Предстои ми лапароскопия - тема 4

• 135 508
  • 822
  •   1
Отговори
# 690
""Много се учудих от цените които давате. Аз си правех  лятото и бях с направление, казаха ми, че не дължа нищо, освен ако искам да си избера лекар който да ме оперира, в този случай ще платя за избор на екип 450 лева, а не за самата лапароскопия. Единственото нещо което си длъжен да платиш е престоя в болницата 5 дни, но не помня колко беше, около 5 лева на ден мисля. Така беше в Майчин Дом София.  ""
При мен беше същото-април 2009 Света София-акушеро-гинекологичната болница-бившата Тина някоя си не си спомням вече.
Платих само за легло 4 дни-приблизително 20 лв.
Поздрави на всички

# 691
Много приятно съм изненадана, че може да мине лапарото през ЗК. Значи, ако си вземе човек направление от личен лекар (което само по себе си е половината работа свършена  Wink), с това направление може да мине без пари на операцията, така ли? На мен ми предлагаха лапаро в клиника Малинов, мисля че те не работят със ЗК, или се лъжа  Thinking До колкото знам там цената е 780 лв. Не вярвам да се съгласят да си направя лапароскопия на друго място, как мислите? За сега обаче все още не е на дневен ред това, ще продължаваме с хапчета да пробваме да разбутаме кратерите по яйчниците ми  #2gunfire

# 692
а колко дни се лежи общо защото на мен за диагностична лапароскопия ми казаха че на първия ден те приемат на втория те оперират и на третия те изписват поне така било в майчин домза нещо друго плаща ли се

# 693
Много приятно съм изненадана, че може да мине лапарото през ЗК. Значи, ако си вземе човек направление от личен лекар (което само по себе си е половината работа свършена  Wink), с това направление може да мине без пари на операцията, така ли? На мен ми предлагаха лапаро в клиника Малинов, мисля че те не работят със ЗК, или се лъжа  Thinking До колкото знам там цената е 780 лв. Не вярвам да се съгласят да си направя лапароскопия на друго място, как мислите? За сега обаче все още не е на дневен ред това, ще продължаваме с хапчета да пробваме да разбутаме кратерите по яйчниците ми  #2gunfire

Мой съвет е да не рискуваш да си правиш лапароскопия при който и да е, за да не стане така, че след време ще се наложи да направиш още 1. По принцип няма да те спрат да се направиш на др. място, но все пак ще им стане криво. Ако ще си за инвитро след това е по-добре да се довериш на тях.
Късмет!

# 694
Momi4eta ,predi nqkolko meseca  prof.Gor4ev me operira kista na qi4nika,naistina mnogo dobre se otnesoxa s men,no krainiq rezyltat  behe nylev,otnovo i otnovo problemi,xodex pri nego na proverki  4esti4ko no toi vse mi kazvahe 4e nihto mi nqma ,a az imax bolki,posledniq pat kato otidox pri profesora na pregled toi mi kaza 4e nihto mi nqma  i da ne xodq pri drygi lekari(tai kato az ne sam ot Pleven i vsi4ko e svarzano s mnogo razxodi)no az ne go poslyhah i otidox na pregled  ppri lekar v moq grad ,toi ystanovi kista 55 mm,spored vas za 2 dena mojeli da se poqvi tazi kista ili Gor4ev ne mi e kazval istinata,na vseki pregled mi vdigahe cenata.Moeto zaklio4enie 4e svetiloto  ne e 4ak tolkoz istinski.

# 695
PREDSTOI MI LAPAROSKOPIA V KLINIKA MALINOV ZA PREMAHVANE NA HIDROSALPINGS V- MOLIA AKO NIAKOI E PRAVIL TAZI MANIPULACII DA IZKAJE MNENIE! AZ SAM V SHOK CHE TRIABVA DAMI MAHNAT TRABATA, A DRUGATA E NAGANATA!

# 696
  • София
Здравей Мими, аз претърпях тази процедура през февруари. Не се притеснявай, лапароскопията минава бързо и леко, а това че ще ти махнат тръбата сигурно е за добро. Аз направих два неуспешни ин-витро опита преди това, а освен че образувах хидросалпингс на едната тръба, на лапарото ми видяха и ендометриоза, която лекувах, така че както виждаш от подписа ми има полза от всичките тези манипулации (третия ин-витро опит ми е успешен). Това че няма тръба няма да го усещаш по никакъв начин. Освен това при процедурата ще могат да те огледат и за евентуални други проблеми, така че си струва да се изтърпи. Пожелавам ти всичко да мине леко и успешно, и с по-малко притеснения  Hug

# 697
Blagodaria ti mnogo, lorelei75 - i men me podgotviat za in vitro pri dr. Stamenov. Yavno i pri teb hidrosalpingsa na trabata ti e prechil za predishnite in vitra. Znaesh li koga e nai - dobre da se napravi - predpolagam v chistite dni ni sled cikala!!!! Nishto ne mi kazaha - mnogo nabarzo stana vsichko!!!

# 698
Здравей Мими.Не се притеснявай,че всичко е станало набързо,така ще имаш по малко време да го мислиш.Моята лапароскопия,сепември беше в клиника Малинов,поради открит хидросалпингс.Операцията ми беше на 23,на 24 ме изписаха а на 29 ми дойде цикъла.Когато си записвах час за операцията, попитах дали има значение в кой ден от цикъла ще бъде,отговорът беше,че няма значение при лапарото,само да няма кръвотечение.

# 699
  • София
Когато си записвах час за операцията, попитах дали има значение в кой ден от цикъла ще бъде,отговорът беше,че няма значение при лапарото,само да няма кръвотечение.

Това казаха и на мен, че само не трябва да има кървене. Моята беше на 18-20 ден след последната менструация и седмица след това ми дойде. Стискам ти палци  Peace, всичко ще е наред и после  preggo

# 700
Здравейте,искам да кажа на всички,които им предстои лапароскопия да не се притесняват. Simple SmileМоята беше на 8 този месец,нямаше болка,само малко гърлото ме боля заради интубацията.Всичко мина много бързо и след няколко дни вече бях в отлично състояние  bouquetУспех на всички!!!

# 701
И моята лапароскопия мина вчера. Днес съм добре, само ми се гади - едва ли е от упойката, но вероятно още организма ми е слаб. Иначе операцията е лека, само страха е много голям преди това.

# 702
  • София
Crow, радвам се за теб!  Hug Пази се сега известно време, почивай си.

# 703
а колко дни се лежи общо защото на мен за диагностична лапароскопия ми казаха че на първия ден те приемат на втория те оперират и на третия те изписват поне така било в майчин домза нещо друго плаща ли се

Mоята беше диагностична. Приеха ме в 10,00 сутринта, взеха ми кръв, после ме настаниха в стаята , в 11,00 ме "настаниха" в операциаоннта.......посе не си спомням   smile3524 , но се събудих към 14,00 и ме отведоха пак в стята ....малко полежах, малко поспах....дадоха ми да хапна и да пийна чай и в  17,00 дойде доктора, обсъдихме какво се е правило и в 18,00 вече се разхождахме с мъжо по магазините . Никога не съм очаквала да мине толково леко. Все едно съм отишла до болницата, за да си подремна 2-3 часа  Grinning, а като се сетя какъв страх ме беше обзел, даже първата операция през лятото  я отменихза след ваканцията....не е имало нужда, ама чак сега разбирам, само дето си удължавам периода на чакането....ама имам търпение все още...
успех мацки  Hug  Peace

# 704
И аз да се включа да попитам след диагностична лапароскопия колко време се изчаква за де се направи например инсеминация (надявам се не премахнат тръбите). Имам една извънматочна преди 6 години и понеже и без това сега изчаквам да ми влезне в норма ТСХ хормона (оказа се сега пък че и той не е в ред и пия елтирокс) си мислядали да не направя една диагностична лапароскопия. Доктора ми спомена, но аз като чух думата и се изплашихдоста и на момента реагирах отрицателно, та той после не ме е питал....На цветната снимка излезе че са "условно проходими", което той каза че не е най-добрия вариянт, но по принцип са проходими...
Та основно въпроса ми е това ще забави ли правенето на бебето....то ясно че е оправдано, но да ви попитам колко се чака след това....
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт