А през Новата година дори, АПРИЛчето ще стане на ТРИ!!!

• 12 174
  • 305
  •   1
Отговори
# 60
Мамутската серия е наистина супер  Peace Ще 4акам снимки  Grinning

Роси, дано вси4ко е наред  Praynig

Ра4е, zаЩо не вzимаШ колело беz педали, да се нау4и на равновесие?

Ако искате може да споделяме рецепти zа ястия, които се приготвят бърzо, аz сама такива готвя преz седмицата  Mr. Green

# 61
  • София
Ренка карахме на Славия, че ни е най-близко! Реа само ни гледаше, няма толкова малки кънки за нея, но от октомври вече ще ходим тримата. Аз дано до тогава да се понауча малко, че ина4е и двете с нея ще висим на татито ни!

А риба много обичаме и двете. На пазара Борово има местенце, където ти я приготвят и я купуваш топла и не ми се струва скъпо. Ние понеже редовно хапваме не мога да си представя тая миризма толкова често вкъщи.

Роси  Hug

Утре някой ще ходи ли на протест?

Лек ден!

# 62
  • София
Рали, къде на пазара Борово има готова риба? Нали и ние сме в района та питам. И каква взимаш ти?

За кънките-бях се зарекла почивните дни по Коледа да отидем на Ариана да покажа на Соня пързалката, но така и не можахме да отидем. Аз можех да карам-в първи курс студенти ходехме много да караме. Даже си имам кънки-розови Mr. Green.Обаче сега съм станала много страхлива, та ще видим кога ще се пробвам пак.

За рецептите съм съгласна, защото хич не обичам да готвя и гледам все да измислям нещо колкото за вечеря, защото през деня само аз съм си вкъщи и все намирам какво да ям. Но за вечеря трябва да има нещо.
Напоследък Соня е голям фен на кренвиршите. Колкото и да не са полезни ги яде много. Запичам ги във фурната с кашкавал посредата. И към тях и слагам краставица, маслини или пък новата мода-карфиол от туршия.

Роси, чакаме хубави новини утре. Peace

# 63
Ami da po4na тогава с в4ераШния ни обяд. В4ера то4но преz обедните 4асове бях на фиzиотерапия и трябваШе преди това да наготвя неЩо на бърzо и направих 4или кон карне. Вzимате телеШка кайма и я zапържете малко, zаедно с една глава лук (немн. ситно наряzана). Добавяте пасирани томати от тетрапак, 1 4ервена 4уШка (наряzана на куб4ета или ивици), царевица и 4ервен боб, овкусява се със сол, 4ерен пипер (ако няма да ядат децата, и с 4или) и се оставя на бавен огън zа 10тина минути.   chef Става бърzо и никак не е трудоемко, понеже трябва само да наряzвате един лук и една 4уШка  Wink

chef

# 64
Татянка, продължавам аз - със снощната вечеря. На котлона задуших 2 глави лук, добавих 1 пилешки гърди нарязани на малки хапки (за да стане по-бързо приготвянето) и добавих половин пкает замразени зеленчуци (грах, моркови и царевица). След около 20ина мин добавих една малка заквасена сметанка и сол на вкус и оставих още 5 мин и готово. При нас е невъзможен варианта ядене без месо  Blush

# 65
  • софия
а ние снощи вечеряхме принцеси с кайма и айрян... Laughing

Татянчееее, кажи им за морковите newsm80

# 66
Жени  Laughing  а ти направи ли ги?  Flutter
Те са много лесни. Ето ви рецептата zа zадуШени моркови с мед.

Наряzвате моркови на тънки пар4ета. В една тенджера слагате вода и в нея мед (аz на око правя вси4ко, но да ре4ем, на 1 4аШа вода 1 или 2 (по вкус, zависи колко сладки ги искате  Wink ) супени лъжици мед), стопляте сместа малко, колкото да се раzтапя меда и добавяте морковите. Оставете ги на ниска степен със zатворен капак докато омекват.   chef

После продължавам, 4е в момента тъкмо .....ям  Laughing

# 67
  • София
Момичета, ужасни сте! Бях хапнала солидно на закуска и мислех да не обядвам, но като прочетох рецептите ви и познайте, какво правих току-що?  Twisted Evil

Вальо много обича риба, особено скумрия, изяжда повече от мен и баща му заедно. Само че мога да готвя само скумрия, цаца и хек, другите видове въобще не ги познавам, в нас едно време риба се правеше само за Никулден. Confused Аз сега гледам поне веднъж седмично да имаме в менюто.

Кренвиршите са голямата страст на Вальо, всъщност всички ги обичаме, но гледам да ги ограничавам до веднъж, най-много 2 пъти в месеца. Любимата ни рецепта е сърца от кренвирши, пълнени с лютеница, сиренце и яйце, и понеже яйцата и лютеницата ни са истински (домашни), яденето не се получава чак толкова нездравословно, пък и ние не се вманиачаваме прекалено.

Какво беше още....?! А, да, сполучливите подаръци - на първо място новият ни "Чук и гек" (жесток е, но не става за подарък за рождените дни Mr. Green ) Паркинга за малки, железни колички също е добро попадение; не си игра много дълго време с него, но пък сега има къде да прибираме грандиозните количества коли. Получи и един конструктор за над 6 г от едни приятели, и ми направи впечатление, че вече прилично добре се справя с малките парчета, така че мисля натам да се ориентираме за РД на Валката. Книжките с пъзели също жънат голям успех.

Ролеви игри почти не играем, предпочита да си бръмчи сам с колите. Съвместните ни игри са предимно гоненица, криеница, четене на книжки и правене на коли и влакчета от конструктор.

Скарлет, заведи го след работа да го види лекар. Така, както го описваш, ми прилича на вируса от яслата на малкия, който за няколко дена ги тръшна почти всичките, вчера от 30 деца са били само 8 в групата.

Някой да има инфо от Бабълка?

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 15:58 от Renkata

# 68
Снощи правих за вечеря кюфтета с картофена салата и кекс с орехи и карамел   chef
Днес мисля да правя крем супа с кротони  Grinning

Роси, дано всичко при теб е просто грешни резултата  Praynig Надявам се всичко да е наред с бебо  Heart Eyes

Бабълче, ще стискам силно палци днес и утре  Praynig

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 15:53 от Nadeto

# 69
Хаййй!
Кво правите, мацки?
  newsm22Довечера ще се готви пиле с картофи, печено на фурна. Два дни вечер менюто е телешко варен
 smile3543Консултацията на Дидо мина добре, само където а/има проблем малък с пъпчето и сега е с лепенка, за да го натиска изглежда. Като малка херния навътре някъде има. б/ има жълтеница още по лицето и следователно се налага няколко дни храненето му да е кърма в шише, но загрята на водна баня. Не ме питайте защо, но трябвало да се темперира и да е от шише, някакъв формон ли има баси, така и не разбрах. Наддал е 1280 гр от изписването, пораснал е с 4 см!

# 70
Татянка, разби ме с тези моркови, след малко ще пробвам. А сол слагаш ли?

Ако към на Смин яденето се прибавят и парченца ананас от консерва става бомба.  Другото ми любимо е пилешки крила или св.ребра със соев сос , мед и чесън на фурна  Heart Eyes.

Ема също много рисува. Оцветява в книжки предимно, но може да рисува човечета. От няколко дена човечетата са подобрени - между краката имат едно топче, не смея да питам какво е това  Rolling Eyes. Почти не излиза , когато оцветява, но и когато ходи при дядо си това им е основното занимание, той и държи ръката и рисуват, та явно се е понаучила. Купила съм и темперни бои, но рядко ги ползваме , защото трябва да съм до нея да не омаже всичко. Много и хареса и с пластелина. Сега съм и взела една книжка със шаблони на едни моми и аз и ги рисувам по тях , пък тя им рисува гердан, гривна , червило . Но сега съм си вкъщи и  имам време.

Скарлет
, дано му се размине на Тони.

Роси, пиши след прегледа , стискам палци.

Аз днес правих БХС, резултатите другата седмица.

# 71
Роси, дано всичко да е ок Praynig Hug
Аги, какво е това с кърма от шише Shocked Кало беше със доста силна жълтеница, но първото което направиха беше да му пуснат изследвания за кръвна група и ако не се лъжа още някакви други (и на мен и на него) и след това ни предписаха лечение, ама това с кърмата в шише ме уби. Ако разбереш каква е причината сподели, че ми стана интересно ...

Аз правих крем супа спанак със сирене и телешко с моркови, карфиол, лук Simple Smile
Аз съм голям фен на крем супите и доста често правя от каквото се сетите Simple Smile Кало също много ги обича - лесно и бързо ядене
Крутони винаги имам под ръка, така че те не ми отнемат време Wink

# 72
Роси, аз също се надявам всичко да е наред с бебето  Praynig

Татянче, Иво също не си пада по нудизма  Mr. Green Всъщност едва успявам да го убедя да си свали пуловера, защото му е горещо. Съблича се само за сън.

Красе, таблетките са Нормофлор. Но той ак оси е с нормална чревна флора, едва ли ще му помогнат. Те са за дисбактериоза, за съпровождаща терапия при лечение с антибиотици (да не се заселват червата с гъбички), за диария. При Дани запекът беше заради дисбактериоза. Ако при дечкое на психична основа - заради стискане, едва ли ще му помогнат. НИщо не пречи да пробваш, разбира се, те не са лекарство и даже ида не помогнат, със сигурност няма да повлияят зле.
За другото, въздържам се да давам съвети, поради липса на опит с буйни и неядящи деца (аз процедирам така - слагам манджата и ако не ядат, я вдигам, а те седят гладни до другото ядене, ко щат  Crossing Arms ). Иначе спанакът и овесените трици (не ядки) са силно разхлабващи, ако успееш някак да му ги маскираш. Триците се дават не повече от 1 супена лъжица дневно, за предпочитане с мляко.

От всички коледно подаръци съм доволна, но Легото е абсолютен хит и за двамата. Много съм доволна  bowuu

Ролеви игри - това за мен е даже самата преструвка, че прави нещо наужким. Той самият не влиза в чужди роли, освен да се прави на доктор. НО примерно ми казва: "Мамо, отивам магазина купя качакици и мати" (краставици и домати), после отива в коридора и се чува "куп-куп-куп", връща се доволен и ги мие наужким на чешмата, бърка ги и ми ги сервира, а аз се правя, че ям.
По повод на доктора, одеве се обзавел със слушалките и ми вика "мамо, дай коемчето". Аз покорно си вдигнах блузата, но той нещо се зачуди. Аз си посочих корема и викам - "ето го коремчето тук", а Иво: "Не коемчето, там пишката, дай гърдичките"  Joy

Аги, с пастьоризирането на кърмата се маха някакво вещество, което провокира удължаването на жълтеницата. Ако Дидо не е така жълт, както в началото (т.е. жълтеницата намалява, макар и бавно), не си прави труда, безсмислено е. Иво имаше жълтеница повече от 40 дни, а Дани - повече от 2 месеца. Освен това, ако беше опасно жълт, щяха да ти назначат изследвания и поне нагревки на лампа. Дебни слънцето и го извеждай да го напича, аз отдавам дългата жълтеница на Дани точно на факта, че е зимно бебе инямаше достатъчно слънце.

И накрая да се похваля - след година обмисляне (Татянче, благодаря за ценните съвети и помощта!   bouquet ), най-накрая се сдобихме със свестни столчета за кола. Ето ги и гордите им притежатели:
Иво и Дани

# 73
Роси и от мен една Hug и  Praynig притесненията да се окажат напразни.

Юлче, да са им честити. Я дай подробности, въпреки че мислех като и умалее съвсем настоящето да я слагаме на седалка със собствени колани.

За манджите не мога да коментирам , в нашата къща мъжът ми има задачата да ги измисля, а аз да ги готвя. Той не закусва и обядва и още от сутринта си мечтае какво ще има за вечеря. Естествено понякога мрънкам и директно му отлагам плануваното за почивните дни. А той редовно преглежда кулинарния ни подфорум и ме заплашва да ме смени с Блонди и разни други мами , които се изявяват там. Така че моля ви, не ми сваляйте още акциите със споменаване колко бързо и лесно стават някой неща, моля Mr. Green Защото аз супите съм ги метнала в графа "екстри", че само с тях няма да ми се размине. Тариакита и чили корн карнета мога да метна и през седмицата, обаче нека да си мисли, че е сложно да се седи и запържва кайма и да се правят маринати.

# 74
юл4е, беzаварийно полzване   bouquet  Ти доволна ли си?

Е, няма угодия, едни искат рецепти, други молят да не публикуваме такива. Ама Ян4е, zаЩо му даваШ да 4ете във форума, бе дуШа?  Crazy Или Ще пиШа, колко са сложни и zавъртани манджи4ките, а вие подраzбирате правилно  Sunglasses

Тина, и сол се слага малко  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт