Отговори
# 525
Значи аз съм на 16 години не съм взимал детски наще са разведени майка ми е без работна и е извън страната идва си след 2 дена искам да си оправя детските.
Имам бележка от Училище какво друго трябва да имам за да може мама само да се подпише и дали мога сам да ги оправя майка ми ще остане в БГ 1 година  newsm78

# 526
  • Пловдив
Значи аз съм на 16 години не съм взимал детски наще са разведени майка ми е без работна и е извън страната идва си след 2 дена искам да си оправя детските.
Имам бележка от Училище какво друго трябва да имам за да може мама само да се подпише и дали мога сам да ги оправя майка ми ще остане в БГ 1 година  newsm78

Миличка,майка ти трябва да подаде документите.Т.е ако остане 1 година в БГ,за следващато година тя няма да може да подаде.

Трябва майката ти си извади служебна бележса за дохода от работодателя за 12 м назад.

Като подадете документите ще взимате детски 12 м след това.Като изтекат-нови документи ще трябват и майкта пак да дойде.

# 527
еми тя е без работа

# 528
[/qu

Когато майка ти се прибере от чужбина ще попълни молба-декларация по образец, твоята бележка от училище и нейната трудова книжка. Ако до сега не е получавала никога семейни помощи за деца да си приготви акта ти за раждане и решението за развод. Никъде в закона няма нормативно основание по което да откажат помощи на майка ти. newsm10

# 529
Привет момичета!
Аз се водя самотна майка,но живея с мъжа си.дъщеря ми през май ще стане на 2 годинки.Общият доход на двамата е 710 лв. Какви помощи мога да ползвам в такъв случай-интересувам се от това,дали мога помощи за отопление да получа за зимния период,а също така някакви месечни помощи.НЕ желая да лъжа социалните,че живея сама,но при положение,че дохода ни е под 350 лева на човек и живеем на квартира дали ще свърши работа?
Благодаря предварително за отговорите!

То това даже не е лъжа, ако нямате подписано за съжителство или брак... Rolling Eyes Ти всъщност няма как да докажеш, че живееш с него...
Привет момичета!
Аз се водя самотна майка,но живея с мъжа си.дъщеря ми през май ще стане на 2 годинки.Общият доход на двамата е 710 лв. Какви помощи мога да ползвам в такъв случай-интересувам се от това,дали мога помощи за отопление да получа за зимния период,а също така някакви месечни помощи.НЕ желая да лъжа социалните,че живея сама,но при положение,че дохода ни е под 350 лева на човек и живеем на квартира дали ще свърши работа?
Благодаря предварително за отговорите!

То това даже не е лъжа, ако нямате подписано за съжителство или брак... Rolling Eyes Ти всъщност няма как да докажеш, че живееш с него...
В закона има понятие "лица, живеещи на семейни начала" което е равностой но на "бракувани"

# 530
здравейте, детенцето ми е родено през април, от социалните казаха, че май месец трябва да им занесем бележки от работодателите, за да ми разгледат документите за помощите. мога ли да занеса бележи примерно по-късно, примерно юли? благодаря

# 531
здравейте, детенцето ми е родено през април, от социалните казаха, че май месец трябва да им занесем бележки от работодателите, за да ми разгледат документите за помощите. мога ли да занеса бележи примерно по-късно, примерно юли? благодаря
Колкото по-късно ги занесеш, толкова по-късно ще започнат да ги изплащат Simple Smile Не ги изплащат със задна дата (ако става въпрос а детските) Simple Smile
Можеш и догодина да подадеш документи..
Изплащането започва от месеца, в който си подала заявлението.. (изплащат ги за предходен месец) - т.е. ако подадеш през юли - ще имаш право на детски за юли, които ще получиш през август.. До тогава няма да получаваш. Няма и да ти дадат парите за тези месеци.

# 532
Здравейте, имам един въпрос. Детето ми е родено юни 2006. Пъвата година получавах детски, но доходът ми през 2-те бе по-висок и нямах право. Сега обаче като гледам, определено ще мога да се класирам. Въпросът ми е, тъй като не получавам в момента,трябва ли да чакам юни 2009, за да подам молба или мога още сега да извадя бележки за доход и да отида?

# 533
  • София
Здравейте, имам един въпрос. Детето ми е родено юни 2006. Пъвата година получавах детски, но доходът ми през 2-те бе по-висок и нямах право. Сега обаче като гледам, определено ще мога да се класирам. Въпросът ми е, тъй като не получавам в момента,трябва ли да чакам юни 2009, за да подам молба или мога още сега да извадя бележки за доход и да отида?
Можеш още сега да подадеш молба.

# 534
Благодаря   bouquet

# 535
Колкото по-късно ги занесеш, толкова по-късно ще започнат да ги изплащат Simple Smile Не ги изплащат със задна дата (ако става въпрос а детските) Simple Smile
Изплащането започва от месеца, в който си подала заявлението.. (изплащат ги за предходен месец) - т.е. ако подадеш през юли - ще имаш право на детски за юли, които ще получиш през август.. До тогава няма да получаваш. Няма и да ти дадат парите за тези месеци.

да попитам, парите, които полу4авам като май4инство прибавят ли се към дохода, от които се из4ислява дали 6те полу4а 350 на 4лен от семейството?
благодаря

# 536
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата

да попитам, парите, които полу4авам като май4инство прибавят ли се към дохода, от които се из4ислява дали 6те полу4а 350 на 4лен от семейството?
благодаря

Да, но информацията идва по служебен път от НОИ

# 537
Здравейте, определен ми е термин за 10 януари 2010г., мога ли сега да започна да се доосигурявам сама за да може живот и здраве след раждането да получавам по високо обещетение. И има ли смисъл в това, не съм запозната, но много често започнах да чувам че така правят бременните и за това се интересувам и аз. Сега ме осигуряват на 535лв. ако от м. май започна да се осигурявам 1000лв. каква ще е разликата в това което ще получавам след това. Като се има в предвид, че сега сама ще трябва да си довнасям. Надявам се да сте ме разбрали  newsm78

# 538
Здравейте, имам два въпроса и се надявам да ми помогнете.Сестра ми е бременна в 7мия месец, но живее в англия и там ще ражда.тя няма трудов стаж за последната една година в бг и въпроса ми е има ли право на някаква помощ за бременост от българия и ако е така, какво трябва да направи.
а другия ми въпрос се отнася за мене. аз съм в май4инство от 02.12.2008 и на 16.04.2009 ми изте4е третия последен болни4ен и имам преведени от ной само за първите 11 дена от април месец.та въпроса ми е за следващите дни от април месец и за остатъка до 410 дни от нои или от работодателя ще ги полу4авам тъй като нали ве4е се падам в отпуска по май4инство или поне така мисля.
БЛАГОДАРЯ!

# 539
Здравейте.Искам д ави попитам дали сестра ми има право на някаква помощ за бременост и раждане след като тя работи в англия и смята там да ражда.в българия няма никакъв трудов стаж за последната 1 година.

Общи условия

Активация на акаунт