 2 дни, симетрични като цветенца.  Heart Eyes

# 148
Здравейте момичета,
бързам да ви се похваля слава богу с бебка всичко е наред. Нали се бях притеснила за плацентата (АГ по ЗК ми беше казала че е 2 ра степен на зрялост), оказа се че всичко е наред и е 1 ва степен, отдъхнах си Simple Smile. Иначе за раждане и аз съм се ориентирала към  "Света София" (бившата Тина Киркова) и др. Ралица Василева.
 За срещичката аз пак не мога на 17.01 защото тогава няма кой да гледа малчо, но се надявам на другата да присъствам, хубаво да си изкарате и да качите снимков материал.
Относно ритниците и аз ги усещам по-ниско, може би защото за сега бебка е разположена седалищно.
Прятен ден на всички а на работещите мамчета като мен бързо да минава деня Simple Smile

# 149
  • Враца
ех, момичета, аз тъкмо се бях настроила за срещичка, и днес влизам да погледна часът- вие сте я отменили.  ooooh!
ама аз като съм от мързеланките, дето сега не работят, и не съм съобразила изобщо, че днес си е редовен работен ден. Crazy

да ви се оплача, много ме мъчи една болка, точно под дясната гърда, повърхностно. понякога стига и до слънчевия сплит, на средата. много ме боли, и става все по-силно. сурин няма проблем, но почна ли да ям, т.е. да си пълня стомаха, и се започва... вече не смея да хапна, че всяка хапка в повече ми излиза солено- часове ужасни болки, като от адски силна мускулна треска...
питах познати, които са раждали- не ги е боляло така.
аз виждам, че е някаква болежка от бременността, ама явно не е много разпространена, изглежда, че съм изтеглила късата клечка Tired Tired
някоя от вас има ли такъв проблем? да знаете как мога да си помогна? мина ми през ума да правя коремни преси, ама като си представя колко съм тромава, ще е доста трудно....

Общи условия

Активация на акаунт