Митове и легенди за живота в чужбина

• 25 311
  • 301
  •   1
Отговори
# 135
Забравих да кажа за водата в някои от по-евтините хотелчета из Франция. Имат едни такива копчета, че душа тече 10 сек. и после спира - с цел икономия. За да се изкъпеш трябва да натискаш непрекъснато с едната ръка и не можеш да се измиеш нормално. Ние като българчета, му лепнахме една лепенка и си се къпахме на воля.  Mr. Green
Да не говорим за някои от мивките, трябва да ги напълниш с вода и така да си плискаш лицето. Чучура е толкова ниско до сифона, че не можеш и шепите да си напълниш с вода. А е и гнусно да се плацикаш с вода от незнайно колко чистата мивка.

# 136

Майтап няма , точно такъв случай щях да разкажа
Преди около 15 години идвам за първи път в Белгия на гости на едни познати, безумно богати баба и дядо , отива тя в тоалетната  , след нея влизам аз и тя ми вика "не пускай водата защото Робер като ляга ще се изходи и ще я пусне" Sick
Не само че е истина , но и датира от древни времена тази традиция  Joy
Така правеха едни познати българи в Германия. Явно е заразно  Grinning

# 137
  • в едно миланско село
то така е започнало - от пестене...
дори тук си пестят и кенефната вода - имаше един филм, отива по малка дъщерята, бащата минава и гледа че има някой в кенефа, подвиква - не пускай водата, и аз ще ида, след него идва брата, и бащата отиде и каза на майката да ходи по малка защото вече всички са били, няма след малко да се сети че й се ходи я ....
но филма си е истината от живота ... може би на по възрастните, но си е така ...
А моя колежка - тогава към 20г. да беше ми разказваше, че баба й и дядо й си пълнят една вана, първо единия бързо - хоп, хоп, после другия хоп хоп се изкъпва, и бабата все я питала дали ще се къпе че да влиза и тя във ваната  Mr. Green

ми нали японците и те така се къпят  newsm78
а минават за цивилизована нация, във всеки слу4ай хигиенните им навици са вековни, за разлика от европейските.  Rolling Eyes

# 138
....
определено според мен няма връзка между интелект и дебелина.

абсолютно съм съгласна с теб Peace

# 139
Ако говорим за вековни хигиенни навици трябва да уточним за коя част на Европа става въпрос все пак ( Например римски терми от Варна с топла и студена вода и отходна канализация- незнам си кой век преди Христа, или Франция по времето на краля Слънце, когато са си изхвърляли изпражненията през прозореца).

# 140
Забравих да кажа за водата в някои от по-евтините хотелчета из Франция. Имат едни такива копчета, че душа тече 10 сек. и после спира - с цел икономия. За да се изкъпеш трябва да натискаш непрекъснато с едната ръка и не можеш да се измиеш нормално. Ние като българчета, му лепнахме една лепенка и си се къпахме на воля.  Mr. Green

И тука е така на разни обществени мест за къпане, например по фитнсите, само Че е с някакъв сензор. Спира толкова бързо Че се налага непрестанно да размахвам ръце и крака.

# 141
....

Ох, ама никой не е казал че сред интелектуалците и богатите не се намират пълни хора, или че сред бедните няма слаби. Говорим за тенденции все пак. Естествено че и генетиката играе роля. Погледнах изследванията по въпроса и видях че такава връзка се наблюдава само в развитите страни. В страните от Третия свят е точно обратното. Но с глобализацията и масовата имиграция, тази тенденция постепенно се размива Peace 

The correlation between social class and BMI varies globally. A review in 1989 found that in developed countries women of a high social class were less likely to be obese. No significant differences were seen among men of different social classes. In the developing world, women, men, and children from high social classes had greater rates of obesity.[94] An update of this review carried out in 2007 found the same relationships, but they were weaker. The decrease in strength of correlation was felt to be due to the effects of globalization.[95]

Many explanations have been put forth for associations between BMI and social class. It is thought that in developed countries, the wealthy are able to afford more nutritious food, they are under greater social pressure to remain slim, and have more opportunities along with greater expectations for physical fitness. In undeveloped countries the ability to afford food, high energy expenditure with physical labor, and cultural values favoring a larger body size are believed to contribute to the observed patterns.[

http://en.wikipedia.org/wiki/Obesity#Socioeconomic

# 142
....

Ох, ама никой не е казал че сред интелектуалците и богатите не се намират пълни хора, или че сред бедните няма слаби. Говорим за тенденции все пак. Естествено че и генетиката играе роля. Погледнах изследванията по въпроса и видях че такава връзка се наблюдава само в развитите страни. В страните от Третия свят е точно обратното. Но с глобализацията и масовата имиграция, тази тенденция постепенно се размива Peace 

The correlation between social class and BMI varies globally. A review in 1989 found that in developed countries women of a high social class were less likely to be obese. No significant differences were seen among men of different social classes. In the developing world, women, men, and children from high social classes had greater rates of obesity.[94] An update of this review carried out in 2007 found the same relationships, but they were weaker. The decrease in strength of correlation was felt to be due to the effects of globalization.[95]

Many explanations have been put forth for associations between BMI and social class. It is thought that in developed countries, the wealthy are able to afford more nutritious food, they are under greater social pressure to remain slim, and have more opportunities along with greater expectations for physical fitness. In undeveloped countries the ability to afford food, high energy expenditure with physical labor, and cultural values favoring a larger body size are believed to contribute to the observed patterns.[

http://en.wikipedia.org/wiki/Obesity#Socioeconomic

брех, разчетох се из нета и на прима виста на това попаднах:
http://www.extremecentrepoint.com/?p=255
http://www.lekar.bg/news-50/info-939/Мазнината.убива.интелекта/
http://www.sibir.bg/index.php?page=displayTopic&id=2451&tid=28998
http://dnes.dir.bg/2007/08/28/news2044247.html

Crazy Crazy Crazy

# 143
Че на всички българи|ки,задомили се в чужбина,мъжете|жените са:дърти,,грозни,прости,живеят от социални помощи.Добре,че сме ние да ги вземем.И ако собственовидно се убедят,че не е така,то тогава са ни взели за да им чистим,перем и готвим.

О да, това го бях забравила вече - браковете с чужденци задължително са по сметка. Собствената ми баба, когато й съобщих, че ще се омъжвам и избранникът е тукашен, съвсем сериозно попита "Ти сигурно заради зелената карта, нали?".

# 144
  • Германия

И тука е така на разни обществени мест за къпане, например по фитнсите, само Че е с някакъв сензор. Спира толкова бързо Че се налага непрестанно да размахвам ръце и крака.
Joy Joy Joy Виж как са помислили за допълнителен фитнес хората Laughing В университета ни повечето мивки са на този принцип, намирам го за добре, след 00 не се налага да пипам кранчета, където преди са минали и други.

# 145
Joy Joy Joy Виж как са помислили за допълнителен фитнес хората Laughing В университета ни повечето мивки са на този принцип, намирам го за добре, след 00 не се налага да пипам кранчета, където преди са минали и други.

За мивките наистина е практиЧно, но първо трябва да схвана къде им е сензора, а и детето много им се кефи. Laughing

# 146
Чучура е толкова ниско до сифона, че не можеш и шепите да си напълниш с вода.

И мен ми беше много странно в началото това, но после като се прибрах в България и като пуснах чешмата (чучурът беше много нагоре, както е в БГ) и като започна да пръска вода на всички страни и точно след 2 минути цялата ми блуза беше мокра, та тогава оцених предимството на мивките с ниско разположен чучур. Не съм им свикнала съвсем, защото се дразня като не мога да напълня легена нормално  Close . Да добавя, че водата във Ванкувър е толкова мека, че не изплаква добре (бях в шок първите 2 седмици). Ако в БГ си изплакваш ръцете за 5-6 секунди, тук трябва да ги изплакваш поне 30 секунди. Вече свикнах, но в началото беше шок  Shocked.

# 147
аз обитавах за кратко едно студентско  общежитие в град Мюнхен, което е било казарма.
и там баня на етаж - мъжка, баня на етаж- дамска. Нагласяш си температурата на водата с една врътка, която я въртиш предполагаемо на градусите.
След което за да тръгне водата трябва сииииилно да натиснеш самия душ с длан нагоре, след което потича толкова силно водата, че няма начин да не се изкъпеш за има няма 40 секунди.
Освен това те немските войници нали са снажни юнаци душа е монтиран някъде малко под тавана, т.е на 2,50 височина. Аз едвам стигам с длан да натисна, а имаше и обитатели небаварци , т.е ниски - те пък с подскок.
И така, потича яко водата,  тече 20 секунди и после пак ... подскок, натискане ... подскок, натискане...

ужас, аз според новите изследвания съм много тъпа и много бедна.. ще се потреса и ще се оттегля в такова състояние, което само едно тирамису може да успокои. heureuse ... как можа Wink

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 01:20 от 10cent's

# 148

ужас, аз според новите изследвания съм много тъпа и много бедна.. ще се потреса и ще се оттегля в такова състояние, което само едно тирамису може да успокои. heureuse ... как можа Wink
стига ,бе ! Подиграваш ли се ?Ти/това ,което сым виждала от снимки/ си "голяма, здрава былгарка",както би казала баба ми.И ако станеш 80 кила ще изглеждаш мыршаеа.Струва ми се ,че имаш едыр ,тежык кокыл.Само ще развалиш хубавата жена, както биха казали арменците.Тук има канадци,за американците пык да не говорим,дето трябва да смыкнат по50-70  100 кила за да изглеждат поносимо.
 В Ню Йорк  нямало било дебели,интересно колко местни щыкат из града и колко чужденци?Много хубаво извинение за уж бедните и тыпите-Опра каква е -бедна или тыпа?Не им се ще да си признаят, че храната в северна америка е основно един изкуственяк, наблыскан с хормони,е-та ,антибиотици ,или зрее по суперите.А мырзелыт и лакомията са добри другарчета на много хора.

# 149
Друго което ме потресе в Европа са изкуствените зеленчуци по суперите. Купуваме си домати - никакъв вкус (хем в слънчева Италия), купуваме си чушки, решихме да ги запечем на тостера - ужас! то вода тече от тях, нямат люспа, а уж на вид - червени, здрави, месести. После отидохме на Тулон - на пазара, разни баби, разни местни... - освен смокините - невероятно вкусни, сочни и сладки; маслините - 100 вида и невероятни; грозде - много и хубаво, то пак зеленчуците бяха отврат!  #Crazy Харесаха ми едни бейби морковчета, малки сочни грахчета и зелен фасул - кръгъл, тънък, без конци! Иначе нашите любими дини и пъпеши, също сякаш бяха гледани в солариум.

Общи условия

Активация на акаунт