Отговори
# 510
  • Пловдив
моля, някой ако знае да ми пише някакъв адрес на който мога да си проверявам дали ми са преведени детските надбавки както се проверява в Ной за майчинството с ПИК

няма такава възможност.

# 511
  • София
Здравейте, на08.01 2009 г. родих и през февруари месец подадох документи за детските и за еднократната помощ в социалното в Бургас. Казаха ми че към средата на март ще ми бъдат изплатени 250лв. еднократна помощ и 35лв детски, които така и не разбрах за кой месец са. На 20 .03 сумата от 285лв беше преведена по картата ми. От тогава не са постъпвали никакви пари . Можете ли да ми обясните за кой месец са изплатени тези 35лв детски и според вас нямам ли забавяне с плащанията , според мене не е нормално от януари до сега да са ми преведени само веднъж детски. Благодаря ви.
Няма забавяне. Еднократната и детските се изплащат в месеца следващ месеца на подаване на молба - декларацията. През март са ти изплатили сумите за месец февруари. Обикновено ги изплащат около 20 число, +– няколко дни.

# 512
Благодаря ти  за бързия отговор. Simple Smile Днеска са ми превели 35лв, явно е за март това.

# 513
Момичета здравейте. Питах и в Майчинството-счетоводно, но още няма отговор.
Имам въпрос и дано да не го задавам объркано или неразбрано (не съм запозната с термините) Embarassed
Ще се опитам да обясня на кратко:
От десетина месеца съм напуснала бившата си работа, а от шест се самоосигурявам във фирмата на мъжа ми. Имам си отдавна 12 месеца стаж (за майчинските). Счетоводителката на мъжа ми обаче, освен класическите документи, ми иска някакъв писмен документ от стария ми шеф (и неговия счетоводител), каква заплата съм имала и на колко са ме осигурявали в предходния период. newsm78 Аз и казвам - на минималната заплата, но на нея явно и трябва на хартиен носител, заради печат ли, какво ... Такова нещо не бях чувала при положение, че в НОИ си се водя със стаж, там има информация и за осигуровките ми. Имам ПИК код и се чудя дали, след като и трябва минал период със инфо за осигуровките ми, да не и принтирам един лист и това е? Thinking
Питам, защото екс-шефа ми е продал фирмата и ми обясни, че няма координатите на бившия си счетоводител. Така че, такава извадка, не мога да получа от него. Интересува ме, трябва ли ми наистина подобен документ, за периода преди да се осигурявам във фирмата на мъжа ми? Нали тази информация така и така я има в НОИ? Ще кандидатствам и за детски, в случай,че има връзка.
Много съм объркана... Благодаря предварително за отговора.

# 514
Здравейте момичета!
Искам да ви попитам нещо.През април детенцето ми стана на 1 годинка.Досега получавах 90 %от заплатата си а от май ще ми  бъде изплащана минималната раб. заплата.
През април трябваше да подавам декларация за детските надбавки.Но след дългото смятане установих,че надвишавам с 2 лева.И няма смисъл да подавам документите.Може ли да подам декларация за детските през май,тъй като вече доходите ни вече  няма да надвишават 350 лева.Дано сте ме разбрали.

# 515
  • София
Здравейте момичета!
Искам да ви попитам нещо.През април детенцето ми стана на 1 годинка.Досега получавах 90 %от заплатата си а от май ще ми  бъде изплащана минималната раб. заплата.
През април трябваше да подавам декларация за детските надбавки.Но след дългото смятане установих,че надвишавам с 2 лева.И няма смисъл да подавам документите.Може ли да подам декларация за детските през май,тъй като вече доходите ни вече  няма да надвишават 350 лева.Дано сте ме разбрали.
Да може

# 516
  • София
Момичета здравейте. Питах и в Майчинството-счетоводно, но още няма отговор.
Имам въпрос и дано да не го задавам объркано или неразбрано (не съм запозната с термините) Embarassed
Ще се опитам да обясня на кратко:
От десетина месеца съм напуснала бившата си работа, а от шест се самоосигурявам във фирмата на мъжа ми. Имам си отдавна 12 месеца стаж (за майчинските). Счетоводителката на мъжа ми обаче, освен класическите документи, ми иска някакъв писмен документ от стария ми шеф (и неговия счетоводител), каква заплата съм имала и на колко са ме осигурявали в предходния период. newsm78 Аз и казвам - на минималната заплата, но на нея явно и трябва на хартиен носител, заради печат ли, какво ... Такова нещо не бях чувала при положение, че в НОИ си се водя със стаж, там има информация и за осигуровките ми. Имам ПИК код и се чудя дали, след като и трябва минал период със инфо за осигуровките ми, да не и принтирам един лист и това е? Thinking
Питам, защото екс-шефа ми е продал фирмата и ми обясни, че няма координатите на бившия си счетоводител. Така че, такава извадка, не мога да получа от него. Интересува ме, трябва ли ми наистина подобен документ, за периода преди да се осигурявам във фирмата на мъжа ми? Нали тази информация така и така я има в НОИ? Ще кандидатствам и за детски, в случай,че има връзка.
Много съм объркана... Благодаря предварително за отговора.

Преди счетоводителите искаха бележка за заплата и удържани осигуровки от стария работодател, защото те изчисляваха и изплащаха обезщетенията за болнични, сега след като вече това се извършва от НОИ, според мен не е необходимо да представяш такава бележка. За детските добавки ще ти е необходима служебна бележка за дохода за 12 месеца преди месеца на подаване на молба - декларацията.

# 517
Момичета здравейте... [/b]
Преди счетоводителите искаха бележка за заплата и удържани осигуровки от стария работодател, защото те изчисляваха и изплащаха обезщетенията за болнични, сега след като вече това се извършва от НОИ, според мен не е необходимо да представяш такава бележка. За детските добавки ще ти е необходима служебна бележка за дохода за 12 месеца преди месеца на подаване на молба - декларацията.
anii_ta, много благодаря за отговора.  Heart Eyes И се извинявам за още един глупав въпрос. Embarassed
Тази служебна бележка от новата ми счетоводителка ли е или от НОИ трябва да си я извадя? Така и така старият счетоводител (който е отговарял за 6 от 12-те месеца) не мога да го намеря...

# 518
  • Пловдив
Момичета здравейте... [/b]
anii_ta, много благодаря за отговора.  Heart Eyes И се извинявам за още един глупав въпрос. Embarassed
Тази служебна бележка от новата ми счетоводителка ли е или от НОИ трябва да си я извадя? Така и така старият счетоводител (който е отговарял за 6 от 12-те месеца) не мога да го намеря...

Служебните бележки се издават от фирмата,в която работиш,не от НОИ.

Ако в тези 12 месеци,ти влизат месеци и при предишния работодател,и от него ти трябва служебна бележка.

# 519
Привет момичета!
Аз се водя самотна майка,но живея с мъжа си.дъщеря ми през май ще стане на 2 годинки.Общият доход на двамата е 710 лв. Какви помощи мога да ползвам в такъв случай-интересувам се от това,дали мога помощи за отопление да получа за зимния период,а също така някакви месечни помощи.НЕ желая да лъжа социалните,че живея сама,но при положение,че дохода ни е под 350 лева на човек и живеем на квартира дали ще свърши работа?
Благодаря предварително за отговорите!

# 520
  • Пловдив
Привет момичета!
Аз се водя самотна майка,но живея с мъжа си.дъщеря ми през май ще стане на 2 годинки.Общият доход на двамата е 710 лв. Какви помощи мога да ползвам в такъв случай-интересувам се от това,дали мога помощи за отопление да получа за зимния период,а също така някакви месечни помощи.НЕ желая да лъжа социалните,че живея сама,но при положение,че дохода ни е под 350 лева на човек и живеем на квартира дали ще свърши работа?

С този доход,нямате право на помощи за отопление или други помощ.Имате право на детски за детето-35 лв на месец.

# 521
Здравейте! Искам да попитам колко месеца трябва да си осигуряван,за да ти плащат майчинските според новия закон. През 2008 година искаха да имаш 6 месеца? Сега май приеха нов закон ! Аз имам работени 6 месеца и плащани 6 месеца осигуровки дали ще ми дадат майчински,ако не дали има някакъв вариант да си платя,за да ми ги дават? Мерси предварително на всички!
 newsm78    bouquet

# 522
  • София
За месечните помощи за деца освен всички други документи,на разведените искат и удостоверение за семейно положение.

# 523
  • София
Здравейте! Искам да попитам колко месеца трябва да си осигуряван,за да ти плащат майчинските според новия закон. През 2008 година искаха да имаш 6 месеца? Сега май приеха нов закон ! Аз имам работени 6 месеца и плащани 6 месеца осигуровки дали ще ми дадат майчински,ако не дали има някакъв вариант да си платя,за да ми ги дават? Мерси предварително на всички!
 newsm78    bouquet
За да получаваш обезщетение за бременност и раждане и след това обезщетение за гледане на дете до 2 години трябва да имаш 12 месеца осигурителен стаж и към момента на излизане в болничен да си осигурена т.е. да работиш. Този 12 мес. стаж не е необходимо да е точно преди излизане в болничен и да е непрекъснат, може да е придобит и преди това.
Ако все пак досега имаш само 6 месеца осиг. стаж ще започнеш да получаваш обезщетение от НОИ когато достигнеш 12 месеца стаж, тъй като болничните се водят за осигурителен стаж. До тогава можеш да получаваш помощи по закона за семейните помощи за деца - еднократна за бременност и месечна за гледане на дете до 1 година, при условие че доходът на член от семейство е по - малък или равен на 350 лв.
Няма как да платиш осигуровки със задна дата.

# 524
Привет момичета!

То това даже не е лъжа, ако нямате подписано за съжителство или брак... Rolling Eyes Ти всъщност няма как да докажеш, че живееш с него...

Общи условия

Активация на акаунт