Деца с очни проблеми

• 52 528
  • 431
  •   1
Отговори
# 210
 За жалост не мога да помогна с информация за нистагъма, аз самата също нищичко не знам почти  Sad Имахме други належащи проблеми, върху които работихме - хидроцефалия и епи. За сега сме стабилизирали нещата там и е време да се захванем и с очните проблеми на Ники. Проблемът при нас е,че той не разбира какво му се говори и незнам как ще стане прегледа. Ходили сме и преди на очен и ни казаха да го заведем  като попорасне и започна да разбира, за да седи мирен на апарата, но това явно няма да стане скоро, а времето си минава...
 Благодаря на всички,които се включиха с отговор   bouquet

# 211
ЗДравейте , предварително се извинявам ако въпросът ми не е за тук ,но все пак
ще опитам.Знаете ли дали доц.Контрова от гр.Варна има някакво изменение в работното си време/става въпрос за частния й кабинет /или пък дали има промяна на телефоните й? Не мога да се свържа две поредни седмици с нея на обявените й телефони и в раб.й дни.
Здравей,няма промяна,но и аз опитвах да се свържа около две седмици ,накрая успях  Grinning.Сега записват часове за юни ,ако не е по спешен въпрос.

# 212
  • ГОре на черешата...
Гудзи, все забравям да те питам - беше писала, че оченцето ви вижда на 100% - какво става тогава с лепенките - махнахте ли ги вече?
И как определят % на зрението - при нас нищо не казват, може би защото сме малки Rolling Eyes?

# 213
Анитка, по принцип, факта че детето не разбира не би трябвало да попречи на прегледа. Ние се водим на офталмолог на всеки 3 месеца от 6 месечна възраст и не е имало проблеми нито с протичането на самите прегледи, нито с изработката на очилата. Дно всичко мине добре и при вас, време му е вече на детето, страбизмът трябва да се лекува даже от по-ранна възраст.
Мариета  Hug И аз често питам за този процент, но разбрах, че лекарите не обичат да се произнасят преди навършване на 4-5 годинки, защото зрението се мени. Иначе за момента, било нещо като 1/10  newsm78

# 214
  • GYM
Разбрах Вики Grinning Мерси. наистина тук се правят отделно двата прегледа -ERG е под пълна упойка и го минавахме, а вторият - ЕЕG, не съм го, но съм чувала за него.
bluelady_D От нистагъма ли се интересуваш ? Кой е засегнат във вашето семейство ?

Да, от нистагма. Дъщеря ми го получи преди около 2-3 месеца, тя е с хидроцефалия, знам, че нещата са свързани, но все пак ми се иска да знам повече...

# 215
mari_eta ,ами при нас аз попитах за процентите и доки ми обясни,че щом вижда с двете очи еднакъв ред на таблото значи е 100 %.На обикновеното табло на стената става въпрос,гледа с очилата,преди 9 месеца виждаше със здравото оче 2 реда по ситни букви а сега и с мързеливото вече вижда същия Grinning Иначе продължаваме да закриваме но по-малко очето и почиваме събота и неделя и май месец пак сме на преглед за диоптрите и може и да спрем с лепенката.Само кривенето продължава да ме мъчи,ама ще го оправим и него аз съм зла и упорита Mr. Green

# 216
  • ГОре на черешата...
  bouquet
Значи горе-долу по същия път вървим.
Пък и нали още не може да си кажем какво виждаме...дано да е наред и при нас всичко Praynig.
Мммм, и аз съм като теб Mr. Green, няма да се дадем!

# 217
Разбрах Вики Grinning Мерси. наистина тук се правят отделно двата прегледа -ERG е под пълна упойка и го минавахме, а вторият - ЕЕG, не съм го, но съм чувала за него.
bluelady_D От нистагъма ли се интересуваш ? Кой е засегнат във вашето семейство ?

Да, от нистагма. Дъщеря ми го получи преди около 2-3 месеца, тя е с хидроцефалия, знам, че нещата са свързани, но все пак ми се иска да знам повече...
Наистина са свързани, според това, което четох, ностагъмът бил резултат от притискането на мозъчната кора.Но няма много информация, освен класификации на различните видове нистагъм. А, детенцето на каква възраст е и водили ли сте го вече на лекар за нистагъма ? Сигурна съм, че специалист би могъл да ви обясни ка ще се развият нещата, когато хидроцефалията се излекува, дали е възможно напълно да изчезне ?

# 218
  • GYM

Наистина са свързани, според това, което четох, ностагъмът бил резултат от притискането на мозъчната кора.Но няма много информация, освен класификации на различните видове нистагъм. А, детенцето на каква възраст е и водили ли сте го вече на лекар за нистагъма ? Сигурна съм, че специалист би могъл да ви обясни ка ще се развият нещата, когато хидроцефалията се излекува, дали е възможно напълно да изчезне ?

нА 1.4 год. е. Бяхме на лекар, и тя ни каза същото- в резултат от налягането в мозъка е, възможно е като се коригира налягането и нистагма да изчезне.

# 219
Да. И аз така си мисля, дано  Praynig Не разбрах обаче защо този тип нистагъм го класифицират със наследствените, генетични нистагми  Thinking Както и да е, ще се поразтърся за повече информация във френскоговорящите сайтове и ако науча нещо ще ти го препиша.

# 220
  • GYM
Благодаря ти Hug Дано откриеш нещо Praynig

# 221
pobedka28 , видях ,че си писала в старата тема за клиниката на Мулдашев. Сподели, моля те, какво става при Вас ! Има ли подобрение?

# 222
  • В.Т.
Здравейте! Да помоля и аз за вашето мнение.
Дъщеря ми е на 4 и половина години и от 5 месеца е с очила, а от 4 месеца закриваме едното оченце. Пярвия признак за проблем с очите беше леко кривене на лявото око. Изписаха ни очила +5 на едното и +6.5 на другото око. С очилата няма проблем, но въпреки оклузията, когато ги махнем вечер окото пак се изкривява. Знам, че за токова малко време не може да има видим резултат, но се чудя дали използваме правилния начин за това - калъфче, което се надява върху очилата. Тя не наднича и не хитрува, но дали би било по резултатно с лепенки, макар че се притеснявам за реакцията на кожата й.
и още ... докторката каза да закриваме за 6 часа, но понеже ми е много търпеливо и добричко детето дали да се възползвам и максимално да държим капачето?

П.П. От отзивите в този форум се насочихме към д-р Галя Димитрова, в частния й кабинет, защото и в Токуда и в МА има малко "конвейерно" усещане както беше споменала една мама

# 223
Здравейте майчета ,
 За съжаление и ние във вашия отбор....
В края на миналата година забелязахме изкривяването на едното оченце на Бояна .
След преглед при офталмолог сложихме очилца с диоптър + 6 и +3 И ние сме с  диагноза  мързеливо око .
Закриваме оченцето по 6 часа на ден , но госпожата в ДГ каза че е истинко мъчение  ....дори не виждала купата да се нахрани .
Когато закриваме очето  в къщи, забелязвам че хитрее....гледа над очилата .
Въобще ...голяма мъка
Другото ми момиченце- Ивана- близначката на Бояна , също трябва да носи очила . След случилото се със сестра и и направихме преглед и назначиха очила с диоптър +2 и +2.5 За момента не сме взели по препоръка на доктора , защото през май имаме час при доц. Контрова във Варна и чакаме да чуем и нейното мнение за очичките и на двете дечица .
Междувремеено ми споменаха за украински офталмолог- Филатов , който през лятото имал прием във Варна . Събирам мнения за него
Толкова съм притеснена , че се чудя ( ако е толкова успешно лечението при Филатов ) дали да не заминаваме за Украйна

# 224
Междувремеено ми споменаха за украински офталмолог- Филатов , който през лятото имал прием във Варна . Събирам мнения за него
Толкова съм притеснена , че се чудя ( ако е толкова успешно лечението при Филатов ) дали да не заминаваме за Украйна
Филатов отдавна не е сред живите,но има институт кръстен на негово име в Украйна и вероятно ще идват специалисти от тази клиника.Наистина са добри,всъщност от години се знае,че най-добрите руски школи са тази на Фьодоров и на Филатов Peace

Близнаците недоносени ли са и имало ли е проблеми след раждането,т.е. кувьоз и т.н.?

Общи условия

Активация на акаунт