Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 23-та тема

• 51 122
  • 364
  •   1
Отговори
# 90
пеп-4о, кога успяваш и на работа да ходиш, че и закуска да приготвяш?  bouquet

Вчера вечерята при нас беше салата от праз с маслини и най-любимата ми манджа – пълнени чушки с кайма и ориз  Heart Eyes. И като такава има щастието да бъде снимана два пъти – в тавичката и в чинийката  Laughing:

# 91
  • София
пеп-4o, кажи как ги направи тези пълнени пържени джобчета, и на мен ми се приядоха   Laughing

И на мен много ми се приядоха и ще чакам за рецептата   

# 92
пеп-4o, кажи как ги направи тези пълнени пържени джобчета, и на мен ми се приядоха   Laughing

Не съм Пеп-чо, ако ме бие предпочитам да хвърли по мен някоя от манджите си, но доколкото гледам от снимката това са пържени филии със сирене. Между 2 филии(не много дебели) се слага сирене и след това по стандартния начин се овалват в яйце и се пържат. Така се получава един вид пълнени пържени филии със сирене.

# 93

Не съм Пеп-чо, ако ме бие предпочитам да хвърли по мен някоя от манджите си, но доколкото гледам от снимката това са пържени филии със сирене. Между 2 филии(не много дебели) се слага сирене и след това по стандартния начин се овалват в яйце и се пържат. Така се получава един вид пълнени пържени филии със сирене.

И аз не бих отказала да ме замери с някоя манджа, но да напиша - аз ги правя като режа филийка /малко по-дебеличка/ от хляб или франзела, рязвам с остро ножче от едната страна посредата, т.е. правя джобче, пъхам в него най-често пластина кашкавал и нататък като пържени филийки - панираш и пържиш. Може и други неща за пълнеж - сирене, шунка........

От снощи - поредната вкусотийка по рецепта на bordovsky - чушки с боб и ориз. Вкъщи безмесни манджи хич не се котират, но тая обра точките - мъжО само питаше какво има в нея, от много работи била, пък тя хич не е от много, ама е голяма вкусотия. Добавих от мен само малко дивисил.   bouquet за хубавата рецепта!

И вече равно отрязано парченце от вчерашния ябълков сладкиш, определено по-добър е на другия ден, ама пък много трябва да се чака.........

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 12:06 от labrex

# 94
Браво,майстори кулинари!!!!!!!! smile3501
Ама нагладен стомах няма да влизам тук,че..........
nen-4o,джобчета изглеждат много апетитни! Hug

# 95
Моля вии,

кажете за това писле с бирена бутилка (какви подправки или марината използвате за него)... в събота имам именник и искам да приготвя интерсни неща... Обещавам снимки!!! Peace

П.П. Приемам и идеи за примерно меню или каквито и да са идеи!

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 12:50 от double hot

# 96
Картофена яхния с месо http://www.foto.bg/data/500/medium/1559.jpg

тъкмо си оправих снимките да не са мътни и пак така стават Twisted Evil

# 97
Моля вии,

кажете за това писле с бирена бутилка (какви подправки или марината използвате за него)... в събота имам именник и искам да приготвя интерсни неща... Обещавам снимки!!! Peace

Ето ти една - рецептата на пеполина.

# 98
# 99
  • София-Младост
Моля вии,

Ето ти една - рецептата на пеполина.
А не се ли покрива с фолио...няма ли да изгори от горе преди да се опече от вътре?

# 100

не можах да изчакам разясненията и още сутринта си ги направих, много са вкусни наистина, благодаря   bouquet

не ми излиза снимчицата на пълнените пържени джобчета Cry

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 14:40 от dianjeli3

# 101
Две - три теми пропуснах аз, не че не съм готвила, но ме мързеше да снимам  Embarassed
Обаче ви наглеждах от време на време, страхотни неща както винаги, надали ще мога сега да наваксам с комплименти за всички Hug

Аз в неделя правих един кугелхопф (нещо като козунак), но не стана много успешен:

Като видях, че няма да върви в този вид, днес направих пудинга с козунак на xenia в малки формички: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=94679.75

Ето и едни рулца от праз с шунка:

# 102
  • Torino,IT
Здравейте момичета, много вкусни неща сте сготвили както винаги  bouquet

Аз днес готвих запеканка с броколи, бекон и сметана и една салатка капрезе.

Искам да помоля Ягодка да ми каже къде мога да видя рецептата за Руло стефани, защото съм му дигнала мерника. Praynig PeaceВ най скоро време ще го правя.
Котка, страхотен кугелхопф, на външен вид си е баш козунак, а как е на вкус, сигурно е суперрр  bouquet
До скоро и приятна вечер Heart Eyes

# 103
Lindita, и двете неща от снимките ти са ми много любими. Crazy

Иначе кугелхопфът си е точно като козунак (коледен по принцип), но моят нещо сухичък стана и не много сладък, а това вкъщи не се прощава, така че се наложи да го префасонирам. Simple Smile

# 104
В този час на деня само хляба е в наличност, във фурната е манджата - пълен пипер с кайма и ориз.

Вътрешнос& … 80;ца и Външен пог … 83;ед - то на това ако му се казва хляб... - останало цедено мляко(кажи-речи заквасена сметана)+прясно мляко+скилидки чесън+масло с чесън+малко настърган пармезан+малко сирене+шарена сол и сие, отгоре намазан с малко масло с чубрица и семена........Аромата е убийствен!

Общи условия

Активация на акаунт