Скайп вирус,ако някой може да помогне

• 17 292
  • 149
  •   1
Отговори
# 45
Не можах да разбера. Тоя вирус само в скайп ли си остава ограничен или влиза в операционната система и прави поразии в самия компютър - операционна система и други програми и данни. Трие ли нещо и изобщо какви пакости прави според вас които сте го пипнали. Да не се явява и като троянски кон нещо....

# 46
hahaha-lesbians-cats.pif - от вчера съм атакувана и аз многократно!

# 47
  • София
Свалих си го и вижте какво стана:

http://img234.imageshack.us/img234/9973/61383173sb4.jpg

Ще помоля някой да ме светне сега какво да правя по нататък, че нещо не съм много в час.
Благодаря предварително!

# 48
your-sister-naked-hahahaha.pif

На мен за този ми казаха да не приемам !

# 49
Не приемай нищо ,което завършва на .......naked-hahahaha.pif .

# 50
  • София
защото е първата за България масирана атака по 'сигурния' Скайп. Само че сигурността му не е точно в тази област - защитата от вируси - а в криптирането на разговора и изцяло затворения код и протокол (което е съмнително достойнство).

мен ме притеснява защо става не по коледа/нова година, а точно като скайп издадоха версия за андроид. а това, че вече трети ден от самата фирма няма КЬОРАВ знак на сайта - без коментар.

еди.

Добре де, отговорете ми сериозно - защо приемате файлове с очевадно имена на спам или вирус и подобни разширения????

Чак пък първата....може и да няма чак толкова масирана...но пък аз през седмица получавам "Не приемайте не знам какво си щото е вирус"...ама аз и по принцип нищо със съмнително име или разширение не отварям и не приемам.... според мен си е до култура на държание в интернет....така да се каже.....

# 51
Свалих си го и вижте какво стана:

http://img234.imageshack.us/img234/9973/61383173sb4.jpg

Ще помоля някой да ме светне сега какво да правя по нататък, че нещо не съм много в час.
Благодаря предварително!

Нищо не можеш да направиш. Първо нямаш вирус а само някакви кукита които не са проблем и второ версията която си свалила от линка по-горе е пробна версия която само да те зариби, НО за да я ползваш наистина трябва да си купиш програмата. Честито както се казва.

# 52
  • София
Ах да забелязах, благодаря ти.
Всъщност има безплатна едногодишна версия.

http://www.trialpay.com/checkout/?c=c5572a3&tid=9ahBhIh

# 53
  • Sofia
И мен снощи ме атакуваха Sad

# 54
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Има инфо за него, прочетете.
http://www.download.bg/index.php?cls=forum&mtd=thread&t=196655&q=
Аз май не съм го гепила още.
Понеже Касперски не мога да си инсталирам в момента, а само на него вярвам,
се чудя какво точно да направя.

ми не приемай файла...и си сложи NOD32 много е добра.

Аз файла няма да го приемам, това е пределно ясно.
И тъй като малкия терминатор вече много цъка по компа, в момента скайп ми е изключен, да не се окаже, че съм го приела.
Твърде много важни неща имам на компютъра, хич не ми се рискува.
Преди време описах случката си с вирус през Скайп в Споделете, но не съм сигурна, че някой ми е обърнал внимание.
Ще го копирам:

Споделям за общо добро, така че, ще е добре да не подминавате писанията   Wink

Лепна ми си някаква мръсна гад през от Скайп.а. Не любовник, както бихте си помислили на драго сърце  Mr. Green

Значи - получавам съобщение от един колега:
Изглежда така :
  Cry Cry (тези емотикони много ме объркаха - викам си, какво пък е станало сега)
 ttp://dwarfurl.com/52c0
(нарочно махнах h-то, да не ви скрои и през форума някой номер)

Само с преминаването на мишката над линка ми се отвори прозорец, в който искаше да се пусне някакво видео, ама му трябвало Flash дъра-бъра.
Незнам какъв боклук натиснах, само че в момента ми се отварят прозорци, не мога да си отворя  Task Manager, и въобще, щастие.
Противно ми е, преинсталирах всичко на компа миналата седмица. Tired Sick #Cussing out
А, да exe-то е с име install_flash_player_9.04(2).exe 

Така. Това стана на края на ноември.
Че аз не го проверих с антивирусната преди да го инсталирам, едно на ръка.
Но след това, като ми стана ясно за какво става дума, реших да го проверя.
Е, Нод32 въобще не се усъмни.
Преди около десет години Нортън ми пропусна също един вирус, и тогава спомената в предишния ми постинг програма ме спаси.
В гореописания случай веднага разпозна и въпросния файл като вирус.
Не искам да правя реклама в никакъв случай, но понеже на мен ми е била в помощ и двата пъти,
и на нея имам доверие.

За сегашния конкретен случай, не знам.
В момента си седя за капак без никаква защита, и смятам да си закупя легална версия.

# 55
И ние се отчетохме с вирус SickМъжът ми свали тази програма-Malwarebytes' Anti-Malware,пуснахме я и "хвана" общо 19 вируса в директории C и D (сред имената на които се срещаше името "Troyan..."),след което ги изтри.Всичко ни отне около 1,5 часа.Притеснява ме само дали това е достатъчно,т.е.дали да не очакваме в близките дни някакви "проявления",които вирусите да са успели да направят преди да ги изтрием Thinking.Така или иначе вече ще знаем,че не трябва да приемаме нищо с разширение .PIF.

# 56
A pri vas parviqt pat faila ot poznat li be6e izpraten?
PS.Izvinqvam se za latinicata,no ne6to stana s kirilicata.

# 57
Оффф и аз лепнах вирусчето....чатих си с най-добрата ми приятелка и тя често ми праща снимки, артички, текстови документи...въобще не се притесних...дори не обърнах внимание на името....но беше нещо с lesbian cats.pif.
Внимавайте!! Дори не знам какво да правя...сканирах, рестратирах- никой от абонатите ми не го  еполучил...дано да нямам проблем.

# 58
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
A pri vas parviqt pat faila ot poznat li be6e izpraten?
PS.Izvinqvam se za latinicata,no ne6to stana s kirilicata.

Към мен ли беше въпросът?
Ако е към мен - да, от познат, колега, бачка в Афганистан.
Малко след като оплесках нещата, получих съобщение от него - Деска, не отваряй страницата, към която получи линк от мен.
Ама аз вече бях свършила работата.

Не ми се разправяше с почистване, и преинсталирах.
Ама повтарям - това беше за оня вирус.
Записала си бях някъде как се казваше, ама незнам къде.

# 59
И ние сме в отбора на заразените. Излиза ми нещо като безцветен прозорец на екрана. Изключих си Скайпа и сега го няма, но дали може в последствие да ми изтрие информация?

Общи условия

Активация на акаунт