32 майки в Канада

• 26 731
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
С малко закъснение, но с най-топли чувства Simple Smile :

Честит Рожден Ден, Дензъл! Бъди жива и здрава, всичко най-добро ти желая! Една хавайска огърлица, специално за теб Simple Smile
http://i74.photobucket.com/albums/i245/babuffalo/Hawaii795.jpg

Честит Рожден Ден и на Симона! Щастливо детство с много игри и пожелавам и много късмет в живота!

# 166
Благодаря ви момичета за пожеланията за моята рожденничка. Партито мина много добре, децата се забавляваха, родителите също. Ето и малко снимки:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=326716&pid=10194688
Честит рожден ден на Дензъл (на патерица) Жива  и здрава да си и много много щастлива!

# 167
Разгледах снимките.
Рожденичката много е пораснала и е наистина голяма красавица, прилича много на теб, Невенска Simple Smile

Честито и на Виктория- щастлива и лека бременност и таткото да те носи на ръце Simple Smile Flutter

Чакам с нетърпение пролетта, днес така хубаво пече слънчице, 2 часа бях навън с количката. На децата им се стегна душата вече от тази зима. Довечера го дават сняг, гледам зюмбюлчето ми навън пробило дупка и се вижда Simple Smile

Поздрави

# 168
Гаргамелчо , ти била ли си при тях (Midwives) или имаш приятелка която е доволна? .Би ли ми дала малко повече инфо Simple Smile Много благодаря ! Благодаря и на вас мили мами ! Дай боже само да е здраво останалото...каквото бог реши Simple Smile

# 169
Да, аз бях с мидуайвките втория път, много съм доволна от отношението и всичко, прочети в сайта който ти дадох. Желая ти успех и едно хубаво, здраво и много обичано бебе Peace

# 170
Много благодаря и на мен ми изглеждат мн надежни даже вече гледахме адреса със младия бъдещ татко който  е леко стресиран но както и да е:) другото което мн ме интересува е следното : до сега съм работила само кеш...следователно не съм плащала данъци и тн. а сега ако искам да взимам нещо като майчински вероятно няма да имам право? и дръго през самата бременност се предполага че майката не може да работи или поне след определено време..предвидени ли са майчински и за това време и какво пропускам..моля обеснете ми Simple Smile Благодаря отново Simple Smile

# 171
Здравейте мами!
Честит рожден ден на Симона и Дензъл!
Лека бременност и добре дошла на Виктория!
Момичета, аз съвсем спонтанно си организирах екскурзия до Куба и сега от една страна броя дните, а от друга много ме е страх. Тарик мам, за съжаление при мен не могат да се съчетаят пътуване до България и почивка на Карибите. Дълго се колебах, но накрая реших че в този живот ще трябва да посетя и други страни освен Канада и България, а да чакам като се пенсионирам не върви Simple Smile Използвайте докато децата ви са малки и не са тръгнали още на училище (или поне в гимназия), защото точно през ваканцията  вдигат много цените.
Тресе ме шубето да не се разболее малкото от някоя екзотична тропическа болест или просто от разстройство. То от една страна пипа всичко, от друга - пръстите му са винаги в устата. Храната май ще му я нося изцяло оттук. Блъскам си главата как да му правя кашите например като нямаме кухня. Да сте чували за готови каши в бурканчета? Идва ми и идеята да му приготвя и да му стерилизирам в бурканчета, ама май е много налудничаво Simple Smile
Понеже по-рано беше станало въпрос да си гостуваме мамите от Монреал, лично за мен вече е мъчение да стоя с бебето вкъщи и само чакам възможност да излезем някъде. За съжаление апартаментът ни не е напълно обезопасен (просто нямаме свободна стая само за детска и в която да липсват разни електроуреди и т. н.) и непрекъснато съм нащрек вкъщи. Затова пак предлагам да се срещаме в Мама, бебе и кафе, където поне има едно напълно обезопасено място и можем спокойно да си изпием чайчето Simple Smile
За мамата с 5-годишното детенце, което скучае - ако детето е вече на възраст за матернел, според мен е безобразие да не го запишат отсега на училище. Все пак остават цели 4 месеца от учебната година. Ние пристигнахме през март и детето ми тръгна още същия месец на матернел. Аз бих си търсила правата. Все пак всяко дете в Канада има право на средно образование. Можеш да обясниш че детето се депресира от липсата на подходяща среда, да ги попиташ към кого да се обърнеш от училищната комисия (Commission scolaire), мисля че ако се покажеш настоятелна ще ти обърнат внимание, още повече че си напълно в правото си.
Лека вечер!

# 172
Момичета, благодаря ви много за мненията относно Доминикана. Гаргамел4о добре , че писа за водните обувки, не се бях замисляла а ще трябва за малките...
Виктория, честито и лека бременност!

# 173
heureuse, защо не кашите в пакет? на президент чойс са им много хубави и са органик.. обикновено Виктория кара само на плодове като сме на почивка. Вие се и кърмите, гладен няма да остане Wink
не се тревожи за екзотични тропически болести и разстройство, те обикновено се хващат от храната, която той явно няма да яде Laughing Само внимавай да не пие вода от басейна и вземи мокри кърпички да му почистваш ръцете от време на време и всичко ще е наред Sunglasses Приятна почивка Peace

BukTopuq, бях ти дала един сайт в който да провериш как стоят нещата с майчинството предния път като пита... общо взето трябва да имаш 600 часа работени през последната година преди да излезеш в майчинство (можеш да работиш и до деня в който родиш ако искаш) и ще ти дават до 55% от заплатата ти + детските, така че ако работиш фул тайм и почнеш да си плащаш данъците сега, до към 6тия или 7мия месеца ще си направила тези 600 часа Peace ако решиш да продължиш да работиш на черно пак ще ти дават пари предполагам, но ще са доста по малко, детските са около 300 (зависи от доходите ти и тези на партньора ти) +100 долара на месец.
Стискам палци бързо да му мине стреса на младия бъдещ татко и да започнете и двамата да разсъждавате като зрели хора Peace

# 174
Здравете и от нас  Simple Smile
Ние пътуваме към Монреал маи-юни с детенце на година и 5 месеца и доста въпроси ме вълнуват.Бих искала да попитам откъде си купихте бебешките работи в началото/колички и т.н. и как стои въпроса с детските градини ,доста е трудно  разбирам  Rolling Eyes

# 175
  • Vaudreuil Canada
Виктория честито - 600 часа се правят при фул тайм работа за по-малко от 4 месеца така че дори можеш да изчакаш да преминат оплакванията и риска през първи три месеца и след това да почнеш работа.

# 176
  • Монреал
hereuse, щастливке  Laughing, браво на вас за неочакваната ваканция! Приятно изкарване  Hug Ако му даваш готвени храни, а не сурови неща, не мисля, че ще имате проблеми със стомашни болести. Аз препоръчвам санитайзер винаги в джоба и кърпички за забърсване.

kurta009, най-евтиния и с хубави стоки бебешки магазин, който до сега съм открила в Монреал е Бо Бебе, в момента нямам координати, но ще ги намеря и ще ти ги пусна на лични. Избрали ли сте си квартал за живеене?

За майчинството - аз защо съм останала с впечатлението, че се получават 90% от заплатата, къде бъркам  newsm78

# 177
  • Vaudreuil Canada
TarikMom има две схеми на изплащане на майчинство - едната е за Квебек а другата е за всички останали провинции. За Квебек за по-интересно има два плана та можеш да избираш. За другите провинции е 55% от брутната заплата което обичайно е 70-80% от чистата сума тъй-като данъците са по-малко и не се плащат осигуровки.

# 178

kurta009, най-евтиния и с хубави стоки бебешки магазин, който до сега съм открила в Монреал е Бо Бебе, в момента нямам координати, но ще ги намеря и ще ти ги пусна на лични. Избрали ли сте си квартал за живеене?

да не би да е това http://www.bo-bebe.com/
за квартал също не сме си избрали,би ли ме посъветвала нещо ?  newsm78
хм.... гледам че си фенка на LOST ,изгледа ли новите 2 серии  Simple Smile много яко начало на 5-ти сезон

# 179
  • Монреал
Да, точно това е магазина - специално за кошари и за колички имат много хубави цени -  към $50-100 и нагоре по-евтини  от други магазини.
Иначе за квартал - всичко зависи от това какво ще правите в началото - ще учите ли, ще работите ли - магазини и паркове има навсякъде, тъй че за това поне не се притеснявай. Аз бих търсила поне за първите 6 месеца апартамент до метро, за да ви е по-лесно придвижването. В началото бяхме точно до метро Жан-Талон - апартаментите не са върха на сладоледа, обаче си е хубаво докато се ориентираш в новия град. Иначе сега живеем в Ст.Леонард и много ни харесва, въпреки че сме далечко (особено като ще ми местят работата в Ласал  #Cussing out).
Eто две страници, които ползвам постоянно за ориентиране в растоянията и да намеря как да се придвижа с градския транпорт:
http://www.mtlmap.com/
http://www2.stm.info/azimuts/recherche.wcs?lng=a

П.С. В подфорум Кино и ТВ има темичка за Лост-фенове - идвай там Simple Smile

П.П.С. Мерси, Шемет, май ще трябва да се разтърся и прочета повечко.

Последна редакция: вт, 27 яну 2009, 21:35 от TarikMom

Общи условия

Активация на акаунт