Отговори
# 540
Не съм прочела цялата тема и се извинявам, ако въпросът ми е вече зададен. Подадох документи за детски през април т.г. ,а дъщеря ми е родена октомври 2008г. Чудя се дали ще ми ги изплатят и със задна дата, или само сумите, считани от датата на подаването на документите?

# 541
  • София
Не съм прочела цялата тема и се извинявам, ако въпросът ми е вече зададен. Подадох документи за детски през април т.г. ,а дъщеря ми е родена октомври 2008г. Чудя се дали ще ми ги изплатят и със задна дата, или само сумите, считани от датата на подаването на документите?
Детските се изплащат от месеца на подаване на молба - декларацията, няма да ти се изплатят със задна дата.

# 542
Благодаря за отговора, то аз и не съм се надявала на чак такава щедрост Grinning

# 543
Здравейте, момичета!Предварително се извинявам, ако въпросът ми е бил обсъждан вече.Детето ми се роди на 07.04; от 04.03 съм излязла в 45-дневен отпуск по майчинство. В социалние ми обясниха, че е необходима бележка от работодателя за брутния ми доход от май 2008 до май 2009. Но не ми е ясно, след като март, април и май съм в болнични как се изчислява дохода за тези месеци и какъв документ и откъде трябва да представя? Благодаря предварително!

# 544
  • Пловдив
Joli81, при миналото подаване трябваше работодателя да ми попълни нули за месеците, през които съм била в майчинство до колкото си спомням  newsm78.
 А аз глупав въпрос да задам - ако подам този месец т.е. май документите за детски надбавки, в служебната бележка от април до април ли трябва да са доходите или от май до май?

# 545
  • Пловдив
От май 2008 година до април 2009 година - 12 месеца.
 Peace

# 546
  • Пловдив
Мерси, Ники  Hug

# 547
грешка

Последна редакция: вт, 12 май 2009, 17:32 от brawneye

# 548
Някой може ли да ми каже какво да правя след като майчинските ми ги плащат с два месеца назад,а то изтича септември месец

# 549
  • В полите на Пирин планина
Някой може ли да ми каже какво да правя след като майчинските ми ги плащат с два месеца назад,а то изтича септември месец

В смисъл  newsm78

# 550
В смисьл миналата година 7ми. месец ми истекоха 9те. месеца,и два месеца не бях получавала маичински.В НОИ ме водят ,че ги получавам с два месеца на зад .Не би ли трябвало парите за този период да ги получа на куп, или ще ги изгубя тьйкато маичинството ми изтича на 11 септември.МОЛЯ ОТГОВОРЕТЕ МИ АКО СТЕ ИМАЛИ ТОЗИ ПРОБЛЕМ.

# 551
В смисьл миналата година 7ми. месец ми истекоха 9те. месеца,и два месеца не бях получавала маичински.В НОИ ме водят ,че ги получавам с два месеца на зад .Не би ли трябвало парите за този период да ги получа на куп, или ще ги изгубя тьйкато маичинството ми изтича на 11 септември.МОЛЯ ОТГОВОРЕТЕ МИ АКО СТЕ ИМАЛИ ТОЗИ ПРОБЛЕМ.

Няма да изгубиш неполучените обезщетения, независимо, че детето става на 2 години. Моментът на изплащането зависи от това кога работодателят е подал данните за обр. 1 в Персоналния регистър.

# 552
  • UK
 Пак съм аз.... преди известно време питах някои нещица
 Вече съм официално разведена и съм си взела решението от съда. Какво правя от тук на татък за да получавам детските надбавки... Работя и получавам 50% от майчинството... общо дохода ми с малкия заплата + майчинство ми е 600лв... Изобщо майчинството брои ли се като доход  newsm78...

# 553
Пак съм аз.... преди известно време питах някои нещица
 Вече съм официално разведена и съм си взела решението от съда. Какво правя от тук на татък за да получавам детските надбавки... Работя и получавам 50% от майчинството... общо дохода ми с малкия заплата + майчинство ми е 600лв... Изобщо майчинството брои ли се като доход  newsm78...

Да, майчнистовото също е доход във връзка с месечните помощи за деца  Peace Отиди и подай декларация в Дирекция Социално подпомагане. ТРябва ти бележка за дохода ти 2 месеца назад.

# 554
Трябва да отидеш в Социално подпомагане и да провериш колко точно трябва да ти е доходът,предо мах беше по 200 лева на човек,сега мисля че е повече.Носи си и решението за развода - преснимано/остава и за тях/.Издръжката определена от съдът също май се взема впредвид.На мен ми искаха обаче доход за 1 година назад.Затова е най-добре на място да питаш.
Успех Peace

Общи условия

Активация на акаунт