Митове и легенди за живота в чужбина

• 25 300
  • 301
  •   1
Отговори
# 150
  • T"A
Друго което ме потресе в Европа са изкуствените зеленчуци по суперите. Купуваме си домати - никакъв вкус (хем в слънчева Италия)

Shocked

Аз пък по-вкусни домати от тези в Италия не съм яла. Изобщо мога да кажа, че са ми най-вкусни и сладки измежду много други храни, хем не съм кой знае какъв почитател на доматите по принцип. По-скоро това за изкуствените зеленчуци ми звучи като мит  Thinking

И в България съм яла много вкусни домати, но съм се уверила, че етикет, на който пише, че доматите са бълг. производство, не ми гарантира, че са хубави  Peace

# 151
  • в Tara
Друго което ме потресе в Европа са изкуствените зеленчуци по суперите. Купуваме си домати - никакъв вкус (хем в слънчева Италия)
темата не беше ли за митове и ала-бала?

# 152
  Аз лично тръгнах с такава нагласа, че плодовете и зеленчуците имат вид, но не и вкус.
Поне тук това твърдение наистина се оказа мит. Богато разнообразие от всеки вид (особено зеленчуците), на прилични цени, невероятни вкусови качества,.....нямам забележки. Не съм и предполагала колко вида салати има само, да не говорим за доматите  Peace

# 153
  • в Tara
извън митовете и легенди
доматите в българия, испания,италия или пък гърция ще се различават единствено по това дали са слънчеви или оранжерийни, дали са откъснати от градината или са купени от големия супермаркет където са късани зелени.
аз много обичам домати. есента след ваканцията в бг донесох освен задника си в испания и страшно неприятни стомашни болки. точно от редовното и много плюскане на истински домати там.
тук такова нещо не може да ми се случи.
да улучиш свястни доматки е равносилно на....някаква печалба от лотарията Mr. Green

към останалите плодове и зеленчуци нямам забележки, стават Wink

# 154
  • T"A
темата не беше ли за митове и ала-бала?

Именно.  yes
И за това си говорим за ала-бала   Mr. Green

# 155
  • в Tara
ми да, то без ала-балата ще свършим бързо Mr. Green

# 156
По-скоро това за изкуствените зеленчуци ми звучи като мит  Thinking

Не е мит за съжаление.  Sad При това няма знаЧение от къде и за колко пари ще ги купиш, дали в супера или на пазара, дали са био или не. Щом стигнах до там Че да си отгледам домати... ooooh!

# 157
  • E-CLM & CH-VD
Вяра, опитвам се да си представя, какво ще направиш, ако развалят млякото  Laughing Hug Mr. Green

# 158
  • Italia
По-скоро това за изкуствените зеленчуци ми звучи като мит  Thinking

Не е мит за съжаление.  Sad При това няма знаЧение от къде и за колко пари ще ги купиш, дали в супера или на пазара, дали са био или не. Щом стигнах до там Че да си отгледам домати... ooooh!

Хе хе,и аз си отгледах и домати и краставици на едната тераса миналата година,само заради кефа детето ми да може да ходи да си бере от корените, когато иска. Wink
Сега майтапа на страна. За Северна Италия да кажа. Допреди няколко години и аз мрънках непрекъснато,4е доматите тук не струват пукната пара,4е нямат вкус на ниЩо,4е краставиците гор4ат като хинин и са пълни със семки и ,4е нямат ниЩо обЩо със сладките и со4ни бабини градински зелен4уци. Rolling Eyes После оба4е се оказа,4е от вси4ките сортове домати,които се предлагат тук на пазара само някои са добри за салата. Другите сортове ги използват за правене на доматен сос,за готвене и други такива. Аз намерих в близкия супермаркет и си купувам редовно супер вкусни доматки,които мириШат и имат вкус. Уцелих и сорт краставици,които са дълги,негор4иви и без семки като наШите български и за сега съм ОК.
Освен това искам да кажа,4е е много важно да се купуват съответните плодове и зелен4уци през съответния сезон,ина4е и в България и в другите страни вкусът им го няма никакъв,заЩото са от оранжерия. Wink

# 159
  • в Tara
то и тук са така сортирани
домати за салата, за гаспачо, за сос...

ние взимаме от черните домати за салата, най-много се доближават до представите ми за вкусен домат

# 160
Вяра, опитвам се да си представя, какво ще направиш, ако развалят млякото  Laughing Hug Mr. Green

Не думай! Ще си купя крава.  Laughing
Ама без майтап, уЧих една германка как да си кваси кисело мляко. Каза Че много хубаво станало, та може и аз да опитам, Че не ми харесва киселото мляко и хиЧ не намирам за мит Че е по-лошо от българското.  Wink

# 161
.Мит е,че във Финландия,най-качествените стоки са стоките произведени във Финландия/но е истина,че те са двойно,че и тройно по-скъпи от другитe такива,които са внос..

...Мит е,че образованието във Финландия е напълно достъпно и безплатно,но е истина,че основното и образованието до 18 г/задължителни за всички,без изключения Rolling Eyes/е безплатно..
Срещала съм из разни форуми мнения на потребители,живеещи уж във Финландия и разпространяващи  лъжи бих казала относно академичното образование..Безплатно..само ако си безработен и местното бюро по труда е съинициатор или организатор на съответното обучение..Тук става въпрос за преквалификационни курсове,интеграционни/за чужденци/и разни други ограмотяващи буквално казано на първо ниво.Университетското образование се заплаща в повечето случаи..
И хич не е евтино.. Naughty

# 162
Според мен обаче е мит, че ядем много инженирани плодове и зеленчуци, които нямат вкус и аромат.
Напротив.  Само че, е точно така, както казва Макдирок - тук се продават 20 сорта домати  и трябва да знаеш кой става за шопската ти салата. Такова разнообразие на сортове плодове и зеленчуци, каквото има тук, не съм виждала никъде. В Италия има 200+ слънчеви дни в годината, така че стават им зеленчуците  Wink Трябва да се познава пазара, защото е много по-богат от българския. Тук едни домати 'биволско сърце" се продават и зелени, и мн. зрели и по-незрели. Има поне 2 подтипа на сорт биволско сърце, различават се и по цвят и т.н. Не искам да влизам в темата, колко сорта праскови се продават, колко видове зеле, салати и т.н. Ами логично е да не намериш 'българското качество" от раз.

# 163
....колко сорта праскови се продават....

кажи де, кажи, ей така  душата на човек да му се размаже от кеф  Heart Eyes , умирам за праскови  Hug
ние тук  дето сме на минус 300 слънчеви дни в годината, освен трева, друго не никне  Twisted Evil

# 164
Трябва да се познава пазара, защото е много по-богат от българския.

Същото важи и за американския пазар. Хората идват като туристи, навират се в първия ресторант, магазин, купуват квото напипат и после имат мнения за храната. Истината е, че можеш да намериш от пиле мляко, но просто трябва да знаеш къде да търсиш. Кварталната бакалия не винаги е мястото.

Общи условия

Активация на акаунт