Предстои ми лапароскопия - тема 4

• 135 525
  • 822
  •   1
Отговори
# 675
Маги здравей мила  Hug Не се притеснявай от лапарото.Наистина е лека операция-е операция си е все пак но възстановяването е бъзо.Дупчици аз имам три-една в пъпа и две отстрани ниско долу които вече помти не се забелязват  Grinning На мен също искаха да ми дадат един месец болничен но аз оказах и си взех 10 дни.Аз също работя на бюро и мисля че една седмица ще ти е напълно достатъчна и ще се върнеш на работа.Някои даже отиват и по-рано,но почини си все пак  GrinningМен ме изписаха на другия ден но можеше още на същия.Поинтересувай се малко за тази фенестрация на яйчниците-от мноого момичета знам че това не е желателна процедура никак даже.аз лично не мога да те посъветвам затова се поинтересувай PeaceМного късмет ти желая Маги  Hug

# 676
Аз мога да кажа, че фенестрацията е желателна при поликистозни яйчници. При мен беше така, сега ще ви обясня какво ми каза лекарят: Когато си с ПКСЯ върху яйчниците се получава обвивка която не позволява образувалия се фоликул по време на овулация да се пукне. И наистина аз до сега не съм имала овулация през живота си. И тестове  за овулация си правих в продължение на 2 години и температура мерих и нищо. И така, ще ви споделя, че  един месец след лапароскопията имах овулация и веднага забременях, от първия път Simple Smile Малко като реклама прозвуча но е истина, писала съм назад в темата кога ми е била лапароскопията и можете да ми видите календара  в подписа и ще се уверите. Така, че пожелавам ви успех и не се отчайвайте Simple Smile

# 677
Здравйте и от мен Simple Smile

Току що се регистрирах, намирам форум за изключително полезен, а вие сте наистина страхотни!

При рутинен преглед ми откриха киста 5/6 см в левият яйчник. Поради размерите и след консултация с още един гинеколог се наложи лапаро. Всичко мина добре, докторът ми обясни, че има леки наченки на ендометриоза според хистологията. Разбрахме се да изчакаме да ми доиде 2 пъти преди да решим как ще прдодължим, и засега трябва да се следя отблизо. Също по време на лапарото ми е направена резекция на яйчника, защото съм нямала овулация.

Две седмици след операцията майка ми записа преглед при друг гинеколог за консултация, при прегледа откри още две кисти, 1 см и 8 мм и веднага каза, че трябва да спрем овулацията с хормони. Това на мен ми е странно, в крайна сметка един лекар прави процедура за подпомагане на овулацията, а сега изглежда, че това не е добре Sad За еднометриозата нищо не каза, а доколкото съм запозната това е по-сериозно отколкото кистата.

Лично аз съм по-склонна да се доверя на първият лекар, защото беше доста внимателен, отговаряше на въпроси, обясни всичко по процедурата не само на мен, но и на майка, която не се отдели от нас Simple Smile и си личеше, че е загрижен за мен, пък и се слави като голям професионалист.

При вторият преглед нещата не стояха така. Не съм запозната с противозачатъчни и подобни хормонални лечения, та ми беше странно да ми предпишат такива без хормонални изследвания.

Мисля си да изчакам да ми дойде, да пусна едни хормонални, след което да отида на преглед отново и да видя има ли промяна в кистите, силно се надявам да са от тези, които изчезват след цикъл.

Доста съм объркана, момичета, не знам какво да правя, това с кистите ме плаши вече, най-вече ме плаши това, че не знам на кого да вярвам, не знам как да продължа от тук нататък и затова ви моля за съвет.

# 678
Цитат
при прегледа откри още две кисти, 1 см и 8 мм
mar_mar930 ,  10мм.  и 8 мм. не са никакви кисти, а фоликули които може да порастнат и някой от тях да се пукне (да овулираш). Незнам защо са ти казали, че са кисти. Може би по някакви признаци ? Доколкото съм запозната за киста се говори след като надхвърли да речем 25 мм.  newsm78

# 679
Мдааа заради един хубостник който без да има защо беше решил да ми направи резекция на единия яйчник за да работел по-добре въпреки че нямах проблеми с това,сега разчитах само на един яйчник при инвитро процедура  Close Close Close

# 680
Цитат
при прегледа откри още две кисти, 1 см и 8 мм
mar_mar930 ,  10мм.  и 8 мм. не са никакви кисти, а фоликули които може да порастнат и някой от тях да се пукне (да овулираш). Незнам защо са ти казали, че са кисти. Може би по някакви признаци ? Доколкото съм запозната за киста се говори след като надхвърли да речем 25 мм.  newsm78

Благодаря ти за отговора, аз силно се надявам да се махнат след като ми дойде, ще се следя всеки месец да видя как се развиват нещата Simple Smile

# 681
Моля кажете резекция на яйчника какво значи  newsm78 Същото ли е като фенестрация... което предполагам, че е надупчването на неспукалите се фоликули...?

# 682
Мисля, че резекция е отрязване на част от него, а фенестрация е само надупчване на яйчника  newsm78

# 683
Мисля, че резекция е отрязване на част от него, а фенестрация е само надупчване на яйчника  newsm78
Да така е!По стари разбирания резекцията се е правила за да стимулират яйчника-пъъълни глупости  Confused само ме лишиха от него  Confused

# 684
Zdraveite
Nyakoi znae li dobra ginekologo4na bolnitsa v Sofia. Tryabva6e da ci napravya  laparockopiya predi 2 godini no ot ctrax otlagax. Parvo byax re6ila da e V Sveti Lazar v Sofia no yavno te ve4e ne pravyat tazi protsedura.
Blagodarya vi predvaritelno

# 685
Zdraveite
Nyakoi znae li dobra ginekologo4na bolnitsa v Sofia. Tryabva6e da ci napravya  laparockopiya predi 2 godini no ot ctrax otlagax. Parvo byax re6ila da e V Sveti Lazar v Sofia no yavno te ve4e ne pravyat tazi protsedura.
Blagodarya vi predvaritelno

ПОтърси док ПОпов - Шейново или болница Вита! Успех!
Hug

# 686
Зорика в АГ не работят по НЗОК, цените са 500лв. за диагностично и 900лв. за оперативно лапаро. В Майчин дом работят по НЗОК, но лапароскопията е доста по-скъпа от АГ. Някъде от 1100 до 1800 варираше цената. В сайтовете им има цени.  Hug
Абсолютно не е вярно. Лапароскопията в МД струва точно 450 лв , по здр.каса, с направление от личен лекар Wink

# 687
Зорика в АГ не работят по НЗОК, цените са 500лв. за диагностично и 900лв. за оперативно лапаро. В Майчин дом работят по НЗОК, но лапароскопията е доста по-скъпа от АГ. Някъде от 1100 до 1800 варираше цената. В сайтовете им има цени.  Hug
Абсолютно не е вярно. Лапароскопията в МД струва точно 450 лв , по здр.каса, с направление от личен лекар Wink

Ето тук са написани цените на лапароскопия по НЗОК , а също и за неосигурени
http://maichindom-varna.com/article.php?ref=art_prices2
Не вярвам да вземат по-малко пари от описаното в сайта им. Къде ще е уловката ?

По НЗОК
 Диагностична лапароскопия    - 880 лв.
 Оперативна лапароскопия - 1100 лв.

За неосигурени лица цените са:
Диагностична лапароскопия    - 1100 лв.
 Оперативна лапароскопия - 1320 лв.

Отделно пише, че се заплаща за престой на ден и т.н. Всичко е описано в посочения сайт.

П.П. : Мишле82, виждам че си от София и вероятно говориш за Майчин дом София. В случая, за който говорим става дума за Майчнин дом Варна.

# 688
Съжалявам, не съм проследила достатъчно назад темата.
Да, за Софийския МД говоря, понеже вчера ме изписаха и информацията ми е прясна.
 Embarassed

# 689
Много се учудих от цените които давате. Аз си правех  лятото и бях с направление, казаха ми, че не дължа нищо, освен ако искам да си избера лекар който да ме оперира, в този случай ще платя за избор на екип 450 лева, а не за самата лапароскопия. Единственото нещо което си длъжен да платиш е престоя в болницата 5 дни, но не помня колко беше, около 5 лева на ден мисля. Така беше в Майчин Дом София.

Общи условия

Активация на акаунт