Нова година-нови задачки за нашата банда засмени ПЛЕТАчки

• 32 496
  • 303
  •   1
Отговори
# 150
Амели, много хубава пола!!! Hug
Аз пък днес си харесах една блуза на една витрина и мисля да се пробвам да си я направя, но кога...... ooooh!

Севга довършвам едно нещо за мен, имам и за дребен една блуза да правя, измислила съм си моделчето, само да се приберем в нас и започвам!!!
Имам и снимки да показвам, но кога ще сколасам.... ooooh! Hug
Мисля, че другата седмица ще мога ви покажа и аз това-онова!!! Embarassed
Хубава вечер на всички!!!  bouquet

# 151
Амели, разкошна е! Да си я носиш с кеф! Горе как е направена - на ластик, връзки, нещо друго? А долу подгъв ли има? Струва ми се подвита.
арт мама, толкова дебела прежда съм виждала на габровската фирма Кардена. Марката е Аляска, състав 60/40 вълна/ПАН. не мога да кажа колко, но много е дебела. Ако и тя не те урежда, винаги могат да се сдвоят кълбетата. Как мислиш, колко прежда ще глътне такова нещо?
Таче, моите поздравления! Не бих се справила с подобна задача. Ти ли питаше за една виолетова шапка в края на миналата тема? Успя ли да я разгадаеш?

# 152
супер е полата, Амели  Peace и аз ще питам като мимитУ как се държи горе в талията.

аз я мисля тази жилетка точно като правоъгълник и така смятам да я започна, като правя едновременно всички сгъвки за деколте и ръкави - само се чудя дали да не заложа на реглан, въпреки че регланът е мръсна работа без схема. Дали ще стане, не знам. За скъсените редове си мисля да не би да ми трябва второ помощно кълбо  Thinking ама и права да я направя, след две раждания  имам задник, който би разпънал всяка права плетка  Blush
сега си ровя за плетеници и фигурки, има такъв огромен избор, че пак не мога да си избера.

# 153
  • Пловдив
Амели , поздравления!Полата ти е страхотна !Много ми харесват цветовете , които си съчетала.

Искам и аз плетена пола , представям си я на една кука черна с цветен хастар ,може би червен.
Ще съм благодарна ако ми дадете идейки .

# 154
Здравейте, момичета, аз много рядко пиша, но ви чета редовно. Можете ли да ми дадете идея как се плете тази туника:

Намерих я, като преглеждах безбройните албуми в Пикаса, но за съжаление без никакви обяснения. На мен ми се струва, че горната част е просто правоъгълно парче, като шал, на което двете къси страни са прикрепени към двете предници, а част от едната широка страна - към гърба, но не съм много сигурна дали е така. И дали в долната част са повече бримки, които се свиват нагоре?

По-тясната част в областта на талията може да се получи като същият брой бримки се плете на по-тънки игли. Това направих скоро, като плетох жилетка на дъщеря ми. Много красив модел си избрала, успех в плетенето му!

# 155
ta_4e, ki_ki,благодаря ви,и двете обяснения ги разбрах,ще пробвам да видя кое как става.

Амели,страхотна е полата,със здраве да си я носиш!Досега не съм плела пола,бях си харесала една преди време,много сладка,късичка,леко разкроена,ама и аз вече не съм за къси поли Sad
Аз завърших преди малко и гърба на пуловера,който плета,остана утре да му наплета бието и ще снимам да се поФаля.

# 156
  • Стара Загора
Queen_of_wind, благодаря за идеята за по-тънките куки. Нямаше да се сетя. А дали ще ми стигне 300 гр. мохер? Имам вкъщи един пакет светло лилав, но от 8 кълбета са останали 6 по 50гр. Дъщеря ми го хареса много като цвят и държи да я оплета от него. Или да търся подобен мохер с друг цвят и да комбинирам?

# 157
аууу, пропуснала съм модела на Валя- разкошен е!
Сега ако го покажа на щерката ще си изкарам работа за 2 седм.....
Моето плетене тия дни хич не върви...
плета- разплитам дето се казва  Laughing
Валя, мохера от тънките ли е? ТОй наплита доста...Аз имам един меланж и така ме е яд че е меланж, защото плетеници няма да му вървят....

# 158
  • Пловдив
кога намирате време за плетене като сте все във форума? Thinking
аз не мога така- хем да ви следя, хем да плета newsm78

# 159
Дубрютрю, дружки!

Още един работен ден - писна ми вече! Cry

Днес съм с полата на работа,всички колежки ми се възхищават!!!! Много си се кефя Laughing

За хастар използвах една трикотажна пола на ластик от втората употреба. Излезе ми 50 стотинки. Приших си плетивото под ластика( оставих ластика да се вижда отгоре и се получи много "купешко" Wink ),като го разтеглих така че да се напасне с плетката и да не дърпа. Отдолу също не е обработвана - подви ми се при плетенето и така го оставих. Аз съм талантлива,но и доста мързелива Embarassed и затова прилагам такива нетипични техники и комбинации Simple Smile

# 160
  • в баира
dani t : Останалите бримки на реда се изплитат на следващия лицев ред. С този метод се получава "натрупване" или разширяване само в едната страна на плетивото. Ако си представиш, че плетеш пола, образно бримките на лявата ти страна на плетивото е за талия, а на дясната трябва да се разшири, тогава късите редове правят това разширение.  ooooh!
Amelly : Ами как няма да ти се възхищават колежките. Полата ти е страхотна. Със здраве да си я носиш!
pobeditelka : Аз по цял ден съм  в нета, затова не пропускам постинг.  Joy За сметка на това пък вкъщи не сядам на компа и тогава плета.

# 161
УРААААААА!!!!!!!!!!!!!!
Разгадах го - даже и заплетох.

Както вече споделих - не ми се виждаха никак добре две наметки една до друга, а и наметките май се разминават.

Така че пробвах следното: общият брой бримки се дели на 4; от лицевата страна: наметка, две лицеви наляво, лицева, лицева; мотивчето се повтаря; от опъковата страна: наметка, две бримки се свиват опъково, опъкова, опъкова; мотивчето отново се повтаря

Вижте какво се получи: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=297016&pid=9907353      http://www.snimka.bg/album.php?album_id=297016&pid=9907357
   bouquet много ти благодаря, ще пробвам веднага  Hug

# 162
кога намирате време за плетене като сте все във форума? Thinking
аз не мога така- хем да ви следя, хем да плета newsm78
Това го коментирахме преди 2-3 теми. Тогава питането идваше от tuly.  hahaha

Някой търсеше интересни кройки за меланжа си.
http://media.snimka.bg/1831/009916572-big.jpg
http://media.snimka.bg/1831/009916574-big.jpg
http://media.snimka.bg/1831/009916589-big.jpg
Дано все нещо да свърши работа.

Последна редакция: сб, 10 яну 2009, 12:36 от Steisi

# 163
  • Стара Загора
аууу, пропуснала съм модела на Валя- разкошен е!
Сега ако го покажа на щерката ще си изкарам работа за 2 седм.....
Моето плетене тия дни хич не върви...
плета- разплитам дето се казва  Laughing
Валя, мохера от тънките ли е? ТОй наплита доста...Аз имам един меланж и така ме е яд че е меланж, защото плетеници няма да му вървят....
Мимиту, мохера не е от тънките и ми се струва, че заради плетениците няма да ми стигнат 300 гр. Ще потърся подобен, но с друга разцветка.

# 164
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

asyalein , тази специално пола стана доста бързо,така че не се отказвай лесно.Мен ме забави това,че няма много време за плетене  и отделям едва по час вечер,и то не всяка вечер,но съм сигурна,че ако имах един свободен уикенд,щя да ми стигне да я изплета и да сложа хастара.

незнам дали си спомняте показах един черно-бял шал преди време за подарък.
искам от такава прежда да си изплета полата, т.е. да става сега за зимата, но и за пролетта.
плетах тогава на кука 2.5.
това означава, че ще плета по-дълго от 1 уикенд, а и на една кука става по-сбито, отколкото на една. плета нисък пълнеж...

харесах си една друга прежда, но не знам какво искам да изплета от нея.
в същото време имам супер тънък мохер за плетивото на вилката ми и съм до никъде, искам него да оползотворя преди да купувам нещо друго, а мохер за пола - не Naughty

трабява да помисля... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт