Предстои ми лапароскопия - тема 4

• 135 449
  • 822
  •   1
Отговори
# 720
mimi1313, изобщо не трябва да се притесняваш от това какво ще стане, ако не те видят повече от 10 дни в работата. На мен при лапарото ми дадоха 1 месец болнични и много добре ми се отрази почивката вкъщи...  Hug
Запълнен ти е лимита и не мога да ти пратя съобщение на лични!!!

# 721
Elsinor, доктора ми просто ми го спомена като възможност през Август, като ми пишеше кекви изследвания трябва да си направя. Тогава го коментирахме, каза че се записва поне месец предварително. След това излезе в отпуск и като се върна гледахме хормоните, излезе ми "едно хашимото" и почнах да пия хормон за да ми влезе в норма ТСХ - мин 45 дни. Разбрахме се през това време да гледаме фоликулите, то единия месец се търкули вече почти. Питах няколко пъти някакво друго изследване да правя ли - каза ми че не ми е необходимо....Даже му казах за "условно проходимите" тръби - той каза няма нужда....Е, не съм питала директно за лапарото, ама той трябваше да предложи....  Crazy Сега да му звънна на пожар по телефона и да го питам....мисля направо като отида на десетия ден да ми гледа фоликула да говоря с него... Със сигурност няма да ме впише за този месец, а аз исках другия вече да направим една инсеминация. И аз имам една извънматочна преди 6 год, но тръбата ми е запазена. Всъщност и двете на цветната снимка бяха проходими, но той някак каза проходими са, ама не се разпръсква веществото както трябва - в цялата кухина....нещо такова, и затова ги нарече - условно проходими. Ясно ми е, че всеки ще каже - по-добре да отложа инсеминацията и да направя едно диагностично лапаро. Но нали лекаря е за това, а смятам че трябва да можем да се доверяваме на лекаря си. Трудно ми е, но този го избрах и някак му имам доверие. Не може всичко да се сети човек, пък и да си направи профилактично... А има ли случаи, когато след диагностично лапаро също се получава ивънматочна? 
PS: А всъщност, тези 6 години се наложи да изчакам поради друго заболяване и сега започват опитите ми, но вече съм на навършени 35.....

# 722
  • София
здравейте, и на мен ми предстои лапароскопия за отстраняване на две кисти и отпушване на тръба. притеснявам се защото не мога да се свържа с дар Попов от вита, а съм чак от Бургас. моля ви ако някой може да ми даде негови координати ще ви бъда задължена.
Това е което намирам:

София д-р Попов - акушер-гинеколог, II САГБАЛ "Шейново" ЕАД 1504, София, ул. "Шейново" № 19
сл. тел.:02 / 9659 420, мобилен: 0888 / 920 781
вторник: 9-12.30 ч.; сряда: 14-17.30 ч.

източник:  http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 784&Itemid=55

Дано съм ти била полезна.

В ШЕЙНОВО преглежда само в сряда от 14 до 19 ч. в кабинет № 3. Там телефонът е 9659 467, на който записват за преглед само в сряда след обяд, т.е. докато преглежда. Иначе часове се записват на 9659 420. Този номер е в 22-ри кабинет.

# 723
Момичета,
Питах лекаря си...каза да не правя лапарото...каза, че симптомите на извънматочната ги знаеме и ако се наложи ще действаме от рано....Много е готин и много му имам доверие....знам, чева е много важно.....Стискайте палци, ще се хвърлям май без това диагностично лапаро, пък.... На мен от първата извънматочна тръбата ми е съхранена.....страх ме е тя да не даде повреда и мислех да следя и да пробвам само през другата, но ако ми влезнат сега в норма хормоните ще трябва да действам точно през нея.... Благодаря ви за съветите все пак  Hug

# 724
здравейте,

моята лапароскопия мина преди няколко дни и споделям информация за тези, които евентуално ги интересува. Става дума за Майчин дом- София.

Постъпване: 
на мен ми отне 4-5 часа чакане по кабинети

Хигиена: на ниско ниво, тоалетните наистина са под всякакви критика, но и стаите за 6 дни не бяха изметени или измити.Все пак за кратък престой се понася.

Какво да си носите: 1.пижами дават, но си носете и вие една защото бързо се замърсяват.2.кроасани, вода, 3. някои лекарства - обезболяващи за всеки случай (сестрите имат само течен аналгин), рахлабващи шоколадчета, евентуално антибиотик (понякога се вдига температура,лекаря иска да ви предпише, но нямат налични в болницата)

Друго:
ако сте оперирани в петък е много вероятно да не ви види лекар през уикенда.

Лекари и сестри: избрах тази болница тъй като имат най-много случаи и дори и само от практиката би трябвало да са научили най-много. Мисля, че се справят и с доста сложни случаи. но имайте предвид, че по всяко време трябва да им напомняте какви са вашите особености- проблеми със сърце, кръвна захар и подобни. Въпреки, че всичко го пише в документите май не обръщат достатъчно внимание. Акушерките, които се грижат за оперираните не са на високо ниво.

Успех на всички!Нека информацията не ви стряска, несгодите са малко и бързо са забравят. Важен е резултата.

И един върос за миналите лапаро- колко време след операцията  възстановихте "кекса"??

# 725
  • София
За "кекса" - може месец след лапарото, доколкото знам.
След прочетеното от теб не бих отишла за лапаро в МД. Моето беше преди години в ШЕЙНОВО и точно в петък. И в събота, и в неделя имаше визитация, сменяха ми чаршафите скоростно преди визитация.

# 726
 Аз, лично, повече никога няма да стъпя в Майчин дом. Казаха ми, че ако не платя за избор на екип, ще ме оставят на студентите!!!!  Shocked Shocked Shocked Освен това искаха да ме оперират коремно.
 В Шейново платих почти двойно, но въпроса не е в парите, а в отношението. Много съм доволна от екипа!
 Относно "кекса" ... на 3-4 тия ден след като се прибрах правихме, без никакъв проблем, но ако те притеснява нещо попитай твоя лекар. Успех!   bouquet

# 727
Още ден-два след лапарото бях напълно в състояние за "кекс". Друг е въпроса, че пропуснах  Crazy

# 728
Здравейте момичета,

преди два дена направих лапаро + хистеро, имало е множество сраствания, открит хидросалпингс и така....Сега се възстановявам, предстои ЦС. Тръбата не са я отстранили.

# 729
Здравейте момичета,

преди два дена направих лапаро + хистеро, имало е множество сраствания, открит хидросалпингс и така....Сега се възстановявам, предстои ЦС. Тръбата не са я отстранили.

Не са ли премахнали хидросалпинкса ???  Shocked

# 730
Здравейте на всички от форума. Онзи ден ми направиха лапаро. Уж всичко мина добре но от днес имам някакво кървене. Искам да попитам някой от вас имал ли е кървене след лапаро и дали това е нормално, защото съм много притеснена. Благодаря Ви! Hug

# 731
  • Пловдив
Вени, работено ли е нещо по яйчниците и тръбите, или е само диагностично лапарото? Питам, защото аз имах кървене след лапарото, което премина в цикъл, но ми беше правене фенестрация на яйчниците и лекарят ме предупреди да очаквам кървене и цикъл.

# 732
Цецинка и по яйчника и по тръбите та дори и по матката (аз отидох за киста на яйчник а то се оказа че имам и миомни възли и съответно са се получили и сраствания ).Изобщо големи изненади

# 733
  • Пловдив
Ами в такъв случай мисля, че е нормално да прокървиш, но за твое успокоение не е лошо да се чуеш с лекаря си Peace

# 734
Цецинка благодаря за съвета, междувременно успях да се свържа с доктора и той твърди че е нормално това кървене.

Общи условия

Активация на акаунт