Тортено предизвикателство Февруари 2009

• 52 685
  • 848
  •   1
Отговори
# 765
  • Пловдив
Марулче, не се бях сетила за намазването с шоколад, но и да бях нямаше да имам вече сили и за това. А за листенцата съм писала в описанието- основата им е жълта- боядисвани са с боя разредена в няколко капки вода и спирт. Бях си направила 3 цвята - зелено, червено и жълто-кафяво. Мацах както ми идваше отвътре.

# 766
  • Балчик
Пепи, както винаги тортата ти е прекрасна. Много ми хареса. За кръговете и кората вече са ти казали. Друго нямам какво да добавя.

Tandoori, наистина грандиозен проект, дано някой ден го видим осъществен. Peace

# 767
Клеърет 2-ра торта
Клеърет,  направо съм влюбена в тази ти торта! Едно, че идеята е оригинална, второ, че си се справила много добре и трето, че повода е прекрасен Simple Smile Просто ми стопли душата, като писа, че си я нарекла на Кюбит Simple Smile Въобще многофункционална торта отвсякъде Simple Smile И за предизвикателството, и за Св. Валентин, че и за бебета Simple Smile
Коментирам без да съм прочела какво са ти писали другите, извинявам се, ако повтарям нещо.
Нещо, което лично на мен много ми се набива в очи е надписа в средата. Не знам какво...но бих сложила нещо друго. Другото нещо, което ме притеснява е това, че са разположени с/у часовниковата стрелка сезоните пролет, лято, есен, зима.
Идеята ти за бисквити Орео като пръст е направо върха и някой път ще ти я открадна  Laughing Справила си се чудесно с покриване, боядисване ( вярно, не е еър бръш, но не се коси! Най-лесно е да си вземеш готовите инструменти! Нали знаеш с хубав инструментариум всеки може, важното е с подръчни средства какъв е резултата, защото ако е хубав, като си вземеш еър бръш ще е просто невероатен Simple Smile  ) Нещо което като че ли малко ми липсва е форма на листенцата на есен, някак не си личи толкова, че са листенца, а не цветя.
Иначе адмирации за прекрасната идея и осъществяването и!

Блуай 2-ра торта

Много емоция има в тази торта! Много ми хареса, не защото е перфектна като изпълнение, а защото от нея наистина има "преживяване" в нея! Вярно, фигурките не са перфектни, но перфектно пресъздават емоцията на девойката!
Перфектен пясък и вода! Може би и аз бих направила палатката малко по-различно, както някои момичета са ти писали, затова няма да коментирам друго.
Като цяло ми хареса, оригинална е и си личи, че си се забавлявала докато си я правила Simple Smile

Аталанта
Чудесни цветя и страхотно сърце! И аз искам да видя тортата отвътре Simple Smile Направо нямам търпение да видя какво ще направиш за икебаната! Simple Smile Ако можеш да споделиш колко време ти отнема направата на една такава клонка Simple Smile

Псхокук

Иска ми се да видя малко коментари по тортата, как е направена, от какво и т.н.

Пепи, първо свалам ти шапка, че успя въобще да се включиш при тези обстоятелства! На мен пънчето много ми допада, дори и така както е, малко само ми светлее вътрешната част на дървото, може би още малко "годишни кръгове" в средата нямаше да навредят за автентичността.
Присъединявам се за идеята за мазане с шоколад, но разбирам, че не си имала възможност да инвестираш повече време.
Дребните елементи, малките гъбки, малките гъсенички, калинката- чудесни елементи!
Няма как да сбъркаш за кой сезон става дума Simple Smile Есента е моят любим сезон, така че съм малко пристрастна и не мога да коментирам много обективно Simple Smile

# 768
  • Vaudreuil Canada
Пепи пънчето е впечатляващо - много много добро. Много ми хареса идеята за белия шоколад отгоре а изглежда и вкусно. С моделирането както винаги си се справила чудесно. Радвам се че покрай твоето пънче научих такива идейности за правенето на кора. Браво че успя да се включиш и то толкова добре.

Тандури и двата варианта са чудесни - как мислеше да направиш стенописа - с какви материали? а тухличките?

# 769
Тандури и двата варианта са чудесни - как мислеше да направиш стенописа - с какви материали? а тухличките?

Шемет, смятах да направя част от фигурите ( основните на мъжа в страничните кръгове и на жената в средата) изпъкнали от айсинг, от този, който е течен и се вкарва в очертания, а всичко останало да рисувам на ръка с оцветен айсинг с четка и само с боя.
Тухлите смятах да са от фондан, който да облепя по страните, смятах да ползвам натрошени бисквити за автентичност на фугите, но смятах и да не слизат до долу самите тухли, щяха да бъдат все едно откъртени до някъде, както мислех и самата подложка на тортата да я направя по същия начин. Смятах тревата да е от зелен айсинг.  Peace

# 770
  • Vaudreuil Canada
Тандури явно не съм била далече като казах, че съм очаквала скоро да видя от теб рисувана торта.

# 771
Никак даже  Laughing

# 772
  • София
Пепи, толкова топла есен....! Благодаря ти, че направи усилие и ни я представи. Гъбите ми се приядоха, без майтап....Чудесни цветове, приказни и топли, топли...

Тандури...техниката на тортата щеше да ми е от пръв интерес, много ме привлича това нещо сега, но не сядам да експериментирам и само  с мераците си стоя...Ако не тази, то някой следващ твой проект - изпълни го така...ще съм ти благодарна за споделения опит:))) Хайде, здраве да те споходи и скоро да си на линия с торта, а не скица:))))

# 773
Пепи,много си близо до това дето беше решила да правиш .Справила си се отлично .На мен малко ми се виждат идеално чисти мухоморчиците.Може би малко клечки или тревичка или имитация на пръст.Но като проект е изпипана майсторски. Hug Hug Hug
Тандури ,направо си я представих тортата ,за която си мислила.Планът ти е феноменален.Не се и съмнявам ,че би го направила с  огромна прецизнос ,като гледам твоите торти.Но се надявам някога да я осъществиш тази идея и да ни я покажеш.Между другото за следващото предизвикателство се надявам да положа повечко усилия,но пак ти казвам ,че съм много ограничена с времето .Работя по 12 часа през ноща и отделно в къщи.Поздравявам те за оригиналната ти идея  bouquet

# 774
ДИми, Албенче, благодаря за милите думи! Дано наистина (най-после!) да нямам никакви проблеми за следващото, защото пък за него вече имам идея и не ми се иска да го пропусна като това  Sad Много ми беше мъчно, че не успях да се включа, но нямаше как.  Confused
Албенче, аз знам, че можеш, затова ти ги написах всички тези работи Simple Smile Защото таланта е налице Simple Smile  Hug

# 775
  • у дома
_Пепи_ Hug

идея и замисъл
допадат ми и определено ми харесват. Peace
аранжировка
страхотна е, всичко си е на място и тези гъбки  Crazy като истински, а и не само те.. всичко се е получило много сполучливо и като цветове, и като композиция. Peace
изпълнение
всичко е изпипано и ми харесва. както писах горе – цветовете са много нежни и приятни. гъбите, листата, калинката, гъсеничката – като истински. поздравления Hug
въпроси и забележки
нямам въпроси. забележки – и аз по кората на пънчето и кръговете на живота  Mr. Green и мъничко боичка тум-там има "изцапано", ама то това при мен винаги се получава, затова нямам право на глас  Mr. Green Hug

Tandoori Hug
уникални идеи.. определено и мен повече ме грабва тази с камината и поколенията.. мисля, че щеше да се получи много добре. а и понеже наистина се доближава до моя замисъл, та затова ми е по на сърце  Hug  bouquet а другата идея.. както я обясни, като замисъл и материали, мисля, че щеше да се получи нещо УНИКАЛНО - истинско предизвикателство! поздравявам те за смелите идеи  Hug  bouquet най-искрено ти желая здраве, здраве и пак здраве  Hug  bouquet
Благодаря за коментара по втората ми торта  Hug  bouquet

Psihokuk Hug
симпатична тортичка, а пък пеперудките много ми харесват  Peace Hug на мен също би ми било интересно да видя стъпка по стъпка  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 18:47 от blueeye®

# 776
_Пепи_ идеята за пънчето много ми хареса. Изработка, цветове, фигурки, всичко е ОК.   bouquet

Tandoori идеята ти е направо уникална. Тази с камината също ми харесва (много обичам камини, създават уют). Но по-важно е здравето, ще има време за торти. Peace

# 777
Пепи, супер е. Нямам никакви въпроси, понеже детайлно си снимала.
Тандури, чудесни идеи.Аз си харесах колелото на живота. Грандиозен проект!

# 778
  • Plovdiv->Toronto
Извинете за късното включване, натоварено ми беше последните 2 дена, ох, уикенд най сетне  Hug ...
Атланта, страхотни цветя Grinning! Тортата е прекрасна форма и прекрасно гладка. Цветовете на цветята са си личен избор, аз ги приемам. Малко неестествено ми стои само че са идеално раздалечени едно от друго и се вижда телта. Аз бих ги групирала по-естествено, непринудено някакси, да не се виждат дръжките или да са увити с тиксо за цветя или фондан  newsm78 Peace  bouquet ....
Психокук, къде си бе жена Laughing?
Харесва ми страшно лилавото, въобще симпатична, балансирана форма, само по-прецизно трябваше да се изрежат елементите, иначе е много сладка  Peace  bouquet
Пепи, пънчето е страшно, много вкусно изглежда  Grinning. Харесват ми много листенцата, пръстените на дървото, гъбките естествено. Забележки нямам, като че ли иска още малко довършване да заприлича кората на дървото, но при твоето състояние и това е прекалено много  Peace. Надявам се че вече си съвсем добре   bouquet.
Тандури, леле-леле, красиво, много грандиозна идея  Shocked Grinning! Не знам, дали си струва да се захващаш, все пак е само торта  Wink Peace ... Събирай сили за икебаната  Peace, не се измъквай, оздравявай че липсваш яко  Laughing  bouquet ...

# 779
  • София
E, момичета, май това беше то - Предизвикателствто Февруари!

И сега може би е времето за размисли и страсти по отношение на самия формат.
Аз бих искала да кажа, че по-малката активност в коментарите не ме притеснява особено. В крайна сметка тортоправенето не е мозъчна хирургия, а и ние доста се познаваме като стил на работа - нещата са ясни... Оттук идва и чуденката ми дали има смисъл да участвам в следващото - единственото Предизвикателство отново ще е към самата мене си да направя замисленото... проектът ми няма да ви изненада нито с техника, нисто с иновация. Май нещо почва да ми се губи смисълът...

Общи условия

Активация на акаунт