Епилепсия - тема 5

• 41 323
  • 459
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Здравей etomira Някои от страничните ефекти на Топамакс са объркване, затруднения в концентрацията на вниманието,паметови затруднения,замайване,проблеми с настроението,гадене,нервност, сънливост, зрителни абнормности. Това са някой от честите странични ефекти, може наистина твоето не разположение да се дължи на Топамакса, надявам се да съм ти помогнала. Hug

# 406
Честит Рожден Ден Деби,
Тедка да ти е жива и здрава и много да те радва
 newsm59 newsm59 newsm59 newsm59 newsm59  party023  Gift  bigdance2 lalalala bdbaloni
!!!

# 407
etomira,как така ти смениха диагнозата?На какво основание?Пристъпи ли имаш или само главоболие? newsm78

# 408
  • гр.Гоце Делчев
 newsm59  party023 nbirthday  bigdance2 Tada HugЧестит рожден ден Деби и от мен  да си жива и здрава и много щастлива и да носиш радост на мама и тати

# 409
Много се извиявам, че нахлувам в темата ви. Аз не съм съвсем за тук, но не знам кого да попитам, а лекарката ми мога да я попитам чак в сряда.
Миналата седмица, след ЕЕГ, смениха диагнозата ми от Мигрена на Епилепсия и ми предписаха да пия Топамакс 100. Проблемът е, че откакто започнах лекарството чувствам световъртеж, напрежение в главата и леко разконцентриране на зрението. Също така съм станала ужасно зла и кисела.
Исках да попитам дали някое от вашите деца се лекува с това лекарство и има ли проява на гореспоменантите симптоми или някакви други???
Ще съм благодарна за всичко, което може да споделите с мен, защото съм много изплашена...

etomira ,
аз не съм медик, само чета от тук и там.
Мисля, че не може да се случи нещо особено лошо до сряда. Опитай се поне да не се тревожиш докато се чуеш с доктора си.
Пишеш, че от една седмица пиеш Топомах 100.
Хубаво е че е от 1 седмица - казват че страничните ефекти намаляват или изчезват след първите седмици.
Хубаво е, ако това 100, което си написала означава 2х50мг на ден - това е минималната доза и е по-вероятно да изчезнат страничните ефекти.
Възможно ли е през тази седмица все още да пиеш Депакин/Конвулех, защото ако е така - двете лекарства е възможно да си взаимодействат и да се засилват страничните ефекти на Депакин/Конвулех ? Моето пълнолетно дете имаше точно такъв случай с Депакин и Ламиктал - епилепсията не се беше влошила, но се чувстваше зле.
Последно, ако ползваш противозачатъчни хапчета - започни да ползваш и кондоми например, докато прочетеш повече за Топомакс, защото пише че Топомакс намалява действието на тези хапчета.

Всичко това прочетох от http://www.medscape.com/druginfo/dosage?drugid=14494&drugnam … ;monotype=default

И мигрена и епилепсия е най-добре да лекуваш при невролози, които се занимават основно с тях. Хубаво е че си от Сф, там има такива специалисти и кабинети и клиники.

Още нещо. И при мигрена и при епилепсия лекарствата имат странични ефекти и докторите и пациентите заедно трябва да стигнат до лечение, което хем да повлиява заболяването/състоянието, хем качеството ти на живот да е поносимо. Аз бих сменила доктор, който е категоричен, че страничните ефекти, които изпитваш, не заслужават внимание и трябва да търпиш. От друга страна пациента трябва да е наясно, че се търси лечение, което да следва години наред, но е възможно да се започне с едно и след 4-8 седмици да се отхвърли (напр. защото страничните ефекти не са намалели, или пристъпите не са спрели) и след това да се опита с друго лекарство. И пациента през тези дълги седмици да е наясно, че невролога не е лош, а просто медицината за сега е стигнала до тук - пробваш с един от възможните медикаменти, ако не помогне или не се понася добре, то пробваш със следващия...

Успех!

# 410
Момичета, здравейте!
Интересувам се, знае ли някой от вас каква точно рехабилитация трябва да се прави на дете със синдром на Уест? Освен че не трябва да е по Войта!
Защото нали знаете- колкото доктори, толкова и мнения Sad
Дъщеря ми е с такъв синдром. От около 40 дена няма вече гърчове след лечение със синактен в Сф при Д-р Литвиненко. Мислех да я заведа и в Москва, защото родителите ми живеят там и имам къде да остана и т.н.за да я видят и там специалисти, но сега не знам може ли да пътува и т.н. Засега ще мине една рехабилитация в Сф пак в клиниката на Литвиненко, но тя е само 5 дена. А ние сме от СТ.ЗАГОРА и ми се иска и преди това и след това и тук да й се прави рехабилитация. Ако някой знае нещо- информация за методики, рехабилитатори и т.н.- нека сподели.
Предварително благодаря.

# 411
мн благодаря, мили мои дружки! Hug
страхотни пожелания, мн ме трогнахте. Hug Hug Hug
цял ден сме по празненства... Simple Smile утре ще кача снимки, обещавам. Peace
лека нощ, отивам да си гушкам голямото малко момиченце.... Heart Eyes

# 412
Здравей aln
Моето дете е с Синдром на Уест и когато питах Д-р Литвиненко какви рехабиритации  трябва да правим след като ни изпишат той каза"рехабилитации без много натоварване"това му бяха думите.Ние като ходим в санаториума в Банкя там му назначават масажи и гимнастика.Това е което мога да кажа относно рехабилитациите при нас. Simple Smile

Ахаа...да питам вие само със синдром на уест ли сте,защото ако имате някакво придружаващо заболяване вече не мога да ти кажа...

# 413
aln, здравей!
Колко е голямо детето?
Каква е причината за Синдрома на Уест?
Детето има ли Церебрална парализа или изостава психомоторно?
Тези въпроси са от значение при комплексната рехабилитация.
Аз лично при толкова кратък период без пристъпи не бих подложила детето на интензивна , а щадяща рехабилитация.
Бобат терапията е добро начало.
При д-р Литвиненко още ли работи Мими Петрова, ако е тя кажи и, че не искаш да прилага Войта на детето.
Когато разбрах за диагнозата на дъщеря ми, изорах нета, основно руския, но и там лечението на синдрома е като у нас.
Аз водих дъщеря си във Варна при Бобат-терапевт, който ме обучи и най-важното имаше страхотен подход към детето.

# 414
Здравей aln напълно съм сагласна s ajelia да Мими Петрова работи още в педиатрията и скоро беше натиснала едно детенце че му се поду глезена тази е много гадна гледа как да те изплаши че детето ти е зле че е увредено и накрая да те привлече да ходиш на частно при нея в кабинета,сега в момента там от БАНКЯ са временно и други рехабилитатори ако ще лежите в педиатрията при Литвиненко питай за Мария Карапеева тя също е много добър рехабилитатор нас поне ни заякнаха кръста и краката много направи за сина ми.успех.  Peace

# 415
# 416
здравейте!аз рядко пиша но редовно чета .имам един въпрос ,който се страхувам да задам,за да не извикам дявола.след като една година не сме правили гърчове и еег са добри какво следва?по принцип лечението ни е назначено от св.наум,а контролните еег сме правили в стара загора по съвет на д-р славкова.в този случай кой ще вземе решението евентуално Praynig за спиране на лекарството?

# 417
Здравей Елита.Ние от скоро вървим по този път , но ще си позволя да ти кажа мнението си.Ние също сме в Св.Наум и ни казаха че лекарства се пият минимум 2 год-без пристъпи и чисти ЕЕГ.Сигурна съм че ще се вкл.мами с повече опит и ще кажат и те своето мнение.Ако си от СтЗ и ако нямяш нищо против пиши на лични да обменим информация.

# 418
на 50 км.сме от стара загора.а как се пише на лични Embarassed

# 419
ох видях го .ще ми извади очите.

Общи условия

Активация на акаунт