Грамчетата им броим и за нашите ФЕВРУАРЧЕТА се молим и бдим!

• 16 745
  • 298
  •   1
Отговори
# 210
Въпросче към софийските мами - има ли някои в района на Люлин 10 да си правим компания в разходките???

# 211
Ако някоя мама иска нещо от Германия може да и купя и пратя,по колетче.То едно колетче струва към 7 или 8 евро,все пак ако не е над 2 кг..мисля. newsm78ще попитам.Казвайте ако имате нужда от нещо Hug
PIS74f  то и аз съм за натуралните цветове...и имам един комплект в бежово...жълто..но  тапетите ни са тъмно синьо с кремаво..та реших  и едни синички да взема  за да пасват с тапетите..който са   http://media.snimka.bg/1846/009947767.jpg

# 212
  • Sofia
Здравейте, сладурани! Simple Smile
Чак сега ви изчетох и дано не забравя някой в отговорите.

Да почна и аз с Ралица - толкова хубаво име! Сестрата на мъжа ти нещо не е добре, дорабелла Simple Smile Ама ти защо не й каза деликатно да си гледа работата и да си кръщава нейните деца, както прецени Wink Хич не й се връзвай - разкошно име с хубав именден! Живот и здраве и ние ще празнуваме на Цветница и много се радвам, страшно ми е празнично по Великден и преди това Simple Smile

Мечи, няма да раждам в Щерев. Малко ми е солено и безсмислено на този етап... Реших да е в Тина Киркова, дано не съжалявам. Но Савова ме подкрепи и каза, че който и доктор в ТК да избера, няма да сбъркам, а като чу, че съм избрала Ташков, каза "Браво!" Simple Smile И аз съм спокойна вече съвсем Simple Smile
А за прането на тапицериите и аз съм в размисъл  newsm78 Бих изпрала на столчето за кола, ама не знам как се сваля... Количката е от брат ми и знам, че е прана, ама столчето беше мостреното и кой знае кой го е пипал... Confused Ще взема да го разуча утре...

Деси, на мен пък ми харесва варианта с рибките Simple Smile Просто всичко е в мечета накъдето и да се обърнеш... Е, и нашите дрешки за изписване (татето ги донесе преди време) са с...(и сега новия лаф на моята капия племенница) Мечо Кух  Joy Joy Joy Спори с всички и не можеш да я убедиш, че е Пух  hahaha
Пълна е с бисери!

Лара, и Кристиян и Александър са много хубави имена!!! И мъжествени и красиви...наистина не знам кое е по! newsm78 Теглете чоп или като си го видиш човечето, виж кое е неговото име Wink

Десика, какво стана с прегледа, доволна ли си? Как си?

Ммммдааа, още имаше, ама пуста глупава бремелинска глава... doh
Ако се присетя пак ще пиша  Hug

# 213
  • sofia
Ei momicheta martenskite mami si imat oshte edno bebche,mai nie udurjahme fronta pochti do krai.  bouquet

# 214
Изчетох ви най-накрая newsm44 Този път бая ме изпотихте, ама пък и моята непоследователност си има цена, така че.... Wink Ще пиша по памет ( ако въобще може да се каже, че имам такава Joy) така че да няма обидени ако съм пропуснала някого.
Ч.Р.Д на м.мега  bouquet Да си жива и здрава, щастлива и скоро да си горда мама Grinning
Янита, радвам се, че операцията при теб е минала добре Grinning
Фокси, физ.разтвор в ампулите е по-удобен от гледна точка на това, че като количество е по-малко, а пък на бебо повече от една две капки не му трябва. Само скоро четох, че не трябвало да се ползва след като минат 24часа, но аз това много,много не го спазвам Embarassed Стеримара според мен е по-неудачния вариант, защото много силна струя изпуска и това само ще стряска бебока. Ти за какво ще го ползваш физ.разтвор, аз на Рая докато не хвана първата хрема нищо не й бях слагала, почиствах нослето с клечка за ущи с ограничител. А за легълцето по-удабчният размер за вас мисля, че ще бъде 140/70. Ние вчера взехме 120/60 и е доста мъничко, а да не говорим за две както е при теб, има няма след месец-два ще започнат да се подритват Grinning
Дидерончо, аз съм за Зорница, но и Зарина ми допада. толо, уби ме с тоя коментар за Зарина, голям си шемет Crazy
Елфита, много ме трогна твоята история, наистина все още се намират истински хора, слава богу Praynig
атмосферче, можеш да кърмиш където ти е удобно, аз кърмех Рая на спалнята, легълцето й беше до нашето, ставах, палех нощната лампа( даже в началото спяхме на светнато) взимах я, пусках телевизора, за да не заспя, кърмехме се и я връщах обратно в легълцето, беше ми супер удобно. Сега ми се ще да си взема люлеещ се стол, но мисля, че няма да ми остане местенце Sad
Мечоланке, няма нужда да переш текстилните части на количката и столчето, мини ги с мокри кърпички или с памуче напоено в спирт, мисля, че това ще бъде достатъчно Wink
Дорабела, Ралица е прекрасно женско име, как може някои въобще да направи такъв простоват коментар #Cussing out Не се връзвай, сестрата на мъжа ти като е такава "гражданка" какво неселско име би ти предложила. Детето си е ваше и вие трябва да си решите, щом ви харесва името не се съобразявайте с никого.
ларакрофт, аз съм за Александър Peace
Обсъждахте по-нагоре   козметиката, да си кажа и аз- ползвах с Рая Чико и Бюбхен и съм доволна. Сега моите девойки ще ми направят подарък козметика и ме питаха какво предпочитем и аз казах Мустела, ще видим дали съм уцелила. Общо взето си зависи от кожата на бебо, с каката почти не съм имала грижи, надявам се и с момъка да е така, поне в това отношение.
За почистването на девойките ми се струва, че е доста по-лесно, отколкото при мъжете, направо не ми се мисли кво ще правя с тая пишка, ще има да гледам като теле Shocked, да не говорим, че си ме е и шубе от разни ми ти забелвания и тям подобни. Ще търся съвети от мъжките мами, то се е видяло. Иначе при девойките няма нищо особено, просто трябва да се следи да не се събира мръсотия на въпросното място, почиствала съм с мокри кърпички, всяка вечер миене и така.  Ако кожата е по-чувствителна може да се наложи  ипо-често да се миете и въобще да не ползвате мокри кърпи, някои деца имат непоносимост към тях, но предполагам дотам няма да се стигне.
За къпането през първия месец ( може би не целия, не си спомням newsm78 я държах на ръка и поливах само гърбето, след като падна пъпчето започнах да си я слагам във ваничката. Трудно е, докато пъпчето падне, след това къпането се превръща в удоволствие и за бебето и за вас Wink
Брей голям пост, голямо нещо изписах. Аз вчера от емоция и нерви такива болки получих, че ви съветвам- давайто го по-спокойно, че от нерви и притеснения ще вземем да родим #Crazy
Спирам, че наистина стана досадно дълго. Лека вечер Heart Eyes

# 215
Момичета...прочетох историята на мартенската втора мама...и не мога да повярвам на това,,,колко злобно  и не човешки са се отнесли..така и не разбрах за коя болница става въпрос но звучеше гаднооо Cry Cry Cry
Дано на никой не се налага да изживее това Praynig
emym,ами по редовно трябва да пишеш Wink за да не се налагат такива дъълги постове Hug

# 216
  • Sofia
Деси, за Тина Киркова става въпрос, уви ... Confused Дано да няма такива неща и при нас, че направо ми се изправя косата...
Само не знам защо въобще са я приели там  newsm78 За такива малки бебенца само в МД май се изпраща...
Не че там са цветя за мирисане, както знаем от Тони  Rolling Eyes

А как е Криско, Тони? Къде се изгуби?

А и виждам, че другото Деси е тук Simple Smile Вече се бях притеснила да не те е прибрал Ташков в болницата  Hug Разказвай как си? Hug

# 217
И аз успях най-накрая да ви изчета и сега по ред на номерата.

Деси вторият вариант на мен също ми допада повече  Simple Smile

Лара
аз гласувам за Александър. Порсот ми харесва повече от Кристиян, а и на галено могат да му викат Алекс, а не Сашо или Сандо  Wink

Дорабела хич не се връзвайте на такива коментари. Аз побяснявам някой като вземе да ми дава опрделение за името , което сме харесали. И винаги им казвам, че това си е нашето дете, така че нямат право да се месят. А и както Толо е казала, ти не се колебаеш и искаш съвет, а споделяш какво име сте харесали. Така че  #2gunfire

Коте видях се с Ташков. Останах изключително доволна от срещата. Много мил и спокоен ми се видя и най-важното е, че успя да ме настрои положително за раждането и да ми вдъхне кураж. Дано и по време на раждането е толкова внимателен и мил, че определено ще имам нужда.
Наде на мен за плащането ми каза, че трябва да стане преди раждането, но не ми е казвал да е 10 или 15 дни преди това. От думите му останах с впечатлението, че трябва да си платя непосредствено преди раждането, т.е. като отида до болницата. Там щели да ни издадат листче с някакъв номер, неговото име и съответно нашето. И това листче трябва да го носим навсякъде.
Обясни ми много подорбно какво трябва да нося за себе си и за бебо, както и за документацията, която ни трябва. Така че ако има нещо питайте. Ще се радвам и аз да съм от полза  Wink
Бебчо иначе е в идеалната позоция - главичката надолу и гръбчето наляво -  ако няма усложнения ще се раждаме нормално. Разказах му за моите премеждия през последните седмици, но той каза, че няма да ме гкеда., Като цяло избягвал гинекологичните прегледи в края на бремеността, а и когато има съмнение, че слузестата заушалка е паднала още по-малко. Риска от инфекции бил много голям тогава.
Трябва да ходя всяка седмица да ми мерят тоновете и да се виждам с него. Поради тази причина мисля на 19 да приключа със ЖК, но само ако успея да си взема документите.
Моя мъж беше с мен и също остана доволен от прегледа и вниманието, което ни отдели. Но ми каза "надявам се само да не е за зарибявка". на мен Ташков не ми се стори такъв човек.

Толо имам нужда от мнението ти отново - утре ми предстой преглед при стоматолог. Както бях споменавала по-рано един мъдрец ми прави проблеми.  Когато вадихме предния прди няколко месеца, лекарката установи, че този другия е с кариес, но реши, че няма даго пипа засега, защото е мъдрец. Каза, че след като родя направо ще го вадим. Да, но той от преди няколко дни започна леко да се руши, а болка не изпитвам. Според теб кой е най-удачният вариант - да го извади или да го затвори докато родя и после да го махаме. Мен ваденето ме притеснява заради антибиотика, които тр да започна след това. След последното вадене и антибиотик направих страхотна дисбактериоза и 2 седмици лекувах какви ли не чудесии. Но пък от друга страна ако не го извадим да не се получи някое възпаление  newsm78

# 218
  • Sofia
Деси, радвам се, че си останала доволна и най-вече спокойна! Simple Smile Мисля, че не е зарибявка това отношение. Една лоша дума не съм чула или прочела за него,а и моята приятелка акушерката там ми каза същите неща,а ако имаше нещо щеше да ми кажа със сигурност!  Naughty
Ето сега можеш да ми кажеш какво да си нося, че аз все забравям да го питам и оставям за "като наближи"... Ама то си наближи, мани  ooooh! Joy Ще ти бъда много благодарна, че в темата за ТК чета едни списъци...мааалеее, аз толкова неща на морето не си нося! hahaha

На мен също ми каза, че е хубаво да се плати екипа преди това, а за ВИП стаята след. Просто ме посъветва да не плащам пакет, а на части нещата, защото било по-на сметка така  Shocked Нали уж е пакет , за да е по-изгодно, ама като го сметнах - вярно така излиза  newsm78

# 219
Деси06, уж се старая да съм редовна, ама пак имам пропуски Embarassed
Деска, казвай какво да слагаме в тия прословути чанти за родлилния дом, щото моя док е такъв хухавел, че му се свиди да ми каже каквото и да било, сякаш аз всичко трябва да си знам( не че не се оправям де, ама все пак Wink)

# 220
autumnsphere торбички подходящи нямам тук, използвам от пакет с чисто нови торбички - не знам да колко са стерилни, но те ще прашасат и ако ги оставя на открито. Аз имах предвид за торбичките с цип - много са удобни за тази цел, но не ми се е налагало да ползвам такива и изобщо не знам дали тук има по магазините - трябва да проверя в Кауфланд утре. Имам предвид нещо такова: http://www.bikudo.com/photo_stock/344114.jpg

Фокси - и аз днес съм се отдала на това занимание с шишета, биберони, помпи... Първо измих всичко с чисто нова гъбичка и веро, после ги мушнах в тенджерка с капак понеже не ползвам стерилизатор, изчаках 10 минутки и сега са покрити с кухненска хартия сложени на масата да съхнат в две таблички Simple Smile После подушавам добре, слагам в нови торбички и завързвам. Не знам до колко ще са стерилни ... По принцип след стерилизиране не се мият, а само подсушават и ползват, а колкото до варовиковата вода - наистина много се захабяват шишетата при стерилизиране. Не знам как стои въпроса с таблетките за стерилизиране - но със сигурност ще пробвам разтвора на Чико понеже мразя шишетата да са като опушени - или по-точно мъгливи такива едни все едно немити.
Аз реших да стерилизирам шишета понеже всичко беше ново и исках да ги измия първо с веро, но после реших и да ги цопна в тенджерката да се стерилизират, като се приберем в къщи живот и здраве пак наново ще стерилизираме Simple Smile

Мами от каде го намирате този Лансинох - убих се д аго търся по аптеките в Сливен. Иначе майка ми може да ми го прати по пощата от Щатите - и до колкото си спомянм цента беше много хубава - около $8-$9 за 50 мл. но си викам д ане ги занимавам с такива глупости и ако го има тук да си го набавя сама.

Деси06 - браво на теб - аз мразя да гладя, това е може би най-неприятното ми задължение.

Дорабела - не мисля, че някой трябва да ти влияе на теб и тати върху избора на име за вашето детенце, не виждам причина да се месят - Ралица наистина е страхотно име - детенце живот и здраве си е вашо и имате пълното право да си го кръстите както искате, без да се съобразявате с чуждо мнение.

Сега мисля да се паркирам че съм гроги, лека вечер, приятни сънища и много  Hug маминки.

# 221
  • София
Аз си взех Лансинох от аптеката тук, в София. Иначе го имаше и в Штъркел...

# 222
Инче сега прочетох и аз за Мартенската мама. Много е кофти това, през което е минала. Но най-важното е че и двете с бебка са ок. Но това, което го казва за ТК важи за всяка една болница.
Още като бях при Марков, той ми каза, че няма какво толкова да се чудя и мая за избора на болницата. Във всяка една болница има инфекции, има както добри , така и лоши раждания. Човекът каза, че за раждането ни трябва и късмет и съм абсолютно съгласна. Определено и професионално отношение.
Но ние ще сме уверени, че при всички нас , раждането ще мине безпроблемно и ще си имаме най-здравите дечица.

Относно багажа за болницата ми каза да нося максимално малко неща.
Процедурата е такава, че когато идем трябва да ни направят клизма. След това се минава през банята за бърз душ. След баня се остава само по нощница, която се дава от болницата , лични джапанки и мобилен телефон. Дрехите, които съблечем трябва да ги дадем на татито, защото в родилна и предродилна няма място за багаж.
След това трябва да носим  - една нощница/ ако се наложи да се преоблечем/, паста, четка за зъби, сапун, шампоан, чаша, вилица, лъжица. Превръзки можело и да не носим, защото в болницата имали и давали.
А за бебо само един малък пакет кърпи и памперси.

Това е, което се сещам. После ще разпитам милия да допълни ако съм пропуснала нещо.

Еми и ти ли си в отбор Тина Киркова? Супер ако е така, дано поне успеем да се засечем.

# 223
Момичета, благодаря ви за отговорите за името Ралица, като се върне милото ще го обсъдим пак!
Коте, и аз искам да раждам в Тина Киркова, и по-скоро ще е секцио ( на 19 ще се определи със точност) се замислих, че то пакет излиза по евтино, отколкото да си плащам за екип и после за ВИП-стая Thinking
Аз съм с термин на 6 февруари (ако не се лъжа ти беше на 5) и както казва доки 10-тина дни преди това трябва да я вадим бебка, т.е. голяма е вероятността да се засечем.
Искам да споделя нещо, което ме притеснява - четох, че не е хубаво да се вади бебето преди да реши само да излиза....което доста ме учуди при положение,че лекарите правят секциото по-рано от термина newsm78 Ти пита ли Ташков нещо по-този въпрос?

# 224
  • Стара Загора
Сега прочетох историята на мартенската мама Любима,това е меко казано ужасно ,слава богу ,че двете с бебка са добре.Е как може такова отношение,не знам  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт