Израел 20

• 21 839
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
  • T"A
Британски протекторат e бил по тези земи Peace
И в Израел до ден днешен много закони са повлияни от тези, които са приети по времето на Британския проекторат... yes
---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---
Като стана дума за благотворителност, вчера бях на пазар в нашия супер newsm71, който е от много голяма верига - Шуперсал
http://www.shufersal.co.il/supersol_he/ - само на иврит е сайтът, но пише за тази благотв. акция, има възможност да се участва и по нета Peace

Дават възможност да купиш определени стоки, които те после изпращат на войниците. Peace Освен това участват с 50% от цената, т.е. купувачът плаща 50% от стойността на продукта. Има най-различни сухи продукти, не неща за готвене, или такива, които се развалят, аз избрах шоколади да пращам  Grinning

Имат мн. други подобни инициативи   bowuu - напр. на празниците има доброволци в супера; ако купиш нещо за хора в нужда, го плащаш на касата (100% от цената е в този случай), а на изхода от супера го даваш на тези доброволци - те го опаковат пред очите ти в кашон, който после пращат в един склад, от който раздават на социално слаби семейства.  coolcool

Друг проект, който имат, е служителите, работниците да са ангажирани в някаква обществена дейност Wink. За това пък има снимки тук:
http://www.shufersal.co.il/Supersol_He/Kehila/NegiaBalevGallery.htm

# 166
Може да влезете тук и да видите какво DUA епуснала от арабската тема-интересно е.www.forum.abv.bg

# 167
  • T"A
Криси, кажи в кой подфорум е? - така е трудно да се намери измежду всички теми в абв  Confused

# 168
влез в арабската тема на 12 страница ще видиш това,което Дуа е дала

# 169
Пардон 6 страница,сбърках 100 тема

# 170
Ехо!
Пете, вярно е че само бягам, но последните дни нямам време за форум.
Първо чух в новините, освен това което Петя е казала, че имаме отново ранени войници от приятелски огън. Както и един запасняк с опасност за живота- влезнали в къща, която била минирана... преди 10 дена се е оженил човека  Sad...

Сега да ви разкажа за вчера. Както казах в нашият спортен център приехме едно училище от Сдерот (450 деца). Центърът е снабден с 2 баскетболни игрища, 2 зали за балет и худ. гимнастика+ футболно игрище, зала за джудо и детски фитнес зала. Разделиха децата на групи и всяка група обикаляше и играеха с треньори съответните спортове. Отделно всички получиха лакомства, подаръчета, балони. Имаха нужда от още хора, които да помагат за предвижването на децата по разписание и да им помагат ако имат нужда от нещо(да раздават подаръци, храна да ги придружават до тоалетна...). Все пак това е голям комплекс, който те изобщо не познават и лесно биха се изгубили. Та за бях (както и други разбира се) на разположение вчера цял следобед до 8 ч. вечерта.
Много мило ми стана, като ги гледах как се радват и се смеят. Но от друга страна после всичко свърши и те се натовариха по автобусите да си ходят там където те живеят, там където вият сирени и падат ракети... За 17 дни са паднали 700 ракети (слушах статистика). И това не е от сега, тези деца живеят така откакто си помнят. Затова всичко започна всъщност.

Та затова се говори тук, че една част на Израел сякаш е изолирана.

Миши, честит имен ден на патеричка (имам извинителна причина, която вече разказах  Hug). Бъди все така мила и жизнерадостна. Нека сладките мишлета те радват и ядосват, но умерено
  bouquet   bouquet   bouquet!

Борянка, честито и на лелиното момиче! Много здраве и късмет!

Пете, как е Саги с очетата?

Мента, ще учите ли в бомбените убежища? Какви са последните разпоредби?

# 171
  • T"A
Криси, не прочетох цялата дискусия, но забелязваш ли как всеки втори пост е редактиран от модератор? Представи си каква помия се излива, щом се налага толкова честа намеса на модераторите...

Тали, вчера в Ерец Неедерет се смяха на кмета на Беер Шева, че в едно изречение казва, че няма да се учи и че ще се учи  Laughing
Гимназистите ще учат (класове юд-алеф и юд-бет - заради матурите) в бомбоубежищата. Децата още не ги пускат на уч-ще, специално тези от Б"Ш. В Сдерот всички ще учат - първо, там са свикнали да учат в условия на ракети (колко тъжно звучи  Sad), и второ - училищата там са по-добре защитени, укрепени са (пак заради горчивия им опит).

За Университета съобщенията се смениха сто пъти, вярваш ли ми?!?!  Confused Последно пише, че по адрага - поетапно ще възстановяват лекциите http://web.bgu.ac.il/Home/News/carmi_jan13.htm Първо се поемат една трета от студентите в укрепените стаи... Аз съм късметлийка, защото моята лекция е в понеделник, до тогава ще има повече яснота, надявам се...  Rolling Eyes

Ааааа, разбрахте ли, че студентите от колежа Сапир в Сдерот са в стачка? Те са колеж към нашия университет...  Peace
Възобновяват и техните лекции, обаче студентите са обявили, че няма да дойдат - вярно, че сградата на колежа е безопасна (а дали? Wink), но по пътя до там никой не им гарантира безопасност.  newsm23 - това са и моите опасения за уни-тета - хубаво, там има защитени пространства, а това, че половината ми път е в зона на обстрел с ракети?  Confused Както и да е, аз чувствам и някаква мехуявут* да отида Peace, но въпросът е, че има мн. въпросителни... 

*обвързаност, задължение... съжалявам, че ползвам ивритска дума, но тя е най-точна в случая

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 13:13 от Mentha

# 172
 Криси , много по-лесно е да се даде правилно линкът :

http://forum.abv.bg/index.php?showtopic=83099 

Снощи и ние  бяхме на покупки и гледаме един напълнил цялата количка с разни ядки и чипсове и моят мъж му казва - "Ергенско парти, а?" ....А онзи отвръща :"А, не - за войниците" . "Кол акавод" казаха няколко човека (Браво).

Тали, биват очетата , хубави капки на "Тева" слагахме - набързо ...чик-чак мина работата.Тази сутрин обаче пак капнах.А Саги се тръшка  , едва го угържам за едни капки - борба и обяснения  Whistling ooooh!  Много интересно за децата !

Мента , те на майтап ги взеха  в Ерец Неедерет (Нещо като едно време - добрите  години на "Каналето" ...един вид комедийна програма ...ама , че  сравнение  Crazy ) снощи  заради отмяната на занятията ...да се  смее ли човек , да плаче ли ...  ooooh!

# 173
Ние днес бяхме по медийни изяви - "Часът на мама".Миналия път ми беше трудно поради естеството на темата ,а днес понеже лека тема и аз бая глупости изплещих.Ама пък емоции ,екипа е готин .

# 174
  • Някъде там...
Ми6иииииииии много си лоша ,защо не каза....Sad аз щях да гледам а сигурно и другите щяха да гледат....Еееееех защо не сподели това удоволствие с нас Sad Дай поне малко подробности за какво говорехте де....така с две три думи няма да минеш  Peace
  bouquet

# 175
предаването ще се излъчи на 19.01.От 10 часа.темата беше за имената на децата.едва пиша - кърмя!

# 176
Ние днес бяхме по медийни изяви - "Часът на мама".Миналия път ми беше трудно поради естеството на темата ,а днес понеже лека тема и аз бая глупости изплещих.Ама пък емоции ,екипа е готин .

Мишиии,браво на вас!  bouquet
Аз се опитвам да го следя предаването Simple Smile.Със редакторите имаше ли контакт.Една моя приятелка  е една от  редакторите на предаването/Хриси Симеонова/
Разкажи повече като имаш време,моля те  Hug

Как сте другите?

# 177
  • Някъде там...
Освен документите които ми изискват от Бг а те не са чак толкова много,искат от мен и да попълня една декларация...То добре ама там питат дали имам психично заболяване-мъж ми рече и отсече ти си луда какво ще правим сега... newsm78 а дали съм алкохоличка или наркоманка  newsm78 ааааа и дали някога съм причинявала нещо против Израел или гражданин на Израел...Ох странни въпроси,а да не говорим,1е и повест трябва да пиша:Как се запознахме с мъжо  Joy Снежи ама на теб тея неща са ти ясни...
Та сега почваме да принтираме снимките,документите са поръчани утре ще почнат да се правят...Дали са ми и бланка за работна виза ама аз като нямам работодател да я попълвам ли  newsm78 незнам....Иначе умирам от скука...Мъж ми ще ходи другата седмица до Тел Авив,ако има как и се навие хайде да се видим на кафе  Hug ама ще трябва да се посъобразите малко с мен,че аз съм била досега само на летище  Blush Ако мога да отида с него ви каня всички на кафе   bouquet

# 178
Борянка,като се уточните с мъжа ти дали ще ходиш дай сигнал,че да си купувам билета за кафе-срещата Heart Eyes

# 179
  • Някъде там...
Нямало да е в Тел Авив щяло да бъде във Кфар саба(незнам едно име ли е как е) newsm45 а аз така си се навивах цял ден  smile3518 Трагедия...Искам да ви видя  smile3518...Скоро почвам тренинг с автобусите и ще дойда сама.Ще си тренирам пътуване до и из Хайфа...Така с тоя мой страх да пътувам сама няма да стане амахааааа.За доброволците мъж ми каза,че може да има във съседен град,пак нещата опират до автобуси...и то специално до Афула а на мен хич не ми харесва там макар,че ядох вкусна шаурма...Ееех една добра новина няма за днес  Weary

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 20:03 от Boryana

Общи условия

Активация на акаунт