Тортено предизвикателство Февруари 2009

• 52 706
  • 848
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Блу, самотата на момичето не ме притесни...само я забелязах, но мисля, че така има повече сила в емоцията на тортата!

Клер, аз на малките символични елемнти, които бележат събитията по сезони ти се възхищавам, много удачен избор - вратовръзка и було, коленичене с цвете, коремче на мецана...всичко е пределно ясно, но есента например очаквах да видя няколко есенни листа...дали пък не съм видяла грешно...Simple Smile))
А при вас няма ли къде да се купят ПДЧ плоскости...Аз от последните датски торти, които трябваше да мъкна и не се попираха в подноси нито като размер, нито като тегло, се сдобих с 2 правоъгълни размера ПДЧ, облякох ги в бяла хартия и върху нея опънах, колкото гладко можах, стреч фолио. Може хартията да е цветна, на мен просто бяла ми вършеше работа...

# 721

Хаха това е кутийка с пръстен  Wink В "есен" има пръст, а червеното и жълтото са листа  Blush , правих ги с айсинг  Peace

Не ми е проблем от какво да си направя подложката, а с какво да я покрия  Sad . Цветарски и други хартии не съм пробвала-първо не знам с какво са правени и боядисвани, второ не знам дали ще издържат влажност и няма да се разпаднат отдолу, трето-дори и да издържат се притеснявам от петна...и така. Ще го измисля, мерси за идеите.

Рая не знаех, че в Майкълс има подобни подложки, ще погледна още идната седмица  Peace

# 722
Цитат
Аз работя с гелови боички, за да постигна такова червено чрез месене, щеше да ми отиде сигурно едно бурканче, което хем си е разхищение, хем съдържа всякакви Е-та и други химии, а вскички харесват покритието и го ядат  Peace . С какво според теб бих могла да пресъздам снежната картина? Какви материали и техника, ще се радвам на съвет  Peace

За боята бих искала да уточня,че има червена и червена.Едната оцветява в цикламената гама,но си има и такава ,която си е кръв-червена дето казават.Аз лично използвам едни такива в малки шишенца с капкомерче на върха.Нещо такова са-!!!Уверявам те,че само няколко капки и цвета е на лице.Верно,че не са особено полезни,но все пак се налага.
За снега бих използвала нехигроскопична пудра захар.Стои наистина,като навалял сняг и не попива въобще вода или мазнина.Просто си стои.Може и леко с кокос да поръсиш.Верно,че в една изцяло снежна торта няма как да стане,но в твоят случай,съчицето щеше да е по-ненатрапващо и по-нежно,каквито са и другите.
Благодаря за вниманието smile3525

# 723
Clairette -   bouquet
ОК за колорита.
За снега - с твоята сръчност просто бих го скулптирала от нещо. Фондана, от който си правила фигурките. Иначе ми харесват много снежинките по мечоците, много приятен детайл.

# 724
Цитат
Аз работя с гелови боички, за да постигна такова червено чрез месене, щеше да ми отиде сигурно едно бурканче, което хем си е разхищение, хем съдържа всякакви Е-та и други химии, а вскички харесват покритието и го ядат  Peace . С какво според теб бих могла да пресъздам снежната картина? Какви материали и техника, ще се радвам на съвет  Peace

За боята бих искала да уточня,че има червена и червена.Едната оцветява в цикламената гама,но си има и такава ,която си е кръв-червена дето казават.Аз лично използвам едни такива в малки шишенца с капкомерче на върха.Нещо такова са-!!!Уверявам те,че само няколко капки и цвета е на лице.
Не знам за тази боя , но аз имам поне 5 различни "червено" ( всичко което се продава в САЩ по кейк магазините или онлайн) и УВИ такава с няколко капки да ми прави червено НЕ СЪМ открила   newsm45 newsm45 newsm45 . Ей това се е получило с адски много боя и месене http://www.snimka.bg/album.php?album_id=229804&pid=10578502
Клеър как пък нямаме  късмет да живеем другаде  Mr. Green Еърбръш му е майката - има няма прежалваме около 150$ и да видиш какво "червено " ще издокарваме  Mr. Green имам 40% оф за Майкълс искаш ли да ти го препратя ?

# 725
  • Plovdiv->Toronto
Хайде и аз по последните торти. Най-доброто за накрая сте оставили  Grinning.
Кларет, много красива композиция торти  Grinning, просто не мога да повярвам още че толкова хора така мащабно разбраха идеята Shocked, като са сезони, и четирите да са  Laughing ...
Нямам какво да кажа освен да повторя всички, прекрасна техника - фигурките, покритието, детайлите, няма грешка никъде  Peace ... Мечките са ужасно симпатични  Mr. Green, колко мило че ги посвещаваш на кюбит, всички и стискаме палци за най-хубавите и чакани мечета   Praynig Laughing ......
Идеята е много идейна Grinning, само зимата малко ми е странна с тези бебета в снега, аз по-скоро мислех че там ще са стари мечоци полегнали в хралупата  Twisted Evil, но и така е страшно чаровно, супер сладки вързопчета  hahaha ...
На мен цветовете ми харесват, защо да не си отиват  Peace, за мен примерно от ягоди с шоколад по-красиво нещо няма  Laughing ... А и ако са зелени сърцата може да излезе като торта за свети патрик малко, за ирландски мечки само върви  Laughing ...
Подложки из канадско съм виждала само стандартните тортени размери -за кръгли торти до 30см. диаметър. Има такива дебели като моята последната или тънки накъдрени по края опаковани по 10. Малко големичка ще дойде твоята торта за тях  Thinking.

Блуай, много свежарска торта Grinning, водата е като истинска, пясъка е супер, идеята за триъгълниците фондан е много хубава, чудно как ги закрепи така точно без да се разкривят  Mr. Green. Перличките гледам пак са в центъра на събитията, аз ги харесвам  Laughing Peace ... Какви критики искаш, човечето е супер, малко бледичка но и такива моми има  Joy. Много ми харесва, супер торта.

Тандури, благодаря със закъснение за включването  Grinning. Чудех се кой ли пе забележи колко не отива подложката такава гола Mr. Green, и аз късно се усетих, много голо и метално там по средата. За другия път ще си подсигуря още забъркан фондан и още малко време преди полунощ ако е възможно  hahaha ...

Антоан, токъде я взимаш тази нехигроскопична захар? Ти в Грац ли си в момента Simple Smile? Още нещо, искам много да знам повече за троята торта с лешниците от галерията Mr. Green, сънувам я напоследък, как я покри с шоколада отстрани и какво има вътре?
Сори за спама  Embarassed, Може в тортената тема да ми отговориш ако имаш време  Peace ....

# 726
  • Пловдив
За боята бих искала да уточня,че има червена и червена.Едната оцветява в цикламената гама,но си има и такава ,която си е кръв-червена дето казават.Аз лично използвам едни такива в малки шишенца с капкомерче на върха.Нещо такова са-!!!Уверявам те,че само няколко капки и цвета е на лице.Верно,че не са особено полезни,но все пак се налага.

Сега ако кажеш и къде в Пловдив я има (хубавата боя имам предявид)... че от както ми свърши праховата и аз оцветявам отгоре (на ремко я имам- не струва).
Момичета, сори за спама

# 727
Антоан- вярно, че от боя до боя има разлика. Аз работя с гелови боички на Уилтън, уж се считат за едни от най-добрите  Thinking , но доста количество си трябва. В случая покривах с повече от половин кг фондан...за да оцветя толкова до яркост поне половин шишенце трябваше да изразходвам и няколко часа в месене да пожертвам. Затова реших да си съсредоточа времето и усилията в друга посока  Wink . Иначе като гледам от Бг са ти купувани боичките- цената е написана на български- би ли споделила от къде се снабдяваш  Peace
Имаш ли нещо правено с тази захар, за да видя какъв е ефекта? Кокос със сигурност не ми допада като средство за правене на сняг  Peace

Рая вече си мисля, дали да не си поръчам боички на прах от някой сайт  Thinking . За еърбръша мислех, че е по-скъп, приятно съм изненадана  Simple Smile .

Ели за Св. Патрик щеше да е супер  Laughing , хем на детелинка щеше да прилича, не бях се сетила. М/у другото това не са последните торти- утре е тортата на Пепи и проекта на Тандури  Wink .

# 728
  • Plovdiv->Toronto
 newsm44
Аз пък защо не разбрах че Пепи е успяла с тортата Thinking , супер  ...
И за идеята на Тандури нямам търпение  Peace ...

# 729
  • Vaudreuil Canada
Клер за червено и аз ползвах геловите на уилтън та да докладвам последни наблюдения - слагаш наведнъж половин чаена лъжичка за покриване нормална торта за по-голяма увеличаваш но я слагаш наведнъж за да има ефект - едно и също тесто оцветих с еднакво количество боя единия път слагах на порции - стана розово наситено но розово а втория път сложих боята наведнъж в началото и стана разкошен червен цвят. Подложките ги купувам от магазини тук но съм виждала да продават и он лайн не знаех обаче че са в такива количества. Погледни в този форум може да се наложи да се регистрираш има доста информация за снабдяване с какво ли не, презентации и курсове голяма част от тях в щатите  Mr. Green

# 730
Момичета, сега се прибирам, утре ще ви коментирам, защото сега нямам възможност, но само да спомена- утре не сме Пепи и аз! Утре са Психокук и Аталанта!
Между другото моите рисунки хич не са нищо особено, така че не очаквайте чудеса Simple Smile Хеле с мишката как успях да ги направя да не ви говоря  Laughing Дано въобще се разбере какво съм се опитала да направя  Laughing

# 731
  • Пловдив
12 МАРТ

Обсъждане на тортите на Psihokuk и Atalanta

Малко за правилата на обсъждането:
Форматът на обсъждане ще е свободен, както предния път. Моля както наблюдателите, така и участниците да имат чувство за такт при коментарите си, като се стараят да предложат конструктивна критика!
В първият постинг на всяко обсъждане ще пускам описанието на изработилите тортата точно както са ми го пратили.

Няколко съвета към обсъждащите:
- Моля, уточнявайте към кой е отправен въпроса ви!
- Преди да зададете въпрос, убедете се, че авторката не е отговорила на същия или подобен въпрос. Имаме само по 1 ден за 2 торти, времето не е много, така че постарайте се въпросите да не се повтарят!
- Моля, не обсъждайте други торти и не задавайте въпроси на други участници докато дискусията за настоящите тече!
Благодаря на всички ви за разбирането!

Atalanta
Тортата на Atalanta можете да видите тук:
http://www.flickr.com/photos/26588310@N04/sets/72157614650749439/

Описанието на Atalanta:

Рецепта:

5-6 яйца
1 ч ч захар - аз слагам по-малко
1 1/3 ч ч брашно - горе-долу е, аз гледам да е хубава консистенция.
3/4 ч ч олио

Белтъците се разбиват на сняг и се добавя по-малко захарта, за да стане целувчено тесто. Жълтъците се разбиват  и се добавя по-малко олиото, за да стане като майонеза. Двете смеси се разбиват за 2-3 сек и обърквате леко, за да не спадне сместа. По малко се добавя брашното и с леко загребване с пръчките на миксера само в една посока се добавя брашното. Пече се на умерена фурна. Времето зависи от дебелината на блата. Пробвате с клечка.

Това е моята изпитана рецепта, на която винаги се доверявам. Всъщност е кекс, но е идеална за торти.
Изпекох 3 блата. Имах кутия боровинки за пай, които смесих със сметана и стана превъзходен пълнеж. Блатовете сиропирах само с вода.

Украсата е класически фондан, с гъм пейст цвета. Нарекох я пролет, имах големи планове за експерименти, но я украсих 15 мин преди да звъннат гостите и до там с плановете.
На вкус беше чудесна, лека и плодова.

За жалост нямам описанието на Psihokuk, също така албума не се отваря

# 732
Аталанта Hug много е нежна и красива. Peace Ти си готова за икебаната, хич няма да те мислим Wink Въобще на мен са ми прелестни такива цветчета и недостижими за изпълнение. Тя спокойно твойта торта може също да се нарече Сезонът на Любовта Laughing Laughing Laughing

# 733
Atalanta

ИДЕЯ И ЗАМИСЪЛ:
Тортата е много хубава и типично в твой стил. Скоро правих сърце с цветя и установих, че трудно се декорира тази форма с букет. Хем, да не остават празнини, хем да не стоят нахвърляни цветята. При теб се е получило добре. Цяло аранжирано клонче с няколко вида цветя
АРАНЖИРОВКА:
Добре си подбрала цветчетата.  И като форма  и като цветове. Много ги харесвам тези бледи бонбонени цветове. Харесва ми и как контрастират с чинията. Същите цветове, но в наситени стъклени нюанси.
ИЗПЪЛНЕНИЕ:
Перфектни цветя. Много нежни. Допадна ми и финната тел която си използвала за дръжки. Може би листенцата трябваше да бъдат с една идея по-зелени, но може и от снимката да ми изглеждат толкова бледи.
ВЪПРОСИ И ЗАБЕЛЕЖКИ:
Умишлено ли избра сърцето за основа, или се възползва от случая за Св. Валентин?
 И защо е бял фона?

# 734
Atalanta ,много нежна торта!Допада ми ,че е сърце,цветята са перфектни.И отсрани ми стои малко голо,може би някакъв много тънък кант,като шнур...иначе е идеална.Винаги съм си мечтала да направя такава торта.

Общи условия

Активация на акаунт