Играчки и закачки ще има, ала най вече здраве тая зима!

• 17 466
  • 319
  •   1
Отговори
# 165
  • София,
Е ГАнче дано вече да сте добре, милото и с тия пъпки измъчи се  Praynig А за ходенето ще се отпусне и тя има време, не се притеснявай! Hug

# 166
  • София
Ганче, радвам се че вече се оправяте  Hug
Като казахте за ортопеди и аз се сетих че трябваше да ги заведа моите като проходят  Naughty ще гелдам да организирам нещо за другата седмица да им запиша час. Ние ходим при Ефремов в Горна Баня.

# 167
  • Варна
Пали, пиши после какво са ви казали. И дано да лекуват адекватно Ади и да се оправи детето.
Гери, ако искаш заведи Жорко (ако не си го водила). На нас ортопеда ни беше казал да заведем Вики като проходи, но ние го водихме малко по-рано.

# 168
имаме астма-лека форма,кашличен еквивалент,и рефлукс-вторичен.ето какво все не достигаше като диагноза,за да се лекуваме правилно.още Улевинов като и отвори устата и каза за рефлукса,Куфраджиева го потвърди.получили сме го от хремата,и кашлицата,той пък провокира тях ,и така малко се въртим в кръг.нсе надявам да се оправим.прогнозите са добри.сега ще спазваме диета,ще пробваме така.за астмата,фликсотид,ударно един месец ,и сингулар ,1 година.момичета голяма подкрепа сте ми,благодаря ви Hug

# 169
  • София,

ДОбро утро! Hug
ПАли знаеш ли и аз се замислях дали не е нещо от стомаха, но ми се струваше, че Ади вече е голяма за такова нещо. ДАно да се оправите скоро и най вече и вашите мъки преминат. Hug Praynig Praynig
Аз така като водих ВЕроника при Улевинов миналата година и останах изумена, още не му бях казала, че е с рефлукс и той само като и отвори устата и каза че детето е със силен рефлукс и от връщането на стомашните сокове се дави нощно време и затова кашля и хремата не ни минаваше около два месеца, прати ни веднага при гастроентеролог. СЕга комбинираното лечение с мотилиум и сингулер много ни помага и аз съм много доволна! Hug

# 170
нищичко не знам за това заболяване.при нас е придобито вследствие на кашлицата.по-добрия вариант според Куфарджиева.другия е вродена деформация на някакви клапи.на нас нищо не ни изписа,каза само диета.а ми се щеше да овладеем нещата бързо че Ади много се измъчи.

# 171
Пали, все пак е напредък, че имате диагноза. Дано наистина нещата се нормализират бързо и да забравите скоро за проблема  Hug

# 172
  • София,
ПАли - другия вариант е да я заведеш на гастроентеролог Hug
А каква диета Ви предписаха? newsm78
Ние за рефлукса пием мотилиум, но при вас незнам вие сте и по големи, но предполагам, че също може да ви го предпишат - да го пиете само вечер да речем по едно хапченце, преди хренене, ще има голям ефект, поне при нас е така!
Порови малко из форума и прочети разни неща за рефлукса, има много теми. Ако има нещо друго питай! Hug
Другото което аз спазвам при Вероника е да не пие много вода, никакви сокове, че те я дразнят, плодове също, по кгъсти храни, и да не са пържени и т. н. А вечер да ляга поне два часа след като е яла! Hug
Имаше и една друга мама, която пишеше тук в нашия форум преди, чието момиченце беше на 6 год и също  беше с рефлукс, та си спомням че тя ни е давала много съвети, но не помня коя беше мамата, ако искаш отвори в библиотеката старите темо ит миналата година и поразгледай за да видиш коя е мамата и да се свържеш с нея, тя ще ти даде най добре съвет как да процедираш в случая! Успех! Hug

# 173
и на Улевинов звънях,каза че само да спи на по- високо,и диетата в общи линии-без цитруси,пържено,чипсове,ядки,да ограничим храненето,тя е с тегло над нормата(а като се сетя че имаше време дето броях всеки грам) Laughingдва часа преди лягане никакво ядене и пиене.горе-долу това Rolling Eyesи той каза че на този етап няма нужда от гастроентеролог.по-голяма е и не повръща,преди и тя го правеше.и този рефлукс много пречи на съня.то това давене и преглъщане не е само от задната хрема ,а и от него.ще се пробвам седмица ,и ако продължи да се дави ,ще звънна и на Куфраджиева

# 174
  • София,
ДА правилно ти е казал човека, пробвай и ще видиш, че ще се оправите! Hug

# 175
Bordima,как сте?Как върви бременноста Hug  мидичке, къде се губиш ти? newsm78

# 176
Здравейте  bouquet.
 Гери  Hug
Нямах интернет и затова изчезнах за малко. И както винаги,когато нямам интернет ,вие сте се скъсали да пишете. Но ви прочетох де.
Семирамида-още чакам писмото. Като дойде веднага ще пиша. Капките ни свършиха и сега не й слагам нищо в носа. И инхалации не правя ,че тя не кашля. Да не я тровя излишно с вентолин. Има още малко сополки,но се надявам да се пребори. И май ще ни излизат нови зъбки. Няма спирка ей.
Пали-хубаво е ,че вече имате диагноза. Така ще ви назначат правилно лечение и ще се оправи детето.
Аз все още се опитвам да науча Мария на нещо ново,но тя само ми се хили насреща. Все едно ми казва-знам какво искаш,но ще го направя ,когато аз реша. Вече има все по-голямо желание да ходи. Че до преди седмица като я хващах за ръчички да ходи и тя искаше да седне и да лази. Сега ,особено навън,е много щастлива като се разхождаме. Много е смешна.
Въпрос-къде държахте дечицата като ги учехте да ходят? На мен за ръчички ми е много удобно,но невроложката ме кара да я държа за раменцата.
Тук духа гаден вятър и не става много за разходки.
Лек ден от нас.  Heart Eyes

# 177
  • София
Пали, радвам се че вече имате диагноза, дано сега да се оправи бързо детенце, че много се измъчихте.  Praynig Hug

Мидичка, аз ги държах за ръчичките също, може би невроложката е имала предвит така, за да не се натоварват крачетата и ти да поемаш част от тежеста. Но тя ако може в леглото или кошарата сама да се изправи на крака, значи няма проблем и за ръчичките да я държиш. Може да пробваш и с колани, но повечето деца вървят с тях чак когато са почти проходили, а коланите са колкото да не пада. Пробвай какво и на теб ти е удобно, все пак трябва да си жалиш кръста.  Hug

# 178
Здравейте,

аз лека по лека си пиша във вашите теми, но ще май има още време да дойдем сред вас.

Днес д-р Масларска е извикала д-р Куфарджиева за мнение за Алекс. Ще й правят снимка на белия дроб и ще искат и нейното мнение. Макар че на мен ми казаха, да продължавам да търся 2 мнение в чужбина и че е много важна белодробната рехабилитация, нещо, което тук явно не се прави. Странно, при такива добри лекари, толкова малко опит с недоносени.

Стискайте ни палци нещата да са благоприятни и новините да са добри.

# 179
Хелче-тя отдавна се изправя самичка. Само да си намери опора и веднага е права. И на мен ми е по-лесно за ръчички. Даже понякога се опитвам да я държа само за една ръчичка. Имаме и колани ,но тя се изкушава да се беси на тях и затова не ги ползвам.
Ники-стискам палци. Дано намерят правилния начин за лечение на малката принцеса. Пиши как е минала консултацията.

Общи условия

Активация на акаунт