Сняг навън вали, АПРИЛката на топло си стои

• 15 672
  • 287
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
... Но и моя бюст така да се каже е като на магъосница, като си вдигна ръцете и изчезва  Mr. Green
Laughing хареса ми Simple Smile и аз съм така  Laughing
tolinka и аз ти препоръчвам да се консултираш с още един специалист в града преди да отидеш в София... твоята лекарка е с най-добрата апаратура тук, но знам че и в Св. София също имат 4Д апарат, а и да отидеш например при специалист с 3Д пак мисля че ще е добре Simple Smile Стискам палци всичко да е наред  Praynig
Вие мислили ли сте да взимате нещо за сън... при мен продължава вече доста дълго време това безсъние и.... вече се чудя дали няма нещо подходящо за бременни, което помага да дойде съня.. Дайте ми съвет, моля ви.
Тези дни някак все едно ми просветна пред очите... не съм имала скоро такива болки в коремче, пу пу, и съм малко по-спокойна. Simple Smile
Болежките в гърба, ребрата, тази силна болка отпред в дясно си продължава, но това да е.
Аз също имам силно течение последния месец и исках лекаря да ми даде нещо, за да го намалим, но тя ми препоръча за момента да не си правя експерименти... както и никакъв кекс... то аз толкова се притесних, че не съм си и помислила... но ...  Embarassed
Честит Рожден Ден на Мара подробната!!! Както и Честита Годишнина на Яника!!!
Желая ви много здраве, по-малко болежки и сладките бебоци да ви усмихват ежедневно   bouquet
Жабче, аз доколкото разбрах това ограничение за платените дни болничен важат когато е в разстояние на една година, сега вече я прехвърлихме и не би трябвало да има проблем... И аз като смятах ми се пада да се поразмина с една седмица преди тези 45дни... но пък дано ни дадат пак болничен и за тях, ако ли не, неплатена отпуска е варианта..., но аз още се чудя дали при мен е по-добре да се брои този болничен ( и да е непрекъснат) или да не се брои (и да си го прекъсна)...  Месеците преди болничния (освен 2) са с осигуровки на минимална и това не е добрия вариант...
Благодаря много за информацията за сайта на НОИ, ще се поровя и в него като седна пак Simple Smile
Тук има пак сняг и е много приятно беличко навън Simple Smile
Хубав ден мами   bouquet

# 91
Честит Рожден ден на Мара подробната!!!   smile3525  с пожелание за много здраве и успешен завършек на последния ни триместър Wink с едно прекрасно бебче в ръце!!!
Kölsches Mädel  ...да се похвалиш после, успех!!  Peace

# 92
  • Някъде там...
ben78, не са за календарна година 180тте дни, а са си 180 календарни дни непрекъснат болничен. А защо неплатена отпуска ще пускаш? Няма ли вариант за платена? Аз говорих с нашата счети и тя каза, че ще ми пуснат отпуска без проблем, още повече че аз имам много натрупан платен отпуск - от 2007 още имам 20 дни.  Embarassed Ама като съм работохолик...
За течението си поискай микробиология, не взимай лекарства без изследване.

# 93
Да се включа и аз към мамите на Плиска - аз съм на Орлов мост, макар че в момента се оглеждаме за смяна на квартирата и може би скоро ще се изключа от групичката, но пък засега съм тук...

За срещата в неделя нещо не разбрах от колко часа е ??? 13?? на графа, оливс???

А за секса да питам - докога е "позволено", някой има ли инфо, защото моето желание расте заедно с корема ми и незнам няма ли някаква опасност, макар че се стараем да е по - ефирно все пак???

Моя приятелка роди в Шейново миналата година, таткото присъстваше даже и беше много доволна...условията обаче какви са - нямам идея - тогава въобще не ме интересуваха подобни "глупости"........

# 94
Честит рожден ден на Мара!!!

# 95
  • Някъде там...
Ако нямаш забрана от лекар, няма проблеми за секс. Но го давайте по-кротко.  Mr. Green Ето виж тук инфо: http://www.bg-mamma.com/site/content/view/677/87/

# 96
mara casy, ако докторът не ви е забранил, сексът си е разрешен през цялата бременност, като най-препоръчителен е като се влезе в 9 месец, за да предизвика контракции и да се роди по-бързо бебето. Макар, че предния път го изпробвахме това и нямаше такъв ефект, роди се точно на деня на термина. Тя, мойта дъщеря, е по точните неща, всичко да е изрядно и точно Heart Eyes
Благодаря ви за комплиментите, до сега съм разглеждала нейни бебешки снимки и стана толкова миличко Heart Eyes
Напомням ви, който иска да го впиша в първия пост къде ще ражда, да ми пише на лични. Вие може и да споменавате в темата, но да не искате да ви впиша на 1стр., затова искам изрично да ми пишете. Също така, Рони, искаш ли да сложа розов щърк?
Мара Подробната, честит рожден ден!
Много здраве и леко раждане!

Отдавна не си писала Thinking

# 97
Здравейте мами  Simple Smile как сте
Аз да ви се оплача сутринта имах проишествие с колата  Sad един господин ми сече пътя и аз като бих едни спирачки и колата на леда като поднесе наляво надясно и за малко да да се ударя в него обаче като кръшнах се ударих в един паркирал камион на пътя  smile3518 и цялата ми дясна страна на колата е смляна виждат и се всички чаркове  Rolling Eyes
Иначе на мен ми остана само уплахата и всичко с бебка си е наред  Hug само че след тва как се размърда горката сигурно е усетила че се стреснах  Confused

Лек ден и мамите шофьори бъдете много предпазливи  Praynig

# 98
Здравейте мамчета, и за много години!!! Живи, здрави и с едни хубави пумпалчета напролет!  Hug

Да са живи и здрави и празнувалите наскоро, че бая съм ви поизтървала  Heart Eyes

Мара Подробната, Честит рожден ден!   bouquet Много любов в живота ти да има!!!!!

Аз съм добре, пу пу, чакам си с нетърпение да дойде 20-ти и да си видя малкото злато, че дано този път да се е извъртяло добре и да му потвърдим женския пол  Simple Smile че последните 2 месеца все се криеше.
Mara Casy, и на мен така ми липсва този пуст секс, ама доки каза Не, да не рискуваме че съм с много контракции  и ниска плацента Sad Та сега само се разминаваме с мъжа ми в леглото, не смеем да се погалим дет се вика  Whistling  Mr. Green
Нядявам се да си снимам тези дни шкембето и покупките, и да ги кача в албумчето, вие много красиви работки сте си накупили.

И аз мисля да изляза по рано от работа, имам да си взимам платен отпуск за 2009-та, та по-раничко ще се отпусна в къщи пред телевизора  Simple Smile
Ох, за тези сутиени,..... аз онзи ден си взех за бременни и кърмачки на Дона Балона, много ми е удобен, но го нося само в къщи и за спане, за офиса съм си взела такива с твърда чашка. Не мога да свикна да се разхождам навън с тези меки сутиени  Confused
Мамчета, аз да ви питам, вие каква козметика мислите да си взимате за след раждане, аз съм си заплюла Абдо Стомач на Биотерм за прибиране на корема и Лиерак за целулита, с който се обзаведох, ако имате впечатления и от други марки дайте съвет  Praynig Не съм качила много, засега  Simple Smile +8 килца, та се надявам с малко коремни и диета да си върна килограмите.

Много се ядосах за едно нещо онзи ден, сега нали дават на татковците платен допълнителен отпуск 15 дни. Така се зарадвах, аз си мислех мамчето да е при мен първия месец и да ми помага, докато вляза в час, а после мъжа ми да си вземе този отпуск и да си е при нас, но сега разбирам, че може да го ползва от деня, в който новороденото е изписано от болницата. Та ми се провалиха плановете и много ме е яд  Close Но, каквото е такова  Simple Smile Здраве да е!

И аз не съм чувала Деичка, но довечера ще я потърся с Скайп, да видя дали всичко при нея е наред.

Keli_f, мила, кофти работа, и аз сутринта на косъм да направя същото, спокойно сега, нали е минало, не се притеснявай  Hug

Весел и усмихнат ден, при нас след снега грейна слънчице и направо ми е супер свежичко сега  Simple Smile
Прегръдки на всички  Hug

# 99
keli_f, много неприятно това Tired Добре, че сте добре с бебчето Hug И на мен ми се случи подобно нещо тази сутрин, но успях да спра на косъм. Във Варна беше страхотна поледица сутринта, особено малките улички Close
Жабче, гледала ли си тази количка: http://monitrade.911.bg/a2/offers.asp?p=3542376 Изглежда ми много добре, а Кенгуруто са доста маневрени по принцип.

# 100
ЧРД, Марче! Много щастие да се струпа в ръцете ти!  bouquet
(Как не съм ви заподозряла, че двечките сте сестрички. Толкова си приличате.  Simple Smile)
Яника, честита годишнина! Хубав стаж си имате и още по-едър и прекрасен да ви очаква!   bouquet Не го чувствай лично това с картинките. Аз се сещам с лошо за тях, когато форумът започне да ми работи като в последните дни - агале, агале. Hug
Пъстроочка, то за чужденците в Добрич може и да се отнася, но много се пази. По този повод се сетих се за една случка от района. Мъжът ме ухажваше бъдещата си тъща  Mr. Green и покрай нея ни води двете женоря в Балчик. Виждаме в двореца една крупна група от чуждо-говорящи младежи и аз възторжено обяснявам, че рано е започнал туристическия сезон. Насреща си получавам грамадна усмивка и обяснение, че това са абитуриенти от някой съвсем роден град.  Laughing
Лятото, когато стигнем до вас ЖЗ ще разчитам и на вашата пъстроочева компания.  Hug
mara casy, най-полезен и безопасен (даже препоръчителен) става секса, когато бъдещата мама влезе в 9-тия месец.  Laughing
За зъболекарите - в последния брой на 9 месеца една гинеколожка обясняваше, че зъболекарските упойки не са вредни. Зъболекарите имат предвид състоянието на бременната при избора на упойка.
За предсрочните покупки - не се поддавайте на суеверието, момичета. Нали знаете, че в много страни има традиция на определен етап от бременността да се прави парти, на което се събират маса жени, носещи подаръци за бъдещото бебче. Според мен това е един много трогателен ритуал.
При предната си бременност не бях купила абсолютно нищо, но това не помогна на детенцето ми.
За избор на болница - най-високи цени държи Токуда. Всъщност тя е другата относително сигурна болница при по-ранно раждане, но достъпът до услугите й е много ограничен. В определени ситуации сумата за раждане може да бъде и малка, и голяма. Не всичко се решава с плащане, но когато се срещнеш със страшна незаинтересованост и отношение "куче да беше, повече внимание можеше да получиш" си правиш своите изводи и си планирал тази сума и съответното уговаряне. Дано стигна дотам в бременността си, че да мога да имам някакъв избор и да ползвам услугите на лекарката, която основно следи бременността ми.    
PS! напоследък минавам през Януарките и се зареждам здраво с положителни емоции,валеж от бебета,вълнения,снимки.... после се чувствам страхотно заредена  newsm44
Една от януарките в нощта преди да роди беше правила компания на благоверния в едни разбойнически компютърни игри. Явно голям зор й бяха дали нейните другарчета-побойници.  Mr. Green Сега си чакам и две другарчета да гушнат своите мъници.  Heart Eyes

П.П. Докато съм пишела, keli_f  е публикувала мнение. Добре, че си се разминала само с уплахата и вие с бебчето сте добре.  Hug
Страшно е какви устройства зад волана излизат по улиците.  Close

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 12:21 от рони

# 101
  • Там където има любов
keli_f - много неприятна случка. Сигурна ли си че си добре? Мале аз само като си го помисля и се стресирам а ако го преживея незнам. Дано да не ти се случват повече такива неща и всичко с бебо да е наред.

Честит Рожден Ден на Мара Подробната бъди здрава и много обичана. И на пролет едно здраво и ядливо бебе  Grinning

Момичета влязах да ви кажа че утре в 8и 30 имам среща с доктора пред болницата да ме приемат за седмица. Е надявам се да е за седмица. Малко ме е страх да ви кажа защото не мога да повярвам че всичко се повтаря. Предният път влязах в края на 7-я и така докато родя. Единственото което ме успокоява , че предният път всичко беше благополучно и сега имам едно прекрасно голямо момченце.
Хайде да не ви пълня главите с глупости  Embarassed
Като се пребера ще ви пиша. Ако има нещо може да пиша на Аничка (само нейният номер имам)(ако тя няма нищо против разбира се  Rolling Eyes )

Хайде лек ден на всички аз отивам да стягам багаж докато малкият е навън с баща си  Grinning  Hug

# 102
keli_f  - ЛЕЛЕЛЕЕЕ -добре, че само колата, макар че и това не  малко, но нека това да е.... аз затова още нямам книжка - никак не мога да си се представя като шофьор...важното е че с беба сте добре!

renka79-аз съм от щасливките / пу-пу/, които нямат оплаквания и забрани и не пият лекарства, а имат само шкембе, но съм сигурна, че ако док каже няма и да си помисля за секс също като теб, независимо от желанието

Жабче, very nice - благодаря за бързия отговор...сега съм по спокойна...

sunny_777  - дано този път е само за седмица и всичко да е ок, ние ще си мислим за теб и ще ти пращаме положителни мисли

# 103
Момичета Слава Богу с мен и бебка всичко е наред  Praynig но наистина уплахата си беше доста  Confused
Само незнам как може да има такива шофьори  #Cussing out като карат и спат само те са на пътя  #2gunfire нашия пусна ляв мигач и трагва ама едвам едвам кара и въобще не ме видя че съм от ляво до него и така ме засече и аз да не се ударя в него кат набих едни спирачки и колата като взе да играе и се джасна в камиона  Confused
Аман от "ШОФЬОРИ"  #Cussing out

# 104
Опа забравих
честит рожден ден на Мара подробната
да си жива , здрава и много щастлива и на април да прегърнеш най-здравото и красиво бебенце  smile3525 newsm59

Общи условия

Активация на акаунт