Нова година-нови задачки за нашата банда засмени ПЛЕТАчки

• 32 642
  • 303
  •   1
Отговори
# 105
http://www.strickeria.ch/raglancalc.php
Пресмятане на бримките за реглан ръкав.

Мимиту, този линк имах предвид. Он-лайн можеш да пресметнеш бримките за реглана, като знаеш вратната извивка, гръдна обиколка и т.н. По моя молба Драги ми господине го пуска периодически тук. На немски език е.
Търсих онези двата, всъщност ги е открила мама на дили. За съжаление вторият не работи, временно, надявам се.

# 106
момичета, ето това ми легна на сърце
http://picasaweb.google.bg/qingfengxiyu2/tbYPrG#5265527246816220018
някой разпознава ли, каква е тази плетка, направо ми останаха очите в нея, пък и обожавам да плета на дебели шишове  Wink
лошото е само, че май не е за обилни форми тази жилетка  Rolling Eyes има явна опасност да приличам на баба меца с това  Laughing
но все пак някой ако може да обясни как се плете това, ще съм му много благодарна   bouquet

# 107
майка му  на тити- мисля че е 2бр. свиваш 1 наметка. На другата страна пак 2св. и една намятка, но пробвай как точно, че да се получат така дупките. Бях си плела ризница така като бях 6 кл. Понеже преждата е много дебела се получава така.
Дидка много са ти линковете и хубави...мога ли да помоля да ми помогнеш?
Някакво описание...да се махнат тези, които вече ги има в библиотеката...
За мен да остане- копи, пейст...много искам нали?  Laughing

Стейси, добавих го!

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 11:16 от Мимиту с кирилизация

# 108
Има и машинно завършване.Попадна ми в една много стара Бурда.Описано е в няколко картинки,като се прави с игла.Пробвах се,но не ми се получава.Някой ако знае да ни светне по въпроса.

Мими,какви са тези красоти ,че то тая нощ сън няма да има. Shocked

# 109
Мими,ще гледам да ти помогна,само не се ангажирам със срокове.

# 110
  • в баира
Има и машинно завършване.Попадна ми в една много стара Бурда.Описано е в няколко картинки,като се прави с игла.Пробвах се,но не ми се получава.Някой ако знае да ни светне по въпроса.
Това ли е?

# 111
майка му  на тити- мисля че е 2бр. свиваш 1 наметка. На другата страна пак 2св. и една намятка, но пробвай как точно, че да се получат така дупките. Бях си плела ризница така като бях 6 кл. Понеже преждата е много дебела се получава така.
Мимиту, може ли по-отначало да го обясниш  newsm78 примерно първия ред двете дето се свиват лицеви или опъки са  Rolling Eyes много съм зле откъм по-сложни работи  Embarassed

# 112
за съжаление първо трябва да си го припомня и да го пробвам...и тогава да ти го опиша точно.
Фуф, добавих и това завършване  Hug

# 113
  • с. Драгоево, обл. Шумен
Майка му на тити, свивките са една лицева на ляво , после една лицева на дясно и тогава намятка. От опаковата страна се плете опаково, но трябва след кото изплетеш намянката да и сложеш "другарче" още една намятка, която от лицевата страна ще изплетеш лицева - това трябва да се направи за да се изравнят свитите и наметнатите бримки и да се оформят тези хубави дупки.
Плетки на които нямам схеми заплитам на приципа проба - грешка и разплитане до безкрай Laughing

# 114
Дайте снимки,моля,как се плете надясно и как наляво. Въртя иглите,премятам конците - е,само по един начин мога да изплитам бримки - от лявата кука върху дясната Laughing

# 115
Майка му на тити, свивките са една лицева на ляво , после една лицева на дясно и тогава намятка. От опаковата страна се плете опаково, но трябва след кото изплетеш намянката да и сложеш "другарче" още една намятка, която от лицевата страна ще изплетеш лицева - това трябва да се направи за да се изравнят свитите и наметнатите бримки и да се оформят тези хубави дупки.
Плетки на които нямам схеми заплитам на приципа проба - грешка и разплитане до безкрай Laughing
мерси много   bouquet ще пробвам, като се прибера вкъщи  Peace
ако не ми се получи, пак ще досаждам  Grinning

# 116
Мимиту, може ли по-отначало да го обясниш  newsm78 примерно първия ред двете дето се свиват лицеви или опъки са  Rolling Eyes много съм зле откъм по-сложни работи  Embarassed

Всичко се плете само опаково по моя вариант.
1 ред: Взимаш 2 заедно, намяташ...до края на реда(броя на свивките и наметките да е равен, за да не се променя бр. на бримките)
2 ред: наметката и бримката(от свивката) ги взимах заедно и намяташ(броя на свивките и наметките да е равен, за да не се променя бр. на бримките)
Ето нагледно:

предстои намятка и взимане на следващите 2 бримки заедно.

обаче май не е като на модела  newsm78

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 12:25 от Мимиту с кирилизация

# 117
Мимиту, златна си  Heart Eyes много ти благодаря   bouquet
Всъщност си права, че не е като на модела май  newsm78
подозрително прилича на един мой купешки пуловер - някакси тази централната лицева бримка стои изпъкнала  Rolling Eyes като се прибера, ще снимам пуловера, за да видиш там как е правено  Peace

# 118
Според мен от лицевата страна: наметка, свиваш две лицеви наляво, свиваш две лицеви надясно, наметка; съответно мотивът се повтаря. от опаковата страна всички се плетат опакови - така се получава "пътечка". Преди мн години плетох нещо подобно
Но никак не мога да си представя (без игли пред мен) двете наметки една до друга как ще стоят.
Довечера вадя плетивото от архивите и пробвам да заплитам

Сетих се правих нещо подобно, в комбинация с др разни плетеници - http://www.ta4ebg.snimka.bg/album.php?album_id=297016&pid=8325338   -  дано да разберете нещо от снимката

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 13:26 от ta_4e

# 119
Това ли е?
Точно това е . Ако някой умее това да показва.
Аз открих машинното завършване във "Верена" ,бр.4 от 1992 г.
Ама не успях да се справя.

Общи условия

Активация на акаунт