Не мога да се преборя със себе си. Искам си парите

• 7 785
  • 88
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Мен лично в тази ситуация би ме подразнило това, че брат му се прави на тарикат, а не че не е върнал парите.  Могъл е да дойде още в началото и да обясни ситуацията, а не да лъже като просяк.  Точно поради тая причина бих си поискала парите - откъде накъде някой ( па бил той и девер ми) ще ни прави на маймуни, а ние ще му опрощаваме дълговете, за да не си развалям отношенията. Той защо не е помислил, че може да си развалим отношенията, като ни е излъгал толкова грубо?  newsm78

# 31
Ами нека иде жената да си ги поиска и след това само моля да напише тук дали са й били върнати, тъй като аз имам силни съмнения по въпроса

# 32
  • София
А според мен тук изобщо не става дума за парите, в смисъл, че се появиха отговори от сорта за 300 евро да не си разваляли отношенията. Мен ме дразни в тази история отстрани не факта колко са парите и дали и кога ще се върнат, а начина по който са взети. И искам да ви кажа, че в така извъртяната ситуация няма и да се върнат, защото снахата знае, че девер й (или както там се пада мъжът на авторката) е върнал сумата дето им е дължал  Wink И сега длъжника няма как да се издължи, щото жена му ще го спипа  Mr. Green Цялата схема ми е много лепкава. Аз бих си поискала парите от брата с уговорката, че ако не успеем да се договорим как ще станат нещата и ако наистина не станат според договорката ще отворя дума пред жена му. Гадно е и звучи като изнудване, но нима неговото поведение не е по-гадно.

# 33
Аз не разбирам за какво трябва да се бориш със себе си.

Отношенията са били развалени от въпросния брат още с лъжата ,която е скалъпил пред жена си.
Ако е нямал пари,тогава защо е дал на.....бивша приятелка? Thinking (на мен дори това ми звучи неправдоподобно)
Ако е нямал да върне заема наведнъж,защо не е дал поне част от сумата?
Това е повече от година!!
Какво означава това жената да преглъща?Айде да ми дадете на мен 300 евро и  да ги преглътнете,като не ви ги върна?

Да не говори на мъжа си "против"брат му....Мъжа му вече не е сам и действията му/бездействията му се отразяват не само върху него!

На нас ако се случи такова нещо няма да погледна повече въпросния....."брат".Мъжа ми,ако ми е наистина мъж,ще ме разбере и няма да ме насилва да се правя на ударена.Ако ми се разсърди,значи никога не ми е бил мъж!

# 34
  • София
: Цялата схема ми е много лепкава. Аз бих си поискала парите от брата с уговорката, че ако не успеем да се договорим как ще станат нещата и ако наистина не станат според договорката ще отворя дума пред жена му. Гадно е и звучи като изнудване, но нима неговото поведение не е по-гадно.
Права си ,но все си мисля ,че тя си има мъж и той е длъжен да вземе мерки и да оправи ситуацията.Още повече ,че са братя.След всичките лъжи на девера, току виж  излезе, че вече има договорка между тях двамата (братята) а авторката не е наясно.

# 35
Според мен изясни ситуацията вкъщи с твоя мъж.Кажи му как се чувстваш,кажи му,че повече нехаеш за брат му и,че си страшно обидена.Покажи му,че той е този,който трябва по някакъв начин да вземе парите обратно.Не е редно ти да се месиш.Ако ги върне добре.Ако ли не- не го поглеждай повече и толкоз.Няма да обеднеете с 300 евро но поне ще знаеш,че собствения брат на съпруга ти го цака както си иска.....

# 36
  • София
: Цялата схема ми е много лепкава. Аз бих си поискала парите от брата с уговорката, че ако не успеем да се договорим как ще станат нещата и ако наистина не станат според договорката ще отворя дума пред жена му. Гадно е и звучи като изнудване, но нима неговото поведение не е по-гадно.
Права си ,но все си мисля ,че тя си има мъж и той е длъжен да вземе мерки и да оправи ситуацията.Още повече ,че са братя.След всичките лъжи на девера, току виж  излезе, че вече има договорка между тях двамата (братята) а авторката не е наясно.

Е да де.. затова е лепкава историята. Нищо не се знае  Wink Но аз не съм съгласна, че мъжът й трябва да се оправя. Нали парите са семейни и тя е била съгласна да ги даде. Т.е. дават ги двамата и е напълно нормално и тя да си ги поиска. Тук нещата вече не са на ниво брат,сестра, снаха... а кредитор и длъжник.

# 37
Аз бих поговорила с мъжа си, да каже на брат си,че парите ви трябват.Ако пак се прави на ударен и тогава бих се обадила на жена му и бих си ги поискала от нея,като и обясня ситуацията.За да са чисти сметките между роднини сметките трябва да са уредени.този брат би ли ви дал на вас ей така 300 евро без да си ги поиска?

# 38
300 евро не били толкова много пари Shocked е как да не са? Има семейства с 300 Евро изкарват месеца,плащат сметки,купуват си храна и се опитват да скатаят някой лев Tired

авторката трябва да поговори със съпруга си за тези пари,ако са единодушни да си ги искат.при положение,че авторката чака и дете,това не са малко разходи Peace

# 39
ОК, а какво според вас може да се направи, ако брата въпреки всичко не ги върне? Мислите ли, че има начин да се измъкнат пари, които някой не иска да даде?

# 40
И аз мисля че трябва да му се обадиш и поискаш. Не трябва да казваш на жена му, но с него говори.
 PeaceУспех и пиши какво става

# 41
  • София
ОК, а какво според вас може да се направи, ако брата въпреки всичко не ги върне? Мислите ли, че има начин да се измъкнат пари, които някой не иска да даде?

Може и да ви звучи гадно, но в този случай аз бих се обадила на снахата и съвсем невинно , правейки се че не знам че тя не знае как стоят нещата със заема, бих я помолила ако има възможност да ми върнат заема, па макар и на вноски, защото ми трябва за бебето. Сигурна съм, че въпросната снаха, ще бъде меко казано учудена, че й дължи пари. Но... след като девер й се прави на луд, защо пък авторката трябва да се съобразява с него. Бих постъпила по същия начин със собствената си сестра,ако има късмета да ми извърти такъв номер някой ден.  В крайна сметка нали затова са братята и сестрите - за да може ако има човек някакъв проблем да отиде и да сподели с брат си/сестра си и да помоли за помощ, а не да се уплита като пате в лъжи и да лъже и жена си и брат си. Това за мен е много долна постъпка и дори да не съм стигнала до тези 300 евро , непременно бих си поискала парите, та дори с риск да поставя девера в неудобна ситуация пред жена му. в крайна сметка щом знае да лъже така да се оправя. Проблема си е негов.

# 42
Относно личните заеми (не говоря за бизнес, документирани и т.н.) мисля, че който реши да не връща, просто не връща. Дано случаят не е такъв! Но повярвайте ми, ако някой не иска да върне пари, той просто не ги връща и грам не му пука, защото знае, че ги е взел обикновено от нормални хора, които нито ще го пребият, нито ще му развалят комфорта по друг начин. Това с разказването на снахата не го броя особено, тя може да е напълно наясно с всичко, но и на нея да не й се връщат парите.

# 43
  • sofia
Той ако е искал- по 50лв. на месец да ви дава, за една година да ги е върнал. newsm78

# 44
Не мога да повярвам , че има толкова много хора, които мислят че за 300 евро не си струва да си развалят роднинските отношения.
Ми те от страната, която е извъртяла номера отдавна са развалени, това показва крайно неуважение и използвачество, към ближния.
Въпроса е принципен и наистина няма значение дали са 3, 300 или 3000 евро или лева. Щом вземаш 1 лев на заем, значи го дължиш, друг е въпроса, ако си поискал спонсорство и тогава не връщаш, но да лъжеш така е безсрамие, наглост и невиждам колко по-лоши могат да станат отношенията.
Е, затова има тарикати, щото има още балами, които да си премълчават.
Една селска поговорка чух скоро: "Докато има овце, ще се стрижат!"
Много е вярна според мен.
За съжаление винаги обект на емоционални и други злоупотреби стават с добрите и наивни дуушици, така е в БГ.
В нормалните държави това е доста осъдително и никой не го толерира с премълчаване, повярвайте, от опит.

Общи условия

Активация на акаунт