Отговори
# 345
Момичета, преведени ли са детските надбавки за януари 2009? Подала съм документи през януари, но още няма преведена сума.

# 346
  • София
Момичета, преведени ли са детските надбавки за януари 2009? Подала съм документи през януари, но още няма преведена сума.
Обикновено ги превеждат около 20 -то число на месеца следващ месеца на подаване  на молбата.

# 347
И аз подадох януари, преведени са ми  Peace

# 348
здравейте!ако мога да попитам нещо-благодаря ви предварително!
за предварителната помощ 45-дни приди раждане подадох документи средата на февруари , а болничният ми излезе на 06.02-кога да си очаквам тези пари?

# 349
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
здравейте!ако мога да попитам нещо-благодаря ви предварително!
за предварителната помощ 45-дни приди раждане подадох документи средата на февруари , а болничният ми излезе на 06.02-кога да си очаквам тези пари?

Между 15-20 март

# 350
Благодаря anii_ta и duhi_puhi. При мен още няма превод. Ще изчакам и другата седмица, и ако ги няма ще звъня да питам.

# 351
А аз да попитам кога трябва да подам документи за социални помощи,че нямам 12 месеца стаж,сега подадох за еднократната помощ при раждане,а за тези трябва ли да се роди детето или мога да подам още сега  newsm78.Дано ме разбрахте какво имам предвид

# 352
Искам да се извиня предварително за въпроса,но четох и първата страница с въпросите и разясненията и повечето постове,но нещо не ми е съвсем ясно относно детските.Очаквам близнаци,разбрах че детските са по 52,50 за всяко,но въпроса ми е как точно се определя дали имам право на тях. Средният ми доход за последните 12месеца + Средния доход на таткото за последните 12месеца делено на 4 ли (нали ще сме 4ма)?? От друга страна с таткото сме семейство от по-малко от 12месеца, това има ли значение? Мога ли ако първия или втория месец не изпълнявам това условие (например дохода да е по-вискок), да подам за детски чак на третия месец? Ако вече съм в майчинство като мой доход майчинството ли се взема? Ох,нещо ми е голяма каша??  ooooh!

Извинявам се още веднъж за въпроса и се надявам да има някой търпелив да ми обясни  Embarassed

# 353
  • София
А аз да попитам кога трябва да подам документи за социални помощи,че нямам 12 месеца стаж,сега подадох за еднократната помощ при раждане,а за тези трябва ли да се роди детето или мога да подам още сега  newsm78.Дано ме разбрахте какво имам предвид
Предполагам, че си подала за еднократна помощ за бременност.
За останалите помощи молба се подава след раждане на детето.

# 354
  • София
Искам да се извиня предварително за въпроса,но четох и първата страница с въпросите и разясненията и повечето постове,но нещо не ми е съвсем ясно относно детските.Очаквам близнаци,разбрах че детските са по 52,50 за всяко,но въпроса ми е как точно се определя дали имам право на тях. Средният ми доход за последните 12месеца + Средния доход на таткото за последните 12месеца делено на 4 ли (нали ще сме 4ма)?? От друга страна с таткото сме семейство от по-малко от 12месеца, това има ли значение? Мога ли ако първия или втория месец не изпълнявам това условие (например дохода да е по-вискок), да подам за детски чак на третия месец? Ако вече съм в майчинство като мой доход майчинството ли се взема? Ох,нещо ми е голяма каша??  ooooh!

Извинявам се още веднъж за въпроса и се надявам да има някой търпелив да ми обясни  Embarassed
Така е да, събираш брутните доходи и на двамата за 12 месеца преди месеца на подаване на молбата, делиш на 12 и след това на 4.
Ако не отговаряте на условието за доход, ще подадеш молба в месеца, в който доходът на член от семейството ви стане по малък или равен на 350 лв. Съответно и детските ще почнеш да ги получаваш от месеца на подаване на молбата. По време на майчинството като доход се взима обезщетението изплатено от НОИ. ДСП получава информацията за изплатените обезщетения служебно от НОИ.

# 355
Предполагам, че си подала за еднократна помощ за бременност.
За останалите помощи молба се подава след раждане на детето.
ДА за еднократна подадох и се чудех за другите,които се дават докато натрупаш 12 месеца значи се подава отделно

# 356
anii_ta благодаря ти от все сърце!  Hug

# 357
здравейте,
първо честит 8 март на всички !  bouquet
Стана ми интересна тази тема,защото въобще незнам какво ще получавам като се родят бебетата(дай Боже всичко да е наред докрая Praynig)
Аз чакам близнаци и не ми е ясно колко е еднократната помощ при раждане?И друго освен така наречения болничен,който ще получавам през първата година-ще имам ли и детски?Понеже съм осигурявана на минималната заплата и се очерава да всемам 200лв от болничния,явно доходът ни ще отговаря и за тези детски-по52лв?Така ли е?
Благодаря предварително!

# 358
  • Пловдив
здравейте,
първо честит 8 март на всички !  bouquet
Стана ми интересна тази тема,защото въобще незнам какво ще получавам като се родят бебетата(дай Боже всичко да е наред докрая Praynig)
Аз чакам близнаци и не ми е ясно колко е еднократната помощ при раждане?И друго освен така наречения болничен,който ще получавам през първата година-ще имам ли и детски?Понеже съм осигурявана на минималната заплата и се очерава да всемам 200лв от болничния,явно доходът ни ще отговаря и за тези детски-по52лв?Така ли е?
Благодаря предварително!

Еднократната помощ при близнаци е 1200 лв за двете деца общо.

По време на първата година може да получаваш и детски.Подаваш документите възможно най-бързо след раждането,за да се възползваш максимално.Доходът на член от семейството трябва да е равен или по-малък от 350 лв,за да имаш право на детски.Ако имаш съпруг,се смята и неговия доход и той представя служебна бележка за дохода.Ако имаш съжителство,се гледа само твоя доход.

# 359
благодаря,елфита!

Общи условия

Активация на акаунт