Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да се справя със сина си, който има затруднения с адаптирането към следобедния сън в детската градина?
Какви са преживяванията на други родители с подобни проблеми със следобедния сън в детската градина?
Какви са препоръките за справяне с проблема със следобедния сън в детска градина и как може да се реши този проблем?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да се справя със сина си, който има затруднения с адаптирането към следобедния сън в детската градина?
Възможно е синът ви да се чувства стресиран и травмиран от ситуацията в детската градина. Препоръчително е да проведете открит разговор с учителите и директора, като предоставите подробна информация за ситуацията. Можете да предложите промяна на графика му за обяд или проучване на други детски градини с по-гъвкав подход към следобедния сън.
-
Какви са преживяванията на други родители с подобни проблеми със следобедния сън в детската градина?
-
Какви са препоръките за справяне с проблема със следобедния сън в детска градина и как може да се реши този проблем?
За да разрешите проблема със следобедния сън в детската градина, от съществено значение е да проведете открит разговор с учителите и директора. Предложете детето да бъде взето на обяд, ако е възможно, или потърсете друга детска градина с по-гъвкав подход към следобедния сън. Важно е да намерите решение, което отговаря на нуждите на конкретното дете. Това може да включва и застъпничество за индивидуално внимание към детето и обяснение на неговите нужди. В някои случаи може да е необходима консултация с психолог, за да се намери подходящо решение.
-
Какво да направите, ако детето ви не иска да спи след обяд в детската градина?
-
Какви са причините за травмите, свързани със следобедния сън в детската градина?
Тези дни майка ми ходи да го взима на обяд и тогава той е спокоен, но например вчера се наложи да остане целия ден и вечерта отново беше много разстроен. Тази сутрин не ме питайте как сме тръгнали. Аз няколко пъти съм му казвала да се завива през глава и да се прави, че спи, но се оказа, че той е най-силно притеснен от това, че учителките и лелките ги тормозят постоянно да си затварят очите. Обяснила съм на персонала там за този проблем, но те само махат с ръка и казват: "Еми всички деца мрънкат, когато стане въпрос за спането..."
Как да им обясня, че моето дете е травмирано и стресирано, а не мрънкащо, за Бога?! И съответно на всеки следващ ден този тормоз със затварянето на очите се повтаря. Не осъждам персонала в момента, дано не сте ме разбрали погрешно, но си мисля, че би трябвало да обръщат малко повече внимание на такъв род психологически моменти, а не просто да махат с ръка. Разбирам ги и че имат адски много деца на главата си...., но.... По принцип моя Светльо е роден с двойна цепка на устна и небце, преживял е 4 операции досега и оттам също е много травмиран. Посъветвайте ме, моля ви, какво да направя, как да постъпя? Как е при вас, имало ли е сходни проблеми? Ще съм ви много благодарна, наистина.
Не знам и аз.
Но не му правят проблем, важното е да си лежи и да не буди децата, ако му се ходи до тоалетната, не го спират, после пак си ляга. Бюрото на госпожата е точно срещу леглото му, когато му е много скучно и правил разни физиономии, усмивки, закачки, ама тихичко