(*)(*)~Кърмачки Обличам Всякакви! Темата за записване~(*)(*)

• 47 662
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 585
Ох, ВИнетка,ВИнетка!Мен ме издразни(ама аз не съм й фенка).И кое му е трудно на кърменето - стига да имаш желание - лесно е!
Уверявам те, че не на всички е лесно. Половината от отчетната ни минаха през проблеми, но се справиха Wink

в тази връзка само магарешката ми упоритост даде кърма на голямата щерка. толкова проблеми имах и толкова трудно тръгна целия процес, че повечето лекари ме уговаряха да спра. така че кърменето не при всички е лесно в началото. Peace

Да, и при мен само овнешката ми упоритост помогна да кърмя успешно първото си дете Simple Smile. И да, кърменето ми беше определено по-трудно от раждането Tired. Затова и разбирам донякъде жените, които се отказват в началото заради проблеми. Когато вече имаш опит и ти е за втори път е далеч по-лесно Peace.

# 586
Ох, ВИнетка,ВИнетка!Мен ме издразни(ама аз не съм й фенка).И кое му е трудно на кърменето - стига да имаш желание - лесно е!
Уверявам те, че не на всички е лесно. Половината от отчетната ни минаха през проблеми, но се справиха Wink

в тази връзка само магарешката ми упоритост даде кърма на голямата щерка. толкова проблеми имах и толкова трудно тръгна целия процес, че повечето лекари ме уговаряха да спра. така че кърменето не при всички е лесно в началото. Peace

Да, и при мен само овнешката ми упоритост помогна да кърмя успешно първото си дете Simple Smile. И да, кърменето ми беше определено по-трудно от раждането Tired. Затова и разбирам донякъде жените, които се отказват в началото заради проблеми. Когато вече имаш опит и ти е за втори път е далеч по-лесно Peace.
При нас кърменето все още е борба, която продължаваме благодарение на този форум (в частност на Хедра и Кабинетът по кърмене)! Да се откажеш е най-лесно...важно е обаче да дадеш всичко от себе си и продължиш! Благодаря ви!

# 587
Мда, сега се сетих, съвет на един професор по инфекциозни болести, относно упоритата жълтеница на Митко, на един месец - да се изварява кърмата, преди да се дава  Shocked УжасТ! Лошото е, че той брат'чед на свеки, тя му звъняла да го тормози с нашето "много болно дете", и той човека това бил чул, това казал... Че и тогава живеехме у свеки, гледай каква война стана! След две седмици малкия реве от корем, щом подуши цица - реееев.... ама не - "явно няма нужните вещества кърмата"  Shocked Мда, аз имам високотехнологично бебе, да знаете, езикът му е със сензори за качествен контрол!  Mr. Green
Добре, че беше форумът, да ме "светне", и моя магарешки инат, да се запъна като магаре на мост и да кажа "ако ще гладно ще стои, но заради теб шише няма да му дам"  Mr. Green
Айде, отивам да давам вкиснало нискокачествено млЕко, че големите бурканчета не засищат нещо  Joy

# 588
Здравейте,
влязох да прочета за тениските, но виждам отворили сте тема за упоритостта да кърмим. Не знам защо обществото ни е такова странно. Вместо да насърчава майките да си кърмят и да не се занимават да купуват АМ и шишета. Те напротив защо кърмиш?Колко ще кърмиш? Детето не се храни само с това, само го залъгваш. Пълни глупости.
Слава богу моя гинеколог като чу че се замислям да отбивам бебето ми каза вобще да не си го помислям. Сина ми е на годинка и един месец, още му давам да си цока и това е най хубавото нещо. Няма да крия, че ми се ще вече да спи по-цяла нощ но няма да го натискам да се откаже. Поне още малко може да суче. Моята баба е кърмила до годинка и въпреки това ме побълква с глупости от сорта, че е голям и трябва да го отбивам. В началото се кърмехме на два часа и през деня и през ноща, за мен нямаше почивка, от момента в който писах в една тема и майките който кърмеха не казаха, че децата спят при тях. Това ми издейства малко наспиване. 
Кърмете си децата, и се кефете, другите да си мранкат колкото искат!  newsm10

# 589
Мда, сега се сетих, съвет на един професор по инфекциозни болести, относно упоритата жълтеница на Митко, на един месец - да се изварява кърмата, преди да се дава  Shocked УжасТ! Лошото е, че той брат'чед на свеки, тя му звъняла да го тормози с нашето "много болно дете", и той човека това бил чул, това казал... Че и тогава живеехме у свеки, гледай каква война стана! След две седмици малкия реве от корем, щом подуши цица - реееев.... ама не - "явно няма нужните вещества кърмата"  Shocked Мда, аз имам високотехнологично бебе, да знаете, езикът му е със сензори за качествен контрол!  Mr. Green
Добре, че беше форумът, да ме "светне", и моя магарешки инат, да се запъна като магаре на мост и да кажа "ако ще гладно ще стои, но заради теб шише няма да му дам"  Mr. Green
Айде, отивам да давам вкиснало нискокачествено млЕко, че големите бурканчета не засищат нещо  Joy
Писала съм го и друг път, но не се изказвайте толкова грубо и презрително, защото понякога има и истина и в чуждите думи.
Моето дете имаше много тежка жълтеница, която започна и малко по късно след изписването от родилния дом. Имаше момент, в който се съмняваха каква точно е причината за жълтеницата, през ден го водех да го преглеждат за органомегалия. Единият начин да се установи причината беше чрез кръвно изследване. Заведох тримесечното си бебе в  лабораторията и си го върнах без да дам да го бодат. Знаеш ли как се взема венозна кръв на толкова малко бебе Rolling Eyes?
По съвет на педиатъра си за няколко дни ( аз успях 2) да заменя някои от храненията със загрята до 60грд и после охладена кърма . ПРави се с цел разграждане на определен ензим, който при някои деца не се усвоява и причинява жълтеницата. При нас това помогна, жълтеницата видимо намаля за тези два дни- около 5 заменени хранения общо- което беше достатъчно за педиатъра да определи точната причина .

П.С. Кърмих година и седем месеца. Но отношението и изказванията в Кърмаческия понякога ме карат да премълчавам този факт.

# 590
Деца мои, хубаво сте ми оспамили темата  Mr. Green
Само не знам като дойде време за големите червени букви дали ще ги видят всички от толкова страсти наоколо.

Ane  сетих се, че не съм те питала от кой квартал си?

Днес занесох блузките за печат.
А отговора на голямия въпрос "Кога ще са готови" е (стискайки палци) първите дни на март  Peace

# 591
  • Карлово
Е, значи ако не е за 8март, поне за Първа пролет ще се нагиздим Grinning

# 592
Ааааа не, 8март ще го покрием !!! Много много ще се постарая

# 593
Щом много ще се постараеш Шаманке съм сигурна че за 8 март ще сме хубави и пременени  Joy

успех само да не пресече некоя котка пътя че  #2gunfire

# 594
Рокси, съжалявам че изказването ми е прозвучало презрително или крайно; действително, наясно съм че жълтеницата може да се повлияе зле от кърмата при някои бебета; реакцията ми е остра, защото конкретно в моя случай, след като лежахме дори в университетска болница заради жълтеницата, и след като ни прегледаха n на брой неонатолози, педиатри, доценти и кой ли не, след като всички те казаха да продължавам да си кърмя бебето без да се замислям, се изказва някой си от дистанция, без да ме познава, без да е виждал бебето дори на снимка, и без дори да говори директно с мен... развален телефон от където и да го погледнеш.
Лошо съм се изразила, съжалявам  Peace
ПП: да, знам как се взема венозна кръв, не на три месечно, но на 40-дневно бебе - аз го държах, бодоха му и двете ръце  Peace

# 595
Браво,браво значи за 8 март сме чисто нови.Е то не остана вече. Grinning

# 596
Тайничко се надявах, да е преди първи март раздаването на блузките, но...... живи и здрави да сме!

# 597
Кееееееф, малко остана и ще сме с чисто нови блузки пременени!  Party

# 598
и големите лилави букви вършат работа  Laughing 
чакаме ги да узреят и почервенеят

# 599
  • жителство на место
Герито абе наистина ти е много сладичка куклата! Каква веселушка!  bouquet

И в другия край на България чакаме блузките!!!!

Общи условия

Активация на акаунт