Митове и легенди за живота в чужбина

• 25 321
  • 301
  •   1
Отговори
# 120

Иди след това сред царевичака на Мид Уеста

Е, айде сега ще се обиждаме на зърнени култури - и в Мидуеста имаме големи градски центрове и стройни американци.  Grinning

А наистина тук има пряка връзка между тегло (и съответно спазване на здравословен хранителен режим, спортуване, и т.н.), пари, и социално положение. В началото, когато дойдох, непрекъснато разпитвах колегите си за такива неща (аз съм си нетактична), и ми бяха обяснили, че пълнотата и пушенето се възприемат като белези на ниска класа. Прекаленото внимание към външния вид и подчертано скъпите дрехи, между другото - също.

# 121
А знаете ли един друг мит, винаги ме е разсмивал, обикновено е насочен към европейците, не за всички чужденци:
....., понеже пестят вода, не мият чиниите, а ги потапят в пълен с вода умивалник и след това само ги забърсват с кърпа Mr. Green
Не е мит, вярно е!  Sick
А, и аз като дойдох в Англия три дни ядох в чинии с веро, но след това поех всичко в мои ръце.
Тук и в малките кафенете, пъбовете и ресторанчетата ги мият така. Laughing

Интересно mи е пари ли пестят или просто постъпват екологи4но?
все още и в холандия има такива  Sick Crazy Crazy .
само за тук мога да гарантирам - пари пестят/вода, в случая/.
за другите страни, не знам.

Хм,за сврыхдебелината зависи с какво сравняваш.Ако ти самият си си "леко"закрыглен  тукашните няма да ти се сторят такива,респективно и грозните и тыпите.

Според мен пък това дали смяташ местните за масово дебели или не зависи от средата, в която се движиш. Има една закономерност - колкото по-бедно и/или неграмотно е населението, толкова е по-дебело. Ако отидеш в хубав квартал, може изобщо да не видиш дебели. Ако отидеш в някой бедняшки, със сигурност ще видиш не малко. Ако живееш сред red necks дебелаци около теб ще виждаш колкото искаш. Ако си заобиколен от интелектуалци, процентът на закръглените около теб ще е чувствително по-нисък. Иди в Ню Йорк и ще ти направи впечатление колко малко пълни хора ще видиш. Иди след това сред царевичака на Мид Уеста или пък сред по-малките селища на прерийните провинции на Канада и картинката ще стане по-различна Mr. Green

леле, аз съм 52 килограма, абсурд е да съм дебела, но няма как  метър и 80 женска с живо тегло от 120 килограма за мине за слабичка. поне за мен, не е слабограмотна или от царевичка, учителка е в училището на сина ми, и си осинови 5 бройки китайчета на видма възраст от 2 до 10 години/не мога да ги определя полово, че ми изглеждат еднакви на мен/.
определено според мен няма връзка между интелект и дебелина.

# 122
  • ENGLAND
А знаете ли един друг мит, винаги ме е разсмивал, обикновено е насочен към европейците, не за всички чужденци:
....., понеже пестят вода, не мият чиниите, а ги потапят в пълен с вода умивалник и след това само ги забърсват с кърпа Mr. Green
Не е мит, вярно е!  Sick
А, и аз като дойдох в Англия три дни ядох в чинии с веро, но след това поех всичко в мои ръце.
Интересно mи е пари ли пестят или просто постъпват екологи4но?
Не е от пестеливост, а остатък от миналото, когато е нямало течаща вода. Много консервативно общество е в Англия. Пък и само това да беше. Още има доста бани, в които има само вана без душ, мият се сутрин като напълнят мивката, насапунисат ръцете, наплискат лицето, пак топнат ръцете и с кърпата. А двете кранчета са си просто класика.
И като си представите, че едната от компаниите по водоснабдяване не отчитат използваната вода, плащаш си като поп една доста солена годишна сума и не спираш кранчето.

Последна редакция: ср, 14 яну 2009, 11:13 от Doret

# 123
  • T"A
Не е от пестеливост, а остатък от миналото, когато е нямало течаща вода.

И аз така бях чувала - че е просто такава традицията и явно не смятат за нужно да променят нещо...
Дорет, за много неща е така, и не само в Англия, хората са си свикнали на нещо и така си я карат години наред  Simple Smile

За свръх теглото и аз мисля, че в голяма степен поддържаме мит... Толкова много статии съм чела, че България е на едно от челните места по свръх тегло... едва ли чужденците могат да ни впечатлят с това  Laughing
Има най-различни статии: Затлъстяването на децата; 63% от населението в Северозападна България са с наднормено тегло;
 България е на второ място в света след САЩ по затлъстяване и свр … тегло сред децата;
 В България картинката е следната: около половината от възрастнит …  наднормено тегло
Няма да продължавам, мисля, че "картинката" се изяснява  Wink

# 124
Често казано, статистиката сочи други неща относно свръхтеглото на амаериканците- около 74 % от хората над 15 години са считани за такива със свръхтегло. Америка е на 9-то място в света, а първа от Европа е Гърция - на 16-то място, българия на 69-то
http://www.forbes.com/2007/02/07/worlds-fattest-countries-forbes … 0208worldfat.html
http://www.forbes.com/forbeslife/2007/02/07/worlds-fattest-count … 08worldfat_2.html
Но е факт, че се насажда у много хора мнение за масовост на явлението

# 125
О, Мента, могат да ме впеЧатлят и още как. Не казвам Че в БГ няма пълни и затлъстели хора, но такива драстиЧни неща каквито съм виждала в Чужбина, не бях предполагала Че съществуват. Вярно е днешните БГ девойки са доста по-едри от тези по мое време и гонят западно европейските стандарти, но все пак БГ население не може да се сравнява с това в други страни, което ми се струва се вижда и от статистиката, която Girl from Ipanema е дала. Бях ужасена да видя Че в Щатите можеш да си вземеш в супера или в разни увеселителни паркове едно возило ако си толкова дебел Че не можеш да ходиш. Ей такова нещо не бях виждала не само в БГ, но изобщо на друго място по света, събраха ми се оЧите. Возилото не знам по замисъл за дебели или за инвалиди е предвидено, но факт е Че видях доста хора, при които наднорменото тегло е довело до инвалидизиране и се разхождаха или пазаруваха с возилата. КОето разбира се не прави всиЧки американци еднакви и задължително дебели, но за Чужденец подобна гледка е шокираща.

# 126
но такива драстиЧни неща каквито съм виждала в Чужбина, не бях предполагала Че съществуват.

Да, Чужбина трябва да се пише с главна буква, защото е една държава - хич не се оставяйте да ви убедят, че държави има много и са различни. Joy
Няма такова нещо, светът се дели на България и Чужбина!

Нищо лично към Вяра, виждам, че е от клавиатурата Laughing

# 127
  • T"A
Girl from Ipanema, мерси за линковете, може би наистина става дума за насаждане на идеята...  Thinking

Вяра, съгласна съм, че има отделни фрапантни случаи Peace, но, както и други по-назад са писали, зависи си и от социално положение и т.н.

шемет, нали говорим за митове и легенди - т.е. за някакви обобщения... Най-често е такова раделението - България и чужбина ...най-много чужбината да се раздели на Европа и Америка, но често си се обобщава за "навън"   Crazy

# 128
Че на всички българи|ки,задомили се в чужбина,мъжете|жените са:дърти,,грозни,прости,живеят от социални помощи.Добре,че сме ние да ги вземем.И ако собственовидно се убедят,че не е така,то тогава са ни взели за да им чистим,перем и готвим.

# 129
Виж, за французите мита че са елегантни и слабички важи в повечето случаи. Не говоря за емигрантите, за арабите и негрите при тях не важи, но при средностатистическия французин.
Бяхме на гости на една семейна двойка с 2 момиченца (14 и 10 год.) Майка им - елегантна дама на 35 г. най-старателно им изряза сланинката от вареното филе и изобщо не им позволи да хапнат от тарта - макс диетична торта с плодове, а те милите само преглъщаха. Когато хапвахме от 5 вида сирене с винцето, на тях им връчиха по едно триъгълно сиренце Ла ваш кири в станиолче и те си го запазиха за Рататуя - вечерната манджа само със зеленчуци, почти без сол и мазнина.
Въобще французина много внимава какво яде, за калории, за мазнини и за захари. Разбира се всичко е поднесено с вкус, украсено и изглежда супер вкусно. За наш ужас бяха взели 3 франзели (багети) за нас 4-мата и тях 4-мата. Ама мъжа ми и свекъра изядоха по една с рататуя, та трябваше да притичат до денонощния за още хляб. Абе накрая ние си доядохме в хотела, а те сигурно са се уплашили от апетита ни.
Друго беше изумлението ми когато установих, че нашия размер дрехи със свеки (тя е 1,75, а аз - 1,70 м) и по 60-65 кг. във френските магазини бяха едва ли не гигант и такава номерация не поддържаха. Отиваме в Ла Файет и свеки иска да си купи зимна тениска с вълна 20%, оказа се че и на склад такъв номер (№48-50 бълг, а техен май 42) не можаха да намерят. Що кола и кафета изпихме докато ни обслужат.  Mr. Green За сутиени няма да говоря, че за чашка С там минава нашето В. А чашка Д - те такова няма!
Включвам се понеже мъжа ми е с френско поданство.

# 130
Не е мит, вярно е!  Sick
и при нас така се мият  Rolling Eyes

# 131
  • в едно миланско село
Виж, за французите мита че са елегантни и слабички важи в повечето случаи. Не говоря за емигрантите, за арабите и негрите при тях не важи, но при средностатистическия французин.
Бяхме на гости на една семейна двойка с 2 момиченца (14 и 10 год.) Майка им - елегантна дама на 35 г. най-старателно им изряза сланинката от вареното филе и изобщо не им позволи да хапнат от тарта - макс диетична торта с плодове, а те милите само преглъщаха. Когато хапвахме от 5 вида сирене с винцето, на тях им връчиха по едно триъгълно сиренце Ла ваш кири в станиолче и те си го запазиха за Рататуя - вечерната манджа само със зеленчуци, почти без сол и мазнина.
Въобще французина много внимава какво яде, за калории, за мазнини и за захари. Разбира се всичко е поднесено с вкус, украсено и изглежда супер вкусно. За наш ужас бяха взели 3 франзели (багети) за нас 4-мата и тях 4-мата. Ама мъжа ми и свекъра изядоха по една с рататуя, та трябваше да притичат до денонощния за още хляб. Абе накрая ние си доядохме в хотела, а те сигурно са се уплашили от апетита ни.
Друго беше изумлението ми когато установих, че нашия размер дрехи със свеки (тя е 1,75, а аз - 1,70 м) и по 60-65 кг. във френските магазини бяха едва ли не гигант и такава номерация не поддържаха. Отиваме в Ла Файет и свеки иска да си купи зимна тениска с вълна 20%, оказа се че и на склад такъв номер (№48-50 бълг, а техен май 42) не можаха да намерят. Що кола и кафета изпихме докато ни обслужат.  Mr. Green За сутиени няма да говоря, че за чашка С там минава нашето В. А чашка Д - те такова няма!
Включвам се понеже мъжа ми е с френско поданство.

хм, а аз се 4удех как поддържат форма французите с тези мазни неЩа, които предлагат по ресторантите  Rolling Eyes
и си мислех, 4е франзелите си ги кльопат по една да ядене (и на 4овек)  Embarassed

# 132
Не е мит, вярно е!  Sick
и при нас така се мият  Rolling Eyes
И в Холандия е така. А в домовете, тези които нямат миялни пак по същия начин. Не знам дали е от циция или просто е въпрос на навик.  Обаче се сещам за една леля на мъжа ми -безсрамно богата стара мома, която наистина от стиснатост ги мие така.  Mr. Green

# 133
то така е започнало - от пестене...
дори тук си пестят и кенефната вода - имаше един филм, отива по малка дъщерята, бащата минава и гледа че има някой в кенефа, подвиква - не пускай водата, и аз ще ида, след него идва брата, и бащата отиде и каза на майката да ходи по малка защото вече всички са били, няма след малко да се сети че й се ходи я ....
но филма си е истината от живота ... може би на по възрастните, но си е така ...
А моя колежка - тогава към 20г. да беше ми разказваше, че баба й и дядо й си пълнят една вана, първо единия бързо - хоп, хоп, после другия хоп хоп се изкъпва, и бабата все я питала дали ще се къпе че да влиза и тя във ваната  Mr. Green

# 134
то така е започнало - от пестене...
дори тук си пестят и кенефната вода - имаше един филм, отива по малка дъщерята, бащата минава и гледа че има някой в кенефа, подвиква - не пускай водата, и аз ще ида, след него идва брата, и бащата отиде и каза на майката да ходи по малка защото вече всички са били, няма след малко да се сети че й се ходи я ....
Майтап няма , точно такъв случай щях да разкажа
Преди около 15 години идвам за първи път в Белгия на гости на едни познати, безумно богати баба и дядо , отива тя в тоалетната  , след нея влизам аз и тя ми вика "не пускай водата защото Робер като ляга ще се изходи и ще я пусне" Sick
Не само че е истина , но и датира от древни времена тази традиция  Joy

Общи условия

Активация на акаунт