Тортено предизвикателство Февруари 2009

• 53 644
  • 848
  •   1
Отговори
# 705
Clairette

ИДЕЯ И ЗАМИСЪЛ:
Много идейно много забавно и много атрактивно предложение. Много добра идея. Съчетала си много неща в една торта
АРАНЖИРОВКА:
Семпло са аранжирани тортичките, но това е само в плюс. Цветовете са много наситени и добре подбрани.
ИЗПЪЛНЕНИЕ:
Перфектно изпълнение. И като оцветяване и като покриване и като моделиране. Мечетата са толкова еднакви, все едно са от калъп. Много ми харесват този тип фигури. Простички, но веднага се познава какво  е животинчето. Много ми харесаха стилизираните цветчета.
ВЪПРОСИ И ЗАБЕЛЕЖКИ:
Нямам въпроси. Като забележка, мога да кажа че ако не прочетох хронологията на събитията, може да объркам пролетта и лятото. В смисъл, че пролетта е доста разцъфнала, а в лятото няма много цветчета.

Blueeye

ИДЕЯ И ЗАМИСЪЛ:
В тази торта виждам живота на малката Ния в продължение на 4 сезона. Със стандартните игри през всеки сезон
АРАНЖИРОВКА:
Много ми харесва украсата по тази торта.  И цветово и като изпълнение.
ИЗПЪЛНЕНИЕ:
Вече са ти казали за Олив на Попай. Това е и моето мнение, но пък това също е си е стил, така че, защо не?!?! Прическите са страхотни. А приликата в 4те фигурки е похвална. Аз не бих се справила.
ВЪПРОСИ И ЗАБЕЛЕЖКИ:
Малко е анемична и белезникава горкичката, но това не е толкова фатално.....

# 706
  • Балчик
Clairette, тортата ти е върха. Идеята е страхотна, изпълнението също, много ми допадна.

Blueeye и твоята торта ми хареса. Идеята за триъгълници ми хареса, не съм чела обясненията още, та ако не е обяснено и аз ще попитам- как ги нагласи толквоа хубаво?

# 707
  • Vaudreuil Canada
Клер голямо удоволствие ми достави с тези тортички - а пък колко апетитно изглеждат нямам думи. Та по темата - справила си се чудесно - много раздвижена идея и отлично изпълнение. Няколко пъти разглеждах снимките снощи - сигурна бях че е медовик тортата но исках да прочета и подробностите. Следващия път като печеш такива блатове можеш да ги разточваш директно върху хартията за печене и да изрязваш на място така няма да се налага да ги пренасяш а само махаш изрезките - може да има малко загуба на хартия обаче. Мечетата са идеални просто бонбонски. Тортите са покрити идеално. Забележки и въпроси нямам. Голямо Браво за мечешките сезони Simple Smile

Блу прекрасна ти е тортата - идея и изпълнение перфектни. И аз съм любопитна за подробности по покриването - много добре си се справила с него - тортата е като излята. И аз съм изумена от приликата на девойките - страхотно моделиране.

Браво на двете за двойното усилие и страхотните торти които ни представихте.   bouquet  bouquet  bouquet

# 708
Clairette-Тортата ти е много сполучлива.Идеята е блестяща.Сърцата са покрити добре.Но ако искаш да нямаш проблемите с гъбката и пулвелизатора-прежалвай ръцете и меси боята с тестото.Цвета става по-лесно и равномерно.(Казвам го за в бъдеще,не че тази торта не е добре.)Просто трудното винаги си заслужава.Забележката ми е само към снежната картина.С това отгоре малко не ми стои добре спряма другите.Мечетата са просто прелестни и направо ми харесаха много.Чаровници.

Blueeye-Това с жената в различните сезони е супер.Много е синеока-това да не си ти!? WinkХареса ми изпълнението.Искам да попитам есенните листенза са избодени явно от нещо?Какво е!?
Браво и на двете Ви!

# 709
И двете торти са с чудесно изпълнение. Перфектно покрити и много изпипани.

И двете идеи са много оригинални.
 smile3501

# 710
И двете торти са уникални.Клеър идеята ти е един път .За изпълнение,какво да ти кажа ,направо професионално и като цветова гама икато конструкция .Загладена перфектно и въобще всичко си е на мястото.
Блу моите поздравления за смелостта да моделираш човечета .Тортата ти е невероятна.Справила си се много добре .Пъстра и раздвижена.
Аплодисменти и за двете . Hug Hug Hug...........Напълнихте ми душата.

# 711
Извинявам се на повечето момичета, на които не съм коментирала тортите, но проблеми с домашният комп, после го нема и от днес, по живо по здраво с нов ...  Mr. Green

Много хубави торти разгледах, много нестандартни и смели решения, много експерименти на нови технологии, техники и методи ... Въобще, съжалявам, че при мен се стекаха така обстоятелствата и нямах възможност да направя тортата... Не съм се отказала, още не съм видяла такава идея и ако до края не видя, спокойно може да я очаквате някой ден  hahaha

По днешните торти:

blueeye
- разбирам, че тази е била по-скоро за тренинг за моделиране на хора... Много добре даже, още няколко пъти и ще ги правиш перрррфектни  Peace

Clairette - за твойта какво бих могла да кажа ... Невероятен замисъл, все едно разглеждах комикс... И как е паднал на колене, а тя е закрила устни с ръце .... Не, не, не, просто нямам думи... Приказка с картинки върху торта

Браво момичета  smile3501

# 712
Clairette идеята ти е страхотна. Много ми харесват сърчицата, както и всичко върху тях. С една дума перфектно.  bouquet

blueeye
и твоята идея много ми допадна. Покриването с триъгълниците ме впечатли. Добре си се справила и с моделирането. Поздравления.  bouquet

# 713
Благодаря на всички   bouquet
Захващам се направо с въпросите.

Пепи, е знам защо ти приличат на кучета  Thinking , аз бих измоделирала куче по доста различен начин, може би затова изобщо не ми приличат на кучета.
Избрах мечетата, защото преди няколко месеца се научих да ги правя доста бързо. Не знам дали си спомняте- имах една демонстрация в училище и трябваше да показвам и да обенсявам в рамките на 6 минути- тогава се научих да ги правя бързо. В началото исках да са калинки, но нямаше да стоят добре на червения фон, затова се спрях на мечетата.

Анда надписът е правен с хранителен маркер  Peace , с четка и на мен ми се струва невъзможно  Peace . За фона  newsm78 ами какво да кажа...сърца в какъв фон да направя...не мисля, че щеше да е по-добре да го оставя бял, а и все пак тортата беше за свети валентин. Червеното на снимките е една идея по-ярко заради светкавицата. Не знам кое наричаш резедаво, вероятно тревата...не знам аз не виждам по-добър вариант за фон, ще се радвам на идеи, може би пък да е имало по-подходящ вариант, за който да не съм се сетила. Но като казваш, че не ти се връзва, ще ми е интересно да прочета как би се връзвало според теб  Peace . За снега съм съгласна- пробвах в началото да е на места, но не стоеше добре, затова покрих всичко...в началото беше само по ръба на сърцето. Не е размазан, но по неизвестни за мен причини айсингът доста бързо се топеше, вероятно от алкохола в боичката. Какво бих могла да използвам, за да замести айсингът  Thinking .

Дими не наблегнах много на елементите, само ги загатвах, за да не стане претрупано все пак има доста неща по тортата, а и мечовците са главни действащи лица, съжалявам, че не ства ясно  Sad .

Дидосиа в началото опитах да разтовам на хартия, но се получаваше по-добре на плота, затова пренасях. Другата причина е че трябваше да се събират по няколко сърца в тавичката, което щеше дяа е трудно ако точех и печах на една и съща хартия.

Марулче дръжките са от спагетки оцветени в зелено  Peace

Риен не мога да си открия линийката, за да измеря формичката, с която изрязвах, но е по-голяма от длан, така на око около 15 см. на височина и толкова на ширина в най-широката част. Но от печенето се надуха блатчетата, а сед покриването с фондан увеличиха още повече обема си. Бях приготвила една 12 инчова кръгла подложка, но не се събраха на нея. Изоплзвах най-глямата възможна подложка 48х33см  Peace

Ванче сигурно е възможно объркване на сезоните, исках да го предотваратя, но явно не съм успяла. За мен пролетта е по-цъфнала, много тревички и ниски цветенца, а пък лятото с по-малко зелено и по-различни цветя. Не знам, друго не можах да измисля. В началото мислех езерце да правя, но щеше да стане твърде претрупано, затова се спрях на по-опростен вариант.

Антоан 2006 Досега винаги съм оцветявала тестото с месене, знам как става  Wink . Исках да пробвам различна технология за предизвикателството ( то е за това като цяло), а и ми трябваше ярко червено, не розово червеникаво. Аз работя с гелови боички, за да постигна такова червено чрез месене, щеше да ми отиде сигурно едно бурканче, което хем си е разхищение, хем съдържа всякакви Е-та и други химии, а вскички харесват покритието и го ядат  Peace . С какво според теб бих могла да пресъздам снежната картина? Какви материали и техника, ще се радвам на съвет  Peace

Дано не съм изпуснала някой въпрос  Wink
Благодаря на всички за окуражителните думи   bouquet

Аз имам една чуденка...не искам вече да покривам подложката с фолио, просто не ми харесва изобщо. По едно време покривах с разточен фондан, но това си е разход на материал, а и голям зор с точенето  ooooh! . Дайте някаква идея, тук ги няма тези готовите подложки, които съм виждала в Бг. Има различни рамери картонени подложки, които трябва да се покрият по някакъв начин. Има и едно специално фолио за покриване, но то е само сребристо или златисто и доста скъпо. Мисля че Шемет беше използвала такова за под снежко. Та молбата ми е за някакъв съвет за покриване на подложката  Wink .

# 714
  • Vaudreuil Canada
Клер моите са готови подложки - едните са съвсем тънък картон със залепено фолио само отгоре (продаваха ги в пакет около 50 броя познай до кога ще имам от тях  Wink ) а другите са дебел картон обвит с фолио. Пробвала ли си да купиш подложки по интернет?

# 715
Благодаря за отговора,
 за цветовата комбинация - червеното е основен цвят в ярък нюанс, кафявото е съставен цвят с много по-слаба наситеност. Принципно не е невъзможно да се съчетаят, ако червеното е акцент, а кафявото - фон; аз бих акцентирала повече върху такива сладки мечоци, като ги сложа в среда с по-нисък колорит (някакъв оттенък на cream) или в максимално контрастна среда (светлосиньо например, ти имаш много хубава синя боичка, или синкавозелено). Да, не е традиционният цвят на сърцето, но тези сърца и без това имат втора, абстрактна функция като основа, "земя", един вид - нали от тях растат цветя?
Иначе е много хубаво червеното само по себе си, добре стои на сърце, но само по себе си.
Извинявай, ако съм попрекалила с теорията. Пропуснах да кажа, че листчето с надписа е много чаровно.

# 716
  • у дома
Първо искам да се извиня, за късното включване  Praynig

Благодаря на всички коментари, въпроси и забележки.  Hug  bouquet

_Пепи_ , за преливане на сезоните въобще и не съм се сетила, честно да ти кажа  Thinking
краси.мира, за лицата и аз съм на същото мнение  Laughing
Krische, моето море е кристалина, оцветена със синя боя  Peace
Анда, напълно си права за есенната позиция Blush забелязах и аз ръцете, но реших, че се връзва и не е толкова дразнещо.  Mr. Green а за цветето, пльоснах го ей така  Laughing вярно е, че не му е мястото там.. но просто не успях да напасна добре средата, за да остане празно  ooooh! за пясъка – исках да го направя от смлени орехи, но се оказа, че са свършили. затова инпровизирах, имах корнфлейкс Фитнес  Mr. Green, който смлях и в интерес на истината, нарочно го оставих едър  Whistling  newsm78 
dimitrina73, като задобрея в правенето на фигури, следващият път със сигурност девойчето няма да е самотно  Joy всъщност идеята ми беше, това да е малко детенце (вдъхновена от моето диване у нас), но нещо не се справих с рисуването на детско лице  hahaha hahaha но поне съм предала щастливото настроение  Mr. Green
didocia, опит винаги е необходим  Peace но не и в случая, аз затова си направих триъгълниците от хартия, опитах се да разточа с приблизителна еднаква дебелина, налагах всеки един триъгълник, изрязвах с нож за пица, оставях едната страна по-дълга, заради височината на тортата и след това пренасях, мнооооооого внимателно  Crazy всеки триъгълник бях надписала със съответния сезон, за да няма разминаване Peace самото изравняване с маслен крем, нещо не ми се получи newsm78 стана много тънко, напука се. всеки един триъгълник леко се свличаше newsm78 не съм сигурна за причината, а и понеже снимах един ден след сглобяване, т.е. бях наредила и фигурките и тогава се получи тази „фуга”, просто нямаше как да ги прилепна парчетата ooooh! дори имах нощни снимки, но есенното девойче беше голичко  Blush само ръце и крака и на другия ден реших, да подпъхна една поличка поне, че то срамота  Joy
marulka, приликата с Олив е случайна  Whistling  Laughing в придърпването е проблема, както описах по-горе  ooooh! за борд въобще и не бях мислила, какво точно ще е подходящо… може би щеше да стане натруфено и по-добре стана така. Simple Smile
 rien, всъщност палатката е пролетна  Joy и я направих, за да си спестя едно тяло  Whistling беше ми трудно да измисля, това девойче какво точно ще прави през отделните сезони. за зимата - така е  Naughty обувките не успях да ги сложа, а уж ги направих, но бях забравила дупка където да се закрепят и въобще  Crazy горкото дете, босо в снега го оставих  Rolling Eyes  Embarassed очите, ушите и носа са отделни  Peace правя дупчици и вдлъбнатики в които подпъхвам и залепвам ушите, нослето и оченцата.  Peace няма фондан на лятото.  Peace
в ръцете няма нищо – друга грешка, щото все още не съм открила подходящото лепило за закрепване на ръце и винаги там имам проблем  Rolling Eyes да, с ето тези моделиращи инструменти работя + клечки за зъби, пинсети и каквото ми трябва в дадения момент, просто си нагаждам  Mr. Green
van444eto, амииии то така си беше  Whistling Mr. Green  вместо да го оцветя фондана в телесен цвят  Confused приемам забележката за анемията  Tired
Джемма, писах за триъгълните парчета Peace
antoan2006, грешиш, черноока е Joy листенцата са с тези формички, а с тези релефчето Peace

дано не съм пропуснала нещо, несъзнателно ще е  Praynig Hug  bouquet

много, много благодаря на всеки един коментар  Hug честно казано очаквах повече критики  Rolling Eyes ама явно аз съм си прекалено критична  Mr. Green

# 717
Клер моите са готови подложки - едните са съвсем тънък картон със залепено фолио само отгоре (продаваха ги в пакет около 50 броя познай до кога ще имам от тях  Wink ) а другите са дебел картон обвит с фолио. Пробвала ли си да купиш подложки по интернет?

Моите от нет-а съм ги купувала. Имам една висока подложка с хубаво сребърно покритие, но на нея нямаше да се съберат- тя е 12 инча. Иначе картонените и те са от нета...може би трябва по-обстойно да потърся  Thinking . Ти откъде поръчваш- Щатски или Канадски сайт?

Анда, разбирам какво те притеснява, вероятно си права, че на теория не би следвало да съчетая така цветовете, но идеята ми беше такава- Св. валентин- червени сърца, мечките по подразбиране са кафеви. Ясно, че не е близко до реалността почвата да е червена. Всъщност е точно толкова близко до реалността, колкото мечок да прави предложение на мецана, да се оженят и да им се родят близнаци  Laughing , но аз не претендирам тортата ми да е отражение на реалността, нито съм целяла подобен ефект  Wink .  Ефекта, който целях се получи, а дали цветовете се съчетават- според мен- да, иначе нямаше да ги направя така  Wink . На някой ще хареса, на друг- не...това е моето виждане, както твоето беше тортата ти да е изцяло в бяло ( непонятно за мен да си призная) . Просто явно с теб имаме напълно противоположен поглед върху нещата , което е напълно нормално  Peace .

Блуай аз те забравих  Embarassed ooooh! .
Допада ми много идеята. Фона ( триъгълниците ) също са добро хрумване, но си представям да се преливат някак по-плавно, да има камъчета, тревички, цветенца по краищата  Peace Фигурките като цяло са сполучливи, но малко бледнее телесния цвят и са леко непропорционални- твърде дълги ръце, а в "Зима" цялото тяло е доста странно, предполагам, че това е първата фигурка, която си направила и след това си започнала да се специализираш  Wink.

# 718
Аз имам една чуденка...не искам вече да покривам подложката с фолио, просто не ми харесва изобщо. По едно време покривах с разточен фондан, но това си е разход на материал, а и голям зор с точенето  ooooh! . Дайте някаква идея, тук ги няма тези готовите подложки, които съм виждала в Бг. Има различни рамери картонени подложки, които трябва да се покрият по някакъв начин. Има и едно специално фолио за покриване, но то е само сребристо или златисто и доста скъпо. Мисля че Шемет беше използвала такова за под снежко. Та молбата ми е за някакъв съвет за покриване на подложката  Wink .

Тук, АГЕНЦИЯТА ПО РАЦИОНАЛИЗАЦИЯ И ИЗОБРЕТЕНИЯ - сиреч - АЗ!
Не може да си нямате бирен картон там...  newsm78 където и да е това... Подавам жокер. Това е картона от който правят рекламните подложки за бира и прословутите ароматизатори "борчета" ЕТО ТЕЗИ. Предлага се в различни дебелини, стига до 5 мм. Размера на листта тук е  80х100 см. Реже се с макетен нож. Използвам за увиване на тези подложки най-различни хартии, тип целофанени, продавани по цветарските и сувенирните и подаръчните магазини магазини. Повечето ми торти са на подобни подложки. Но понеже е жилав и трудно се оформя кръг, се научих да се глезя с готови.  Thinking

# 719
Клеър кейк бордове има в Майкълс ( не знам скоро ли са ги пуснали като асортимент , преди не бях виждала). Говоря именно за тези дебелите. Вярно скъпички са но аз ги взех с купон  Wink . Имат 10", 12" 14" и 16 " ( кръгли) . Тази торта е на 14" http://www.snimka.bg/album.php?album_id=229804
 Също в Майкълс имат и подложки ( тънки) които нямат нужда от покриване . От тях има и кръгли и продълговати.
Онлайн може да се намерят всякакви - пластмасови , златни , картонени , но са в големи опаковки ( 100 минимум)

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 21:28 от raya_рая

Общи условия

Активация на акаунт