Отговори
# 285
  • Пловдив
Магика ,по-малък или равен на 350 лв

# 286
  • София
Здравейте,може ли да попитам някой ако знае: Взимам детски от 3 месеца,като се осигурявах на 260лв.но от този месец си вдигнах осигуровките на 500лв.Дали пак ще се класирам за детски или трябва да ми ги спрат?Аз съм разведена с 1 дете.Не мога да разбера дали и на детето се падат 350лв.или аз трябва да получавам до 350? 
Благодаря ви предварително.   bouquet

# 287
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,може ли да попитам някой ако знае: Взимам детски от 3 месеца,като се осигурявах на 260лв.но от този месец си вдигнах осигуровките на 500лв.Дали пак ще се класирам за детски или трябва да ми ги спрат?Аз съм разведена с 1 дете.Не мога да разбера дали и на детето се падат 350лв.или аз трябва да получавам до 350? 
Благодаря ви предварително.   bouquet

Делиш дохода си на две, т.е. всяка от вас трябва да има по максимум 350 лева доход. Освен това в декларацията декларираш доходи за предходните 12 месеца и тези нови доходи ще ти влезнат в новата декларация  Peace

# 288
  • София
Страшно много ти благодаря за отговора newsm51
Значи не трябва да ходя до социалните да казвам ,ча взимам по голяма заплата,нали така?А чак при подаването на втора такава декларация?Нали правилно съм разбрала?

# 289
  • Ланкър, планините Овнерог
Страшно много ти благодаря за отговора newsm51
Значи не трябва да ходя до социалните да казвам ,ча взимам по голяма заплата,нали така?А чак при подаването на втора такава декларация?Нали правилно съм разбрала?

Да

# 290
  • София
аз подадох миналия месец...чакам да преведат/винаги след 18 число рпевеждаха преди.../, някой вече да е получил?

# 291
  • Ланкър, планините Овнерог
аз подадох миналия месец...чакам да преведат/винаги след 18 число рпевеждаха преди.../, някой вече да е получил?

На мен днес са ми ги превели.

# 292
  • София

ухааа, тук са вече  Crazy

Последна редакция: пт, 20 фев 2009, 12:55 от ва ни ла

# 293

ухааа, тук са вече  Crazy
Ванилка, как го каза, като че хиляди си получила  Joy

# 294
Един въпрос за детските от мен:
За момента не вземаме детски, но живот и здраве като се роди второто ни дете през юни, може би доходът ни ще позволи вземането им. Осигурителният доход на съпруга ми е 600 лв. на месец, а моят средно 635. Обаче съм получавала 6 месеца и 230 лв. по граждански договор. Та въпросът ми е свързан именно с тези 230 лв., те влияят ли при изчислението на дохода ни за предходните 12 месеца?

# 295
  • В полите на Пирин планина
Един въпрос за детските от мен:
За момента не вземаме детски, но живот и здраве като се роди второто ни дете през юни, може би доходът ни ще позволи вземането им. Осигурителният доход на съпруга ми е 600 лв. на месец, а моят средно 635. Обаче съм получавала 6 месеца и 230 лв. по граждански договор. Та въпросът ми е свързан именно с тези 230 лв., те влияят ли при изчислението на дохода ни за предходните 12 месеца?

Да, включват се всички доходи на семейството.

# 296
Благодаря за отговора! Peace

# 297
Здравейте Grinning.И аз искам да попитам нещо.Значи от септември 2007 се водя на работа във фирма,на 17.05.2008 излизам в болничен 45 дни преди раждане.На 02.07. родих,изплатиха ми всички болнични,помощ за второ дете и т.н.Забравих да вметна,че съм осигурявана върху 350 лв.,докато преди да бъда назначена на работа не съм работила другаде и нямам трудов стаж.До сега не съм получила повече от 290 лв./и то само веднъж/,друг път  ми бяха преведени 270.Не мога да разбера защо всеки месец ми се превеждат различни суми.И още нещо,от март месец фирмата към която работех се закрива,какво ще стане с мен?Ще спрат ли да ми се изплащат месечните обезщетения?Водя се самотна майка,защото със съпруга ми нямаме  сключен брак,но децата ми са признати от него/имам 2 деца ,на 5 год.и на 7 месеца./Трябва ли да направя нещо и какво,защото счетоводителката на фирмата не знае в такава ситуация как да постъпи с мен.Незнам дали можахте да ме разберете,но ми е много притеснено,защото незнам какво да правя,дали имат право да ми спрат паричките.БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

# 298
  • София
Здравейте Grinning.И аз искам да попитам нещо.Значи от септември 2007 се водя на работа във фирма,на 17.05.2008 излизам в болничен 45 дни преди раждане.На 02.07. родих,изплатиха ми всички болнични,помощ за второ дете и т.н.Забравих да вметна,че съм осигурявана върху 350 лв.,докато преди да бъда назначена на работа не съм работила другаде и нямам трудов стаж.До сега не съм получила повече от 290 лв./и то само веднъж/,друг път  ми бяха преведени 270.Не мога да разбера защо всеки месец ми се превеждат различни суми.И още нещо,от март месец фирмата към която работех се закрива,какво ще стане с мен?Ще спрат ли да ми се изплащат месечните обезщетения?Водя се самотна майка,защото със съпруга ми нямаме  сключен брак,но децата ми са признати от него/имам 2 деца ,на 5 год.и на 7 месеца./Трябва ли да направя нещо и какво,защото счетоводителката на фирмата не знае в такава ситуация как да постъпи с мен.Незнам дали можахте да ме разберете,но ми е много притеснено,защото незнам какво да правя,дали имат право да ми спрат паричките.БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
Изплащат ти различни суми, защото се определя дневно обезщетение, което е едно и също от първия болничен за 45 дни преди термин до изтичане на 410 дни отпуск за бременност и раждане. Съответно това дневно обезщетение се умножава по работните дни в съответния месец и полученото се изплаща. При 350 ли осигурителен доход обезщетението е около 13,50 лв. При месец с работни дни - 21 ще преведат 283, при 22 - 297 лв. и т.н.

За майчинството, ако ти прекратят договора по време на отпускът за бременност и раждане ще получаваш обезщетение до изтичането му т.е всичките 410 дни.
След това обаче за да получава обезщетение за гледане на дете до 2 години трябва да се намираш в трудово правоотношение т.е да работиш и да ползва допълнителен платен отпуск за отглеждане на дете по чл. 164, ал. 1 КТ. Това означава, че няма да отговаряш на това условие и няма как да продължиш да получаваш обезщетение за гледане на дете.
Ако започнеш отново работа и след като отработиш поне 1 работен ден, за да влезете отново в кръга на осигурените лица ще може да продължиш да получаваш това обезщетение.

# 299
Благодаря за изчерпателния отговор. Hug

Общи условия

Активация на акаунт