Тортено предизвикателство Февруари 2009

• 52 687
  • 848
  •   1
Отговори
# 600
Барчела, много са ти сладки фигурките, мен ми харесват, като оставим настрана размерите, че всички са почти в един размер Wink но аз самата, не съобразявам мащабите, така че хич не мога да съм мерило за намиране на кусури Wink Свежа, пролетна, мила Laughing Laughing Laughing

Димии, много реалистично. Страхотна е. Ама този сняг все едно е истински и току що е почнал да се разтопява от първите слънчеви лъчи. И кокичетата са като истински. За мен са най-хубавите кокичета до тук. А и кукуряка, едно като коренче ли, филиз ли е, там все едно сега изниква и търси светлината Joy ако правилно съм схванала де. Аз забележки нямам. Заедно със зимната на Ели твойта ми е фаворит също от видяните до тук.  Peace Ако и някакво паяче и мравка или червейче беше издокаросала, съвсем щях да припадна (или има а аз не съм го видяла) Wink Прекрасна е Hug

# 601
  • София
Дими, тортата ти е уникална! За пореден път съм много впечатлена от нестандартните ти идеи. Предизвикана - не мога да кажа, че съм такава класа никога няма да стигна Mr. Green , то не че става със стигане - това или го имаш или не  Ох, то какво повече да коментирам - всичко си е на мястото, цветята особено кукурякът много ми харесаха, "калната" основа и снегът са оригинални хрумвания! Едиствено камъкът е малко странна форма, ама - камъни всякакви, този специално не нарушава хармонията на композицията.

Брасела, получила се е всела детска торта, добре си се справила с фигурките и основата. Ежкото е страхотен!!! Разкажи повече за оригиналния замисъл?

# 602
  • Plovdiv->Toronto
Леле Дими, страхотно реалистично  Shocked, като се има предвид и че всичко е ядливо, направо страшен труд и замисъл   bouquet!
Доста инструменти боички и рецепти си събрала в арсенала, първо научен подход, после направо с тежката артилерия ни застреля  Laughing, добре си използваш оръжията   Wink chef  bouquet ...
Съгласна съм с Криси, това са най-хубавите кокичета, имат си и жилки по белите листенца, невероятни  Grinning! Хрумването за замръзналия топящ се сняг е ГЕНИАЛНО направо Laughing! Не знам какво друго може да се сложи отдолу вместо айсинг, наистина не е като че ли най-доброто, но какво  newsm78. Трябва да се направи консилиум и опити по въпроса  Joy ...
Като видях че си рисувала върху камъка направо не повярвах, много сполучливо, отначало помислих че така е замесен фондана  Simple Smile. Кукуряка (докато се сетя как се казваше това нещо  Laughing) е като жив, старите листа, клончето, шоколадовата почва, като замръзнала, нямам думи ... Нито забележки ....

Барсела, много весела, пъстра и балансирана тортичка, животинките са симпатични, леко бледички само. Не се познава сезона много според мен, защото таралежа събира зимнина  Grinning. Красива и вкусна изглежда. Ежко ми хареса най-много   bouquet.

Последна редакция: нд, 08 мар 2009, 02:13 от eli_c

# 603
  • Vaudreuil Canada
Dimitrina_73 присъединявам се към ахкането на другите - страхотна ти е тортата - просто много реалистична.
Всичко е супер не се сещам за въпроси камо ли пък за критика или забележка. Знаех си че ще има нещо интересно за гледане Simple Smile

Barcela и на мен ми е трудно да определя сезона, но пък тортата е много симпатична - много пълна и шарена доста фигурки си моделирала и много добре си се справила. Искаше ми се да видя по-ясна снимка отстрани на борда на тортата но видях само една междинна.

Браво и на двете.

Много ми хареса идеята за отгатването на тортите и подкрепям с две ръце Simple Smile

# 604
Dimitrina_73, какво да кажа ,за да не се повторя...За мен е идеална...и като идея,и като изпълнение.Хрумването ти е много оригинално.Изпипана е отвсякъде,цвета на камъка е много натуралистичен.   Peace   
На теб специално Благодаря за рецептите,които изпробваш и споделяш.Всички са записани, ище се пробват.

Barcela, за мен сезона си е лято,може би късно лято...   Simple Smile   .Хареса ми ,и цветовете, и фигурките са много сполучливи.Сподели повече за оригиналната идея.Но според мен си се справила отлично.
От какво е борда отстрани ?

# 605
Ееее, Дими! Вече си мислех, че няма какво ново да видя... Много ми харесва. Има някакъв носталгичен полъх, има емоция в тортата, това не е често срещано  Thinking

Барцела, тортата е симпатична  Peace

# 606
  • варненка от София
Ах, Дими, Дими, оправда очакванията ми за нещо ново, оригинално, запленяващо! Толкова реалистична зимно пролетна торта, че просто не мога да не спра да цъкам. До този момент тортата на Ели ме грабна по този начин, сега и твоята. Винаги си готова за нещо ново, винаги имаш различна представа за нещата и това много ми допада! Харесвам стила ти, много!

Барцела, много ведра торта. Не зная кой сезон е, аз на пролет си го оприличавам, но ми е интересна. Много забавни фигурки. Малко ми се сливат катеричките, жълъдите и пъна. Може би различен нюанс на кафявото би било по-добре. Езерцето ми допада. Би ли ми споделила как го направи. Впечатляват ме тези желатинови истории, смятам и аз да пробвам нещо такова.

# 607
  • София
ЕЕЕЕ чак сега ми се показаха тортите Party

Какво може да очаква човек от ,Дими WinkРазлично виждане на нещата, оригиналност. Но мисля, че черешката е този топящ се сняг Peace Всичко е повече от страхотно. Само защо фондана се е напукал Thinking?

Барцела, свежест, това е което се усеща,когато гледам тортата ти. Това, което аз си харесах най-много са жълъдчетата Hug

# 608
 ЧЕСТИТ 8-ми МАРТ !
Дими,невероятна е ,наистина и аз очаквах от теб нещо ново.Справила си се отлично,кокичетата са просто уникални,кукуряка също.

Момичета благодаря ви,оригиналният ми замисъл /първият/ беше за есенна торта.Есента,като се разхождах в гората и събирах тези чудесни жълъди и листа,просто ме осени такава идея.Направих жълъдчетата и катеричките/наистина трябваше да ги направя по-светли/.Но случайно една приятелка ми даде една книжка за оцветяване на тема сезони.Там на корицата има нарисувани таралеж с кошница с плодове,щъркел с мартеница,жаба със сламена шапка и къси панталони и заек в зимни одежди като коледар.Значи, това ми беше следващата идея,но не се справих с щъркела много добре,жабата ми стана доста голяма,остана само таралежа с кошницата.И оттук нататък вече и желанието ме напусна и набързо,просто защото трябваше да я направя тази торта,за една вечер моделирах по-малка жаба и зайчетата.Затова стана май смесена откъм сезони торта.Всъщност това е,тортата се изяде с приятелки,които много я харесаха на вкус.Мислех да се откажа за следващото предизвикателство,но просто ще продължа да се опитвам да правя нещо ново,макар и по-просто.Благодаря ви, че ви има и че всичко до тук,което съм научила е от вас.

# 609
Дими просто оригинално пресздаване на отиващата се зима и настъпваща пролет.Очарована съм и от факта ,че си използвала толкоз различни технологии.Браво на майстора Hug Hug Hug
Барцела аз си виждам твоят сезон лято,толкова е пъстра и емоционална ,всеки път ахкам ,като видя моделирани фигурки.Изпълнението ти е прецизно Hug Hug Hug
Поздравления и на двете за тортите .

# 610
  • София
Честит 8-ми март, мили момичета! Бъдете обичани, чувствайте се красиви и харесвани!
Благодаря ви, че на такъв празничен ден, намирате време и за нашата "работа"! Благодаря ви за мненията и коментарите -  Hug

Крисче, Simple Smile няма паяче и мравка, няма:) ама то е още студено, не са наизлязли и те, мисля. А и нещо усещам, че не мога да моделирам миниатюри и миниатюрни детайли...

Албенче, Шемет, Ели, благодаря!

Руме, аз (не знам дали съм споменавала) като започна да моделирам нещо, първо разглеждам един куп снимки в интернет (но не на торти и фигурки на нещото, а реалистични), избирам си няколко и гледам по тях, така максималната цел е поставена, пък колкото догоня от нея...Та, тук само камък не потърсих, викам си - срамота, камък ли не знам как изглежда, после, както писах в обясненията си, ми дожаля да окастря повече етажа-камък и така, имам си каменен пън, ама...геолозите да му определят произхода:)

краси.мира, непременно сподели, когато направиш някоя от рецептите, много ми се иска да чуя и друго мнение за този тип блатове и кремове:)

pina, има носталгия, да, не че съм я целяла,но аз съм израстнала в планината и горските, и полянски пейзажи ми липсват, както и цялото дество... Simple Smile

marulka, знаеш ли, за теб си мислех по едно време, като правех тортата - викам си, дали ще я зарадвам пак:)))

Дестини, от снега тръгна всичко...нали тази зима имахме сняг в София в изобилие и някак си ми се прииска да се опитам да го пресъздам - този вкоравения, леко заледен...За фондана - явно му прекалих със захарта, но съветите на Нелка дойдоха след като го бях направила и употребила...преседя и повече от ден...докато го замесвах, беше невероятен, ако тогава трябваше да го точа - мечта! Мисля, обаче, че и оцветяването му дойде вповече, а и престоят му разточен, защото докато нагодя тази форма...абе случиха му се все неща, които явно не са му силата - оптимална консистенция и количество пудра, но за моментална употреба, а не за престой, оцветяване (забелязала съм, че Нелка боядисва после), бавно покривах след разточването, даже ми се наложи да го махна и пак да го разточа...

barcela, твоите мили герои ми напомнят за едно клипче на Сънчо, там, дето животните строяха нещо, имаше един момент, в който нещо се щураха и се чудеха откъде да я подхванат - толкова са ми сладки и твоите фигурки - нещо се ослушват, аха и да започнат да търчат нанякъде:) Този меланж на зелената поляна много ми хареса! Не липсват и сметановите ти умения, аз даже съм изненадана, че толкова моделаж си избрала да направиш, но чудесно си се справила, ежко и тук ми е фаворит, па макар и с накъдрени бодлички Simple Smile Peace

# 611
dimitrina73 , страхотна торта  , толкова реалистична ! Ако фонданът е това кафявото , напуканото , то на мен още повече ми харесва.Още повече затвърждава илюзията за земята под топящия се сняг , която се разпуква , за да се покажат първите пролетни цветя ! Може да не е търсен ефект , но за мен лично е много въздействащ !

barcela , хубава торта , с хубави фигурки ! Поздравления !

# 612
  • Балчик
Дими, много ми хареса тортата ти.  Кокиченцата са страхотни. браво.

Barcela и твоята торта е прекрасна,макар че ми изглежда много детска. Като изпълнение е безупречна.

# 613
На известия не ми отговаря ... Записвам се да следя, че я търся всеки ден

# 614
  • у дома
извинявам си, но времето ми днес е кът.  ooooh!

dimitrina73, останах без думи  Shocked ГЕНИАЛНО! УНИКАЛНО! ОТЛИЧНО изпълнение!  Hug  bouquet omm прекрасна идея, истински участник в предизвикателството. мисля, че всички сме длъжни да се поучим от теб  Blush просто нямам думи... поздравления  Hug

barcela, поздравления  Hug
мисля, че си се справила много добре. фигурките, езерцето, гъбките, поляната, харесват ми. може би наистина трябваше да има различни нюанси на кафявото за по-добър контраст  Peace наистина пъна прилича по-скоро на мравуняк, ама какво от това  Mr. Green Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт