Сняг навън вали, АПРИЛката на топло си стои

• 15 688
  • 287
  •   1
Отговори
# 150
  • Някъде там...
Петйоф, то май половината вече се оплакахме от въпросната болка.   Wink Според мен е от притискането на стомаха или червата и няма лек, просто трябва вече да ядем по мъничко и начесто.
Ани, браво за добрите новини.

# 151
Жабче, опитай се да се успокоиш и да се наслаждаваш на бременността си, стига си мислила за тези контракции и те ще намалеят. Херпесът си е точно от притеснение. На Габриела много често взеха да й излизат и все около някой празник (Коледа, РД-все е с херпес на устата), а тя е страшно чувствителна. Иначе си е вирус, не би следвало да има нещо общо с левкоцитите, които показват възпаление, т.е.бактерии. Поне аз така мисля.
Толкова е вълнуващо като описваш как двете отсега имат характер Heart Eyes
Много ще е хубаво да приличат на теб двечките. Понеже Габриела е коренно различна от мен, съм се примирила, че и второто няма да прилича на мен, а пък искам Crossing Arms
Но явно и второто ще е голямо шило, не спира да се върти, рита, дупи и мята ръце. В един момент ме рита здраво в яйчниците и пикочния мехур, после я чувствам как се извърта и вече ме рита в пъпа Party Иначе основно се дупи от лявата страна и въобще не ми е удобно да спя на ляво, както трябва.
ANI.F, радвам се, че всичко е наред Peace Иначе, ако е седалищно, би трябвало да рита към пъпа, може би са ръчички ниско долу.
petjoff, и аз съм така като ям повече. Няма да ядеш, няма и да пълнеш Mr. Green Но в никакъв случай коремни преси Naughty

Последна редакция: сб, 10 яну 2009, 10:20 от very nice

# 152
Принцеса Рая, радвам се за сестра ти. Догодина след средата на лятото да честитим на августовска леля.  Hug
Ани Ф, второто мнение върши чудеса понякога.  Wink
Дея доста се загуби в тези снегове.  Heart Eyes
Жабче, аз съм третия номер ХерПес.  Wink В началото на седмицата тръгна да излиза, но съм запасена с паста-мехлем (защото съм абонирана за гадовете) и го спрях засега. Втори път за бременността е.
А за буйността - тя е до един момент. После ролите се обръщат. Кротичкото нахитрява и взема нещата в свои ръце, пък щурчето уляга.  Simple Smile Две спанета още и мацките ти ще се видят с техния предпочитан доктор. Всъщност той не е ли от майчиндомската група по първоначален опит? Понеже преди беше писала, че ако (да не се случва  Praynig) се наложи да ползваш услугите на МД, ще бъдеш без подсигуряване. 

Аз сравнявам ритниците между двете бременности и преди си спомням какво кротушче си отглеждах в корема. Истински деликатен джентълбой. Сега нещата са различни. Не че дамата е вандалка (аз съм си дала поръчка за диво бебе), но си ме намества по неин вкус. Май нещо с нощния режим малко се е пообъркала. Буди му се на диваненцето към 2:30 и си ме върти докъм 5-6. После му удряме по една финална дрямка, когато ме вдига да поядем.  Mr. Green

# 153
  • Пловдив
Добро утро на всички  Hug

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАРА ПОДРОБНАТА на патерици  newsm59 nbirthday  Gift

ЗА херпеси гледам си говорите - и аз да се включа с един  Mr. Green Сутринта като се погледнах в огледалото лошо ми стана, ама знам от какво е де - вчера с милото се скарахме за една толкова голяма глупост , че ако ни беше слушал някой от страни щеше да умре от смях, ама аз нали съм много чувствителна го преживях като края на света и рев...рев....и днес резултата е налице върху устната ми  4470
Гледам , че се оплаквате от болежки и аз да се оплача - ама от себе : си  покрай тоя Ларедут похарчих крупна сума пари и сега се чувствам толкова гузна  smile3506
ANI.F радвам се че нещата са наред при теб  Hug
princessa raia браво за бебенцето, дано сестра ти да има лека и безпроблемна бременност   bouquet
За ритането не бебето - момата просто се неспира  - преобръща се и мърда постоянно- и вечер и денем , да чукам на дърво , нека да си е така и до края  Praynig
 Хубав и слънчев януарски ден на всички  sun

# 154
  • Враца
Петйоф, то май половината вече се оплакахме от въпросната болка.   Wink
е, поне без бой си признавам, че напоследък не съм ви чела много, че нямах нет  Crazy
значи, ще оцелея, а пък и няма да напълнея ? Joy

# 155
Рони, притеснявах се да питам майчетата, които са изгубили бебче, дали сравняват ритниците. В смисъл дали това рита повече, но ти ми даде отговор Blush Аз го знам от една бивша колежка, че първото, което загуби не го е усещала толкова.
Затова и не Жабче исках да кажа, че щом са толкова активни и палави бебките, трябва всичко да е наред този път Peace Praynig Дано не съм ви засегнала с нещо, чувствам се неудобно.
zinaida, и аз така за Редут-а, че сега имам вето от мъжа ми, а пък съм харесала още доста неща Embarassed
И последно: някой пазарувал ли е онлайн от "Даяна и Ники"? Имат много добри цени, та май от там ще продължа шопинга Mr. Green

# 156
Здравейте,

Снощи бяхме на преглед. Аз толкова се вълнувах, че ще го видя малкия змей,а пък докторът каза, че няма смисъл толкова често да го гледаме и пропуснахме ехографа, че и имаше едно момиче,което чакаше за спешно секцио-миличката как се превиваше, изглеждаше много уплашена, дано вече да си гушка малкото съкровище!

За това пък за първи път правихме запис на тонове и понеже ми е за първи път,да питам мамите:
1. нормално ли е да се губят от време на време тоновете?-то по-скоро май бебчо си мърдеше и се преследвахме из корема  Laughing
2. колко често се прави запис на тоновете?-докторът ми каза, че ще правим всяка седмица и даже сега иска пак да отида в понеделник или вторник.

Първоначално малко се притесних,но от друга страна,след като реши, че няма нужда да се гледаме на ехограф и каза, че всичко е ок,аз му вярвам. А и май наистина се беше притеснил за другата мама, дано всичко да е минало добре с нея!

# 157
Честит рожден ден на патерички,Мара Подробната newsm59 !Да си жива и здрава,много щастлива и обичана!

Рони, предният път като писах забравих да ти честитя розовото щъркелче stork-girl.Всеки път като прочета такава новина,сякаш наново изживявам радостта като ми съобщиха на мен новината че бебето ми ще носи розови гащи Hug Heart Eyes

Принцеса Рая,чудесна новина,честито  bouquet.Леко бременеене на сестричката ти preggo!

Снощи сънувах, че имам момиченце И това дете беше на вече 3-4 г. и като започна да ми отговаря и да ме действа, направо не е истина.
Atlantica,и аз по време на двете бременности сънувах същата щуротия Crazy,само дето не виждах дали момченце или момиченце съм родила,само че е дете,не бебе Dizzy Face  Stuck Out Tongue Closed Eyes

Някой може ли да ми каже какво означават увеличените левкоцити? Embarassed Някъде бяхте писали за това,обаче тогава не обърнах много внимание,нали не ми беше до главата.А сега имам леко увеличени,докторката каза нищо тревожно няма,но и нищо друго не ми обясни Rolling Eyes
Забравих и да се ''похваля'' че веч съм почти 9 кг отгоре,а допреди месец бяха само 5 Whistling.Покрай тези празници наистина съм станала   261uu

Сега ви пожелавам хубав ден и много усмивки Hug,а аз отивам да  food002 !

# 158
Аз пък усещам някаква болка от ляво- направо ме боли лявата гърда от време на време.Вечер се опитвам да спя на лявата страна и се чудя, сега като са ми понаедряли гърдите дали нещо не ги притискам.Та мисля да отида на мамолог. Моята сестра роди преди година и тогава гинеколога й и беше казал че е добре преди раждане да отиде на мамолог т.к ако по-късно се открие някоя бучка в гърдите да е ясно дали е от кърменето или е била там преди.
Моя лекар обаче каза, че нямало нужда да ходя на мамолог newsm78 ThinkingИмали някоя мама, която да знае дали трябва да се отиде на мамолог?

# 159
  • Някъде там...
Принцеса Рая, много се радвам, че всичко със сестричката ти е наред! Честито! Много е хубаво да си леля!  Hug

Рони, от Майчиндомския контингент е да, но май отдавна не работи там. Но не се бях сещала, благодаря че ме подсети. Те от клиниката с Майчин дом като цяло не се "обичат" и си знам, че е по-добре да си мълча ако ида там, че съм пациентка на д-р Стаменов... Ако се наложи престой в патология или нещо по спешност насочват пациентките към Тината (Григорова и Ташков) или Шейново (там май при Велев).
Иначе д-р Сигридов не знам на колко години е, но изглежда много млад. Мъжът ми като го видя за първи път и се оцъкли - ама това ли е докторът вика, той младеж някакъв, има ли опит.  hahaha
Този херпес нали не е опасен... аз пак си създавам паранои... ама имунната ми система явно е реагирала на нещо... Embarassed
А за щуреенето си права - като бяхме малки аз бях кротката, брат ми дивачето. После ролите се обърнаха и така е и досега.  Mr. Green Всъщност не знам дали и после ще се запазят със същите характери като в корема, майките, които имат вече едно да кажат.  Wink
Зинаида, не се чувствай гузна - като гледам какви намаления има, си заслужава. И да снимаш после покупките, много обичам да зяпам.  Crazy
very nice , аз съм си "поръчала" едно русо като баща си и едно черничко като мен, ама да видим дали ще ме огрее.  Laughing Мъжът ми смрънка, че много искам - голям пъзльо е, не смее да си помечтае хич, само мрънка да са живи и здрави.
А пък втората ти щерка може пък на теб да се е метнала, то не се знае, не се предавай предварително. Но ще е красавица при всички положения, като гледам каката.  Heart Eyes
Брат ми например е изненадал родата като се е пръкнал рус и синеок при чернокоси и пъстрооки родители. Ама младежът просто взел очите на едната баба и светлата коса на един от дядовците. Бяхме такъв контраст като деца - аз с тен по рождение, тъмна коса и очи, а той толкова светличък. Та природата не се знае как ще ни изненада. Whistling
Иначе за ритничетата - аз миналата бременност я шриключих в 17 г.с. и тогава усещах само пърхания и съвсем леки движения и нямам база за сравнение. Единствено мога да кажа, че тогава усетих бебето много рано за първи път - още в 15 г.с., а сега чак в 17.
Съни, в момента няма нужда от мамолог, по време на бременност хормоните са толкова разбушувани, че според мен няма как да се прецени. Според мен те боли някой нерв между ребрата. На мамолог, ЖЗ, след като спрем да кърмим. Аз особено имам нужда, след хормоналните стимулации...
*dessi* колко са ти левкоцитите? При бременни нормата е по-висока, стойности около 12-13 не са проблем. Иначе левкоцитите могат да се повишат дори и само от контакт с вирусно болен без ти да си болна или да се разболяваш, просто отговор на имунната система. Моите бяха 16 онзи ден и лекарят ми каа, че са високи и трябва да се проследят...
Ако останат такива, ще пия широкоспектърен антибиотик за застраховка.

# 160
За това пък за първи път правихме запис на тонове и понеже ми е за първи път,да питам мамите:
1. нормално ли е да се губят от време на време тоновете?-то по-скоро май бебчо си мърдеше и се преследвахме из корема  Laughing
2. колко често се прави запис на тоновете?-докторът ми каза, че ще правим всяка седмица и даже сега иска пак да отида в понеделник или вторник.
Io_io но мен само веднъж са ми правили запис на тоновете. Тогава докторката , която го прави ми обясни, че ако много шава и се върти не може да се направи хубав запис. При по-малките било така, вече при по-големите се чисти записа. newsm78

# 161
*dessi* колко са ти левкоцитите? При бременни нормата е по-висока, стойности около 12-13 не са проблем. Иначе левкоцитите могат да се повишат дори и само от контакт с вирусно болен без ти да си болна или да се разболяваш, просто отговор на имунната система. Моите бяха 16 онзи ден и лекарят ми каа, че са високи и трябва да се проследят...

14,5 са Rolling Eyes

# 162
  • Някъде там...
Може да пуснеш една ПКК след 10 дни за да се проследи, за твое успокоение.  Дано са паднали.   Hug Иначе досега най-високата ми стойност е била 13,4 и не е била повод за притеснение.

# 163
Първо да уточня, че само отговарям на very nice, не е с цел някоя от вас да се разстрои.  
very nice,  Hug. Не познавам жена, загубила бебе, която да се е почувствала засегната за това, че някой я пита нещо свързано с миналото (когато знае как стоят нещата там) и има уместен подход, както у е в твоя случай. Неизбежно е сравнението, което се прави. Загубеното бебче е част от живота ни. Аз чакам второто си бебче, въпреки че първото не е при мен. И колкото и деца да имам в прегръдките си, винаги ще имам и още едно. И ще сравнявам, та било то и ползвайки фантазия. Предполагам, че има някаква връзка между осезанията които имах преди (не очаквах нищо страшно да се случи) и тези, които имам сега (стотици неща наум, купища полезна и излишна информация и доста нащрек съм). Това явно достига го дребата по някакъв начин и тя го показва. За сметка на това хормоналните изблици и сътресения отсъстват напълно. Кьорав бременен хормон не чувствам да ме тресе. Няма къде да се загнезди. Не съм му оставила място.
Да, сравнявам с предната бременност, както и с тази на Жабче и още няколко другарчета със сходен проблем. За момента съм доста по-спокойна от тях, но съпреживявам много сериозно страховете им. Може би лудите пристъпи при мен ще се появят около критичните 33-та, 34-та седмица.  

Io_io, на 10-тия етаж ли ти слушаха тоновете? Машинката там им е старичка (в МД имат доста стари такива машинки), бременността ти е още малка. Комбинацията от двете може да изгуби тоновете и да се наложи ти да се наместваш така, че фъстъчето пак да се включи в тупурдията. Странното е, че когато аз бях там от персонала въобще не бяха възхитени да ми пускат тонове, въпреки че бях в 32-ра седмица. Акушерките ги решаваха тези неща. Било рано, но по милост с акушерската подслушвачка за тонове  Laughing. Тогава още не бях попаднала на лекаря ти. Винаги, когато се сетя за Хранов, ми става забавно въпреки условията, при които се появи в живота ми. Няма толкова щур човек в бяла престилка с толкова лудо чувство за хумор.  Grinning
*dessi*, благодаря и на теб за розАвите поздрави.  Hug

Забравила съм да се похваля, че и аз съм слушкала и съм папкала. До момента +8 отгоре (и това сравнявам с предното надундване Simple Smile). Петарка само откакто си отлежавам у дома.  

Жабче, въпреки това го попитай. Аз с изненада разбрах от Димитрова, че Ганева е била тяхна колежка. Изказа се страшно ласкаво за нея и ми я похвали като един невероятно добър избор на специалист. Усетих разликата в тона, когато спомена едно друго име.  Wink

# 164
Жабче - според мен като се родят бебките, живи и здрави, отлично ще знаеш коя коя е, дори и без доктора да ти казва. Мисля така, защото съм вуйна на тризнаци / две девойки и един младеж и майка им ми е казвала/. едното момиченце - най-малкото и най-слабинкото е най-големия дивак и още от сега се проявава като най-активна, а пък за русото и мургавото бебе - според мен има вероятност да ти се получи - тризнаците са супер различни и са съчетали по неимоверен начим майката и таткото, младежа е взел сините очи на татко и тъмната коса на мама, пък девойките са черноочки със по светли косици, но и тримата са страхотно различни като черти и като характер - още отсега им личи...та пожелавам и на теб същото...8

Общи условия

Активация на акаунт