Скайп вирус,ако някой може да помогне

• 17 307
  • 149
  •   1
Отговори
# 60
  • София
. според мен си е до култура на държание в интернет....така да се каже.....
Това как да го разбирам?
А като се прехвърля сам,без да иска подтвърждение,пак ли сме некултурни?

# 61
Да, голяма досада е, зарази и на нашите компа, и на сестра ми. Изчистиха го, де. И при мен идват и от сестра ми, от други мой абонати със заглавия - голата ви сестра, голия ми баща, но вече бях предупредена, иначе можеше и аз да се подлъжа  Rolling Eyes

# 62
  • Плевен
И аз съм с вирусчето. Който не чете редовно клюто като мен ето го резултата. Пуснах Нод да сканира и ми хвана порядъчно количество червейчета. Да видим ко ще стане по-нататък.

# 63
  • Под тепетата
От четвъртък ни тормози "вирусчето с голата кака и голия татко"-направо кошмар,но днес вече се "излекувахме"окончателно най-сетне!!!Дано и вие скоро да се оправите! Peace

# 64
Добре де, един много тъп въпрос. Като видите подобно заглавие,не се ли замисляте поне малко, преди да приемете? Гол татко, кака, сестра, нам си кво............

# 65
  • София
Добре де, един много тъп въпрос. Като видите подобно заглавие,не се ли замисляте поне малко, преди да приемете? Гол татко, кака, сестра, нам си кво............

и аз питах същото Simple Smile)) ма на.... явно не се....
. според мен си е до култура на държание в интернет....така да се каже.....
Това как да го разбирам?
А като се прехвърля сам,без да иска подтвърждение,пак ли сме некултурни?

като гледам - разбираш си го както си искаш....

Имам пред вид, че  е повече ето нормално кгато нещо пристигне със съмнително име, още по-съмнително разширение, да не го  дръпнеш на компа си, а да го откажеш или поне да питаш този който го праща аджеба какво е точно и след конкретен отговор да прецениш дали да го дърпаш.
Вирусът не се прехвърля сам, а ти иска потвърждение да си го сейфнеш на компютъра...в този случай....

# 66
Абсолютно съгласна с Ейнджъл. Често вирусясването води до пълен формат на диска и е следствие на собственото ни доверие или небрежност.
И няма антивирусна, която да "лови" всичко на 100 % поради факта, че ако антивирусните се развиват, то и хакерите не спят.
П.С. Апропо, често най-опасните вируси са маскирани като "доброжелателни' антивирусни, предлагащи ви напълно "безплатно" да ви почистят компа.Така го почистват, че.....нищо не остава.
П.П.С. Сега се сещам и за линка с екзето, който ви "трупа сняг" по десктопа. Маса народ изпищя тогава, ама на, сняг искат хората.

# 67
  • София

като гледам - разбираш си го както си искаш....

Имам пред вид, че  е повече ето нормално кгато нещо пристигне със съмнително име, още по-съмнително разширение, да не го  дръпнеш на компа си, а да го откажеш или поне да питаш този който го праща аджеба какво е точно и след конкретен отговор да прецениш дали да го дърпаш.
Вирусът не се прехвърля сам, а ти иска потвърждение да си го сейфнеш на компютъра...в този случай....
А аз като гледам,явно ти не си била засегната пряко от точно този вирус,за да раздаваш квалификации така поучително.
Защото точно така се получи при един от абонатите ми,прехвърляше се без да иска подтвърждение.

# 68

и аз питах същото Simple Smile)) ма на.... явно не се....

Аааа нееее - някои се замисляме  Wink Аз нищо не съм приемала, даже си блокирах хората (докато се изчистят) от които ми идваше вируса  и атаката спря Laughing

# 69
  • София
И нашия компютър се зарази.И сега не можем да го оправим.
Може ли да ми каже някой каква добра антивирусна да си сложим и откъде да си я изтеглим,моля! Hug

# 70
За момента няма да ви помогне антивирусна. За една от модификациите имам начин - но е ръчно и трябва компютърджия.

така. намерих си един заразен, намерих го не със СД-то. след спиране и убиване на скайпа, се натъкнах на едно winservces.exe, беше напъхано в рециклера. поради това повечето антивирусни дори не търсят там, но се вижда ясно с msconfig. сега рестартирам (изтрих го с unlocker) и ще гледам сеир.

SD не помогна, може би поради тази причина. а целият шум е, защото голяма част от заразените не им е за първи път или даже не им е първият активен.

Освен това, имам усещането, че това не е класически вирус, а че е нещо като плъгинче за самият скайп.

еди.
мисля, че
+утрепване на съмнителните неща от task manager
+ унищожения файл в кошчето
+ преглед на startup секцията от msconfig
+ деинсталация на скайп
+ изтриване на останките от скайпа (превантивно)
+ прясна инсталация за сега оправи нещата на един заразен комп.

а да, и се огледайте дали имате странно .exe пуснато междувременно. виж по-долу:

в темп директорията се намериха 6-7 файла с описаните имена И с имена от 3 цифри. ако видите 412.exe в тасковете, примерно, убивайте. без замисляне.

тва е.
еди
ПС моля, спрете да се замервате с линкове. само обърквате ситуацията.
това го давам само за референция, ако чистите 'троянци' и след изчистването нямате интернет:
Балу, това значи че е изчистил неприятен троянец, който ти е прехващал целия мрежови сокет.

http://support.microsoft.com/?kbid=299357

ако не го разбереш, ето две утилки, първата е по-проста
http://www.softpedia.com/progDownload/WinSock-XP-Fix-Download-7144.html
и друга:
http://www.cexx.org/lspfix.htm

еди.
ПС Стандартно предупреждение: ако работите във фирма, имате компютърна поддръжка или нещо такова, моля, без самодейности - обърнете се към тях.
еди.

# 71
Между другото, това, че сте приели файла и антивирусната нищо не е казала - не означава, че сте заразени!
Заразата, в слуая, става като го стартирате (цъкнете) след свалянето.

еди.

# 72
И нашия компютър пострада.Изчистих го с Аваст и сега нямам проблеми

# 73
  • София
Между другото, това, че сте приели файла и антивирусната нищо не е казала - не означава, че сте заразени!

еди.
А ако е цъкнато и нищо не е последвало?В смисъл не е могъл да се отвори файла?

# 74
ами, как да ти го кажа. ако не е последвало - значи не е последвало. но откъде знаеш, че не е последвало??? написа ти антивирусна, че е блокирано или? а, да, из нета се говореше, че не работело на Виста.

еди.

еди.
А ако е цъкнато и нищо не е последвало?В смисъл не е могъл да се отвори файла?

Общи условия

Активация на акаунт