Пациенти на д-р Даскалов

• 125 294
  • 763
  •   1
Отговори
# 660

Разбира се не всеки лекар е съвършен както има доволни така и недоволни.Аз преди това бях при док. който искаше да ми направи инсе без нито едно изследване.

Ето това не бива да се случва НИКОГА!!!!
Миле.. би ли споделила кои са "излишните" изследвания?

[/quote
листа който ти дава ,полувината са излишни,в софия като ги показах и  Shocked не си ги спомням беше отдавна ,добре че имах позната гинеколожка та полувината ми ги пусна по здр каса иначе .....

при мене цветната снимка ( не съм я правила при него ,не ми се плащаше тъй като може по здр каса платих си само 2 и нещо ) имаше болка но търпима  Peace

# 661

Разбира се не всеки лекар е съвършен както има доволни така и недоволни.Аз преди това бях при док. който искаше да ми направи инсе без нито едно изследване.

Ето това не бива да се случва НИКОГА!!!!
Миле.. би ли споделила кои са "излишните" изследвания?

[/quote
листа който ти дава ,полувината са излишни,в софия като ги показах и  Shocked не си ги спомням беше отдавна ,добре че имах позната гинеколожка та полувината ми ги пусна по здр каса иначе .....

при мене цветната снимка ( не съм я правила при него ,не ми се плащаше тъй като може по здр каса платих си само 2 и нещо ) имаше болка но търпима  Peace

защо така излезна незнам  newsm78

# 662
интересно защо в софия не ги искат всички тези изследвания,не ги назачават ,а само той  newsm78
мн ми беше чудно .... ами нали имат лаборатория ,трябва да се печели ,преди 3 г  когато отидох да ги правя в моя град като ми каза колко ще ми струват и щях да  Crazy а те полувината минават по здр каса  Peace пак казвам нямам против изследвания,но тези които са необходими ,а не така на всички едно и сащо .всяка ситуация е индивидуална ....

# 663
  • Пазарджик
И при мен цветната снимка ще ми е по каса.Ще платя само контраста 40 лв. Може да ме боли малко но иначе 300 лв. нямам за другата.А и да ви кажа повече ме е страх да ми сложат пълна упойка от колкото да ме боли.

# 664
Какво значи "излишни" - нали трябва да се види всичко, което има отношение към забременяването. Цитирайте това, което според вас е излишно, за да поговорим как точно то отговаря за зачеване и износване. И какво общо има печалбата на лабораторията с изследванията, които пуска докторът - да не би той да е собственик на лабораториите в града или взима процент от тях?
А защо е добре ЦС да се направи с пълна упойка, е дискутирано доста по другите теми. Накратко - прави се не, за да се избегне болката, а за да се избегне спазъм, който ще направи изследването неточно и дори невярно.
П.С. Пише се "половина"

# 665
Интересно, защото аз до забременяването си бях пациентка на клиника Щерев и след това бремеността ми следи д-р Даскалов. Изследванитя и в Щерев и от листа на Даскалов са еднакви. И никога не съм правила изследванията в тяхната лаборатория , а всичко си го правих в нашия град по здравна каса с направление. Има изследвания, които не минават по каса разбира се /напр.БХС/. Но аз съм на мнение по-добре повече изследвания, а не после пак ще има да се плюе "ето той не ми пусна това изследване, а е трбвало и т.н. Но всеки си преценява, аз не смятам, че когато имаш проблем със забременяване или проблемна бременност съществува понтие като "излишно изследване".

# 666
  • Пазарджик
И аз си правя изследванията в нашия град и който можах ми минаха по каса.Колкото до ЦС може да се получи спазъм а може и да не се получи.Всеки си решава как да си направи.А и както споменах изпитва ужас само от мисълта за пълна упойка.

# 667
  • Пловдив
Упойката представлява венозна анестезия, поне в "Селена" е така, понеже гледам, че цитирате 300 лева като сума, а там ЦС струва толкова. В никакъв случай не може да става сравнение с пълната упойка при операция, което аз съм преживяла. Събуждаш се след няколко минути, лежиш 1-2 часа и си отиваш. Това е. Да, упойките товарят организма, но това не е чак толкова тежка упойка, при която си интубиран и упоен в продължение на часове. За другите клиники не мога да коментирам какво се разбира под пълна упойка.  Peace

# 668
  • София
интересно защо в софия не ги искат всички тези изследвания,не ги назачават ,а само той  newsm78

ами защото и в "софия" има некадърни лекари, затова!

ти като си написала "в софия казаха" и се едно дедо Боже у райската гинекология лично се е изказал като последна инстанция...  Laughing

стига дивотии и неграмотни мнения! д-р Даскалов е доказано кадърен, почтен и хуманен лекар.

# 669
Jam  bouquet
  202uu

п.с-никой не казва,че изследванията трябва да се правят в определена/частна лаб.,нито пък др.Даскалови имат предпочитания за такава,част от тях минават и по касата Peace

# 670
  • Пловдив
До сега си траех по въпроса, защото всеки сам си решава. Ама и аз като си назнача един вагон изследвания, че да видя няма ли от някой трън да изскочи заек, за какво ми е лекар. За мен добрият лекар трябва да бъде добър диагностик и въз основа на това да назначава изследвания, а не обратното: да пуска всичко наред и тогава да се чуди. Не се прави така. Всеки случай си е индивидуален не може да се раздават на всеки едни и същи листове с изследвания. Аз не съм правила нито едно от прословутите му изследвания, което на попречи на моя лекар преди години да диагностицира проблема, да ми назначи каквото е необходимо и о.....чудо, все че се оказа прав, че и забременях.

Аз лично за себе си подобен подход не одобрявам. Малко ми идва непрофесионално и се губи личното отношение към пациента. Пък и това може да бъде нож с две остриета и доста подвеждащо, ако се насочиш към едно в резултат на изследване, а да се окаже нещо съвсем друго, което си пропуснал покрай толкова много резултати.  Peace

В никакъв случай не съм против това да се правят изследвания, но те да са обосновани защо се налагат, а не да се изписват на килограм. Защото и аз съм правила изследвания но само тези, които лекарят прецени, че са необходими.

# 671
Здравейте момичета  Simple Smile не бях влизала във форума от няколко дни а вии сте изписали цяла страница Simple Smile.....
Mometo* ,sunnydayO... благодаря ви че ми давате кураж! Записах си  час за цветната снимка другата седмица стискайте палци  Peace  Желая лек ден на всички

# 672
  • София
До сега си траех по въпроса, защото всеки сам си решава. Ама и аз като си назнача един вагон изследвания, че да видя няма ли от някой трън да изскочи заек, за какво ми е лекар. За мен добрият лекар трябва да бъде добър диагностик и въз основа на това да назначава изследвания, а не обратното

да беше продължила да си траеш по въпроса, защото си невежа. диагностиката се прави на база на комбинация от снета анамнеза и обективни данни. каква диагностика на репродуктивната система искаш да ти се направи без изследвания? чрез мануален преглед и по разказ на пациента само ли?

чувам, че точно от това се оплакват стотици жени, разигравани с години от кварталните гинеколози - че лекарят ги прегледал и казал, че всичко им е наред, а пък бебето не ставало вече 10 години...

# 673
  • Пловдив
Ако обичаш без да ме познаваш да не раздаваш квалификации, защото не знам кой ще излезе невеж накрая. диагностиката се прави на база на комбинация от снета анамнеза и обективни данни. Това ти си го писала. Точно така се прави диагностика, а не като се пускат безразборни изследвания. И точно въз основа на това се назначават необходимите изследвания. Ще те изненадам, но аз 10 години по лекари на съм ходила, защото при проблем се обърнах веднага към лекар, ама лекар дето е наясно какво се прави, как се прави и какво трябва да назначи и проблемът ми се разреши бързо. Ако си бях губила времето с лекари дето стрелят напосоки, още щях да си обикалям клиниките.

Къде съм писала, че лекар ми е казал, че всичко ми е наред. И къде съм писала, че не са ми били назначени изследвания. Rolling Eyes

За сведение дядо ми е завърши медицина в Сорбоната, вуйчо ми е лекар.......и още много лекари имаме в рода.....та съм всичко друго, но не и невежа. Нищо че по презупция всички лекари са маскари в България. Ами не са всички и който има поне малко ум да разсъждава логично и до отсява, успехът му е гарантиран.

# 674
 Да де, razel_dazel, но безразборни изследвания биха били, ако пуска рентген на зъби и изследвания на черен дроб, например. Всички неща, които изисква, имат отношение към репродуктивните въпроси. При мен също откри проблема точно за месец и нещо.

Общи условия

Активация на акаунт