Раждане в къщи - 2

• 21 443
  • 378
  •   1
Отговори
# 180
Мда, и моето бебе е опровергало статистиката на ЛЛЛ (ако наистина има такава). На два месеца беше още супер жълт, след това се оправи, но не знам кога. Педиатърът само ми беше казал да го събличам и да го държа по малко гол до прозореца. Но за мен тази жълтеница не беше абсолютно никакъв проблем. Детето наддаваше и се развиваше нормално. 

# 181
За статистиката, която цитирах - извадих я от една книга, която в момента не е при мен, но като се върне, ще цитирам точно източника.
Мисля, че всеки, който е учил статистика, знае какво да очаква от статистически данни  Wink
(излишно е да казвам, че в книта бяха цитирани резултати, а не метод на изследването!)

# 182
Значи, сдобих се с Пулсатила, Арника и Аконит. Аконита обаче е 6с. Това на по-ниска концентрация ли съответства? Всичките са на Боарон и на всички пише да се вземат по 5 перлички 3 пъти на ден? newsm78

# 183
Ох, нищо не мога да ти кажа за Боарон... Какви са другите разреждания?
Мисля си, че щом си се оправила досега без хомеопатия, и с раждането няма да ти е проблем. Според мен, като започне раждането виж как се чувстваш и ако решиш вземи 1 доза (както пишат - 3 топчета) изчакай 15-20 мин. да видиш дали ще усетиш разлика. После продължаваш според както се чувстваш - ако имаш нужда взимаш, ако не - не.

# 184
Едното разреждане е 30с, както пишеше в тази книжка, а другото 6с... абе не че е фатално, и аз мисля, че няма да ми трябва, просто се чудех ако 6с е по-разредено, примерно, трябва ли да взема 5 пъти повече перлички, макар че на опаковката пише пак 5  Laughing

Може да дам експериментално на мъжа ми  Laughing Mr. Green

Иначе аз от няколко дни имам постоянни контракции, много продължителни, но не силни. Още не съм си оправила къщата и имам чувството, че бебчо чака да приключа с всичко  Heart Eyes Умен бебчо  Heart Eyes

# 185
Не съм запозната с разрежданията на Боарон, но в класическата хомеопатия по-голямото разреждане съответства на по-високо ниво на енергийна работа. Ниските разреждания са за физическото ниво, високите - за менталното. Примерно, при нас Арника за след раждането беше в 200 СН за мен и СМ за бебето. Изобщо всички лекарства за бебето са в СМ - това е високо разреждане. Той намя физически проблеми, а ментални - в смисъл на проблеми с адаптацията към промените - включително физическото му развитие (проблеми с коремчето, никнене на зъби и пр).

Ако дадеш на мъжа ти веднъж- два-три пъти нищо няма да се случи. Ако му даваш обаче непрекъснато за известно време, ще започне да доказва лекарството, т.е. ще започне да проявявав симптоми, за които седава съответното лекарство...

Поздравия на умния бебечо  Grinning

# 186
Ако дадеш на мъжа ти веднъж- два-три пъти нищо няма да се случи. Ако му даваш обаче непрекъснато за известно време, ще започне да доказва лекарството, т.е. ще започне да проявявав симптоми, за които седава съответното лекарство...

Ау, сакън, не  Laughing

Ще си ги държа в шкафа тогава, докато случайно не ми се изпречи някой хомеопат на пътя.... Моите контракции много упорито продължават, ще видим докъде (то ясно докъде) и кога ще го докараме  Sunglasses

# 187
  • ул. "Мечтание"
rikkfingerscrossed Flowers Four Leaf Clover! Дано скоро се похвалиш с бебе на ръце!  breastfeeding

# 188
Аха... може да е съвсем скоро наистина. Цъкам си тука и реших да си "замервам" контракциите - между 1 и 2 минути продължителност, с паузи между 1 и 4 минути между тях  Heart Eyes  Ще ида да погладя малко пеленки така за всеки случай  Laughing Плюс това за втори път ходя до тоалетна в последния час и ми е супер гот  Mr. Green

# 189
  • ул. "Мечтание"
Ох, ох! Така се вълнувам!  Heart Eyes

# 190
Рикк, стискам палци да протече както искаш! Peace Hug

# 191
Ми ще видим. Все си мисля, че не са съвсем истински, макар че усещам леко напрежение в гърба и малко надолу в таза. Ще измеря 10, така, за статистика, и ще ходя да вечерям, може и да се поразходя малко навън, че тази вечер е хладна и много приятна  Simple Smile

# 192
рикк, да знаеш, че те мисля  Hug и ти пожелавам безпроблемно и заредено с много положителни емоции раждане!
Толкова вънуващо!!  Hug Heart Eyes

# 193
Благодаря Hug Hug
Значи - средна продължителност на контракциите - минута, средна пауза - две минути.
Много ми е едно такова уютно  Heart Eyes

# 194
О-хо  Grinning Май ще имаме още едно домашно бебенце тук съвсем скоро  Grinning
И аз да ви пратя малко положителна енергия и любов  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт