вярно ли е,че не трябва да пием чай при бременност

• 83 444
  • 121
  •   1
Отговори
# 60
За първи път чувам такова нещо! newsm78

# 61
Здравейте момичета ,аз  също съм бременна и пия чай на TEEKANNE но за мое изумление пише че съдържа лист малина което не било препоръчително newsm78

# 62
  • Пловдив
Чела съм , че това се отнася за силните чайове.

# 63
Не знам доколко е вярно това, което ще напиша, но в чая има кофеин и понякога действието му е същото като при кафето, предполагам, че 1 чашка дневно няма да навреди.Лично аз много обичам охладен студен чай в жегите.За билковите чайове не мога да се изкажа, защото рядко пия такива.
Понеже по-горе питате за запек, малко офтопик-яжте череши и киви или активия с плодове.

# 64
Не обичам чай, най-много да съм изпила 2-3 откакто съм бременна Rolling Eyes

# 65
Трябва да се избягват кофеинови чайчета, а от билковите не съм сигурна кои точно, ако поровиш в нета може да намериш кои билки не е добре да приема бременната  Peace За разхлабващ чай - по-добре питай док.

# 66
  • Mediterraneo
Знам, че някои билки не се препоръчват при бременност, но не мисля, че с 1-2 чаши чай ще се навреди.

# 67
Според мен могат да навредят ако са много концентрирани,а пък тези кото са в пакетчетата са слаби.Аз лично лайка не пиех,че четох че може да действа контрактивно.

# 68
Има билки, които са противопоказни при бременност, както и по-голямата консумация на черен чай- един на ден не вреди толкова. Но самолечение с билкови отвари точно сега да не се предприема Naughty

# 69
Обожавам ПЛОДОВ чай. С много, много лед. По време на моята бременност ги пиех с литри.

# 70
И според мен,ако е в умерени количества не би навредил Hug

# 71
  • ул. "Мечтание"
В плодовите чайове (тези, които са в пакетчета, не гранулираните) има черен чай. Той съдържа кофеин и не е добра идея да се пие по време на бременността.
Мисля, че зеления чай може да се пие без проблем, при това действа регулиращо на стомаха (но не съм сигурна на 100%).
С билковите чайове трябва да се внимава, има билки, които са противопоказани по време на бременността.

# 72
По принцип, знам че трябва да се избягва черният чай, защото съдържа кофеин.Аз пиех само от лайка и липов, защото за тях ,знам че не вредят.За други не съм информирана дали може.

# 73
Не съм чувала такова нещо Shocked
миналата седмица бях при гастроентеролог и ми каза да пия 2 литра чай от липов цвят ,защото видя ,че
имам песъчинки в бъбреците ,но каза ,че не можел да ми изпише лекарства в това положение.
Сега като прочетох толкова противоречиви мнения мисля да изчакам  с пиенето на такива количества чай.

# 74
  • Пловдив
Аз не обичам чай, но има логика  и трябва много предпазливо да се приемат.

Общи условия

Активация на акаунт