Пациенти на д-р Даскалов

• 125 278
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
Момичета,извинявам се -предстои ми изследване за халмидии и микробиология-имате ли актуално инфо за цени.
Аз май не открих Embarassed Embarassed
Благодаря ви предварително! Hug Hug

Цената на  изследване за халмидии виж в сайта на Геника: http://www.genicalab.com/prices.php  Peace

# 451
Момичета Hug Hug,предварително се извинявам но не знам къде да поста въпроса си-а ясно е повечето посещаваме др Даскалови затова да споделя тревогата си-от направената микробиология става ясно, че уреоплазмата ми е положителна-трудно ли се бори тази гад,дали някоя от вас се е сблъсквала с подобен проблем....
Аз така или иначе ще говоря с др..но толкова се разтревожих Sad

# 452
Миличка, личен опит и съвет не мога да дам, но намерих това:

Какво да направите, ако при изследване ви  открият микоплазма и уреаплазма. На първо място не се панирайте, изследването показва, че вие сте носител, но не е задължително да сте болен. Уреаплазмата и микоплазмата предизвикват инфекциозните заболявания уреаплазмоза и микоплазмоза. Уреаплазмата и микоплазмата се отнасят към гъбичките и по своите свойства заемат междинно положение между вирусите, бактериите и едноклетъчните организми. Уреаплазмите и микоплазмите толкова си приличат, че почти винаги се разглеждат заедно. Лечението им също е сходно. Заразяването може да стане само по полов път при контакти с болни или носители.
Първите симптоми за налачие на микоплазми и уреаплазми приличат на обичайните симптоми на уретрит и нямат никакви специфични особености. Често носителите на микоплазма и уреаплазма въобще не отбелязват никакви симптоми като парене или сърбежи, затормозяване при уриниране, невисока телесна температура и дискомфорт. Ето защо като цяло изследване поради подозрение за наличие на уреаплазми и микоплазми е много рядко срещано.
Главната опастност се състои в това, че при липса на лечение микоплазмата и уреаплазмата могат да предизвикат хронична форма на микоплазмоза или уреаплазмоза. Последствията от ненавременното лечение  могат да предизвикат сериозни заболявания като: хроничен уреаплазмен простатит и везикулит, хроничен двустранен епидидимит, микоплазмен цистит и пиелонефрит. За да се избегне това е необходимо да се направи изследване, ако вие сте в рискова група за венерически заболявания.  
Уреаплазмозата и микоплазмозата, особено в ранен стадий, лесно се отстраняват с терапевтично лечение. Микоплазмите и уреаплазмите са много малки организми, които са способни да живеят самостоятелно. Те нямат клетъчни стени и затова на тях не могат да подействат много от антибиотиците. Затова в борбата с тях се използват специални противомикробни препарати.

Не е толкова страшно - кураж, ще пребориш гадинките Hug

# 453
Мила, me4koni, преди година и половина след микробиологично изследване и при мен се указа положително изследване точно за уреаплазма. Д-р Даскалов  ми назначи курс на лечение с антибиотици за мен и съпруга ми, и след 10 дни лечение, когато направих контролно изследване теста показа отрицателно. Затова не  се притесняваи, не е нещо непоправимо и ти пожелавам успех да се излекувате така бързо както се получи при мен, макар да съм чувала че някои двойки правят повече от един курс на лечение с антибиотици.
Успех и очакваме хубави новини. Ние сме с теб и те подкрепяме.

# 454
 me4koni.не се притеснявай лекува се и не е нещо страшно,антибиотик ще ти изпишат,д-р Даскалов е прекрасен специялист си разбира от работата,имах удоволствието да му бъда пациентка,довери му се.Пожелавам ти успех и всичко най добро!!!

# 455
На Мечкони пожелавам бързо преборване с гадовете и съвсем скоро  да е спокойна Hug
На Стеф благодаря за поднесената информация,която и за мен беше много полезна  bouquet
За съжаление аз имам подозрения,че нещо от тези изследвания няма да ми даде добър резултат Twisted Evil
Момичета,както става ясно тези гадини се морят с антибиотици,както и наличието на хламидия,което ще рече,че за бременна като мен е доста опасно,както наличието на болестта,така и лечението newsm78 Някой има ли идея и минал ли е по този път за да сподели как е процедирал?

# 456
Момичета Hug Hug Hug-благодаря ви за съпричастността,просто нали знаете когото си мислиш че си на едан крачка и малкото отклонение ти се струва ужасно...
Благодаря ви от сърце  bouquet  bouquet
Дано да мине само с един курс Praynig Praynig...но в крайна сметка каквото трябва ще се направи

# 457
Луси -  Hug
Познавам момичета, които бяха бременни и имаха хламидия. Лекуваха се успешно с АБ - подбира се подходящ такъв. Спокойно. А защо си мислиш, че може да не са ти наред резултатите?

Информацията за уреаплазмата я извадих от тук, има страхотно компилирана информация за всичко, може да ви е от полза, ако вече не сте видели темата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29275.0;all На втора страница са много полезно нещата.

# 458
Момичета, знае ли някоя за колко време излизат резултатите от Биохимичния скрининг, бях пр Даскалов и ми взеха кръв за БХС. Също така БХС веднъж през бременността ли се прави, знам, че възможните периоди за БХС са три, но ако е направен веднъж трябва ли да се прави пак, както примерно е Феталната морфология.

# 459
Момичета, знае ли някоя за колко време излизат резултатите от Биохимичния скрининг, бях пр Даскалов и ми взеха кръв за БХС. Също така БХС веднъж през бременността ли се прави, знам, че възможните периоди за БХС са три, но ако е направен веднъж трябва ли да се прави пак, както примерно е Феталната морфология.

БХС се прави 2 пъти през бремеността - 1-ви ( 11 до 13+6 г.с)  и 2-ри (14+4 до 19+3 г.с) - според д-р Даскалов. От доктора знам, че първия е по-надежден и по-точен, а и освен това дава възможност при необходимост, бременността да бъде прекъсната на по-ранен етап. Аз лично не го правих защото според мен той определя само вероятността а не потвърждава наличието или липсата на аномалии и заболявания, но това е лична моя преценка. Надявам се всичко да е наред и ти желая добри резултати.

# 460
Стеф,много благодаря за линка,не бях попадала там,а виждам че има много полезна информация  Hug
Аз се притеснявам,защото от 13г.с. се опитвам да лекувам гъбична инфекция и резултат до момента няма и моя док на ЖК казва,че ставало по-трудно лечението,защото не могат да се приемат лекарства през устата,които съответно са по-силни,а действаме само с локални,но за съжаление нищо не се получава....
Последният път като бях при Даскалов му казах за гъбичките и той каза,че е добре да се направи изследване за хламидия и тогава да се установи какво точно е и как да се лекува,та оттам ми дойдоха съмненията,иначе аз изобщо не се бях замисляла за това...но вече споменато веднъж ми налага голям тормоз.

Мария,аз лично го правих веднъж БХС-то и то второто(така си бях решила) и резултатите ми излезнаха за по-малко от седмица.Само че аз моето го правих във ВМИ и оттам изследването беше пратено до Майчин дом-София,незнам в твоя случай къде и как се изпраща.Аз лично дори и да трябва 10 пъти да се ходи не бих отишла повече,а и не ме сърбят още 100 лева и за това изследване Peace

# 461

БХС се прави 2 пъти през бремеността - 1-ви ( 11 до 13+6 г.с)  и 2-ри (14+4 до 19+3 г.с) - според д-р Даскалов. От доктора знам, че първия е по-надежден и по-точен, а и освен това дава възможност при необходимост, бременността да бъде прекъсната на по-ранен етап. Аз лично не го правих защото според мен той определя само вероятността а не потвърждава наличието или липсата на аномалии и заболявания, но това е лична моя преценка. Надявам се всичко да е наред и ти желая добри резултати.

Много благодаря за отговора ти, аз моя го направих в 14 + 5. Съгласна съм с теб, чувала съм за случаи когато показва висока вероятност, а после всичко да е наред.

# 462
Мария, аз правих първия БХС по съвет на док и след това не ми е казвал, че е необходимо да се правят други БХС.
Луси, не бързай да се притесняваш преди да са ти излезнали резултатите, а и след това (колкото и невъзможно да звучи). На мен лекар ми е казвал -"гъбичките да са ти проблема" -  в смисъл, че не са фатални. Но ти си направи хламидиите и микоплазмите, след като Даскалов така те е посъветвал. Вярно е, че през бременността е по-кофти лечението им, защото подходящите антибиотици са по-малко, но пък е по-добре, ако има нещо, да бъде открито и лекувано, отколкото изобщо да не се разбере за съществуването му. Аз, разбира се, от сърце ти желая да няма какво да лекуваш  Hug

# 463
campanula  Hug
Много благодаря за успокоението и милите думи.Аз също се надявам да не се налага да лекувам каквото и да било,останаха още 2 месеца,дай Боже да ги изкарам нормално,а след това ще пия каквото и когато ми кажат и ако са гъбички все ще ги изтрепя Praynig

# 464
Луси - досега предполагам си пускала микробиология, нали?
Какво ти излиза като резултат?

Общи условия

Активация на акаунт