Кой от студ не се бои?Януарчето.......и бърза да се появи.

• 16 679
  • 296
  •   1
Отговори
# 180
Ей честито на всички нови мамчета и на тези които са се завърнали.
За съжаление не съм ви прочела още затова така общо поздравявам.  love001 hug  love001

# 181
Добро урто!!! Момичета според мен е много важно да сте спокойни. Кърмата ще дойде. Пък ако случайно не дойде няма да сте първите дето не кърмят. Няма да си държите детето гладно. Стискам палци нещата да се наредят както искате. А питате ли ни нас дето още мътим в очакване...  Joy
 Hug на всички.

# 182
имам едно въпросче-в понеделник ми е термина и до тогава ми е болничния.Аз ако не родя до тогава,кой трябва да ми даде друг болничен и за колко дни се дава?

# 183
  • Варна.....
Лили, не се шашкай толкова. Наистина отминава- при някои деца по- бързо, при други по- бавно. Алекс беше повече от 40 дена жълт та оранжев. Прии изписването от болницата беше цвят тиква/портокал.  Накрая му бяха изписали даже и лекарство, което като прочетох в листовката, че се дава за епилепсия ми призля. Все пък слушай докторите какво ти казват- тук не съм съгласна с Лорини- кэлменето е чудесно, но бебка има жълтеница, от която е поспалива, не проблем с храненето.
Между другото, и аз чета постоянно в кърмаческият, ама тия сравнения с котките взеха да ми омръзват.

# 184
  • София
Добрютрууу!
Ударихме една прахосмукачка с Хриси, аз с голямата, той с дръжките на една счупена...ама като иска и той да помага...
Лилетка, мисля че трябва да питаш гинеколога си-той май па би трябвало да го издаде - за 7 или 10 дни-така или иначе след това предизвикват раждането...
Лили, и Хриси имаше силна жълтеница като се роди - нищо не съм давала - водичка с захар съвсем малко и кърма-оправи се, хем и неговата беше тежка към 2 седмици и кусур откара...Ще се оправи Аничка Hug
Таис  newsm10
Оставям ви засега, че програмата е пълна - пеем, танцуваме-не го интересува мога или не Rolling Eyes

# 185
  • София
Привет! Влизам набързо да споделя и за нашата голяма радост! Получихме новогодишния си подарък на 3 януари. Поне устисках празниците  Laughing Момиченце, казва се Аделина. Вчера се прибрахме в къщи. Раждах в Тина Киркова, в момента там е много натоварено, има много жени и бебета. Условията в нашата стая бяха не особено възхитителни, но за кратък престой човек стисва зъби. Целувам ви и ще бягам, че съм оставила баткото и бебето самички отатък  Heart Eyes

# 186
Здравейте,

извинявам се, че така нахлувам в темата ви. Аз съм от Февруарските мами и доста честови попрочитам.

Честито на всички мами, които си гушкат сладките бебчета, а на тези, които им предстой леко раждане.

Имам един въпрос към вече родилите мами в Тина Киркова - има ли някой, който е раждал при д-р Ташков и какви са ви впечатленията? Заслужава ли си да се плати за избор на екип?

Много ви благодаря  Hug

# 187
  • София

Момичета, черпя, че днес моя мил мъж има рожден ден  Grinning
Калимби- честито завръщане вкъщи и много щастливи мигове със семейството   bouquet
Аз все още съм тук......признаци за раждане нямам......

# 188
чЕСТИТА ДЪщЕРИчКА,КАЛИМБИ!МНОГО РАДОСТ И ЛюБОВ ДА ВИ НОСИ Heart Eyes

# 189
Сиди, не знам защо лекарката ти е казала да не пипаш другаде гърдата, освен в зоната, която обхваща помпата newsm78 На мен коластрата ми започна на 31.12, гърдите ми бяха като камък...Петя ми я дадоха чак на 02.01 (до тогава беше в кувиоз) и тя въобще не желаеше да засуче (само лигавеше, хапеше зърното и си сучеше долната устничка)  #Crazy Една акушерка ми показа как да си напарви лъчеобразен масаж на гърдите- измиваш се с топличка вода и започваш с пръсти от основата на гърдата към ареолата...не знам кое от двете помогна масажа или топлата вода, но след това започнах супер лесно да се цедя и гърдите ми омекнаха!
При нас проблема вече е друг...Петя суче с охота и преглъща, но постоянно заспива и след малко пак иска да суче! Не мога да разбера  дали и стига кърмата  newsm78 А и казват, че в началото бебетата само спят и ядът, а Петя често си седи мълчеливо, будна в легълцето свива се, рита и ръкомаха...чудя се дали не я мъчи нещо, но не реве  newsm78
Хайде отивам и аз към Кърмаческия...
Моята педи ми каза да и давам биберон-залагалка , аз мнго се чудих и реших да опитам, за мое щастие обаче малката категорично отказа :о)

# 190
здравейте,
за жълтеницата-и Евгени има,вече поотминава,но нашата е в рамките на нормалното.аз вода винаги съм давала и съм на мнение,че е необходима за всеки жив организъм и нищо не може да я замени.давам около 100-150мл чай/блевит/ на денонощие и нещата се оправят.билирубинът трябва да се изпишка Peace
кърмата ми май се регулира-бебето си се нахранава и се събужда на около 4 часа.преди цедях/без да съм го слагала на гърда/ около 140мл,а сега не повече от 80-90мл-той изяжда по толкова.
но проблемът ми са зърната-не са разранени,а адски болезнени Tired,като трябва да захапе,направо ми потичат сълзи..........

# 191
Калимби, честито ти бебче! Казваш, че е натоварено в ТК, а аз се чудех моят бонбон какво чака, а той искал да му е по-спокойно в болницата  Simple Smile
Виждам, че обсъждате жълтеницата. Всъщност билирубинът излиза с изпражненията, не с урината. В американски сайтове съм чела, че е добре за известно време (ден-два-три) да се премине на АМ, така нивата спадат по-бързо. С кърмата става значително по-бавно и аз не разбрах точно защо. Това на български може би би звучало като кърмаческа жълтеница. Хубавото е, че веднъж спаднат ли, не се покачват отново. Мисля, че Мила трябваше да храни Вики с АМ за известно време заради жълтеницата, нека тя да каже, все пак беше в МД, а там са уж най-добрите неонатолози.
Успех, Лили, дано вече си се успокоила и си открила компетентен лекар!
Бърборанче, и моят племенник беше така - зачервен, рита и се превива, но не плаче. Оказаха се колики, просто това беше неговият начин да ги преживее. С топла кърпа на коремчето и легнал върху мама се оправяше.
Доника, не се замисляй за топката, а я грабвай вместо стол - това е любимата ми вещ от месец насам!

# 192
  • Стара Загора
Честита принцеса Преслава  на Mini_79 ,да ви е жива и здрава   bouquet  bouquet  bouquet
Новината е прясна,прясна, за съжаление подробности не знам  Peace

# 193
  • У вас,че да видиш хубуу ли е!
Честито на Mini_79!Много щастие им пожелавам  bouquet
Моя мУж малък нероден ..тая нощ ме направи дива калинка...вря се навсякъде където има свободно пространство! Shocked Днес съм на ЖК...тъкмо да видим какво е положението,че съм огромна Confused Confused

# 194
Честито на Мини!!!

Общи условия

Активация на акаунт