Излишна ли е Фолиевата киселина?

• 16 775
  • 275
  •   1
Отговори
# 90
Да бе! Допреди да стане толкова актуална фолиевата киселина и нейната полезност, са се раждали само бебета с малформации!
Винаги имам едно на ум при такива гръмки нововъведения и открития.

абсолютно Peace
спина бифида е генетично заболяване и евентуално ако има такъв ген жената, може да се повлияе добре ако пие фолиева киселина по време на бременността. може Naughty но не е задължително.

последно четох даже, че всички жени в детеродна възраст трябвало да пият щото в повечето случаи бременността била неочаквана. това ако не е нагушване на фармацевтичните компании, не знам кое е ooooh!

А как да разберем дали не носим този ген? Спестяваме си 3-4 лв и чакаме да видим какво ще стане. Чакаме на ехографа да ни кажат дали детето няма спина бифида. И тогава правим аборт, само че то си е живо раждане. Какво пък, ще си родим друго!  Или пък раждаме детето и се молим да оцелее и се правят операции и се молим да ходи.

Просто нямате представа колко хора имат по-леката форма на спина бифида. И дори никога не разбират за това. Но въпреки това може би са по-склонни да имат деца със спина бифида. Да тръгнем да правим рентгенови снимки на цялата рода?

# 91
  • София
Да бе! Допреди да стане толкова актуална фолиевата киселина и нейната полезност, са се раждали само бебета с малформации!
Винаги имам едно на ум при такива гръмки нововъведения и открития.

абсолютно Peace
спина бифида е генетично заболяване и евентуално ако има такъв ген жената, може да се повлияе добре ако пие фолиева киселина по време на бременността. може Naughty но не е задължително.

последно четох даже, че всички жени в детеродна възраст трябвало да пият щото в повечето случаи бременността била неочаквана. това ако не е нагушване на фармацевтичните компании, не знам кое е ooooh!

А как да разберем дали не носим този ген? Спестяваме си 3-4 лв и чакаме да видим какво ще стане. Чакаме на ехографа да ни кажат дали детето няма спина бифида. И тогава правим аборт, само че то си е живо раждане. Какво пък, ще си родим друго!  Или пък раждаме детето и се молим да оцелее и се правят операции и се молим да ходи.

Просто нямате представа колко хора имат по-леката форма на спина бифида. И дори никога не разбират за това. Но въпреки това може би са по-склонни да имат деца със спина бифида. Да тръгнем да правим рентгенови снимки на цялата рода?
Спина бифида е сред най-често срещаните вродени дефекти при новородените, водещ до перманентна инвалидизация или смърт. Всички жени, способни да забременеят, са под риск да имат дете, родено със спина бифида. Няма доказани данни заболяването спина бифида да е генетично обусловено.

Има разлика между генетични и вродени заболявания.

# 92
Принципно съм против изкуствено синтезирани добавки (даже на децата не съм давала вит.Д и флуор) През бременностите си наложих да се храня правилно, същото важи и за храненето на мъниците. Това не означава че съм категорично против тези неща - зимата пиех фолиева киселина но в намалени дози и наблягах на продукти богати на вит.Б9
"Най-добрият ѝ източник са суровите зелени зеленчуци - салатите, спанакът, грахът, магданозът, броколите, хлябът."
Един полезен линк
http://www.az-jenata.com/index.php?page=article&aid=732

# 93
Здравей!Прочетох всички мнения и пьрво да отбележа абе вие да сте чували за думата такт?????Може ли така да говорите на една бьдеща майка вместо простичко да я посьветвате например да се консултира с друг лекар.Аз сьм изчела много по този вьпрос и мога сьс сигурност да ти кажа че не само няма да ти навреди може само да ти помогне тоест на бебчо.Фолиевата кисилина я препорьчват да се пие всеки ден   това важи за всички жени независимо дали са бременни или не.Желая ти една прекрасна бременност и леко раждане. preggo newsm10 

Благодаря ти за куража!   Simple Smile

# 94
Не става въпрос кой как е живял едно време а за това,че не можеш да кажеш ако искаш си прави експеримент,какво значи това за мен:до сега хората експерименти ли са си правили с нас като не са пили?Това лично мен ме обижда!Аз също не съм пила по съвет на доктор и какво експеримент ли съм си правила с детето си?И сега от сорта този доктор да си хвърли дипломата не искам да слушам защото много хора от тук благодарение на него имат деца и болести излекувани не ме карай да давам линк да ти докажа мнения за него!ВСЕКИ САМ СИ РЕшАВА,аз съм се доверила на медицинско лице и не мисля,че съм експериментирала със това.А,че е задължителна не съм чула още ако тези които са пили и си мислят,че са я задължили незнам.

# 95
Фолиевата киселина е задължителна!!!!

Не си прави опасни опити и зарежи този лекар.

Този въпрос ми звучи малко като: Нужно ли е все пак да спирам алкохола и цигарите през бременността?  Shocked

През целия си живот не съм се докосвала до цигари, дори не съм опитвала. А що се отнася до алкохола, въобще не съм му привърженичка, въобще не пия, дори по поводи. Така, че намирам това сравнение за неуместно!

# 96
  • Някъде на път....
Не е излишна, разбира се!
Приема на фолиева киселина е задължителен заради предпазване от Спина бифида!

# 97
И през двете си бременности съм пила фолиева киселина.Според мен не е излишна,дори е нужна.Поне на мен не ми се рискуваше.

# 98
Не е излишна,но пък имам позната,която не я пи по време на бременността си и роди здраво дете.

# 99
С фолиевата киселина се започва преди зачеването - това е правилния начин, за да има ефект хапчето.

# 100
Боже какво сте наскачали като "лешояди на мърша" (без да се обиждате,образно казано Heart Eyes),жената пита,отговорете и,не е нужно да и се нахвърляте,а пък тя ще си реши при кой доктор ще ходи и дали ще пие фолиева киселина Peace

# 101
  • София
С фолиевата киселина се започва преди зачеването - това е правилния начин, за да има ефект хапчето.

Не само. Гръбначният стълб се затваря от 1 до 28 ден от бременността, така че и тогава е важно да се пие.

# 102
Не е излишна,но пък имам позната,която не я пи по време на бременността си и роди здраво дете.
добре де , това е много хубаво , но какво целиш с даването на този пример  Simple Smile

# 103
добре де , това е много хубаво , но какво целиш с даването на този пример  Simple Smile

Според мен всичко е божа работа,би трябвало да се пие,но и да ни я пиеш не означава,че на всяка цена детето ти ще има спина бифида!

# 104
muki01  , така е разбира се .Имам предвид ,че всеки трябва да направи информиран избор , а не както в случая с авторката .
Всъщност истината е че пожелавам живи и здрави бебенца на всички бременни  Hug

Общи условия

Активация на акаунт